Düğünde toplanan altınlar ?

Benim görgüsüz kv düğünümde çantasını açıp bütün çeyrekleri içine attı kendi tarafının.Benim aile tarafım benim boynumdaki kurdaleye taktı.Eşiminki zavallım bomboş kaldı. Kendi akrabalarıma rezil rüsva ettiler beni düğünde yanıma gelip sen kimlere gelin gidiyorsun diye ağlamaklı ağlamaklı sordular.Nerdeyse bana sarılıp onlar ağlıyacaklardı.

Düğün öncesi Babam takıları biz almıyoruz sizde almayın kiraya gidiyorlar ev almaya kalkarlarsa peşinat olur diye konuştu.Kayınbaba sizin aileden gelenlere de ihtiyacımız var onları da biz alalım demiş yaa bunlarida duyun hanımlar duymadıysaniz duyun. Babamda ne münasebet benim ailemin taktiği altınları sen alacaksın ben kızıma veriyorum dedi.Bu sözü sinirlenen kayınbaba da düğüne gelmedi.
Ailem 150 gr 5 bilezik takti.60 tane altın verdi bütün zarfları bile çantaya doldurmuş arabaya binerken elime tutuşturulan benim melek annem.

Düğünden 3 ay sonrada bütün altınlarımi ceyrekleri bilezikleri eşimi üstüme salarak zorla aldılar bize ev alcaz bahanesiyle.

15 sene oldu ev yok ortada.Daha neler neler halen kayinbabanin eşimin üstüne yaptığı borçları ödüyoruz.Anlatsam roman olur.Sagligimi kaybettim bunlar yüzünden.Eşimde kaybetti.Yoktur dünya üstünde böyle görgüsüz bir aile.
Nasıl verdiniz o kadar altını. Yoksa böyle insanlarla daha görüşüyor musunuz. Sizin ailenizin taktigi altınları almak nasıl bir açgözlülüktur ya. Keşke sizinkilerde biraz gözlerini acsalardi. Kayınpederin niyeti belliymiş zaten. Çok üzüldüm adınıza

Merhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri 😢
Düğünde takılan altın gelinindir. Bunun içinde çeyrek gram yarım gramda dahil. Akıllılık yapmaya çalışıyolar bence. Onlar alıyosa sizde kendi ailenizde bırakın.

Kusura bakmayın şok oldum ama size de şok oldum. Nasıl verirsiniz ya babanızın hakkını. Eşimi değil dünyayı üstüme gönderseler yine vermezdim.
Düğünde takılan ailemin verdiği çeyrekleri bozdurup kira ödedik.Eşim kayınbabamla ortak çalışıyordu ve ceyrekleri bildikleri için bize zaten para vermediler.Dükkanda battı zaten evlendikten 1 yıl sonra.Borcuda bize kaldı vergisi işçilerin SSK borcu.Uyanik dükkanı eşimin üstüne yapmış kendisi işçi gibi SSK ödeyip eşimin üstünden emekli oldu.Halen o borçları ödüyoruz.Yoksa evimiz haciz olacaktı

Nasıl verdiniz o kadar altını. Yoksa böyle insanlarla daha görüşüyor musunuz. Sizin ailenizin taktigi altınları almak nasıl bir açgözlülüktur ya. Keşke sizinkilerde biraz gözlerini acsalardi. Kayınpederin niyeti belliymiş zaten. Çok üzüldüm adınıza
Evet canım maalesef bunlar yaşandı.Birazda benim ailemin çok iyi niyetli olması ve herkesi kendileri gibi görmeleri sonucunda oldu.İlk aileden ben evlendim ve çok tecrübesizdik aile olarak.Tabiki görüşmüyorum çok şeyler yaptılar beni bitirdiler bende eşime ya boşaniriz yada ben görüşmem dedim.Kendi görüşüyor ailesiyle.Bu arada 14 sene geçti tabi.5 senedir görüşmüyorum ben

Düğün masrafını üstlenmek istememelerini anlarım..ama düğün olmasını isteyip kendilerinin ödeyeceğini vaatedip sonrasında size takılacak altın/para mevzularına girmelerini anlayamam.Böyle bir durum yaşayacak olsam düğün istemediğimi söyler salon nikahı ile evlenirim.Ne yapacak orada da mı elinde kutu /kese gezecek kayınvalide? Bence oturup eş adayınızla bir fikirbirliği yapın.Sonuçta sizin de aile üyeleriniz düğüne katılacak..onların da kafası karışır takıyı üste mi takacağız keseye mi atacağız ne yapacaklarını bilemeyip keseye atabilirler

Evet canım maalesef bunlar yaşandı.Birazda benim ailemin çok iyi niyetli olması ve herkesi kendileri gibi görmeleri sonucunda oldu.İlk aileden ben evlendim ve çok tecrübesizdik aile olarak.Tabiki görüşmüyorum çok şeyler yaptılar beni bitirdiler bende eşime ya boşaniriz yada ben görüşmem dedim.Kendi görüşüyor ailesiyle.Bu arada 14 sene geçti tabi.5 senedir görüşmüyorum ben
Zararın neresinden dönersen kardir derler ya, şükür sizinkide öyle olmuş. Sevindim vallahi 😀

Back
X