Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Herkes mesleginden vazgecme demis ama adam size mesleginden vazgec dememis ki. Yasadigimiz sehirde yap meslegini demiş. Istanbulda hic gelip yasadiniz mi mesela gelin 2 hafta kalin. Yapabilecek misiniz biraz düşünün, kolay bir şehir değil.
Ayri ayri evlilik kesinlikle ama kesinlikle benim tasvip edebilecegim birsey degil. Hele ilk baslarken.
Nişanlanirken nerede yasayacagiz konusunda plan yapmis miydiniz?
Denizliden nasil gelecek her hafta sonu, 600 km yol

Ben ailemin yanina senede sadece iki kez gidiyorum Artvin'den taaa Istanbul'a..

Bu sene bebek oldu pandemi derken bire düştü.

Kim için?
Eşimin doğu görevi için..

Hastalık olsa koşamam.
Özel gün olsa uçamam.

Bu kadar fedakarlık üzerine bana sırf her gün bir arada durmayacağız diye rahat mesleğinden vazgeç dese ağzınin burnunun yerini değiştirmek isterdim.

Fedakarlık güzeldir karşılıklı doğru zamanlarda.

Bir kadın hayatinda başına gelebilecek en kötü durumları hesap ederek kendi hayatına yatırım yapmalı evvela..

Ben anlayamıyorum. Neden okumaya verilen emek degerli de, eşe ve evlilige verilen emek degersiz?
Versin bakalim her ayin 15 inde 4 bin maas. Karsilasin kadinin ihtiyaclarini. Bu devirde sevgi karin doyurmuyor. Tamam soyle dusunelim bir kadin olarak aylik epilasyon giderim 200 lira. Hadi agdaya giden kadinlar var 150 civari komple. Gratisten her ay en kotu 150 liraya alacaklarim oluyor. Sampuanlar kremler dusjeli vs. Bu en kotu fiyat. Ayakabisi kiyafeti cantasi. Bunlari almayan esler var. Hadi bunlar 2.sinif ihtoyaclar evine ekmek alip yeterli diyeni var. Sebze alip meyve almayani var. Karim guzel olsun ama para harcamasin diyen var. Kaldiki benim kocam aylik elinden zorla 500 tlsini alirim 10 bin maasi var. Bunun gibi binlerce koca var
Kaldiki calisiyorm meslegim var kendi maasim disinda ondan aliyorum vermeyedebilir. Ama sukurki maasim var yettiriyorum calismasam o 500 tl her ay alsam konusacak. Disaran haberiniz varmi acaba ? Evlilik es karsilikli oluuor. Benim evim cocek gibi her daim tertemiz. Esimi utusuz gezdirmem. Her daim yemegim tatlilarim vardir. Bakimliyimdir guzelimdir. Eee ama adam 500 tlyi konusa konusa veriyor. Ama lafa geldimi karima ölurum biterimmm. Vala gececeklerr o isi yemezler..

Resmi nikahli kişi sizin kocanız oluyor düğün yapmadınız diye kocadan saymiyosunuz sanırım. Bu planlari önceden yapmamış miydiniz hiç konuşmadiniz mi? Kocanız esnaf her yerde bu işi yapabilir ama sizin durumunuz çok farkli. Sakın emeginizi ziyan etmeyin.

Ben anlayamıyorum. Neden okumaya verilen emek degerli de, eşe ve evlilige verilen emek degersiz?

şimdi filmgibi şöyle düşün

sen okudun ama çalışmıyorsun

evinde eşin ve çocuklarınla mutlusun

hatta burada da yazıyorsun yarın gerektiğinde yapabileceğin bir mesleğin var

ama konu sahibi öğretmen

öğretmenlik seçerken de amacı devlette çalışmak kısaca atanmak

hatta konu sahibi okul öncesi öğretmeni yaşı azıcık ilerlediğinde özel sektörde çalışması zor olacak yerine genç dinamik çocukların peşinden koşabilen öğretmen isteyecekler doğru ya da yanlış sektörün tercihi bu

atanılacak yerler belirli hatta tercihleri nokta atış yapıyorsun vs vs

adını dahi duymadığımız ilçelere mezralara atanan binlerce kişi var

konu sahibi İstanbul'a atanmış küçük yerlere atananlar A 101 var mı kargo geliyor mu diye düşünüyor bu aşamada

herkesin yaşamı beklentisi farklı tabii ki

konu sahibinin henüz eşine evliliğine verdiği bir emek yok yine çalışması bu emeğe engel değil ki

ya da daha katı olalım 3 sene vermeyecek olsun o emeği

65 yaşına kadar çalışacak ama, 40 yıl dile kolay 40 yıl yapacağı mesleği 3 yıl için mi harcasın

mesela özelde çalışırsın dediler ok çalışır ama doğum yaparsa dert olur vs vs

ama devlette alır iznini hatta iki yıl ücretsiz iznini kimse bir şey demez

Giderim gitmemi geçtim de ne kadar kadar bencil bir eşin var.Eşim meslegini eline aldi,atandi diye sevinecegine gitme diyor.Once bunu bir irdele konu sahibi gidip gitmezmisiniz anketinden önce. Gerci buna pek takilmiyorsun o da ayri bir konu.Baksana rest cekememissin bu benim kariyerim diye.Ne yapacaksin calisip senin sigortan benim de dedi mi ?

