Düğüne 45 gün var ve ortada hiçbirşey yok :(

Sorunlarımız vardı,sorunların üstünü örtüp hazırlık yapmak istemedim,bu ara çok daha iyi herşey
Ama para da yok:KK43: ikimizde çalışıyoruz,bi ton borç olacak sanıyorum

Canim ben de öyle hallettim. Para da yoktu. Biz de çalışıyorduk. Para yok ama kredi kartı denen bişey var. Evi tutmadiysaniz o ise girişin hemen. En temel şeyleri söylüyorum. Yatak, perde, beyaz eşyalar. Tabak çanak tencere tava yani mutfak malzemeleri, koltuklar ve tv.

Ben evlenmeden 3 gün günce perdeleri aldım. Bir gece önce gelip taktım. Öyle düşün. Evlendikten sonra 2 hafta sonra koltuklar geldi. Ama allahtan ikea diye bir şey var. Dolapları falan oradan almıştık ertesi gün kurdurduk.

Gelinlik ise uskudarda gezerken bir gelinlik görmüştüm due girip bakayım dedim. Oradan 3 yıl önce 1.500 liraya üstümde dikilecek ama kiralık şekilde almıştım. Sonra annem ve anneannem gelip yok buzgu olmaz yok şu olmaz falan dediler. Dantel değiştiriler falan. 10 numara gelinlik oldu. Ben hiç bilmiyordum. Gelinliği de hemen halletmeye bak. Oleg cassiniden falan hızlıca hazır alabilirsin. Ya da normal gelinlikciden hazır olanı alırsın. Hadi bakalım kolay gelsin şimdiden

bence biraz daha bekleyebilirsin. gayet gençsiniz daha. acelesi ne ki. bu şekilde ağustosta ya düğün olur ya da ben yokum demesi hoş değil.
Maalesef.. Ama ben kinci değilim,kalbim kırılıyo ama hemen yumuşuyorum,gülümsüyorum
O da öyle söylediğinde üzüldüm,ama gönlümü almak için uğraştı,uzatamadım.
Bu gidişle önümüzdeki yıla kalacak sanıyorum;)

O buna karşı değil,nikahı yapalım düğün seneye olsun diyo:) ben çok taraftar değilim

adamı ikna edemezsen eğer bence son çare olarak bunu düşün. yoksa 45 gün sonra evlenip istemediğin bir memlekette yaşayacaksın ve eşyaların da istediğin gibi olmayacak. 1 sene daha önünde vakit olur böylece, daha rahat olmaz mı?

şimdi kızın çeyizi daha ayrıntılı malesef. o zaman alıyor. senin de hali hazırda paran varmış. bir liste yapa herşeyden az az al. misal 2 nevresim. 3 havlu, küçük ev aletlerinden en gereklileri gibi.

gelinlik için geç kaldın diyen hanımları anlamadım vallahi. acaba çok mu irdeliyorlar ki?? ben 1 saatte halletmiştim. kiraladım ki sen de kirala. boşuna masraf koyacak yer bile bulamıyorsun bir de tayincisin.
mobilya takımını da oturma odası ve yatak odası olarak modalife dan alabilirsin. uygun oluyor. çürük de değil. 4 yıldır taş gibi duruyor bende. ha bişey olsa da çok üzülmezsin pahalı değil diye. zira siz de bizim gibi kiracı olacaksınız.

beyaz eşya önemli ama güzel al onları bence. ha mobilya ve beyaz eşyayı borçla alabilirsiniz. takınız gelirse kapatırsınız.
yavaş yavaş da düzene girer inş herşey.
ama ben şeye takıldım. nişanlınla büyük sorunların varmış ya. alıştım diyorsun. sakın ha kendini kandırma arkadaşım. içine sinmeyen bişey varsa ertele gitsin. en önemlisi o.

ilk etapta en acil eşyalarını al.. ıvırı zıvırı sonrada alırsın. ilk etap da ev tutun. beyaz eşyalarını, yatak odasını, perdelerini ve koltuk takımını al.. 2 nevresim. iki yastık. bir yorgan. gerisini sonra halledersin.. gelinliğini şimdiden bakmaya başla..
her şey paraya bakıyor. yeter ki paradan haber ver. rabbim sağlık sıhat verdikten sonra halledersiniz..

O buna karşı değil,nikahı yapalım düğün seneye olsun diyo:) ben çok taraftar değilim
sakın kabul etme. nikah da düğün de seneye olsun. nikahı aynı yerde yaşamak için istiyor muhtemelen. git gel masraf olmasın diye. her şey paşanın istediği gibi olsun, ya senin isteklerin, hayallerin?

Evim düğünden 6 ay önce alındı, eşyalarım 4 ay kala seçildi, yapıma başlandı.
Çeyizim fazla fazla alındı, döşendi, evim herhalde 10 kere temizlendi evlenene kadar.
Eşim halı işiyle uğraşıyor, o da getirdi koydu bir gecede, perdecim deseniz beni öne çekti 5 günde dikti.
Sonuç mu, 2 yıldır hala eksik bitmiyor ve bitmez de.
Ne kadar zaman varken başlarsanız başlayın, hayatınız boyunca hep eksiğiniz olacak.
O sebeple, hiç önemli bir mesele değil bu.
Sizin ağzınızın tadı yerinde olsun, evlenme kararınızdan emin olun, bir yatak bir koltuk bir de yemek ve tencere takımıyla yaşayıp gideceksiniz.
Gerisi sadece kullanmayacağınız ama ev boş kalmasın diye aldığınız eşyalar olacak.(beyaz eşya hariç)

Geçenlerde sorun yaşadık,epey gündeme getirdim konuyu
Ama annesi "senin borcun olduğu için düğünü ertelemk istiyo"demiş.ki ben öyle bişey hiçbirzaman demedim
Düğünü erteleyelim dediğimde bu sebepten zannetmiş,ben cok sonra farkkettim
Düğünü erteleyelim konusuna o zamanki cevabı
"Eğer ağustosta düğün yoksa bende yokum" oldu.

