Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Arkadaşım iki bebeğini yanına alıp Muğla dan Bingöl e gitti 3 yıl eşinden ayrı, memedeki bebeğine bakıcı tutup çalışarak atandı, eşi de her fırsatta atlayıp uçakla yanina gitti destek oldu, Denizli- İstanbul arası nedir ki? günaşırı bile gidilir, olmaz diyorsa eşinin sevgisini saygısını sorgula derim
Bir de şunu ekleyeyim denizliligenc1995 denizliligenc1995 ben seni buradaki yorumlarından biliyorum, çok aklı başında, naif, düzgün bir kızsın, gıyabinda severim seni yani, dilerim dengine düşmüşsündür, umarım kıymet bilen bir eşin olur ve ömür boyu yüzün güler....tabii bunun için önce senin dik durman lazım:KK66:

Giderim.
Eşiniz herhalde "nasıl olsa atanamaz yaaa, lafta destek olayım da kötü görünmeyeyim" diye he he demiş size. Sonradan cayması ondan.

Şunu şuraya iliştireyim:
“Hiçbir kadın geleceğini bir adamın vicdanına, aşkına, günün sonunda bir gün aklının karışmasına bırakmamalı ” Mehmet Aslantuğ

Böyle adamlar lazım azizim.
Başka türlüsü güç.

Gidin. Ayaklarınızın üstünde durun.

Ayrica o es kisisinin ailesi sana tabi gitme diyecek boyle evlilikmi olur diyecekler. Ki bayamlarda bir tepsi baklava yapip evlerini temizleyecek. Es kisisi mantikli dusunse zaten bunu sana sunmaz. Kpssyle atanmissn sana adaklar adayip kapinda kesmesi lazim. Buraya konu acman bile senin suphede kaldigini gosteriyor. Bana kalirsa seni ikna edecekler gibi.insallah pisman olmayacagin seyler yaparsin
Aynen ya çok ilginçtir eş ailesi nasıl karışabiliyor?Sanki kendileri okuttular.Bakalım kızın ailesi ne diyecek bu duruma.Ben kızıma emek vercem okutcam kızım başarılı olacak atanacak eşinin ailesi de damdan düşer gibi eşini bırakamazsın diyecek.Siz kimsiniz pardon daha dün girmişsiniz hayatına kızın

Sınava hazırlanırken bunları hiç mi konuşmadınız.sonuçta 1 sene ders çalıştınız.tercihi neye göre verdiniz.nikahınız kıyılmış .tam bir hayat kurulacakken ben yokum demekde ne bilim eşiniz açısından da hayal kırıklığı..sadece siz haklısınız da diyemiyorum.orta yolu bulup ortak karar vermelisiniz.

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Nişanlıni bırak.

Herkese merhaba
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sakin devlet işini bırakma özelde öğretmenin kazancı da değeri de yok. 3 sene sonra eş durumu tayini istersin ailen seni okutmuş mükafatını almışsın. Karar vermek ona düşmez sana ve seni okutanlara düşer lütfen iyi düşün.

Senin burada yorumlarını okuyorum ve cok beğeniyorum, o yuzden akilli ve mantıklı bir karar vereceğine eminim.
Ben arkama bile bakmam. Sadece 3 yıl, sonra ne güzel memur olacaksın, insan böyle bir fırsatı tepmemeli biri için. Geleceğin herşeyden daha önemli, yarının bize neler getirecegini bilmiyoruz. Özeller cok yoruyor az para veriyor, bence kesinlikle istanbula gitmelisin

Madem okutacaksın nişanlına ithafen yazıyorum o zaman.
-Sevgili X bey, gerçek sevgi kendi egolarımızı, taleplerimizi, bize sağlayacağı faydayı elinin tersiyle itip sevdiğin için en iyisini istemektir, desteklemektir. Şimdi ki nişanlın, gelecekte ki eşin eğer senin dediğini yaparsa, tüm çalışma hayatı boyunca elde etmeye çok yakın olduğu haklarından mahrum kalacak ve cicim ayları bitince, işiyle ilgili zorluklar yaşayınca haklı olarak seni suçlayacaktır. Böylesi kutsal ve her evli/çocuklu kadına kolaylık sağlayan bir mesleği yapması sadece 3 sene yaşayacağınız zorluğa sebep olacak ama tüm hayatını daha rahat yaşamanıza sebep olacak. Özelde öğretmen olan birinin aldığı maaş, mesai saati, haftasonu mecburiyetleri, anne olduğun da ücretli izinleri, evladına daha fazla vakit ayırması vs vs hepsini hesaba katın. Daha geniş pencereden düşünün. Mutlu mesut bir evliliğiniz olsa bile, (Allah korusun, uzun ömürler versin ikinize de) yaradan tarafından gelen mecburi ayrılıklarda oluyor malesef. Böyle bir durumda çocuklarınızı, eşinizi gözünüz arkada kalmadan daha güvenli bir hayatta bırakmak da çok mühim bir konu. Tüm evliliğiniz boyunca kimsenin etkisinde kalmadan geleceğiniz için en doğru kararı verirseniz, mutlu ve huzurlu bir yuvanız olur. Her kafadan ses çıkan, önemli konularda herkesin yorum yaptığı evliliklerde huzur olmaz. Bunu yaşayacağınız tüm olaylar için kulağınıza küpe edin. Bir ömür mutlu olun, bir yastıkta yaşlanın inşallah.

