- Konu Sahibi melismelom
-
Sakın çağırma zaten yurt dışındalar. İnsan düğününde dostlarını sevdiklerini görmek ister, kavgalı olduklarını değil. Ha onların yüzünü en mutlu günümde göreyim diyorsan, çağır tabi. Babaannende karışmasın. Düğün senin düğünün.arkadaşlar konu şu ; Amcam ve eşiyle yıllardır küs barış giden bi ilişkimiz var ailecek. kendileri Yurtdışında oturuyor, tatillerde türkiyeye geliyorlar. her geldiklerinde mutlaka bi problem çıkıyor. ya kendi kendilerine bişeye kırılıp küsüyorlar annemle yada babamla yada bikaç sene barışıyorlar diğer geldiklerinde yine küsüyorlar.niye güle güle demeye gitmemişiz falan gibi saçma sebepler hep .kendilerini sayalım istiyorlar ama onlar bize aynısını yapmıyor. 30 yıldır ne bana ne aileme yurtdışına istek yapıp götürmeye teklif bile etmediler mesela. annem bayağı kinlendi bu sefer yengeme. Şimdi problem şurda. 1 buçuk ay sonra düğünüm var. babannem ve yengemin annesi bana baskı yapıyorlar yengeni ara düğüne davet et diye. annemde bi yandan baskı yapıyor sakın aramicaksın gibisinden. babam deseniz arada kaldım kızım ben sana bırakıyorum diyor annemin çenesiyle başedemediği için. 2 yıldır küsüm bende onlarla. arasam habersiz çağırsam mı bilmiyorum. annem duyarsa bana cephe alacak lafımı nasıl çiğnedin diye. çağırmasam çok sevdiğim babannemi üzüyorum. fikriniz nedir?
Ben olsam aramazdim ama babaannemde düğün sahibi sayılır yani birilerini davet etmeye aramaya hakkı olan biri çok istiyorsa kendisi arasın ama ben olsam sevdiklerimin huzurunu bozma ihtimali olan birini aramazdim ha keza aynı akrabalık bağım olan kişiyi de cagirmamistim o yüzden ve hiç de sorun yaşamadımarkadaşlar konu şu ; Amcam ve eşiyle yıllardır küs barış giden bi ilişkimiz var ailecek. kendileri Yurtdışında oturuyor, tatillerde türkiyeye geliyorlar. her geldiklerinde mutlaka bi problem çıkıyor. ya kendi kendilerine bişeye kırılıp küsüyorlar annemle yada babamla yada bikaç sene barışıyorlar diğer geldiklerinde yine küsüyorlar.niye güle güle demeye gitmemişiz falan gibi saçma sebepler hep .kendilerini sayalım istiyorlar ama onlar bize aynısını yapmıyor. 30 yıldır ne bana ne aileme yurtdışına istek yapıp götürmeye teklif bile etmediler mesela. annem bayağı kinlendi bu sefer yengeme. Şimdi problem şurda. 1 buçuk ay sonra düğünüm var. babannem ve yengemin annesi bana baskı yapıyorlar yengeni ara düğüne davet et diye. annemde bi yandan baskı yapıyor sakın aramicaksın gibisinden. babam deseniz arada kaldım kızım ben sana bırakıyorum diyor annemin çenesiyle başedemediği için. 2 yıldır küsüm bende onlarla. arasam habersiz çağırsam mı bilmiyorum. annem duyarsa bana cephe alacak lafımı nasıl çiğnedin diye. çağırmasam çok sevdiğim babannemi üzüyorum. fikriniz nedir?
bende aynısını düşündüm, babam amcamı arayıp çağırsın davet etsin dedim. yengen git demeden o kendi başına hareket edemez onun lafından çıkmıyor gelemez diyorlar. babam da amcamla konuşuyor fakat yengemle küsBence çağırmalısınız düğünlerde cenazelerde küslük olmaz ama illa sizin aramanız değil de babanız da arayabilir
Zaten ailenin her üyesi aranıp çağırılmıyor ki gelmek isteyen her halukarda geliyor. Siz o zaman yengenizi aramayın babanız amcanızı arasın sadece gelmek isteteyen gelsin. zor bu işler Allah yardımcınız olsun.bende aynısını düşündüm, babam amcamı arayıp çağırsın davet etsin dedim. yengen git demeden o kendi başına hareket edemez onun lafından çıkmıyor gelemez diyorlar. babam da amcamla konuşuyor fakat yengemle küs
en doğrusu şuan bu gibi görünüyor teşekkürlerZaten ailenin her üyesi aranıp çağırılmıyor ki gelmek isteyen her halukarda geliyor. Siz o zaman yengenizi aramayın babanız amcanızı arasın sadece gelmek isteteyen gelsin. zor bu işler Allah yardımcınız olsun.
Dayım ve amcam yurt dışında. Onlar da bize teklif etmedi ama bir kez olsun onlara kinlenmek aklımıza gelmedi. Annenizde nasıl bir kafa varmış öyle. Düğünde sorun çıkarıp can sıkacak tiplerse boşverin, düğüne yakın telefonla arayıp söylersiniz. Onlar da izin alamaz herhalde.30 yıldır ne bana ne aileme yurtdışına istek yapıp götürmeye teklif bile etmediler mesela. annem bayağı kinlendi bu sefer yengeme.
ya aslına bakarsan çok büyük sebepler değil. bizi neden kaileye almıyorlar, herşeyi neden bizden bekliyorlar, hep neden biz barışmak için adım atıyoruz, hep neden biz ayaklarına gidiyoruz, neden onlar hiç bizi aramıyorlar sormuyorlar hep biz arıyoruz, neden bizi saymıyorlar... gibi konular annemin söyledikleriBen olsam çağırmazdım.Annenizin onları istememe sebebi ne? Anneniz haklıysa tabii ki çağırmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?