Düğünüme 5 ay kaldı ben atandım nişanlım gitmemi istemiyor

Peki "yarin esim beni boşarsa, ortada birakirsa, aldatirsa" gibi bir supheyle nasil omur gecirirsiniz? Nasil ayni yataga girip, ayni sofraya oturursunuz?
Evliliğin temeli guven degil midir?
Benim icin, esime verdiğim deger, kendime verdigim degerle aynıdır. Esimi mutlu ederek mutlu oluyorum ben. Eşim de ayni sekilde. Birimiz mutsuzsak, digerinin ayni evin icinde hayatina dort dörtlük devam edebilmesi nasil mumkun olabilir? Bu yuzden ben esime deger vermeyi, onu mutlu etmeyi, kendime yaptigim bir yatırım olarak goruyorum. Nacizane fikrim boyle.
Ve yine konu secime geliyor. Ben onu mutlu etmeye calistikca, "yapacah tabiy karı kısmının görevi" diye düşünen birini degil, ben ona bir adim attigimda bana on adim atacak birini seçtim.
:))
Babaannem,insanoglu cig sut emmis derdi:)
Korukorune guvenmek ne kadar gercekciyse artik...

Sorun sadece bosanma degil ki. Ben sadece para içinde çalismiyorum. Okula gittim, ders çalistim, istedigim hayat bu. Ben çalismak istiyorum. Ese deger vermek, onun hayattaki isteklerinede deger vermek degilmidir?

Benim çalismami istemeyen, bana deger vermeyen biridir. Genel olarak kadina deger vermeyen biridir. Cünkü kadin onun için sadece evde olur, ev isi yapar.

Hayatta sadece bosanma olmuyor bu arada, birçok sey olabilir. Es vefat edebilir, kaza geçirip, çalisamayabilir. Isten atilabilir,.. Ben daima bir kadinin ekonomik bagimsizligini ele almasini savunurum. Calismak, aileye yada ese deger vermemek degildir ki. Bu nasil bir anlayis?

Türkiyenin çalisma sartlari üstelik ortada. Özelde çalismak evet daha zor. Ese, aileye deger vermekten bahs ediyorsun ya, bu degeri niye sadece kadin vermek zorundaymis? Erkek niye fedakarlik etmiyor? Niye kadin hep erkegin dedigini yapmak zorunda kaliyor? Niye bir erkek hayallerin pesinde kosunca tuttuguna koparan oluyor da, bir kadin esine deger vermemek ile suçlaniyor?
Tabii konudaki butun yorumlarimi tek tek takip edemezsiniz. Yukarıda eşimin benim icin cok cok fazla fedakarliklar yaptigindan bahsettim. Olmasi gereken de bu. Biz karsiliklu yapıyoruz bu fedakarliklari. Herkes icin de boyle olmali. Tek tarafli olana fedakarlık degil, enayilik denir zaten, ki hicbir kadina yakıştıramam.
Yine diger yorumlarimda yazdigim gibi, fedakarliginizin karsiligini verebilecek esler seçmeliyiz.

:))
Babaannem,insanoglu cig sut emmis derdi:)
Korukorune guvenmek ne kadar gercekciyse artik...
Acaba bundan mi diye arada esprisini yaparız. Esim hic anne sutu alamamis, bir damla bile. Inek sutunu de kaynatip falan vermisler, 35 sene once formül mama ya yokmus ya ailesi bilmiyormus. Pirinc unu vs ile büyümüş. Boyu biraz kisa ama olsun, her turlu hayatimin en değerlisi 🤣🤣
Konuyu dagitmaya çalışırken ben

Ya pardon da neden senin gidip gitmeyeceğin konuşuluyor da eşinin seninle gelip iş bulması konuşulmuyor? Bu sınav atama vs 3 günlük iş değil ki. Zaten biliyormuş çalıştığını o kadar emek verdiğini. Madem bu adam esnaf, bir memur vs değil; bir yere zaruretle bağlı kalmak durumunda değil demektir. Karısı için o fedakarlık yapsın. İster işini taşısın. İsterse başka iş bulup çalışsın.

Atanınca gideceğiniz belliymiş yeni haber gibi tepki vermeleri enteresan.
Ayrıca kendiniz hakkınds vereceğiniz kararda eşinizin ailesinin lafını dikkate almamalısınız.
Geleceğiniz hakkında yorum yapan bu insanlar yarın sizi pişman etme potansiyeline sahip bence.

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Ne demek özelde ol demek ya atanmışsın onca sene okumuşsun yazık değil mi? Hayır isteyen işini bile taşır yanına. Nikah kıyıldı ve istemiyorsa nikah iptali dilekçesi verilir. Seni şimdiden kısıtlayan bir adam çekilir gibi değil dar görüşlü adamlardan uzak durun.

