Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
ben geldim.6 senelik evliyim, atamam farkli bir ile gerceklesti, kizimida aldim ve sürem dolana kadar buradayım.
Esim ilk basta karsi cikti, kendisi garanticidir, ailesinde memur yok.Ben ona dedim ki zaten zor atanan bolumden memurlugu kazanmisim, emegimi bosa harcatma, sana eskisi gibi olamam, icimin soguklugunu gideremem dedim.Simdi benim suremin dolmasini bekliyor.Allah omur verirse ve sonuna kadar giderse kurdugun aile bir omur boyu.Memuroyetin sarti ise 3-5 sene, bu koca omrumuzde bu sure cok az bir zaman. Ancak beni sonradan pisman olacagim bir pozisyona sokarsa eyvahlarim,pismanliklarim yuzunden bir omur sogurum ve her firsatta sorumlu tutarim.
Bu surec aslinda ozel hayat anlaminda heyecan verici oldu, esimi basla bir gozle, erdemli bir erkek olarak görüyorum.Bu ataerkil toplumda o esini elinin ustunde tutmus oldu.

Herkese merhaba
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
kesinlikle giderim ki gittim de. size gönülden söylüyorum. lütfen gidin verdiğiniz emekleri ailenizin fedakarlıklarını düşünün. ve kendiniz için bir iyilik yapın.

Konu sahibinin eski konularına az da olsa göz gezdirdim.
Bastan sona yanlış bir hikaye. Düğünü kiz tarafına yuklemeye çalışan, nikah istemesine bile aaa asla olmaz yemekli düğün yapın diyen bir nişanlı ailesi var ortada. Nişanlının zaten adı var kendi yok gibi.
Neden bu kpssler, atamalar beklenmeden nikah yapilmis o kısmı da tam anlayamadim? Taa düğüne 5 ay var, 1 sene onceden nikah yapilmis dugun yok.
Sormaniz gereken tek soru, atandığım yere gitmeli miyim degil bence. Daha oncelikli sorulariniz var gibime geldi.
Bosuna linc yedim, değmezmiş :KK70:

Aynen oyle :) konu sahibinin son 2 konusunu hatirliyorum ve her 2 konuda da asla yorumlara cevap vermedi. Sadece bu konudaki yorumlara cevap yazmasini da mutlulugunu paylasmak istemesine yordum. Daha onemli sorunlari var ve uzucu olan hepsini goz ardi ediyor umarim evlenince basi agrimaz ve mutlu bir evliligi olur.

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Bizim cok yakin bir aile dostu ablamiz senin durumundaydi kazandi gitmedi sonra 2 cocugu oldu esi de bir is kazasi geçirmişti o sene yeniden sinava girdi ve van a tayini cikti esi sakarya da kaldi süre olarak bilemem ama sadece son 1.5 yilinda cocuklarda van a gitmislerdi sonra birlikte geri döndüler. Ozel sektör ogretmenlik icin hic uygun degil. Ogretmen ogretmendir ama devlette bile cok fazla kiymeti bilinmeyen ogretmenlerimiz ozelde daha fazla zorlaniyorlar. Size nacizane tavsiyem zaman surekli degisiyor bugunu ne kadar cok beklemissinizdir. Nisanliniz yaninizda olsun. Biz 2 ayri ulkelerde yuruttuk nisanliligimizi. Sizin daha cok gorusme imkaniniz var. Hafta sonlari binersiniz ucaga bazen nisanliniz gelir ama ayaginiza gelen bu sansi tepmeyin.

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Özelde her zaman iş bulabilecek misiniz? Hele ki bu kadar açıkta atanmayı bekleyen öğretmen varken. Siz eşinizi tercih ettiniz kaldınız diyelim. Dünyanın her türlü hali var. Eşinize bise oldu ne olcak o zaman ne yapcaksınız. Siz işinizden fedakarlık etmeyin. Çünkü her tartışmanızda keske gitseydim diyeceksiniz.

