Merhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri