Düğünde toplanan altınlar ?

Nişanda 4 bilezik taktılar düğüne de yaparız dediler nikah için ayrı geldiklerinde nişanda takılan çeyrekleri alıp bilezik aldılar. Aynı bilezikten yoktu bunu aldık dediler ertesi gün kuyumcuda bileziklerin aynısını gördüm. Çeyreklerle alınan bileziğin gramı de nişanda taktıklarından daha az. Hayır mesele bilezik de değil hep bi ali cengiz oyunu 😅
Düğünde yaparız dedikleri bilezikleri yapmazlarsa sonuna kadar haklısın, farkında mısın bilmiyorum ama şu an sana ekstradan bilezik yapılıyor!

Yok abla Ankara da böyle adet bir sürü kişi yazmış bende ilk kez duydum . Ankaralı'yim kaç düğüne gittim
Bende Ankara'lıyım zaten,aslında sorun oralı olmak değil,bu akıllılar yaptıkları masrafı çıkartmak istiyorlar sadece.
Kendi kızları olsa bakalım aynını yaparlarmı.

Ne ukalalık yapmışım pardon. Sadece insanları bilgilendirmek istedim. Ama siz kendi hayatındaki mutsuzluğu kk da başkalarına sataşarak çıakrtanlardansınız sanırım. Ben size en başta da sataşmadım. Sadece doğrusunu yazdım. İnsanları bilgilendirmek için. İyilikten maraz doğar dedikleri bu sanırım.
Senden bilgi isteyen oldu mu?
Hayatımın mutsuz olduğunu da nerden uydurdun,ruh ve sinir hastalıklarına görün bence.
Düğünümdeki tüm altın ve nakite sahip olduğum için ekstra mutluyum hatta.😀
hey allahım! ergen misin bilemem,bu forumu 2008 lerden beri kullanıyorum farklı hesaplarla. Yıl olmuş 2022 hala baskalarının yorumlarını alıntılayıp satasan, kendi fikrini kendine ait yorumda belirtemeyen tuhaf tipler var. İlk kez biri bana böyle sacma sapan salça olmaya kalkısıyor bu arada. Kımseyle polemiğim yok ama sen alıskınsın belli.
Yine diliyorum ki azalarak bitin, gerçek işsizlik bu olsa gerek baska yorumlara sataşmaya devam et.

Düzeltme: tam da tahmin ettiğim gibi 19 yasında (süpheli) bekar birisin, sen bilmediğin yaşamadığın durumlar hakkında yorumlara karışma. Biz evli yetişkin hanımlar olarak fikirlerde kendimize yetiyoruz. 🤫 daha cevap yok sana👋🏻 Banlanman gerekirse yöneticilere haber veren ilk ben olacağım.

Son düzenleme:
Bu durum değişir. Bizim düğünde aldılar altınları ,onlar alacak olunca bende kendi aileme verdim kendi tarafımdan takılanları. Ancak bize hicbirseyin borcunu bırakmadılar , oturmamız için evimize kadar aldılar. Düğünlerde de kendileri takı takanlara geri götürüp takıyı taktılar

Bu durum değişir. Bizim düğünde aldılar altınları ,onlar alacak olunca bende kendi aileme verdim kendi tarafımdan takılanları. Ancak bize hicbirseyin borcunu bırakmadılar , oturmamız için evimize kadar aldılar. Düğünlerde de kendileri takı takanlara geri götürüp takıyı taktılar
Biz evi de kendi altınlarımızla alacaz

Bende Ankara'lıyım zaten,aslında sorun oralı olmak değil,bu akıllılar yaptıkları masrafı çıkartmak istiyorlar sadece.
Kendi kızları olsa bakalım aynını yaparlarmı.
Yok o zaman fazla fazla isterler 😅 bizde adet geline bir metre zincir takılır derler

Merhaba, aslında çok önemli değil benim için mutlak bir doğrusu da var mıdır bilmiyorum ama yaza düğünüm var ben rizeliyim karşı taraf Ankara. Burda takılan bilezik çeyrek yarım her türlü altın evlenen çifte kalır toplanan paralarla da aile düğün masrafını öder eğer kalırsa çocuklarına verir. Karşı taraf sadece bilezikleri kızın aldığını onun dışında çeyrek yarım ne varsa kendilerinin alacağını söylüyor. Nişanımda da bana onların tarafından teyze amca kişilerinden 5-6 çeyrek takıldı annem bilmediği için kaynanama geri veriyordu almadı kadın onlar sizin bileklik falan yaparsınız dediler nikaha geldiklerinde çeyrekleri istediler üstüne 4 5 bir şey koyup bi bilezik aldılar. Benim bilezik gibi bir beklentim de yoktu ama yaptıkları bize çok anormal geldi. Bir şey almasalardı daha iyiydi yani. Karşı tarafın da hali vakti yerinde. Benim annem babam her şeyi bana verirken onlar eğer alırsa ayıplarlar. Almaları normal mi sizce. Bunu kalp kırmadan nasıl söyleyebilirim karşı tarafa. Hiç de sevmem bu muhabbetleri 😢
Nen anlayamadım mı acaba, oğlan tarafı sizden aldığı alrınları zaten bilezik yaparak size geri vermiş, onlaeın geleneğine bakarak zaten nezaket örneği göstermişler. Ben burayı gayet kibar buldum.

