Düğüne 5 gün kala altın mevzusu

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.

Annem onceden calisiyordu artik çalışmıyor is ne zaman bulur belli değil o yüzden bi kac borc kaldı

ne annen ne kayınvalıden ıkısınde de kalmasın
dugun sonrası altın sızde kalır kamera da kımın taktıgı goruluyor zaten dugunumde kım ne taktı ben hepsını hatırlıyorum .. takanlar kuyumcuda kutunun ıcıne ısım koyduruyorlar tek tek yazmadık bız hıc

dugunde kım bana taktıysa borc benım borcumdur annemın degıl ... dugunu dogumu olursa gıder ben takarım.

Arada kalacak bir durum yok bence. Annenize onu anladiginizi fakat sizin ydni bir aile kuruyor oldugunuzu hatirlatin bencd yumusak bir dills. Nisanlinizla beraber karar vermelisiniz kendinizle ilgili konulara.
Annenizin istegi de cok makul degil bence. Sizin isinize karisarak sizi zor duruma sokuyor. Kararli olmalisiniz.

Bu ödeme işi nedir mesela yazıp ilerde ödemek mi?Maalesef ki bizim buralarda da düğün sonrası kim ne takmış yazılır çünkü sen beklemesen de karsi taraf bekliyor.Annenin böyle bi istegi varsa bana tuhaf gelmedi nişanda ne takıldığını bilmek ister neticede.Bi gün toplanın yazın sonra kimde kalacaksa kalsın altınlar.Kıza takılan kızda erkeğe takılan erkekde kalır diye biliyorum ben ama orası sizin takdiriniza artık

ben olsam bunu nısanlıma bıle sormazdım ... anneme olur mu anne herseyın yolu yordamı var derdım

Bu ödeme işi nedir mesela yazıp ilerde ödemek mi?Maalesef ki bizim buralarda da düğün sonrası kim ne takmış yazılır çünkü sen beklemesen de karsi taraf bekliyor.Annenin böyle bi istegi varsa bana tuhaf gelmedi nişanda ne takıldığını bilmek ister neticede.Bi gün toplanın yazın sonra kimde kalacaksa kalsın altınlar.Kıza takılan kızda erkeğe takılan erkekde kalır diye biliyorum ben ama orası sizin takdiriniza artık
Bizde de aynı adet olarak yani bekleniyor takılan takılar. Bilmiyorum cok üzüldüm

Ben gerçekten anlamıyorum . Her altın konusunun altına yazıyorum burayada yazacağım . Size gelen altınları daha önce kv ve sizin anneniz millete hediye götürdü ve o götürdüğü kişiler karşılık olarak getiriyor doğal olarak . Bu durumda kv gelen ve annenize gelen altınlar aslında sizin değil . Eğer onlar gönüllü olmakta verirlerse verirler . Ki annenin böyle yapması normal o karışıklıkta yazamayabilir. İnsanlar altın verirken içine isim yaZıyor annen onlara bakıp yazacak ya ne abartmış nişanlın allah allah annen size altın vermek zorunda değil zAten neyse sinir oldum

ne annen ne kayınvalıden ıkısınde de kalmasın
dugun sonrası altın sızde kalır kamera da kımın taktıgı goruluyor zaten dugunumde kım ne taktı ben hepsını hatırlıyorum .. takanlar kuyumcuda kutunun ıcıne ısım koyduruyorlar tek tek yazmadık bız hıc

dugunde kım bana taktıysa borc benım borcumdur annemın degıl ... dugunu dogumu olursa gıder ben takarım.
Bende öyle düşünüyodum ama aslında o öyle değil.Sizin düğününüzde takılan altınlar ailelerin aslında çünkü yıllarca onlar insanlarin düğünlerine gitmisler onun dönüşü bu.Hani elbette hoş olan gelinle damada bırakılması ama aileler almak istediğinde itiraz etmeyi doğru bulmuyorum ben artık.Tabi bahsettiğim misafirlerin taktigi altınlar

Back
X