Düğünü kim yapacak???

Ayıp edilmis size karsi gercekten. Yanlış anlamazsanız fiyatı neydi mekânın peki
Malesef bu bana yapılan tek ayıp değildi...1500 tl sanırım bir okulun yemekhanesiydi pislik içinde eski biryer şehir dışında ipsiz sapsız biryerdi bulunduğum şehire göre çok çok ucuz normal bir düğün salonu 3-5 binden başlıyor normalde...

Malesef bu bana yapılan tek ayıp değildi...1500 tl sanırım bir okulun yemekhanesiydi pislik içinde eski biryer şehir dışında ipsiz sapsız biryerdi bulunduğum şehire göre çok çok ucuz normal bir düğün salonu 3-5 binden başlıyor normalde...
Evet benim bulunduğum yerde de ortalama 5-6 bin civarı salonlar. Acaba pahalıya kaçmamak için böyle birşey yapmış olabilirler mi maddi olarak yetersizlerdi belki dicem ama onu siz iyi bilirsiniz

Tamam ben yapayım ikinci düğünü. Sonuçta damat ve ailesine ikinci bir düğün yıkmayı kendinize hak görüyor iseniz benden yada sokakta gördüğünüz herhangi birindende istemekten beis duymayacağınızı düşünüyorum.
Kusura bakmayın sert bir yorum oldu ama başka ile düğüne giderse incileri dökülecek akrabalarınıza bi zahmet düğünüde kendiniz yapın.

Tamam ben yapayım ikinci düğünü. Sonuçta damat ve ailesine ikinci bir düğün yıkmayı kendinize hak görüyor iseniz benden yada sokakta gördüğünüz herhangi birindende istemekten beis duymayacağınızı düşünüyorum.
Kusura bakmayın sert bir yorum oldu ama başka ile düğüne giderse incileri dökülecek akrabalarınıza bi zahmet düğünüde kendiniz yapın.
Yaptığınız kıyas, verdiğiniz örnek... Saçmalamışsınız ama yine de yorum için teşekkürler :)

Evet benim bulunduğum yerde de ortalama 5-6 bin civarı salonlar. Acaba pahalıya kaçmamak için böyle birşey yapmış olabilirler mi maddi olarak yetersizlerdi belki dicem ama onu siz iyi bilirsiniz
Görücü usulü evlendim.Annem uzun nişanlılığı sevmediğini beş altı ay içinde düğün olacaksa olumlu baktığını söylemişti.Onlarda tamam dedi.Nişan olmadan paramız yok demeye başladılar.İki emekli üç kira geçiyor ellerine var yani eşim arazi satın demişti ama onu dinleyen kim tabi.Görümcemin 6 ay önce düğünü olmuştu durumu olmayan bence başkasının kapısına gitmemeli ki biz bu olsun bu olsun diye hiçbirşeyde diretmedik bir nişan çerezi dedik 1000 lira tutuyordu bizde yok deyip kenara geçtiler hatta kaynanam benimle çerez olmasın kurupasta meyvesuyu olsun poşetlere koyup herkesin eline veririz pazarlığına girmişti sağolsun abim yaptı çerezimi bile bunun üstüne daha birşey demedik inanır mısın bilmem yatak odası ve mutfak hariç halı+perde+koltuk takımı+ l koltuk+masasandalye 12 bin falan tutmuştu ucuza kaçtık yani alışverişlerdeki hallerini gördükçe gelip evde ağlıyordum...

Bu işlerin bir standardı varmış gibi sert tepki verilmiş.
Ben çiftlerin düğün, ev bütün masrafları kendilerinin karşılaması gerektiğini düşünüyorum normalde. Ama bana garip gelmedi bu soru.

Ben iki düğün yapıp masraflarını ayrı ayrı ödeyen de gördüm; sadece erkek tarafının iki düğünü karşıladığını da. Nişanı, kınayı, düğünü komple erkek tarafına yükleyen de var, nişanı ya da kınayı ya da her ikisini üstlenen kız tarafı da. Üstelik her ikisini de yemekli ve müzikli yaparak... Hatta inanır mısınız kına yapmayan bile var :KK57: Hatta hiç düğün yapmayan da var. :oha: Hani herkes her şeyi aynı şekilde uyguluyor sanıp buna da şok olanlar olabilir belki.

Konu sahibi dediğim gibi bu size bağlı. Ama bence uygun olanı sizin taraftaki düğünü sizin karşılamanız. Düğün ve kınayı beraber yapan çok kişi var. Beraber istemiyorsanız kınayı evde yapın. O da ayrı bir salonda olursa hem gereksiz masraf olur hem de çekirdek ailelere çok yorgunluk olur.

Yani 2 düğün yapacak olanlar birşeylerden fedakarlık ediyorlar illa.

2 düğün isterim 1 de kına isterim dersen onu bilemem iki tarafın düşüncelerine ve durumuna göre hareket edilir.

Kız tarafında kına zaten size ait, onun haricinde bir de düğün dersen bu da size ait olur mantık olarak.Erkek tarafı da kendi ailesinin olduğu yerde düğün yapar.

Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Mümkünse ikisini de müstakbel eşinizle siz birlikte yapacaksınız ne kendi ailenize ne de adamin ailesine yük olmayacaksınız. Yok bunca sene bize baktıkları yetmedi, biz ille anne babalarımızı evlenirken de gider ayak zora sokalım diyorsanız mümkünse sizin memleketinizdekini sizinkiler, diğerini de onlar karşılayacak elbette.

Benim de nikahım oldu düğünümde memleketler arası 17 saat olduğu için biri benim diğeri eşimin memleketinde olmak üzere 2 kere olacak

Benim memleketimde kına adı altında salon tutuldu önce eşimle gelinlikle girip sonra bindallıya geçicem yemekli pastalı olacak ve erkek kadın karışık yapılacak. Bunu damada ödetmek ne kadar mantıklı ? Çünkü standardı bi düğündür iki düğün olması bizim tercihimiz sorumlusu da biziz. Gayet uygun salonlar var bulabilirsiniz bence.

Yaptığınız kıyas, verdiğiniz örnek... Saçmalamışsınız ama yine de yorum için teşekkürler :)
Rica ederim :)
Fakat ben size asıl saçmalamak nedir söyleyeyim mi?
İki düğün istemek ve bu ikisinide damattan beklemektir asıl saçmalamak.

Görücü usulü evlendim.Annem uzun nişanlılığı sevmediğini beş altı ay içinde düğün olacaksa olumlu baktığını söylemişti.Onlarda tamam dedi.Nişan olmadan paramız yok demeye başladılar.İki emekli üç kira geçiyor ellerine var yani eşim arazi satın demişti ama onu dinleyen kim tabi.Görümcemin 6 ay önce düğünü olmuştu durumu olmayan bence başkasının kapısına gitmemeli ki biz bu olsun bu olsun diye hiçbirşeyde diretmedik bir nişan çerezi dedik 1000 lira tutuyordu bizde yok deyip kenara geçtiler hatta kaynanam benimle çerez olmasın kurupasta meyvesuyu olsun poşetlere koyup herkesin eline veririz pazarlığına girmişti sağolsun abim yaptı çerezimi bile bunun üstüne daha birşey demedik inanır mısın bilmem yatak odası ve mutfak hariç halı+perde+koltuk takımı+ l koltuk+masasandalye 12 bin falan tutmuştu ucuza kaçtık yani alışverişlerdeki hallerini gördükçe gelip evde ağlıyordum...
Tahmin edebiliyorum yaşadığınız hayal kırıklığını. Inşallah bunlara rağmen eşinizle sıkıntınız yoktur bütün bunlara değen bir yuvanız vardır. Allah gönlünüze göre versin sizin de.

Bu işlerin bir standardı varmış gibi sert tepki verilmiş.
Ben çiftlerin düğün, ev bütün masrafları kendilerinin karşılaması gerektiğini düşünüyorum normalde. Ama bana garip gelmedi bu soru.

Ben iki düğün yapıp masraflarını ayrı ayrı ödeyen de gördüm; sadece erkek tarafının iki düğünü karşıladığını da. Nişanı, kınayı, düğünü komple erkek tarafına yükleyen de var, nişanı ya da kınayı ya da her ikisini üstlenen kız tarafı da. Üstelik her ikisini de yemekli ve müzikli yaparak... Hatta inanır mısınız kına yapmayan bile var :KK57: Hatta hiç düğün yapmayan da var. :oha: Hani herkes her şeyi aynı şekilde uyguluyor sanıp buna da şok olanlar olabilir belki.

Konu sahibi dediğim gibi bu size bağlı. Ama bence uygun olanı sizin taraftaki düğünü sizin karşılamanız. Düğün ve kınayı beraber yapan çok kişi var. Beraber istemiyorsanız kınayı evde yapın. O da ayrı bir salonda olursa hem gereksiz masraf olur hem de çekirdek ailelere çok yorgunluk olur.
Öncelikle uzun uzadıya izah ettiğiniz için teşekkür ederim :) ben kendi tarafımdaki düğünü zaten ilk kendim yaparım demistim. Hatta buradaki bayanlardan birine verdiğim cevap da neden sorduğumu belirtmiştim. Kendi tarafımdaki düğünü ben yaparım dediğim zaman yakın zamanda düğünü olan bir kuzenim saçmalama düğünü erkek yapar sen niye yapacaksın dediği için acaba benim yaptığımda mı bi gariplik var diye anlamak için bunu sorma gereği duymuştum. Dediğiniz gibi kına+düğün şeklinde yapicam. Herkes o şekilde yapmış çünkü belli ki.