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Canım asla asla ona güvenip atanmisken bırakma,aileni dinle. Bir erkeğin sözünü dinleyecek kadar kör kütük aşık değilsindir. Şuan sana şöyle güzel böyle güzel hayatımız olacak diyip seni kandırmaya çalışacaktır beni birakma diyecektir. Sonra evlenir çocuğu yapar bıktım der seni sevmiyorum der,baska kadinlar cazip gelir sonra sen çok pişman olursun. Böyle bir fırsatı asla bırakma,seni seven senin atanmana senden çok sevinmeli bencillik yapmamalı. Ilerde pişman olmamak için vazgeçme git, bırakırsa bıraksın sevgisini görmüş olursun. Atanmak o kadar zor ki ben uğraşıyorum atanmak için,senin yerinde olmak için neler vermezdim bir bilsen. Nolur vazgeçme ailende arkanda madem bir daha bu günlerini çok ararsın.
Bende evliyim ve atanmak için canımı dişime taktım ama puanlarımız çok yüksek olmuyo, eşimde atanmami istemiyo sadece olduğumuz şehir olacakmış yoksa olmazmış. Ama ben atansam dinleyecek miyim tabiki hayır çünkü bunu göze aldım çünkü en çok istediğim şey olduğunu gördüm çünkü ayaklarımın üstünde durmak istiyorum muhtaç olmadan. Evliliği de gördüm ağzımın payını da aldım. Yine sorsalar evlilik mi atanmak mı diye atanmak derdim,bir kadın kendi ayakları üstünde durmalı, ben bunu malesef yaşayarak tecrübe ettim. Şimdi herkese bunu tavsiye ediyorum tecrübe etmek çok zor emin ol.

Saygi cercevesinde kuracak cumle bulamayinca, Turkceye "dusunku" yazacak kadar hakim olan insanlar, gelip benim meslegime ve meslegimi icra edip etmeme tercihime b.k atıyor. Şaka gibi
Yazim hatalarim bilmedigimden degil hizzli yazdigimdandir. En azindan ben klavyelere dusunerek basiyorum hizli yazdgmdan yanlis yaziyorum beyninj kullanamadan yazanlarda var gul gibi kadinlara kariyerini yerine getiren isinin gucunun sahibi olan guclu kadinlara b.k atanlarda var😂

Teyze kızı da şuan aynısı yaşıyor . Eşi doğuda askeriyede calisiyor, kendisi de memur olarak batı da çalışıyor.. Nikahları var, teyze kızı doğu tarafına başvuru yaptı bekliyor sonucunu. Olursa gidecek olmasa 2 sene ayrılar.. Bence atanmaya bak.

Öğretmen olmus atanmissiniz ne guzel o kadar insan var ki atanmak isteyip yillarca dirsek çürüten... "Atanamayan öğretmenler " diye bir tabir bile var artık.
Bir de eş ve es ailesi boyle istiyor denmesi, ailenin eşten daha cok evlilige mudahaleci olacağı izlenimi verdi bana.
Esnaf olabilir, her ne konuda yapiyorsa Istanbulda da yapabilir yani ne bileyim "ben düzenimi oturttum artik sira bana hizmet edecek çocuk doğuracak biri lazim" kafasinda damat bey. Kadin evini, ailesini bozsun hayatını kocasina göre inşaa etsin ama memur/öğretmen olsun ki eve memur maasi da girsin, isi garanti olsun kafasi tamamen.
Özelde is bulmak kolay mi? Bir sürü insan tanıyorum çocuk gelisimi mezunu hep açıkta, is bulamiyor. (Hepsi Denizlide bu tanidigim kişilerin).
Eşiniz yaniniza gelsin, is bulsun birlikte çalışın yasayin neden illa ailelerin dizinin dibi?
Benim de sözleşmeli çalışan arkadaslarim var kurumda, hatta kiz evlendi evleneli tayin gidemiyor es durumundan ama bir sekilde idare ediyorlar.
Atanip gitmezseniz belli bir müddet tekrardan tercih yapamıyorsunuz. Bu fırsat bir daha ele gecmeyebilir. Esiniz de birkac yıl sizin icin fedakarlik yapsın hep herseyi sizden beklemesin.

