Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

kendinden çok fazla ödün vermişsin,umarım ilerde burada pişmanlık dolu konularını okumayız.

Hayırlı olsun, bir ömür bu böyle gidecek

İnsan biraz utanır sıkılır yahu
Herşeyi zaten sen yapıyosun
3000 ver aileme göndereyim ne demek
Sözlün sorumsuz olduğu kadar senden de çok yüz bulmuş ve hiç te ezilip büzülmüyo

valla sizin duruma denilebilecek tek şey ''deli cesareti''
bence bu kadar yükün altına girmemelisiniz dünyanın bin bir türlü hali var maalesef ki ...

Yoo ben evliyim, bana da aynen sana geldiği gibi geliyo

Ben olsam paramı bu formalitelere harcamazdım
Bunlar zaten olması gereken şeyler ve herkes sorumluluğunu bilmeli diye düşünürdüm
24 bine de bi ev peşinatı verirdim, evi de kendi adıma yapardım
Evlilik öncesi biriktirdiğim para bu, evlilikten sonrakiler ortaktır
Ben 24 bin biriktirirken karşı taraf armut toplamışsa, ben ona buyur benden çiçek çikolata al da gel beni iste demem
Gerekirse zorlansın ama hazıra alışmasın

emin ol bende 25 bin masraf yaptım hata etmişsin iki gün sonra herşeyi senden bekleyecekler ki bende öyle oldu
ütü masasını bile benden beklediler ki daha neler neler şimdi ufak şeyleri bile layık görmüyorlar yaranılmıyo eline sağlık denmiyor
ki eltim cehizini alıp gelmi bi bardak almamış eve emin ol o benden daha kıymetli ve teşekkür bile etmediği halde
o mükemmel gelin ben kötü gelinim canım ahh ahh anlatılacak çok şey varda kısacası canım hata yapmışsınn

muhtemelen ilerde oğullarıyla evlenmek için varını yoğunu feda eden gelin olacaksın,
belki evlilik delisi falan diyecek kayınvaliden.
üzgünüm ama böyle.
üstelik kayınvalidenin sana takacağı altının parasını bile sen veriyorsun.
inşallah yanılan biz oluruz tabi.
bekar kardeşim var,keşke senin gibi gelinimiz olsa,başımın üzerinde taşırdım yeminle:26:

keşke arabayı siz alsaydınız nişanlınız da düğünü yapsaydı.
çok saçma bir çiçeğin çikolatanın lafımı olur ya onu da siz almışsınız çok ayıp.
kendinizi geri çekseniz emin olun nişanı bile atabilirler.
hele hle ailesine para göndermekle çok hata yapmışsınız.
sorun bakalım ailesi size kaç bilezik takacak.herşeyin adını düğünden önce koyun lütfen
hatta ben olsam blöf yapardım(aileme 10 bin verdim buradaki düğün masrafını karşılayacaklar ve bana takı takacaklar)derdim.
ba baklaım nişanlın senin gibi sessiz kalacak mı?

he paranı alıyor utanmadan bir de ailesine yardım yolluyor. evlenince napacak biliyo musun? bütün yük sende olacak bir de onun ailesine yardım edeceksin. daha şimdiden başlamışsın buna.

bak canım ben geçen sene 2 aylık bi evlilik yaşadım. gelinliğimden takılarımdan balayımdan nişanımdan kınamdan eşyalarımdan aklına gelebilecek her konuda bin türlü fedakarlık yaptım sırf karşı tarafa zorluk olmasın diye. evlendikten sonra uyduruk uyduruk ıspatlamadığı borçlar için benden taktıkları iki kıytırık altını istediler ailecek. vermedim diye resmen yarı yolda bırakıldım. 2 aylık gelinken akşamın bi saatinde sokakta bırakıp gitti. o kadar tok gözlü davranmama rağmen 'ne kıymetli takıların varmış, herşey para mı' bile dedi. ailemden dahi yardım beklemişti.

kıymetin bilinmez sakın haaa sakınnnnnnnnnnnnnn. ban çok vurursun kafana. para hesabı yapmak değil bu. erkek o. erkek kadına para harcayacak ki bırakamasın. sen şimdi böyle yap. onun için de ailesi için de hiiiiç değerin olmaz. resmen 24 bin paran var hesabına göre. o paranı bi kenara koy ve başkasıyla da olursan ona söyleme. kadının her zaman bi kenarda güvencesi olmalı. erkek milleti pat diye bırakıveriyor. kendine değer ver önce sen. ben şimdi çok pişmanım. o kadar acıdığım zavallı gördüğüm insanlar şimdi mahkemede pişkin pişkin sırıtıyolar.

gözünü seviyim aklını başına al. kızın parasını harcamak bi de ailesine göndermek. bu erkek ailelerine ne olmuş böyle ya.

ay sinirlerim kalktı...