Bir de ben ne yapacagimi bilmiyorum da demissin.Keske senin yerine senelerdir atanmayi bekleyen biri atansaydi.En azindan koşa koşa giderdi.

Atanmasın, evde otursun, esnaf eşini beklesin ailesiyle oturup kısır yesin🙄
Böyle bir düzen mi daha doğru sizin için çalışıp kazanıp emek verdiği öğretmenliği yapmaktansa eşi için hayatından geleceğinden mi çalsın?
Çalışmasın demedim. Sanirim nisanlisi da çalışma demiyor. Ayri sehirlerde olmayalim diyor.
Ayrica ben calismayan bir kadinim, hiç kocamin eline bakip kisir yemiyorum. Kişisel gelişim sadece çalışmaya bagli degil. Çıkın artik bu kafalardan

niye nişanlım diyorsun kocana?
3 sene nedir ki millet kucağında bebesiyle gidiyor.
insan kocasını yalnız bırakmaz da karısını bırakır mı x bey? siz gidin o zaman. siz yapın fedakarlığı niye kadın geleceğinden vaz geçen taraf olsun?
Aynen bide esnaf yani. Babası abisi baksın yerine oda karısı ile gitsin bence

Okulların ne olacağı belli değil. Zaten uzun tatilleriniz olacak. Tatlı dille ikna edin bence seviyorsanız. Siz okudunuz, emek verdiniz, hayal kurdunuz.... kendisi bunları yaşamadıysa ne hissettiğinizi bilemeyebilir. Anlatın sakince. Hem seni hem bu işi istiyorum yaparız hallederiz deyin. Kadro zor bu zamanda. Sevmek sevilmekte zor doğru kişi ise sakince anlatın. Kabul edecektir.

şimdi filmgibi şöyle düşün

sen okudun ama çalışmıyorsun

evinde eşin ve çocuklarınla mutlusun

hatta burada da yazıyorsun yarın gerektiğinde yapabileceğin bir mesleğin var

ama konu sahibi öğretmen

öğretmenlik seçerken de amacı devlette çalışmak kısaca atanmak

hatta konu sahibi okul öncesi öğretmeni yaşı azıcık ilerlediğinde özel sektörde çalışması zor olacak yerine genç dinamik çocukların peşinden koşabilen öğretmen isteyecekler doğru ya da yanlış sektörün tercihi bu

atanılacak yerler belirli hatta tercihleri nokta atış yapıyorsun vs vs

adını dahi duymadığımız ilçelere mezralara atanan binlerce kişi var

konu sahibi İstanbul'a atanmış küçük yerlere atananlar A 101 var mı kargo geliyor mu diye düşünüyor bu aşamada

herkesin yaşamı beklentisi farklı tabii ki

konu sahibinin henüz eşine evliliğine verdiği bir emek yok yine çalışması bu emeğe engel değil ki

ya da daha katı olalım 3 sene vermeyecek olsun o emeği

65 yaşına kadar çalışacak ama, 40 yıl dile kolay 40 yıl yapacağı mesleği 3 yıl için mi harcasın

mesela özelde çalışırsın dediler ok çalışır ama doğum yaparsa dert olur vs vs

ama devlette alır iznini hatta iki yıl ücretsiz iznini kimse bir şey demez
Ben de bunu diyorum. Herkesin hayattan beklentisi farkli. Onemli olan kari koca ayni fikirde olabilmek.
Ama herkesin yorumu, nisanlini sil at git yönünde. Karsina al, konus, orta yol bulun, nisanlina verdigin yıllarını, emeklerini ziyan etme, sevgi kolay bulunmuyor diyen yok

Giderim.
O adamın da eşliğini sorgularım. Özelde öğretmenlere bir sorun bakalım nasılmış çalışma şartları, insanlar atanmak için neler yapıyormuş.
Kimse için işimi geri plana atamam. Yarın öbür gün size yamuk yaptığında ne yapacaksınız?Nişanlınızı dinlerseniz başınızı çok taşlara vurursunuz.
Yada dinleyin nişanlınızı gitmeyin. O çocuklar da kariyerini hayatındaki erkeğin lafına göre yönlendiren bir eğitimciden mahrum kalsınlar.