Benim de nikahım oldu düğünümde memleketler arası 17 saat olduğu için biri benim diğeri eşimin memleketinde olmak üzere 2 kere olacak

Benim memleketimde kına adı altında salon tutuldu önce eşimle gelinlikle girip sonra bindallıya geçicem yemekli pastalı olacak ve erkek kadın karışık yapılacak. Bunu damada ödetmek ne kadar mantıklı ? Çünkü standardı bi düğündür iki düğün olması bizim tercihimiz sorumlusu da biziz. Gayet uygun salonlar var bulabilirsiniz bence.
Kına ve düğünü bir arada yaparım ben de nasip olursa inşallah. Belki bir gün öncesinden de evde küçük birşeyler yaparım. Yemekli, pastalı bir düğün için ne kadar ödem e yapacaksınız acaba çok merak ettim. Bilgim olması açısından soruyorum

Erkekte tarafına iki düğün yaptırmak da biraz haksızlık gibi geliyor bana. Benim bu şekilde olan tanıdıklarım kız tarafının olduğu yerde kına yaptı. Hatta kendi yakınları da gördün diye en başta gelinlik sonra bindallı vs giydi. Erkek tarafının olduğu yerde de düğün oldu. Bir kaç kişi bu skeidle yaptı. En mantıklısı da bu gibi geliyor bana

Durumlar aynıydı bizimde. On saatlik mesafe var aileler arasında. Bizim bazı sebeplerden dolayı nikahımız benim memlekette oldu.
Ben memlekette tarihi bir konak kiraladım. İlk başta kadın erkek karışık üst katta nikah kıyıldı. Bir danstan sonra takı merasimi yapıldı. Sonra herkes alt kata yemeğe indi.

Ben o esnada kına için hazırlandım. Üst kat kına düzenine hazırlandı. Erkekler aşağıda kaldı. Kadınları üst kata davet ettik. Kahve ikram edildi yemek üstüne. Erkekler aşağıda sınırsız çay ikramı vardı. Kınamızı yaptık.

O gece eşim ve ailesi beni alıp memlekete götürdüler. Ailem ertesi gün yola çıktı. Yani iki gün sonra akşam evde kadınlar arasında kına yakıldı tekrar. Maksat eğlence çok keyifliydi. Hem beni akrabalarla tanıştırdılar. Sabah tekrar kuaför,gelinlik, dış mekan çekimler ve saat öğlen birde orda tutulan mekanda mevlütlü yemek verildi. İki saate bitti.

Bu düğünde memleketimdeki herşeyi ailem karşıladı. Ama ailemin durumu çok iyi değildi. Eşim benim ve yanımda bir kişinin kuaför masrafını karşıladı. Birde kınada giyeceğim kıyafetlerin yarısını karşıladı. Yöresel kıyafetler giydim. Eşim yardım etmese kiralamazdım kıyafet doğrusu. Ama salonu yol masraflarını ailem karşıladı. Bize de ailemin yol masrafını ödetin karşı tarafa dediler ama ne münasebet dedik. Çünkü yapabiliyorduk. Eşim teklif etti yardım ama kabul edilmedi. Minibüs kiralayıp geliler. İki bin lira verildi ve şöförün kalma masrafları karşılandı. Gelinliğimi ben kendim ödedim. Eşim damatlığını kendi aldı mesela.

Herkes konuştu akıl verdi ama biz bize en uygunu yaptık. Sorarsan her kafadan başka ses çıkıyor. Bu işin doğrusu yok. En doğrusu size en çok uyanıdır.
Mutluluklar dilerim. Tadını çıkarın. Yorucu ama keyifli bir süreç.

Kına ve düğünü bir arada yaparım ben de nasip olursa inşallah. Belki bir gün öncesinden de evde küçük birşeyler yaparım. Yemekli, pastalı bir düğün için ne kadar ödem e yapacaksınız acaba çok merak ettim. Bilgim olması açısından soruyorum

Yemek olmasa da olur bence pasta içecek ikram ettirebilirsiniz sadece, burası doğuda büyük bir il yemeksiz 5.750 ama içine pasta kamera şarkıcı fotoğrafçı dahil yemekli olunca 3.000 daha eklemek gerekiyor davetli kişi sayısına göre bende 400 e yakın davetli var

Ama şöyle ki eşimgil kendi memleketinde yemekli pastalı yine herşey dahil şekilde 11.500 e tuttu ilden ile fark ediyo biraz. Siz mutlaka fiyat soruşturun

Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)

Siz kendi memleketinizde kına yapin ama kinada gelinlik giyinn. O da kendi memleketinde düğün yapsin

Tahmin edebiliyorum yaşadığınız hayal kırıklığını. Inşallah bunlara rağmen eşinizle sıkıntınız yoktur bütün bunlara değen bir yuvanız vardır. Allah gönlünüze göre versin sizin de.
Çok şükür Allah bugünümüzü aratmasın eşimden çok birşey beklediğim yok ailesine göre kıyaslanamaz iyilikte eşim Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin amin.

kim yapacak? el ele verip siz yapacaksiniz nisanlinizla. ha bunu yapacak gucte degilseniz evlenmeyeceksiniz. birakin artik kayyum sulalere gelin gitmeyi, kendi yuvaniza kadin olmaya bakin. bunun da ilk yolu kendi yuvanizi el ele kendiniz kurmaktir.

Back
X