Düğünde takılacaklara gelince, düğün masrafını erkek ailesi karşılıyorsa ve gelen altınlaeın iadesini de zaman içinde kendileri yapacaksa verin gitsin. Yok eğer masrafları eşiniz ve siz yapıyorsanız altınlarla borçlarınızı kapatacağınızı ve gelecekte bu takıların iadesini (aynı akrabaların düğünlerinde takmak) kendinizin yapacağını söyleyerek alın. Buna ses çıkaramazlar

Eşim Ankaralı. Aileai düğünde hem parasal olarak büyük bi yardımda bulundular hem de düğünde takılanları bize bıraktılar. Çok fazla bi takı olmadı akrabaları fazka yoktu ama çok olsa da almazlardı zaten hem asla tamah etmezler. Hem de zaten bizim hakkımız. Ne eşim ne ben verirdik.

Nen anlayamadım mı acaba, oğlan tarafı sizden aldığı alrınları zaten bilezik yaparak size geri vermiş, onlaeın geleneğine bakarak zaten nezaket örneği göstermişler. Ben burayı gayet kibar buldum.

Düğünde takılacaklara gelince, düğün masrafını erkek ailesi karşılıyorsa ve gelen altınlaeın iadesini de zaman içinde kendileri yapacaksa verin gitsin. Yok eğer masrafları eşiniz ve siz yapıyorsanız altınlarla borçlarınızı kapatacağınızı ve gelecekte bu takıların iadesini (aynı akrabaların düğünlerinde takmak) kendinizin yapacağını söyleyerek alın. Buna ses çıkaramazlar
Ben de şimdiye kadar gidip kimseye altın takmadım şahsım adına hep annem babam taktı verilen altınları da bundan sonraki düğünlerde yine gidip ben takmayacağım annem babam takacak yani buralarda hep bu şekilde oldu. Bunu yapacak durumları olmasa anlarım bizden fazla kazançları var benim ailem dokunmuyorken karşı taraf bizimdir kafasına girip daha tanışma günü bunu söylediler. Merak ettiğim için sordum ama birçok yerde takılar çifte kalıyor anladığım.

Bana hic normal gelmedi. Dugunumu esimin ailesi karsiladi, ev icin pesinat verdiler, ev tasidigimiz icin butcemizi asip yeni eve masraf yaptik, bu yuzden bazi esyalari alamadik onlarida aldilar, altinlarda bizde kaldi. Ustelik tek maasli bir aile, destek olmak icin mal satmislardi. Yeter ki siz mutlu olun, bir eksiginiz olmasin dediler.

Ben de şimdiye kadar gidip kimseye altın takmadım şahsım adına hep annem babam taktı verilen altınları da bundan sonraki düğünlerde yine gidip ben takmayacağım annem babam takacak yani buralarda hep bu şekilde oldu. Bunu yapacak durumları olmasa anlarım bizden fazla kazançları var benim ailem dokunmuyorken karşı taraf bizimdir kafasına girip daha tanışma günü bunu söylediler. Merak ettiğim için sordum ama birçok yerde takılar çifte kalıyor anladığım.
Bizde de büyük çoğunluğu gelin ve damada kalır, bütün masrafı aileler yaptıysa düğün borcunu kapatmak için gereken miktar çiftten alınır. ama burada gelen takı borç gibi getiren kişiye ait bir düğünde gider siz de aynısını takarsınız bu yüzden altınları kim alırsa o takıları da o yapar.

Senden bilgi isteyen oldu mu?
Hayatımın mutsuz olduğunu da nerden uydurdun,ruh ve sinir hastalıklarına görün bence.
Düğünümdeki tüm altın ve nakite sahip olduğum için ekstra mutluyum hatta.😀
hey allahım! ergen misin bilemem,bu forumu 2008 lerden beri kullanıyorum farklı hesaplarla. Yıl olmuş 2022 hala baskalarının yorumlarını alıntılayıp satasan, kendi fikrini kendine ait yorumda belirtemeyen tuhaf tipler var. İlk kez biri bana böyle sacma sapan salça olmaya kalkısıyor bu arada. Kımseyle polemiğim yok ama sen alıskınsın belli.
Yine diliyorum ki azalarak bitin, gerçek işsizlik bu olsa gerek baska yorumlara sataşmaya devam et.

Düzeltme: tam da tahmin ettiğim gibi 19 yasında (süpheli) bekar birisin, sen bilmediğin yaşamadığın durumlar hakkında yorumlara karışma. Biz evli yetişkin hanımlar olarak fikirlerde kendimize yetiyoruz. 🤫 daha cevap yok sana👋🏻 Banlanman gerekirse yöneticilere haber veren ilk ben olacağım.
Benim banlanmam gerekecek ne olabilir acaba? Ne ile tehdit ediyorsunuz beni? Sadece yargıtayın bilgilerini verdim siz ise bana sataştınız.

Back
X