Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

madem araba alıyor bu araba senin üzerine olmalıydı diyorum!

Adam zaten hinlik peşinde olmasaydı mahcubiyetini arabayı nişanlısının üstüne yaparak ya da ortak yaparak kapamaya çalışırdı. Sırf bu yüzden bile belli uyanıklıktan başka bi'şey olmadığı yapılanın.

Bu insanlarda genel olan bir şeydir sen bir şeyleri yüklendikçe senin görevin olmasa da artık o sana yapışır.
Ve insanlar çoook nankör keşke iki yıl çatır çatır harcasaymışsın o parayı hiç birikimin olmasaymış bundan iyiymiş.

İki tarafta düğün yapılacak demişsiniz ve düğünlerden birinin masrafını sizin aileniz karşılayacak. Diğer taraf eşya,düğün vs. masrafını karşılamayacak ama altın alacak demişsiniz ve ne kadar olduğunu siz de bilmiyorsunuz. Nişanlınız ve ailesi masraf üstlenmiyor ve sizin birikiminizi kullanmaya çalışıyor. Bence biriktirdiğiniz parayı kullanmayın gerçekten ilerde çok pişman olursunuz şimdi her şey gözünüze güzel görünüyor, en kötüsünü de düşünerek adım atın derim. Nişanlınız sıfır araba aldı ve taksitini ödüyor. Evlenmeden önce edinilen mallarda hakkınız olmuyor. Bekarlığında o kendi zevki için sıfır araba alacak siz ise ilerisi için birikim yapacaksınız bu bencilce bir olay. Durumu ailenizle konuşun ve nişanlınıza şöyle deyin, ailemin maddi gücü yok ben biriktirdiğim paradan aileme vereceğim. Durumu anlayışla karşılaması lazım. Masraflar için de kredi çekmeyi önerin. Düğününüzü siz yapmak istiyorsanız yapın ama masrafları kredi çekerek eşinizle ödeyin derim. Umarım her şey güzellikle hallorum. Mutluluklar dilerim.

Bir şey daha, kendimden bir örnek vereyim. Evlenmeden önce eşimin ve benim birikimimiz aynıydı. Ben biriktirdiğim parayı evlenince evime getirdim, eşim de parasının bankada olduğunu söylüyordu. Evlendikten 2 ay sonra ısrarlarıma dayanamayıp itiraf etti. Düğün zamanı ailesi para istemiş ve o da parayı ailesine vermiş!!! Kendimi kullanılmış hissettim. Bırak evlenmeden önce aldığı arabayı, evlendikten sonra aldığımız arabayı benden habersiz babasının adına yapmış. Eşim diyorum ona hala, çünkü boşanma davamız devam ediyor henüz sonuçlanmadı.

Konunuzu buraya kadar tüm yorumlarla birlikte okudum...
Sanırım yorum yapan tüm arkadaşlar aşağı yukarı aynı fikirde
Ancak kendi başımdan geçenleri, kendi duygu ve düşüncelerimi yazmadan edemedim...

Ben evlenirken neredeyse herşeyi kendim yaptım
Bilezikleri bile kuyumcudan alıp eşime verdim ailesine götürsün de bana taksınlar diye
Eşimse ailesine masraf yaptı sürekli(düğüne böyle çıkamayız dediği için kv ev eşyalarını yeniledi/onların düğün için yapacağı kıyafet yemek harcamaları vs vs...)
Aileme söylemedim ama onlara da masraf yaptırmadım biz birlikte alıyoruz dedim adil olmak için...
Ve kendimi de ne kullanılmış hissettim ne de rahatsızlık duydum bu durumdan...
Sevdiğim adamla düğünümüz, birlikte yaşayacağımız evimiz içindi çünkü herşey...
Ya boşanırsam diye düşünmedim hiç...

Evlendikten sonra da gerek maddi gerek manevi fazlasıyla karşılığını gördüm eşimden...
Görmesem de farketmezdi benim için
Ben mutlumuyum, huzurum yerindemi, sevgisini ve saygısını eksik etmeyen bir eşim varmı gerisi hikaye...

Demem o ki
Bence sağlık yerinde olduğu sürece illa ki para kazanılır
Seviyorsanız, seviliyorsanız ve de en önemlisi güveniyorsanız müstakbel eşinize, o parayı kimin harcadığının, düğünü, takıları kimin yaptığının önemi varmı?

nişanlın amada gurusuzmuş bu ilerde ayrılmanıza bile sebep olacak ,bence yanlış yapmışsın ,
adam gibi adam bir kıza buna yapmaz

Bu araba durumumu boşanmanıza neden oldu? Sanırım aile kurduğunun farkına varamamış :/ Hakkınızda hayırlısı olsun.