Ben de şaşkınlıkla okudum. 3 yıl için belki 70 yıl sürecek hayatını riske atmayı teklif ediyorlar. Çok yazık. Kadın kadına düşman. Devletin şartları hiçbir özelde yok.
Aynen öyle 6 aydır çalışmıyorum maaşım trink yatıyor.Üstelik işe başlayınca yarım gün çalışacağım istersem heyet raporu alırım gitmem.Özelde olsam kim buna müsamaha gösterir tekmeyi basarlar

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Asla bırakma vazgeçme bu sene bizim tanıdık kahramanmaraşa atandı yeni evlendi eşide ankarada kız ankarada da evi var maraştada arada hafta sonu geliyo arada eşi gidiyo zaten yaz tatili falan müsait bu devirde öğretmen olmak çok zor aileni dinle ve onların emeklerini gözden geçir

Kesinlikle gitmelisin.

Sakın gitmemezlik yapma...

Devlette öğretmen olmakla özelde öğretmen olmak arasında dağlar kadar fark var. Hem beklediginden daha kısa surede dönebilirsin. Mesela ben 4 yıl doğu hizmetinde kalacağımı zannediyordum. 2 yıl sonra eş durumundan döndüm. Çevremde pek çok ama pek çok insan tanıdım eşinden uzak doğu hizmetine giden. Hatta bir arkadaşım karnı burnunda gelmişti yanında da kimse gelmemişti. Bir baska arkadasim ise eźi esnaftı dükkanı evini işini bırakıp kızın yanina gelmişti. Zaten goz açıp kapayana kadar geçiyor. Yine bir arkadasım 4 çocuktan sonra atandı da doğu hizmetine gitti.
Sakin aptallik yapma gitmemmezlik etme

Beni tek rahatsız eden ayrılın demeyin resmi nikahım kıyıldı diye yazmanız.
Ne yani resmi nikahınız kıyılmamış olsa ayrılırdınız öylemi.sizde pek sevmiyorsunuz anlaşılan veya atanınca esnaf eşini kendine layık görmeyen birisiniz.

Aynen oyle :) konu sahibinin son 2 konusunu hatirliyorum ve her 2 konuda da asla yorumlara cevap vermedi. Sadece bu konudaki yorumlara cevap yazmasini da mutlulugunu paylasmak istemesine yordum. Daha onemli sorunlari var ve uzucu olan hepsini goz ardi ediyor umarim evlenince basi agrimaz ve mutlu bir evliligi olur.
Bence bu konuda da dogru duzgun yorumu, cevabi yok.
15 sayfa yazilmis, toplasan 15 cevap yok

Ben olsam hiç düşünmez giderdim.Artık ekmek aslanın ağzında değil kuyruğunda.

Artık mülakatlar falan derken atanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuzdur.İlerde tekrar deneseniz dahi her geçen yıl atanma şansınız azalacak.Bu ülkede hiçbir şey kolaylaşmıyor. Özelde öğretmenlik ise çok düşük ücret olmasını geçtim iş garantisi olmayan bir durum.Memurluğun en büyük getirisi ise iş garantisi sağlaması zaten.

Eğer nişanlınız sizi seviyorsa sadece sizinle beraberliği değil sizden snrasını da düşünmeli.Boşanmayı falan demiyorum ama hayat ne getirir bilinmez.Allah korusun erken yaşta vefat etse ve çocuklarınız olsa nasıl bir durumda olmanızı isterdi bunu düşünsün.

Benim kuzenimin eşi de 3 yıl bekledi yengemi ve şu an çok mutlular. Ailenin iyiliği ve geleceği için fedakarlık yapmayı bilmeli insan.Ama bizim ülkede nedense hep kadının fedakarlık yapması ve bişilerden vazgeçmesi bekleniyor.Tersine destek olmak bu kadar mı zor anlamıyorum.

Kesinlikle vazgeçmeyin. Aileniz sizin bu günlere gelebilmeniz için uğraşmış, siz bunca yıl okumuş sınav kazanmışsınız. Yerinizde olmak isteyen çok kişi var. Bide şöyle düşünün, önümüzdeki eğitim yılı zaten virüs sebebiyle yarım yamalak geçip gidecek. E bunun yaz tatili 2 ay, sömestr tatili var. Bayramı seyranı resmi tatilleri var. Arada eşiniz de yanınıza gelse toplamda en fazla 1 yıl gibi Bi süre ayrı kalmış oluyorsunuz. Bunca emekten sonra 1 yıl ne ki..

Back
X