Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Atamanız hayırlı olsun. Karşılıklı güven ve anlayış olduktan sonra 3 yıl inanın hiç uzun bir zaman değil. Geleceğiniz için sabredebilirsiniz.

Ekleme: eşinizin ve ailesinin özel okul şartlarından haberleri var mı? Daha yoğun olmalarının yanında en isim yapmış okullar bile öğretmenlerin maaşını aylarca ödemiyordu, bu risk de var.

Kusura bakmayın ama her kadının kendi ekonomik özgürlüğü olmalı. Kaldı ki devletle özel kesinlikle bir değil. Nişanlısının yanında özel bir okulda çalışsa devletteki konforu, imkanları ve hakları bulamayabilir. O kadar emek vermiş, nişanlı olduklarına göre nişanlısı da emek verdiğini biliyor. Kpssye girerken bir problem yoktu da atanınca mı oldu? Binlerce insan kpssye çalışıp atanmak için bekliyor ancak bu insanların sadece çok azı kazanabiliyor. Konu sahibi zoru başarmış. Neden zoru başardığı bir konudan fedakarlık yapsın? Koca yapsa olmuyor mu?
Tabii ki cok guzel olur. Eşim bircok seyden vazgecti, ayni sehrin icindeydik her zaman ama benim istediğim yere tasindi, işini ofisini burada kurdu. Bekarlik arkadaşlarını, ailesini bir miktar uzakta birakmis oldu. Benim ailemle ayni sitede oturuyoruz.
Konu sahibinin nişanlısı da fedakarlik yapsa elbette cok sevindirici olur. Ama yapmıyor, ki bence cok mantiksiz degil. Esnafmış, kurulu bir duzeni var.
Konuşarak orta yol bulun demek yerine, ayrilin demis herkes. Ben buna takildim sadece

Ben anlayamıyorum. Neden okumaya verilen emek degerli de, eşe ve evlilige verilen emek degersiz?
Evlilik ve es degersiz degil elbette.Burada sorun,erkek evliligini ve esini degersiz gormeye baslarsa (ki hic olmasin boyle bir sey) 2 cocukla mesleksiz,bes kurussuz ortada kalacak olan konu sahibi.
Ya meslegin ya ben dese bile ilk meslek secilecek konu bu.
Neler okuyoruz burada...

O zaman siz calismasaniz da, butun imkanlarinizi size seve seve seferber edecek erkekler seçin. Surekli "bu adam beni ac acik birakir mi, yarin boşarsa ne olurum" tedirginlikleri duyacağınız, elinden zorla para alacağınız adamları değil..
neden isi varken erkek eline baksın ki? ben babam cok bonkor olmasına rağmen kucukken her babamdan para istediğimde uzulurdum. o geceleri mesaiye kalıyor ben gidip bu parayla cıkolata yiyorum diye vicdan yapardım. babam yani bir de. allaha sukur elimiz ayağımız tutarken neden erkeğin verceği parayı bekleyelım?

ben farklı bir pencerenden baktım konuya.

eşinizin esnaf olduğunu söylüyorsunuz. pandemiden etkilendi mi iş yeri ? (hoş etkilenmeyen yer kalmadı da)
hani mesela bu dönem her ay düzenli bir gelirimiz olsa diye düşünmüştür herkes bence.

Ben anlayamıyorum. Neden okumaya verilen emek degerli de, eşe ve evlilige verilen emek degersiz?
Çünkü şu an kadınların sırf bir meslekleri olmadığı için aileleri de destek vermediği için nasil pislik adamlara katlandıklarını ve en sonunda öldürüldükleri bir zamanda yaşıyoruz!

O zaman siz calismasaniz da, butun imkanlarinizi size seve seve seferber edecek erkekler seçin. Surekli "bu adam beni ac acik birakir mi, yarin boşarsa ne olurum" tedirginlikleri duyacağınız, elinden zorla para alacağınız adamları değil..
Iste sizde bunu anlamiyorsunuz suan konu sahibine soyluyoruz meslegini eline alsin sonra evlensin diye. O adamlarda ayrica evlenmeden anlasilmiyor. Vala oyle tedirginligim cok sukur yok kocaya minnet etmiyoruz yazdiginizi anlayin once. Ac diye yasayarak korkan insanlardan olsaydik meslek icin yirtinmazdik 😆 avukatligi yapmamaniz turkiye icin buyuk bir sans.