İlk olarak o eşiniz. Nikah kıyılmış,düğün birşey değil. İkinci olarak atanamadığı için intahar eden öğretmenlerin olduğu bir ülkede atanıp gitmemek delice. İnanılmaz pişman olursun gitmediğine. Size köstek değil destek olması lazım. Zaten esnafmış , İstanbul da iş açsın.
Bir tanıdığın abisi atanamadıği için intihar etti hayatını kaybetti. Öbür gün atanma haberi geldi :(

Adam devlette çalışma demiyor. Evliliğimizin ilk 3 yilini ayri gecirmeyelim diyor. Kabul edip etmemek konu sahibine kalmis tabii ki
e kadın devlete atanmıs oraya gitme demis devletdte oyle aa ok o zman gel denizlide basla demiyorlar biliyorsun ki. gitme demis adam demis ki denizlide ozelde clısırsın. evlenmeden once bu kadının oğretmen olduğunu kpss ye girdiğini bilmiyor muydu?

Çalışmasın demedim. Sanirim nisanlisi da çalışma demiyor. Ayri sehirlerde olmayalim diyor.
Ayrica ben calismayan bir kadinim, hiç kocamin eline bakip kisir yemiyorum. Kişisel gelişim sadece çalışmaya bagli degil. Çıkın artik bu kafalardan
Kusura bakmayın ama her kadının kendi ekonomik özgürlüğü olmalı. Kaldı ki devletle özel kesinlikle bir değil. Nişanlısının yanında özel bir okulda çalışsa devletteki konforu, imkanları ve hakları bulamayabilir. O kadar emek vermiş, nişanlı olduklarına göre nişanlısı da emek verdiğini biliyor. Kpssye girerken bir problem yoktu da atanınca mı oldu? Binlerce insan kpssye çalışıp atanmak için bekliyor ancak bu insanların sadece çok azı kazanabiliyor. Konu sahibi zoru başarmış. Neden zoru başardığı bir konudan fedakarlık yapsın? Koca yapsa olmuyor mu?

Versin bakalim her ayin 15 inde 4 bin maas. Karsilasin kadinin ihtiyaclarini. Bu devirde sevgi karin doyurmuyor. Tamam soyle dusunelim bir kadin olarak aylik epilasyon giderim 200 lira. Hadi agdaya giden kadinlar var 150 civari komple. Gratisten her ay en kotu 150 liraya alacaklarim oluyor. Sampuanlar kremler dusjeli vs. Bu en kotu fiyat. Ayakabisi kiyafeti cantasi. Bunlari almayan esler var. Hadi bunlar 2.sinif ihtoyaclar evine ekmek alip yeterli diyeni var. Sebze alip meyve almayani var. Karim guzel olsun ama para harcamasin diyen var. Kaldiki benim kocam aylik elinden zorla 500 tlsini alirim 10 bin maasi var. Bunun gibi binlerce koca var
Kaldiki calisiyorm meslegim var kendi maasim disinda ondan aliyorum vermeyedebilir. Ama sukurki maasim var yettiriyorum calismasam o 500 tl her ay alsam konusacak. Disaran haberiniz varmi acaba ? Evlilik es karsilikli oluuor. Benim evim cocek gibi her daim tertemiz. Esimi utusuz gezdirmem. Her daim yemegim tatlilarim vardir. Bakimliyimdir guzelimdir. Eee ama adam 500 tlyi konusa konusa veriyor. Ama lafa geldimi karima ölurum biterimmm. Vala gececeklerr o isi yemezler..
O zaman siz calismasaniz da, butun imkanlarinizi size seve seve seferber edecek erkekler seçin. Surekli "bu adam beni ac acik birakir mi, yarin boşarsa ne olurum" tedirginlikleri duyacağınız, elinden zorla para alacağınız adamları değil..

Ben de bunu diyorum. Herkesin hayattan beklentisi farkli. Onemli olan kari koca ayni fikirde olabilmek.
Ama herkesin yorumu, nisanlini sil at git yönünde. Karsina al, konus, orta yol bulun, nisanlina verdigin yıllarını, emeklerini ziyan etme, sevgi kolay bulunmuyor diyen yok
yoo gitsin ama esini silsin demiyoruz seviyorsa esi 3 yıl sabrediversin. benim esim beni 1 yıl bekledi atamadan once ders clsırken haftasonları adanadan ıstanbula geldi. simdi onun sehrindeyim ama 1 yıl sonra tekrar atancam yine gidicem yine bekleyecek. asla demez ki calısma diyemez yani. kaldı kı bu devirde cift maasla yasamakla tek maasla yasamak arasında dağlar kadar fark var.

Cunku hayat zor ve nelerle karsilasacagimizi bilmiyoruz.Ayrica ikisine birden deger verebiliriz.Hem isimizi icra edip hem evimize,esimize deger verebiliriz.Karsilikli fedakarlik lazim bazen.

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Ben kariyerimi birakmistim evlenirken.Bosaniyoruz ve 5 kurussuz ve issiz sekilde ortadayim.Cok iyi dusunerek karar ver.

Back
X