İyi niyet başka bişey
Birbirini desteklemek başka bişey

Sürekli tek taraftan geçinmek bambaşka bişey
Dersin ki 10 bin sen koy 10 bin ben, gel şunu şunu ödeyelim
Ona eyvallah ta

Çiçek, çikolata bile alamayan kız istemeye gitmesin kardeşim
Bu kadarına iyi niyeti suistimal etme denir
Bir de üstüne 3000 ver ailem sıkıştı diyebiliyorsa pes derim

Üzgünüm ama ben bu kişinin evlilik-aile sorumluluğunu yerine getiremeceğini ve hep benden götüreceğini düşünürüm
Evlilikte senin benim olmaz ama hep sen getir ben yiyeyim de olmaz

maşallah ne kızlar var ya:)

ama arkadaşım yanlış yoldasın, aşırı aşırı fedakarsın. o arabasından vazgeçememiş sen kendin düğün yapmaya kalkıyosun. bu kadar mı meraklısın evlenmeye???

ilerde hiçbir ağırlığın olmayabilir bu kadın nasılsa emrime amade diye, ya da adam bunların altında ezileceği için sana manevi işkence yapabilir (ezik erkek psikolojisi). tabi bunlar ihtimal belki de herşey çok güzel olur bilemem.

şöyle bi şart koş bence o arabayı senin üstüne yapsın. eğer bunu koşulsuz kabul ederse güvenebilirsin ama sorun çıkarırsa tekrar düşün bu işi derim.

Çok pişman olacaksınız çooook... O araba önemli miydi o kadar hem sıfır almaya mecbur muymuş? Şimdilik daha uygununu alsaymış da bütün yükü sizin omuzlarınıza bindirmeseymiş. Herkes ister sıfır arabası olsun ama bazı yükümlülükleri var onları yapmadan ne münasebet kaçıyor mu araba? Bence arabayı üzerinize isteyin evlenmeden sizin üzerinize olsun. İstemiyorsanız da bir deneyin bakalım tamam derse sonra vazgeçersiniz. İyi niyetli mi değil mi bari anlamış olursunuz.

Ben bişey sormak istiyorum..
Evlendikten sonra edinilen mallar yarı yarıya paylaşılıyordu değil mi? Araba da bu gruba dahil dimi?
Keşke evlendikten sonra yapsaydınız..
Yarın öbür gün bişey olsa adam alacak arabasını, yaşadıkları kar kalacak..
Sen paranla rezil olmuş olacaksın.
Bir arkadaş yazmış, adam kelime oyunu yapmış diye, aynen katılıyorum..
Kendine yontmuş..
Çok mu lazım araba düğün arefesinde? Paran yoksa binmeyeceksin kardeşim..

:44::44::44:
Doğru mu anladım, siz 2 yıldır her ay 1000 lira para koydunuz kenara, yani 24.000 lira para biriktirdiniz, sözlenirken çiçeğiniz çikolatanız bu birikimden alındı, evlenirken nişanlınız 5000 lira para koyacak ortaya ama başka para koyamıyor, yine sizin biriktirdiğiniz paradan 3000 lira nişanlınızın ailesine yolladınız, aile kendi tarafında yapılacak düğünü karşılayacak, altın takacak ama eşya almayacak, gelinlik damatlık Allah ne verdiyse siz karşılayacaksınız öyle mi?

