Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

anaokulu öğretmeniyim☺

branşınız farklı olsaydı bazı okullar dört güne topluyor gider gelirsiniz vs diyecektim

ama siz full çalışıyorsunuz

eşiniz esnaf ama yalnız mı yani babası vs de var mı işin başında

öyle ise bir süre gelebilir yanınıza

bir de benim anladığım zaten daha yaza doğru evlenilecek

yaz tatilinde vs zaten gelirsiniz yanına arada da o gelir oldu bitti

Ben gitmezdim.
Kadın erkek olarak bakmıyorum olaya, yani benim işim gücüm varsa kocam da okumaya, çalışmaya vs gitmemeli. Yani biz bir hayat kuruyorduk aslanım birlikte, hayırdır inş? Derim.
Anaokulu öğretmenisiniz, özelde de zilyon tane iş imkanı vardır diye düşünüyorum şehrinizde de.
Devletle özeli bir tutamazsınız.Ayrıca yıllarca emek vermiş okumuş etmiş kpssden 82 almış atanmış eş kişisi için niye vazgeçsin yıllarca verdiği emeklerden.Sanki yarın bir şey olsa kocasından boşansa kocası ona işini emeklerini geri mi verebilecek.Özelde çocuklara abla mı olsun eşi için.Atanmayı bekleyen bir sürü genç var.

Biz eşimle birlikte yapmıştık tercihleri 1200 km uzakta doğuda bir yere atandım
1+1 ev tuttuk 9 ay geçti iyi ki tercih yapmışım özel sektörün zorluğunu yaşadım/yaşadık, eşim geldi ailem geldi 5 gün 10 gün görüştük sonu iyi olacak inşallah
Siz de bir bakmışsınız 3 yıl geçmiş iyi ki gitmişim diyeceksiniz,mutlaka gidin 😊

Eşimi bırakmazdım ama atanmadan da evlenmezdim. Ki aynı durumdayım. Evlenince ayrı kalmamak için eş durumundan tayin alma olasılığımız olana kadar evlenmiyoruz mesela biz :işsiz: Uzak mesafe evlilik yürütene kadar 2-3 yıl daha sevgili kalmayı tercih ederim. Evliliğin temeli aile birliğidir, aynı evde yaşamaktır. Bunu sağlayamayacaksak nikahın bir anlamı yok bana göre.

Sizin resmî nikahlı eşinize de sırf düğün olmadı diye hâlâ “nişanlım” demeniz de ayrı bir akıl tutulması. Bunun sevgiliyken ayrılmayı haklı tutacak bir şey olacağını düşünüyorsanız boşanmayı da makul bir seçenek olarak değerlendirmelisiniz. Ben evlenince ayrılınmıyor diye bir şey yok sonuçta :işsiz:

Evliyim. Eşim de ben de kpssye girdik. Ayrı yerlere çıkabilir atamamız yada muhtemel ki ben atanıp o özelde hali hazırdaki yerde devam edecek/yada yanıma gelip özelde iş bulacak.

Bu demek oluyor ki bir kaç yıl hedeflediğimiz kariyer için kendimiz de bizi seven adam da sabretmek durumunda.

Çünkü birini gerçekten seviyorsanız onun hedefine ulaştığında önüne taş koymaz destek olursunuz.

Nice insanlar var mecburen farklı ülkelerde yaşamak durumunda kalabiliyor. Bir kaç sene sabır ama sonrası daha iyi bütçe, daha iyi şartlar...

Özel okulda öğretmenlik yapmak ile MEB de yapmak arasında dağlar kadar fark var.

Özellikle şu son süreçte kaç özel okul maaşlarını ödemekte zorlandı. Bu yıl başvurayım dedim herkes elindeki kadro iki ise bire düşürdü. Devletten ötesi zor şu an.

Eşiniz olacak kişi nasıl mesleğinden vazgeçip sizinle atandığınız yere gelemiyorsa, kendi yapamadığı fedakarlığı sizden de beklemeyecek o zaman. Kolay mı öyle türlü engelden geçip çalışıp çabalayıp atanmak, bir söze güvenip asla mesleğinizden vazgeçmeyin. Daha sizinle mutluluğunuzu yaşayacağı yerde gitme deyip yolunuza taş koyuyor. Üç yıl nedir beklesin çok seviyorsa. Beklemezse de hayatından ödün veren siz olmayın. Nikah olmuş sadece ayrılırsiniz

yerinizde olsam giderdim insan asıl mesleğini birakmaz
yarin obur gun ne olacaginiz belli mi ?
hic degilse elinizde mesleginiz olur.

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Vallahi atansam kosarak giderim 😂alt tarafi imza atarak esiniz olmus butun omrunuzu etkileyecek bi karar ve kendi ailem de gitmem den yanaysa bir dakika dahi durmam hatta benim kafam bile karismazdi.size gitme diyen adam gercekden sevseydi sonuna kadr arkanizda olurdu mesleginizi devlet kurumunda yapmakla ozelle yapmak arasinda cok fark var lutfen yanlis anlamayin yarin birgun bu adam icin meslegimden vazgectim die konu acabilirsiniz kimseye guvenmeyin bu hayatta once kendi ekonomik ozgurlugunuzu alin seviyorsa 3 yil bazi zorluklara o katlansin fedakarlik eden taraf neden sadece siz olacaksiniz

Ayrica o es kisisinin ailesi sana tabi gitme diyecek boyle evlilikmi olur diyecekler. Ki bayamlarda bir tepsi baklava yapip evlerini temizleyecek. Es kisisi mantikli dusunse zaten bunu sana sunmaz. Kpssyle atanmissn sana adaklar adayip kapinda kesmesi lazim. Buraya konu acman bile senin suphede kaldigini gosteriyor. Bana kalirsa seni ikna edecekler gibi.insallah pisman olmayacagin seyler yaparsin

yok kararım kesin gideceğim 😊

Yok yok sakın bırakma. Deli oldum ya. Sen bu sınava girip sonuç beklerken tercih yaparken bu adam vardı değil mi? Olmasa bile senin hayalinden mesleğinden haberdardır. Neden önüne böyle bir takoz koyup huzursuz ediyor.

Bir sürü insanın hayali bu..
Atanmak o kadar kolay birşey değil. Sırf nişanlınız istemiyor diye gitmeyecek misiniz yani? Ayrıca nişanlınız olduğunuza göre, kpss girdiğinizi falan biliyordur, madem öyle neden kpssye girmeden önce fikrini belirtmemiş. O zaman belirtseymiş ya. Ben olsam asla devlet memurluğundan vazgeçmem. Sizde vazgeçmeyin, geleceğinden fedakarlık yapan siz olmayın, o olsun.

Giderim.
Eşiniz herhalde "nasıl olsa atanamaz yaaa, lafta destek olayım da kötü görünmeyeyim" diye he he demiş size. Sonradan cayması ondan.

Şunu şuraya iliştireyim:
“Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı ” Mehmet Aslantuğ

Böyle adamlar lazım azizim.
Başka türlüsü güç.

Gidin. Ayaklarınızın üstünde durun.
Gideceğim ☺️

Back
X