Ee zaten yanınıza gelme imkanı varmış. Evli çiftler ilk zamanlarda hep birlikte olmak ister anlıyorum ama bu fırsatı tepmeyin bence. Bir de atanmışsınız. Bu devirde büyük nimet. Sizin durumunuza anlayış gösterip izin vermeli.

Ben şimdi 9 yıllık evliyim eşimi bırakıp bir yere gitmem. Ama siz daha bu yola yeni çıkmışsınız.
Atanma ihtimalinizi hiç mi konuşmuyordunuz???
Henüz aynı evde yaşamaya bile başlamamışsınız.
Bu yolun başında iken biraz fedakarlıklar yapılmalı.
3 yıl böyle geçer sonra düzene girersiniz.
Atanmışsınız daha ötesi var mı.
Birbirinize bu kadar hayati şeylerde destek olmayacaksanız evlilik birliğini sürdüremezsinizki zaten.

Bak kardeşim.
Öğretmenim ve evlendiğimde başka bir şehirde 6 sene kalacağım diye biliniyordu. Eşimin maddi olarak çalışmama ihtiyacı bile yok. Buna rağmen gittim. Şimdi 3 yıl geçti ve yeni sistemde tayin hakkım geldi. 3 yılda neler değişir. Mutlaka gitmelisin. Çünkü bu sadece ihtiyaç meselesi değil. Bu senin hayatın, senin emeğin. Bu seninle ilgili bir şey. Nişanlın ve ailesi çok bencil düşünüyor. Yazık. İnsan onca emeğe saygı duyar. Annen baban seni bunun için mi okuttu? 3 yıl dediğin nedir ki zaman çok çabuk geçiyor. Yaz tatili yarıyıl tatili vs derken gelip gidersiniz zaten. Sakın vazgeçme. Çok pişman olursun. Atanmak kolay değil. Nişanlına çok sinirlendim. Senin hayatına, senin emeklerine duyduğu saygı bu mu? Özelde çalış demek kolay. Yıllarca özelde çalıştım. Ayda 15000 net verseler yine de özele dönmem. Sömürü piyasası. Kanını kurutuyorlar. Öğretmenlik dışında bir sürü angarya işi var. Başkasının doğurduğu evlat için özelde çalışsın, atandı ama gitmesin demek kolay. Karşına bir erkek çıktı diye senin ve ailenin bunca emeğinden vazgeçeceksen sana da yuh. Ben kimseye sormadım bile. Benim hayatım kimsenin sorgu malzemesi bile olamaz. Eşim aksi yönde ağzını bile açmadı "bu seninle ilgili bir mesele. Ben ayda ne kadar kazanırsam kazanayım bu senin olayın" dedi Bana 3 yıl saygı duymayan adamın da yolunu açık ederdim.

Gitmezsen pişman olursun. 3 yıl ne ki çabucak geçer. Özel okulların bir çoğunun şartları kötü asgari ücret bile vermiyorlar üstelik çalışma saatleri de fazla ve bir çoğuna referansın(torpilin) olmadan girmen çok zor. Denizlide 2 sene özel okullarda iş arayıp bulamayan biri olarak söylüyorum bunu. Nişanlın şimdi kabul etmezse evlenince hiçbir şeyi kabul ettiremezsin.

Herkese merhaba
Beni bilenleriniz vardır. Daha önce buraya birçok konu açtım
Geçen ay sözleşmeli öğretmen olarak atandım
3 sene sonra kadroda olacağım inşaAllah ama nişanlım 3 sene ayrı mı olacağız diyor aklımı çeliyor
Burada yazan yorumları ona okuyacağım. Ailem destekçim ama nişanlım ve ailesi insan eşini bırakıp gitmez diyor. Özelde öğretmen ol diyor
Ne yapacağım bilmiyorum
Ben denizliliyim atamam İstanbul’a çıktı. Nişanlım esnaf. Hafta sonları yanıma gelebilir 10 gün kalabilir. Ben ne yapacağım bilmiyorum
Bu arada ayrılın diyenler olabilir ama resmî nikahımız kıyıldı. Sadece düğün kaldı. Sizce ne yapmalıyım
Sizler atansanız eşinizi bırakıp gider misiniz
Herkese çok teşekkür ederim yorumlar için
Öğretmen olarak atanmissiniz tabikide gitmelisiniz. Ne kadar zor acikta ne kadar ogretmen var. Devlette sartlari diger mesleklerden daha iyi. Yazin 2 ay tatil haftasonu var resmi tatiller vs. bence bu konuda anlayis göstermeliler. Nasil anlamazlar yani. Ozelde 3 kurusa o kadar emek cekilmiyo gercekten. Ben sizin gerek bende gerek baskalarinda cok net yorumlarinizi hatirliyorum. Olmuyorsa ayril kafasında yorumlarinizdi hep, zorlamaya ne gerek var gibi, ama oyle olmadigini anliyosunuzdur. Ama bence siz resmi olarak esiniz ve ailesini ikna etmeye bakin elinize cok guzel bir firsat gecmis. Benim abimlr eside evliyken 2 yil farkli sehirde kaldilar mecburen isten oturu olabilir boyle seyler sabir gosterilmeli