Öyle Düşünseniz bile haklısınız
niye sizle ilgili olmayan bir borcun sıkıntısını cekesiniz ki
Çok yanlış ve acele bir evlilik gibi görünüyor
Hakkınızda hayırlısı olsun

Huzur varsa tüm hazırlıkların tam olması diye bişey yok. Hazırlıklar bitmez ne kadar minimalist tutarsanız o kadar rahat edersiniz. Çok borca girmeyin derim, eksik olsun ama sizin olsun, zamanla tamamlanır eksikler. Gelinliği ucuz seçin, inanın artık bir ton para dökülen gelinliklerle ucuz ve şık gelinliklerin görünüş olarak pek farkı yok. Çok borç harç yapmayın, yapılacaksa da az borcunuz olsun. Bazı arkadaşlar da demişler evdeki yaşantınız birkaç nevresim ve havlu, yatak, koltuk, birkaç tabak çanakla geçiyor zaten :)

Aklın yolu bir...toz pembe bakamıyorum. Nişan atacak kadar negatif değilim,45 gün sonra evlenecek kdar pozitif değilim
İhtiyacımız olan şey zaman, bu zaman zarfında herşey daha güzel halledilir gibi geliyo
Ama bikaç ay düğün konuşmadan,strese girmeden sevgili gibi vakit geçirmemiz gerekiyor

Sana nişanı at demiyorum ama iyi düşün sadece evlenince de dünyanın borcu olacak ki düğün için olmayan bir borç var diyorsun bu da kötü en azından borçları biter düğün hazırlığındaki borçlara yönelirsiniz öbür türlü Çok zorlanırsınız şimdi daha iyiyiz diyorsunuz evlendiğinizde o borçlar yüzünden kimi Zaman tartışmalar yaşanacaktır muhakkak

sakın kabul etme. nikah da düğün de seneye olsun. nikahı aynı yerde yaşamak için istiyor muhtemelen. git gel masraf olmasın diye. her şey paşanın istediği gibi olsun, ya senin isteklerin, hayallerin?
Canım aslında ben çok heyecanlıydım,nişandan önce gidip çatal tabak vs vs bakıyodum.nişanlılık sürecinde sindirilmeye çalışılıyorum gibi geldi,mesela biz bi tarih belirliyoruz. Ki yine nişanlımın çok istemesiyle oluyo.ben o tarihi değil daha ileri bi tarihi istiyorum. Nişanlımla tartışmaktansa tamam senin istediğin olsun diyorum. Sonra beni arıyo,kardeşim o tarihte uygun değil öne alalım. Ama canımcım,ben uygun değilim derken neden durum önemsenmiyo!tabiki herkesin uygun olduğu tarih belirlenmeli,ama benim fikrim dikkate alınmıyosa sorun var demektir. Böyle böyle bikaç olay oldu. Sindirildiğimi düşündüm:( haliyle kabul etmedim,sorun çıktı.o yüzden bu noktadayız.dediğin gibi nikah yapmayı düşünmüyorum.artık hayırlısı olsun bakalım napaym

Sana nişanı at demiyorum ama iyi düşün sadece evlenince de dünyanın borcu olacak ki düğün için olmayan bir borç var diyorsun bu da kötü en azından borçları biter düğün hazırlığındaki borçlara yönelirsiniz öbür türlü Çok zorlanırsınız şimdi daha iyiyiz diyorsunuz evlendiğinizde o borçlar yüzünden kimi Zaman tartışmalar yaşanacaktır muhakkak
Dua ediyorum düğünü erteleyelim diye;)

Dua ediyorum düğünü erteleyelim diye:KK66:

İnşallh ertelersiniz olmadı ailenizi devreye sokun sorunlarınızı okudukça sinirleniyorum sana saygısı olmayan bir eş adayı var sende tartışma olmasın diye herşeye boyun eğen heyecansız bir gelin adayı . Tarih alınırken kardeşi ile evlenecekmiş pardon ? Tartışma olmasın diye şimdiden susuyorsan evlendiğinde yarın bir gün ağzını açtırtmaz bu Ada'm sana

İnşallh ertelersiniz olmadı ailenizi devreye sokun sorunlarınızı okudukça sinirleniyorum sana saygısı olmayan bir eş adayı var sende tartışma olmasın diye herşeye boyun eğen heyecansız bir gelin adayı . Tarih alınırken kardeşi ile evlenecekmiş pardon ? Tartışma olmasın diye şimdiden susuyorsan evlendiğinde yarın bir gün ağzını açtırtmaz bu Ada'm sana
Dışarıdan bakınca ne kadar çirkin duruyo değilmi:/ bahsettiğim nikah tarihiydi
İki üç ay önce oldu o konu. Neticede nikah tarıhii almadık,nikah yapmadık nişanlımın tutumu öyle olunca. O konulardaki hatasını farketti, öğrenicem ben,öğreniyorumda diyo. Gerçektende dikkat ettiği çok fazla şey var,o yüzden bu ikilemdeyim. Yoksa bu şartlarda evlenmek öantık işi değil

Evlenmeye kararlıysanız hepsi paraya bakar, bir de hemen eve gelip görecek değiller ya yani zamanla da olur... ama bence evlenme bekarlığı yaşa.. oof

Back
X