• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünde toplam kaç gram altın isteniyor ortalama olarak çevrenizde?

Eğer müstakbel esin doğulu ise iste. Bakma istenmez diyenlere. Çünkü sana istemediğin için yapmadıklarını sıradaki geline yaparlar sen sorarsın neden adaletsizlik oldu diye verecekleri cevap şu olur “sen istemedin ki isteseydin yapardık”
Nerden bildiğimi sorma 😆😤😤🫣

Eşinizin ailesi yapmadı mı bişey nerelisibiz çok merak ettim
Eşim ailesiyle 120 gram yaptı. Yöreyle alakası yok ama ikimizde ardahanlıyız. babam asgari ücretle çalışan dişiyle tırnağıyla evlatları ailesi için çabalayan bir adam. Benim söz kesimimde ben kimseye hiçbirşey sipariş edemem bende evladımı evlendiriyorum sizde ne yapmak isterseniz yaparsınız dedi. Yatak odasını, halıları, mutfak gereçleri ve beyaz eşyamızı aldı. Tv ve buzdolabı hariç onlar vardı eşimde. ısrarla adettendir bir miktar söyle dedikleri için 120 gram dedi. Kendisi de bir o kadar taktı. yaptıkları altından çok, evden gelinlikle çıkarken evin anahtarını gümüş bir anahtarlık yaptırıp anneme vermiş çantama koymuştu. En kıymetlisi o anahtar ve anahtarlık oldu 🥹

Çoğu ailede tabi damadın kalitesine bağlı olarak altın listesi zorunluluğu kalmadı ama ne ez ne ezil sistemi oluşmuş yani 1-2 bilezik olmaz 5-6 çok olur gibi herkesin bütçesine göre açılabildiği bir alan. Çoğu kişi borçla aldığı için anlamsiz...

iyi satmışsın kız kendini maşallah 🤣🤣
Yani ferhans bayadır ban yemiyorum ama belana sokarım senin kim kimi satmış ya ? Kancıklık yapma seni alanda yok. Altına yatmadığın adam kalmadı açtırma bayramlık ağzımı. Sen çük düşkünü, zevk uğruna kürtaj yaptırmış insansın sen kimsin ki bana satmışsın diyosun ? Beni kendinle bir tutma. Ben yıllardır aynı adamla yatıp kalkıyorum sen gibi önüme gelenle değil. Bidaha bana karşı böyle bie hadsiz terbiyesiz yorumun olursa mahkemeye verir seni mahkeme salonunda döverim.
Erkek düşkünü seni .

Bir de çok dindarmış gibi mehir istemeniz yok mu 🤣🤣
Ferhans sen istiyorsun ki turunc bi kaç aydır benim anama bacıma sövmüyor bana ban yedirmiyor benim canım sıkılıyo. Senden daha müslümanım canım.
Mesela karşılaştıralım mı?
Önüne gelenle yatmıyorum
Birilerinden çocuk yapıp aldırmıyorum
Aynı anda bikaç adamla sevişmiyorum
Kimseyi kıskanmıyorum.
Evlenemiceğini biliyosun kıskançlığından kuduruyosun sana 1 gr bile vermezler. Mehir hiiiiç vermezler o mehiri altına yattığın 500 adamdan ilk hangisine verdiysen bulup ondan istersin artık. Doğunun kaşarı gibisin senle yatmayan kalmadı 😎😂

Ben bedava evlendim yaa 😒
Hiç bişi konuşulmadı herkesin gücü neye yetiyorsa o yapıldı açıkçası bişey de istemedik

Tamamen kişiyle alakalı olduğunu, Yöreden yöreye değiştiğini , altının insanı kıymetini ölçmediğini biliyorum.sadece ortalama bir fikir edinmek istiyorum.

Allah aşkına karşı tarafa

"şerefiniz kadar altın takın " gibi iğrenç bi söz kullanmayın.

Ben ne istediğimi bile unuttum🤕

Ben mehir istemedim ayakları üzerinde duran kadınım, medeni hukuka göre ayrıldıktan sonra her şey eşit bölünür varsa bir adaletsizlik nafaka bağlanır zaten. Ama evlenince işinden gücünden olacak kadın bu kültürle büyüdüyse isteyebilir onun da tutarı fix olmaz bence, o altınlar yeni hayatınızı kurabilecek kadar olmalı.

Kardesimde bisey istemedik herkes kafasına göre biseyler yaptı.

Kuzu sen yakışıklı Alman kocayı kaptın. Daha ne mehiri 😂 Artık senin vize alma derdin filan da olmaz di mi?
corumlutla da evlensem ayni sekilde davranirdim ama:)
küçüklüğümden beri hep sacma gelmistir kadin oldugum icin bana odeme yapmalari. ki altini cook severim en büyük hobim çıkarıp cikarip gramlarimi saymaktir😂😂

ben evlenirken de istemedik, kardeşim evlenirken de istemedik. herkes gücü neye yetiyorsa onu yapsın diye düşündük ama eşimin ailesi gücünün yettiğinden azını yaptı, hatta kv takıcam diyip gösterdiği bileziği takmadı.

Ferhans sen istiyorsun ki turunc bi kaç aydır benim anama bacıma sövmüyor bana ban yedirmiyor benim canım sıkılıyo. Senden daha müslümanım canım.
Mesela karşılaştıralım mı?
Önüne gelenle yatmıyorum
Birilerinden çocuk yapıp aldırmıyorum
Aynı anda bikaç adamla sevişmiyorum
Kimseyi kıskanmıyorum.
Evlenemiceğini biliyosun kıskançlığından kuduruyosun sana 1 gr bile vermezler. Mehir hiiiiç vermezler o mehiri altına yattığın 500 adamdan ilk hangisine verdiysen bulup ondan istersin artık. Doğunun kaşarı gibisin senle yatmayan kalmadı 😎😂
Bir gecede harcatıyorum ben o parayı bir gecede.

Bir gecede harcatıyorum ben o parayı bir gecede.
Yavaş at bedava zevkine yapıyorum diyordun 😂😂😂 kim sana o parayı harcasın. Uzun süreli “aşk” yaşadığını iddia eden adam işsiz. Diğerleri de evli falan kart horozlar. Beleşe takılıyorsun 😂😂
Daha dur ama 35ten sorma piyasan da düşecek milf fantazisi olanlara kalacaksın o zaman ne olacak acaba 😂😂

Yavaş at bedava zevkine yapıyorum diyordun 😂😂😂 kim sana o parayı harcasın. Uzun süreli “aşk” yaşadığını iddia eden adam işsiz. Diğerleri de evli falan kart horozlar. Beleşe takılıyorsun 😂😂
Daha dur ama 35ten sorma piyasan da düşecek milf fantazisi olanlara kalacaksın o zaman ne olacak acaba 😂😂
Nasılda övünüyor yediği haltlarla 😂😂 150 gr altını 1 gecede yiyormuşşş 😂😂 sabancıyla iş pişiriyor zaar

Back
X