Düğüne davet edilmemek ?

İşte herkes sizin anne- babanız gibi değil, onlar herkesi kendileri gibi bildiği için bu kadar kiriliyorlar. Beni de dertlerini dinlediğim yakın (zannettigim) bir arkadaşım düğününe çağırmamisti seneler önce.. ona ne kadar kırıldığımi ve bundan sonra da görüşmek istemediğimi söyleyip iletişimi kesmistim. Sorun burda düğün takı değil, sorun karsi tarafın size muamelesi. Anneniz babanız da bu muameleden kırılmış. Bı daha samimi olmasınlar, selam-aleykumselam deyip geçip gitsinler. Bu dünyada iyi insanların kıymeti bilinmiyor, kötüler değerli oluyor. Ya kötü olacaklar ya da kimseyle samimi olmayacaklar. Yoksa daha çok kirilirlar malesef.

Bundan sonra mesafe koysunlar "kalbimize giden araba bozuldu" desinler sorana. Hani aile arasinda yapmak istiyorlarsa bunun aciklamasini gayet yapabilirlerdi. Sonucta corona var. Bende bir akrabagimin dügününe cagrilmadim. Kücük bir davet oldu. Utanilacak birsey degil bu zamanlarda. Saygisizlik olmus böyle.

Düzgünce açıklamış olsalardı sorun olmazdı zaten arabamızda yer yok götüremeyiz diye davet etmemeleri çok saçma geldi bana , deselerdi aile arasında olucak gibi anlardık zaten salgın var bunuda söyleyebilirdi ama düzgün açıklama yapmadıkları için annemlerde üzüldü açıkcası.

Onlara bu daha düzgün bir aciklama gibi gelmis olabilir. Coronadan dolayi istemiyoruz, onlara daha ayip gelmis olabilir.

Ki ailenizde kusura bakmasin, bu kadar yapiskan olmasin. Komsunun kayni icin davet beklemek, bilezik takmayi istemek.. Bunlar pek normal seyler degil. Hele günümüz şartlarinda.

Annenlerin arabasi yok, pandemi sürecinde bide didininin didisinin dügünune gitmek istiyorlar. Davet edilseler bu defa "bizi arabalarinda istemiyorlar, sanki vebaliyiz" diye yine kizarlardi.

Komsu dogrusunu yapti.

Bilezik almak ne ya? Komşunun kardeşine. Küçük altın verin, maksimum. Bilezik sizde kalsın. Samimiyet kurmayın. Azaltın ki, bence sizi düğüne çağırmamaları normal. Kaynı sizinle samimi değilse, beklenti içinde olmak doğru değil.

Komsunun kaynina karsi komsudan bilezik
Allahuekber o neydi ya 😂
Sakasi bir yana sunduklari gerekce sacma
Korona zamani dugunler az kisiyle yapiliyor bu yuzden kusura bakmayin deseler daha aciklayici olurmus

Bence kritik soruyu sorayım: Komşunuz şimdiye kadar sizler için nasıl bir fedakarlık yaptı?

Altın uçmuşken ciddi ciddi bilezik takmayı düşünmüşsünüz 😨, daha önce gidip makyajlarını bile yapmışsınız.

Bu tip tek taraflı ilişkilerde hayal kırıklığı kaçınılmazdır, eninde sonunda fedakarlık yapılan taraf iyiliğe karşılık veremediği için ilişkiyi sabotaj eder.

Aşırı jestlerle abartmak yerine daha dengeli daha karşılıklı ilişkiler bence daha olumlu sonuçlanıyor. Anne babanız üzülmesin, düğünde corona kapıp sağlıklarını kaybetse daha mı iyi?

Konu gerçek mi

Komşunun kaynının düğününe gideceğim üstüne de bilezik takacağım

Alt komşunun kızı evlendi balkondan baktım gelin almasına

Neden çağırmadı demek aklıma bile gelmedi çağırsa da gitmezdim gitsem de bilezik takmazdım

Görümcem evlenirken bilezik taktım sadece

Kuzenime de adı bilezik olan yarım altın fiyatında bir şey taktım

Komşunun kaynına hem de çeyrek 750 iken bilezik takmak gerçekçi değil

Back
X