denizliligenc1995 denizliligenc1995 hayatını etkileyecek konularda doğru olduğundan emin olduğun hiç bir konuda kararını değiştirme. Zaten seni seven ve iyiliğini isteyen biri seni böyle bir konuda iki seçenek arasında bırakmaz. En iyisini, en doğrusunu, mutlu olabileceğin şekliyle yapmanda destek olur.

Herkese merhaba
Ne yapacağım bilmiyorum
Bence gidin. o kadar çok eşinden ayrı zaman geçirenler var ki. Birbirinizin yanına gidip gelirsiniz hem özlem aşkı canlı tutar. Eşinize rest çekerek değilde tatlı dil ile ifade edin durumu yani bak gidicem ama şöyle şöyle yaparız gibisinden zaman şu gibi akar inanın. Ders sayınızı az ayarlarsınız atıyorum 3 gün okul yaparsiniz kalan dört gün yine Denizli'ye gelip gidersiniz eşiniz de gelir.
Herkes atanmak meslek sahibi olmak için uğraş veriyor bu hakkı elde etmişsiniz feragat etmeyin. Mutluluklar dilerim 🧡🧡🧡

insanlar kucakta bebekle doğu da yolu izi kapanan köylere gitti

İstanbul a neden gitmeyesin

git başla gün ola devran döne

belki erken tayin gelir belki becayiş gelir

hele bir başla adaylığın kalksın bakarsın

bebeğin olur ücretsiz izin alırsın vs vs

o sınavı kazanmak atanmak zor ama daha evlenmeden hayata müdahale kolay

sonuçta onlar bilmiyor muydu sen bu sınava girerken o şehre otomatik atanmayacağını

Neden nişanlım yazdığınızı anlamadım anlattığınız kişi nişanlınız değil, eşiniz. Düğünle değil nikahla evlenilir siz resmen evlisiniz artık. Bu durumu nikah yapmadan önce düşünüp, konuşup karara bağlanmış olmanız gerekirdi. Bence gidin derim karşınızdaki insan bunu illa kabul etmiyorsa da boşanmayı göze alın başka çareniz yok. Tam birlikte bir hayata başlayacakken haydi ben atandım gidiyorum diyorsunuz ama bu durumda da eşiniz de kendince haklı, ayrı gayrı bir evlilik yürütmek istemeyebilir. Seçim burda size düşüyor

Peki ayri yaşanamıyorsa neden eşiniz işini birakip gelemiyor? Iste olay bu bencilce bir düşünce sözde aile birliğini saglamak icin kadin işinden olmalı. Iki tarafta olmamalı işinden ama herzaman tercih hemen kadinda oluyor yapmayincada boyle empoze ediliyorlar. Simdiden söyleyeyim oyle esinizin ve eş ailesinin sozuyle mesleginizden vazgecerseniz ilerki hayatinizda ya kocanizin iyi bir koca cikmasini ümit edicek ya da erkenden ölüp gitmesin diye dua ediceksiniz ki ortada kalmayin zira calismayarak ekonomik olarak esinize bagli kalacaksiniz. Boyle bi türkiye ekonomisinde tek maasla ve ozellikle erkek maasiyla hayata tutunmaya calisan kadinları elimde olmadan ali riza bey gibi elestirip duruyorum içimden:)çünkü zaten yetiskin bir birey olana kadar anne baba parasi ile yasiyoruz yetiskin oluncada baska bir insanin (eş) parasiyla yasama devm etmek uretimde asla bulunmamak korkunç bir yasam sekli gibi geliyor.Umarim mesleginizi birakmazsiniz cunku biraktiginiz şey sizin için bircok sey ifade ediyor olacak

Back
X