Çalışmasın demedim. Sanirim nisanlisi da çalışma demiyor. Ayri sehirlerde olmayalim diyor.
Ayrica ben calismayan bir kadinim, hiç kocamin eline bakip kisir yemiyorum. Kişisel gelişim sadece çalışmaya bagli degil. Çıkın artik bu kafalardan
Kişisel olarak gelişmek mevzusuna neden değindiniz merakımı cezbetti ?
İstanbul'a atandığı şehire gitmeyip bulunduğu ilde nasıl memur olarak işe başlayacak peki bilmediğim bir sır bir detay mı var 🙄
Ben kamuda çalışıyorum lakin gel gör ki kocamın eline bakıp kısır yemeyi de bi hayli seviyorum, hatta en sevdiğim şeylerdir ımmhh olsa da yesek :kk77: :KK53:

Kendimi sahte hesaptan yazan, konu sahibinin nisanlisi gibi hissettim 🤣 herkes beni linç etti.
Sevgili konu sahibi, umarım sizi de nisanlinizi da mutlu edebilecek ortak bir yol bulursunuz.
Dilerim kimse, sevdigiyle işi arasinda bir secim yapmak zorunda kalmasın
ama siz yanlıs anladınız biz ayrıl demedik ki 3 yıl nedir koca bi omrun yanında biraz beklesin dedik.

Ben kariyerimi birakmistim evlenirken.Bosaniyoruz ve 5 kurussuz ve issiz sekilde ortadayim.Cok iyi dusunerek karar ver.
bir de boyle ornekler olduğu dusunulunce gitme demek buyuk sorumluluk ve risk yani. allah yardmcnız olsun insallah isinizi ayrlar duzenınzı kurarsınız siz de.

Tabii ki cok guzel olur. Eşim bircok seyden vazgecti, ayni sehrin icindeydik her zaman ama benim istediğim yere tasindi, işini ofisini burada kurdu. Bekarlik arkadaşlarını, ailesini bir miktar uzakta birakmis oldu. Benim ailemle ayni sitede oturuyoruz.
Konu sahibinin nişanlısı da fedakarlik yapsa elbette cok sevindirici olur. Ama yapmıyor, ki bence cok mantiksiz degil. Esnafmış, kurulu bir duzeni var.
Konuşarak orta yol bulun demek yerine, ayrilin demis herkes. Ben buna takildim sadece
Konu sahibinin fedakarlık yapması da mantıklı değil bence. Çünkü bu adam kpssye girdiğini biliyor,atanma ihtimalinden haberdardı. İnsanların ayrıl demesinin sebebi tam olarak bu, kpssye girerken bir problem yok ama atanınca problem var. Bizde madem öyle fedakarlık yapmak zorunda diyoruz. Nişanlısının düzeni olduğu kadar konu sahibininde emeği var, atanmak öyle kolay değil, kpss stresi çok büyük bir sorumluluk. Bence nişanlı fedakarlık yapmalı, yapmıyorsa orta yol bulunmalı. Ama konu sahibi ideallerinden ve meslek hayatından vazgeçmemeli. Bir daha kazanacağı ne malum..

Kendimi sahte hesaptan yazan, konu sahibinin nisanlisi gibi hissettim 🤣 herkes beni linç etti.
Sevgili konu sahibi, umarım sizi de nisanlinizi da mutlu edebilecek ortak bir yol bulursunuz.
Dilerim kimse, sevdigiyle işi arasinda bir secim yapmak zorunda kalmasın

Hahah:) dogru seyler yazmissiniz cunku. Evlilikte ortak kararlar alabilmek ve uyum onemlidir. Yoksa vazgecmek cok kolaydir. Buradaki sikinti konu sahibinin buradaki yorumlari esine okutacak olmasi. Birilerinin kararlarini esimize sunsak nasil saglikli bir evliligimiz olabilir? Esler birbirlerinin iyiligini, mutlulugunu istemeli zaten. Beklentiler ve olasiliklar ise cok onceden konusulmaliydi diye dusunuyorum.

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Kesinlikle gitmelisin. 3 yıl dediğin nedir hemen geçer. İlerde çok pişman olursun.

Eşim esnaf. Evliliğinden 7 yıl sonra atandım 2 çocukla kalktım geldim. 8 saat uzağız. 2 haftaya Bi gelip 4 gün kalıyor. Ben gidiyorum 2 ayda bir 10 gün vs kalıyorum. Keşke çocuksızken atansaydım. Şuan 1 yılım kaldı. Kesinlikle bırakma hele senin için şu süreçte cok daha kolay. Sistem 2+1e düşebilir hatta. Yaz tatilin sömestr ara tatil hepsi var. Asla asla vazgeçme. Ömür boyu pişman olursun içinde kalır. Herseyin bir zorluğu var ve bunu yaşayan çok aile var. Ne ilk yaşayan sensin ne son olacaksın. Böyle konularda içim burkuluyor insanlar bunun için çılgınca çalışıyor ve birileri istemiyor diye vazgeçmek çok saçma.

Back
X