Düğünüme 2 hafta kalmıştı

O daha kötü olmuş sebep neydi peki? Yani biraz işin bahanesi gibi olmuş iş kuaföre gelene kadar yeni mi aklına gelmiş o süreçte korumadıysa çok daha önceden bitirebilirdi.

Keske zamanında bende bozsaydım diye kafayı vuran benim yerimde olmadıgınız icin okdr sanslısınızki

O daha kötü olmuş sebep neydi peki? Yani biraz işin bahanesi gibi olmuş iş kuaföre gelene kadar yeni mi aklına gelmiş o süreçte korumadıysa çok daha önceden bitirebilirdi.
Amaç rezil etmekti sanırım yapmışta helal belki utanırlar

Ya hu kendi aldığınız eşyayı niye bırakıyorsunuz, bırakın gururu melankoliyi. Gidin eşyaları çıkarın o evden. Kırar dökerim de yine kimseye yar etmem

Şunu da yazmadan geçemiycem, düğün dönemi masrafları yüzünden çok fazla sıkıntı yaşanıyor, yazık gerçekten.

Aldıklarını geri iste
Ve lütfen barışma.
Planlı bi is bellki bu
Nasil bir sevap islediysen artk,evlenmeden görmussun yuzunu adamın.

Nişanlınız hiç mi adım atmıyor , dünya para döktüğün eşyaları başkasına mı bırakcaksın çok ilginç.

Yoo gereksiz abartılı bir sürü masraf yapanlar yüzünden de yaşanıyor. Her işi gösteriş için yapanlar yüzünden de
Kime göre gereksiz neye göre gereksiz.Sen gider gerçek tektaş alırsın 3-5 bine bana göre o gereksiz yani.Her bölgenin bir adeti olur bunlar gösteriş gereksiz değildir bunu yapmayacak olanda o ailenin kapısına gitmez.

Allah ın ne sevdi kuluymuşsun sen ya şükür et herkez sn kadar şanslı değil evlenip hwp aynı çekeceksin dul kalmadan bekar ayrıldın bitti

Hanımefendi size ne hayır da. Benim düşüncem bu. Neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da kişiye göre değişir evet. Adet bilmem ne diye diye insanlar borç içinde evlenip huzursuz oluyor.

Sıkıntı için sebep aranmış birikimlerde olunca

Şimdi taslanacagım büyük ihtimal ama yinede icimden geçenleri yazıyorum.
1. Benim bildiğim kınayı kız tarafı yapar çoğu yerde bu adet böyledir. Annenizin de zaten yapmanız gerekn bisey icin olsun yaparız 3 5 liramiz gitsin gibi itici bi cevap vermeniz cok çirkin. Karşı taraf buna gayet de tepki gösterebilir.
2.Nisanliniz da annesini hatalı olduğunun farkında da alttan alın demiş. Bence gidip annesiyle de konusmustur.
3.büyük konusmayim ama düğüne 2 hafta kala benim nisanlim benden ayrılsa kapısına gidip cok da yalvarmam yani beni istemeyip nişanı atan insani napiyim.
4. Madem ayrıldınız niye eşyalarınızı birakıyosunuz kusura bakamyın da saf mısınız acaba? Beyefendi satip kendi zararını karsılayacakmis yok ya. Niye böyle büyüklük falan yapmaya calisiyosunuz ki alin hepsini oe evden neyiniz varsa

Kaç sayfa okudum,kaç kişi git al eşyaları demiş kendime yediremem bunu yazmışsın sana baya sinir oldum kusura bakma. Onca emek,onca masraf, onca özenti elti olacak yelloz rahat etsin diyemiydi? Gider eşyalarımı alırım,evide bir güzel dağıtırım girsin otursun ondan sonra. Bukadar hanımefendi olmayın arada sırada deli damarıda göstermek lazım. Nişanda takılanlar için aramışlar hemen onlarıda hemen verme süründür. Anası arabozucu, nişanlı desen basiretsiz, elti hepsinden uyanık böyle aileden kırtulduğuna şükret. Lütfen eşyalarını her bir iğneni,gereksiz olan çöpünü bile al bırakma. Belliki baya sessiz görmüşler seni. Ne acılar var bu acıda zamanla geçer merak etme.

Hanımefendi size ne hayır da. Benim düşüncem bu. Neyin gerekli neyin gereksiz olduğu da kişiye göre değişir evet. Adet bilmem ne diye diye insanlar borç içinde evlenip huzursuz oluyor.
Siz adetleri gereksiz bulabilirsiniz herkes bu düşüncede değil bundan bahsettim bende derdim sizle tartışmak değil tanık olduğum evlilikleri görerek dedim sorun ucuz hesaplar diye ki konuda tam böyle kına masrafını siz yapın deyip karşı tarafa kabul ettirip sorun çıkarmak ucuz hesaptır başka birşey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…