Peki "yarin esim beni boşarsa, ortada birakirsa, aldatirsa" gibi bir supheyle nasil omur gecirirsiniz? Nasil ayni yataga girip, ayni sofraya oturursunuz?
Evliliğin temeli guven degil midir?
Benim icin, esime verdiğim deger, kendime verdigim degerle aynıdır. Esimi mutlu ederek mutlu oluyorum ben. Eşim de ayni sekilde. Birimiz mutsuzsak, digerinin ayni evin icinde hayatina dort dörtlük devam edebilmesi nasil mumkun olabilir? Bu yuzden ben esime deger vermeyi, onu mutlu etmeyi, kendime yaptigim bir yatırım olarak goruyorum. Nacizane fikrim boyle.
Ve yine konu secime geliyor. Ben onu mutlu etmeye calistikca, "yapacah tabiy karı kısmının görevi" diye düşünen birini degil, ben ona bir adim attigimda bana on adim atacak birini seçtim.

aslinda bu konu benim de ayni sebeple ikilemde kaldigim bir konu.
Ben de sizin gibi dusunuyorum.
Ama bir yandan da su son yazdiginiz cumle kilit oluyor.
Size on adim atacak kisi, sizin mesleki kariyeriniz icin 3 yil kendi mesleki kariyerinden fedakarlik yapmaz miydi?

ornegin bizim evliligimizde 6-7 kez tasindik,
birinde benim astimim var diye sehir merkezinde otururken sehir disinda havasi temiz bir yere,
birinde ben hamileyim ise gidip gelmem zor oluyor diye is yerimin yakinina,
birinde de bulundugumuz yerde ben is bulamiyorum diye ikimizin de kolay is bulabilecegi bir ulkeye.

bu konua beni rahatsiz eden de bu,
konu sahibine sen devleti birak ozeli dusun denmesi.
Halbuki es esnaf yani, o daha kolay bir kariyer degisikligi yapabilir,
ki babasi ile calisiyormus, islerini bir sekilde organize de edebilir ayni sekilde calismaya devam da edebilir.

Ancak size kesinlikle katildigim nokta, koca da neymis de dememek lazim,
zaten onu diyorsak cok da saglikli bir evlilik kapida degildir bence de.

Millet bir de çıkıp ben eşimi bırakıp gitmem diyor. Tatile gitmiyor, 20 yıllık emeğinin sonucu kazandığı hakkına gidiyor. İş de bir nevi evlilik gibi. Daha az değerli değil. Erkek olsaydı destek ol derdi aynı insanlar. Tabi Burda güven sorunu da var ama güven denen şey aynı evin içinde de kırılır bu karakter meselesi. O yüzden onu hiç hesaba katmıyorum. Sık sık gider gelirsin. O da gelir
Aynı soruyu erkek için sorsan" Aaaa özelde hayat çekilir mi mutlaka gitsin" diyecek kadınların, kadın söz konusu olunca kocisini kapmışsın bırakma minvalindeki mesajlarına zaten pes. Senin yaşadığın süreci en iyi ben bilirim. Aynısını yaşadım. İyi ki de gitmişim. Benim arkadaşlarım hala özelde her gün sohbet esnasında şikayet ederken ben devlette öğretmenlik dışında angarya kısmını yaşamadım. Eşimle de sürekli sevgili gibi kaldık. Hatta her şey çok güzeldi. O sık sık geldi ben sık sık gittim. Her görüşte aynı sıcaklık ve coşkuyla sarılmalar yaşadık. Mutlaka gitmelisin. Lütfen bu kötülüğü kendine yapma. Çünkü onlar sana git derse bu lütuf olmayacak. Bu zaten senin hakkın. Ama gitme demeleri kötülükten başka bir şey değil

Ben anlayamıyorum. Neden okumaya verilen emek degerli de, eşe ve evlilige verilen emek degersiz?

Simdi ben de calismiyorum ama boşanirsam ortada veya muhtaç kalmayacagim guvencemlerim var artik. Belki sizin de vardir.

Bir kadinin guvenecegi biseyleri olmali ve her kadin bunu calişmadan elde edemez. Evlilige eşe verilen emekte kiymetli ama yarin boşaninca ne olacak? İşten atilsan gider iş ararsin, kocadan boşaninca koca mi arayacak insan gecinmek icin?
Kimse boşanmak icin evlenmiyor, omur boyu ya bosanirsam suphesiyle de yaşamiyordur ama bu ihtimal en mutlu olanlar için bile var her zaman.

Back
X