Çalışıyor olmanız, kimseden birşey beklememeniz, birikim yapmanız bunların hepsi çok güzel, çalışıyorsunuz, birikiminizde var herşeyinizi gönlünüze göre yaparsınız ama gelinlik damatlık, düğün masrafı gibi erkek tarafının üstlenmesi gereken şeyleri sizin yüklenmeniz, kendi çabalarınızla biriktirdiğiniz paradan eş adayı ailesine 3000 lira yollanması bana hiç münasip gelmedi, hayat müşterektir, birbirinize maddi manevi konularda güveniyorsunuzdur, aranızda paranın lafı yoktur amenna lakin nişanlınız sıfır araba alacak kadar kendine güveniyorsa ailesine de para gönderebilir pekala.

Siz çikolatanızı, çiçeğinizi niye kendiniz aldınız? Yani bir çiçek çikolata ne kadar tutabilir ki, bunun bile parasını vermekten imtina eden bir nişanlı:26:
Bana düşmez elbette, haddimi aşıyorum belki fakat siz nişanlınız hakkında tekrar bir düşünün, evleneceksiniz ama sıfır araba alma peşinde, düğünü eşyayı düşünmüyor, araba alıyor, ailesi sıkışıyor kalkıyor sizden 3000 lira alıyor, bir genç kız için en özel günlerden biridir kız isteme merasimi, çiçekle çikolataya bile para vermiyor.

Ailem altın takacak diyor, kaç bilezik takacaklar, sizin yaptığınız maddi manevi fedakarlığın karşılığı olacak mı takacakları altınlar?
Ve sizin bunca masrafınıza 5000 lira katkıyla düğün yaptım diyerek gururlanacak mı?
Bilemedim doğrusu:44:

senin yerinde olsam ARKAMA BİLE BAKMAM !

bu adam sevseydi gururundan ve senin emeğindir diye dokunmazdı parana.

belki evlenince ev alabilirdiniz bir kısmını (oda bir kısmını) peşinat olarak sayıp !

nefret ediyorum KAN EMİCİ adamlardan.

evlenincede kirayı ve tüm faturaları öde birde ailesine bak, ne olcak aşkından ölüyorsun nasılsa.

şimdi hevesten pek umursamazsan da yarın öbür gün bir laf çarpıdınca kahır olursun.

ayrıca kusura bakma ama amma da cin gözmüş nişanlıyken almış arabayı ! eğer çok hevesli olsaydı arabasını erteler düğününü yapardı.

sanki adam lutfediyor benden 5 bin çıkar diyor ki zaten 3 binini senden almış ailesi bahanede olabilir, pardon da bunlara nasıl katlanıyorsun sen anlamadım.

sert çıkışmış olabilirim ama SEN ÇOK YUMUŞAKSIN hatta bu iyi niyetide aşmış,gözünü 4 değil 8 açmalısın

Keşke birilerine açsaydın bu konuyu gerçi buraya yazman da çok iyi.
Ama cidden çok yanlış yapıyorsun.
Araba bu durumda bir lüks, gereksiz bir harcama.
Hoş araba işi de olmasa yapmaman gereken bir şeyi yapıyorsun ama araba ve 3000 liralık yardım cidden mide bulandırıcı.

Dışardan nasıl gözüküyo biliyo musun "beni alın diye üstüne para bile veriyorum" kızma ama ailen duysa çok çok utanır düğünü sırf senin yapmandan üstüne para vermenden. Emin ol daha kıymetli olmıycaksın tam aksi olucaksın gözlerinde.

Takılacak bileziği bile kız tarafı alıyo sen bu kadar değersiz misin?

Nişanlını gözüm tutmadı ailesi zorda ama araba alıp daha nişanlı olduğu kızın birikimine göz dikebiliyo ve hiç utanmadan ailesinin borcunu senin paranla kapıyo. Borç olarak mı verdin hayır altın olarak sana geri dönecek ve yine onların cebinden çıkan 0 para.

Sen bu kadar didinirken o araba onun üstüne hiç bir söz hakkın yok.

Evlensen çok mutsuz olacaksın çünkü karşında senin için zora girmeyen aksine kendi lüksünden fedakarlık etmeyen,mahçup bile olmayan bi'adam var.

Ben olsam soğurdum:26:

Bence ailem para olayını öğrendi çok bozuldular ben bu durumda düğünü tek başıma üstlenemem ailem gurur yapıyor vs derdim. Yapamıyosa hiç girişmeseydi diycem de adam düğün arifesi senin paraya güvenip araba almış.

ÇOOOOOOOOOK fazla iyi niyetlisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…