Peki doğru olan bu olsaydı veya aşk varsa tamam diyebiliyosak ailenizden niye sakladınız?
Siz birikim yaparken eşiniz kvnin evini yenilemiş bu ne kadar mantıklı? Ben direk bencillik olarak görüyorum.
Ki ben şuan evli bile değilim, her şey tozpembeyken bile bana ters geliyo ki ben de çok bağlıyım, çok seviyorum.
Sevgi kullanılmaya kaçtı mı puf oluyo bence.
Tamam yuva sizin ya da konu sahibinin olacak ama o yuvada tek değilsiniz ki tüm yükü tek başınıza sırtlanasınız. Siz sevginiz için fedakarlık yaparken eşiniz annesinin gönlünü hoş etmekle meşgulmüş.
Evlenince mutlu olursunuz vs onlar bi'yerde piyangodur. Bilmiyorum bana son derece trajikomik geliyo bilezikleri bile bi'kızın alıp bunları bana takarsınız demek. Lütfen alınmayın ben kendi görüşümle diyorum neticede Allah yuvanızda daha mutlu etsin.

Bence doğru olan bu değil evlenmeyi göze almış bi'adam bi'zahmet takacağı altını da kendi alsın ya da durumumuz yok desin ama kızdan para dilenmesin. Konu sahibi söz çikolatasını bile kendi almış bi'adam bi'çikolatayı bile alamıyo ama ev geçindirecek korkunç gözüküyo bana tablo:44:

Son düzenleme:

Alınmam merak etmeyin
Siz yazdığıma yorum yapıyorsunuz oysa ki o dönemde bir arkadaşım '' sende bu enayilik varken benim düğünüde yaparsın'' demişti ona bile alınmadım güldüm geçtim...
Yaşadığımı üstü kapalı anlattım ayrıntıya girsem bayılırdınız herhalde

Bakın şöyle izah edeyim;
Aileme söylemedim çünkü aşık olan bendim ailem değil ve insan evladı için herşeyin en iyisini istemez mi
Söylesem gereksiz tatsızlıklar yaşanırdı mutlaka...

Bizim eşimle çıktığımız dönemde bile senin paran benim param lafı olmadı aramızda
2 çay içeceğimiz zaman da, düğün yapacağımız zaman da hep paraMIZ dedik...
Belkide bunun da etkisi olmuştur duygu ve düşüncelerime

Ailesi için yapacaklarına karışmanın doğru olmayacağını düşündüm
Hatta ailesini ailem gibi görüp destek bile oldum eşime (çok içten değildim kabul ediyorum ama kırılmasın gücenmesin arada kalmasın istedim)

Ayrıca avantajlarını da yaşadım bu durumun
Düğünü biz yapıyoruz diye kimseyi karıştırtmadık en ufak düğün alış verişine bile
Herşeyi istediğim gibi içime sine sine aldım...
Evlendikten 1 yıl sonra benim ailem ciddi bir maddi sıkıntı yaşadı 1 yıl boyunca maaşımın yarısından fazlasını aileme verdim eşim ''benimkilere nasıl destek olduysak seninkilere de destek olacağız'' dedi...
Hatta o arada benim 8 yıl önceden kalma öğrenim kredisi borcumu ödedi eşim...
Vs vs işte uzatmayayım

Ben eşime sevgimin ve güvenimin karşılığını görebilmiş şanslı biri olabilirim
Zaten konu sahibine de ''güveniyorsanız'' dedim

üzgünüm ama bana kullanılıyormuşsun gibi geldi. ve bence ailesinin de haberi var. yok gibi yapıyorlar. oğulları düğün parasıyla araba almış. bu düğün neyle yapılıyor bilmiyorlar mı sanıyorsun
yazıklar olsun. senin paran nasıl boğazlarından geçmiş. nişanlın gurursuz olduğu kadar çakal da.
zararın neresinden dönersen kardır. sonra başını duvarlara vuracağına şimdiden olayı toparlamaya çalış. parandan ne kadarını kullandın bilmiyorum ama bari elindekini kaptırma.
ya da arabayı senin üzerine almasını teklif et. bak bakalım tepkisi ne olacak. sen kadın halinle bu kadar fedakarlık yaparken o böyle bir şeyi kabul etmediği gibi üzerine bir sürü de trip atacak laf salatası yapacak.
keşke bu kadar saf olmasaydın arkadaşım

Çiftler evlenirken ailellerin karışıp onu ben aldım bunu sen alaçaksın gibi laflara çirkin bulurum.
Çiftlerin kendi evlerine harcanan masrafı kendi yapmaları sorumluluk duyğusunu artıracağını ve herşey senin istediğin gibi olacaktır kimseye söz hakkı düşmez kimsede hakkı olduğunu düşünmez
Sizin durumunuz başka ortak paylaşılıp yapılan birşey yok sadece senin üzerinden harcama yapılıyor bu yanlış hata ailesine gönderiliyor çiçek ,çikolata gibi bunlara harcama yapmaması bana dahada itiçi geldi .Evlilik temel taşlarından hatta önemli yapısından biri iki tarafın sorumluluklarını en iyi şekilde yerinine gedirmektir bunu unutmayın derim şimdiden kendi sorumluğunu üslenmezse evliliktede zorlandığı anda bırakır sen yap diye bilir Oturup bu durumu karşılıklı konuşun ve tavırlarını iyi izleyin

Son düzenleme:
çok fazla yükün altına girmişsin...
keşke nişanlının haberi olmasaydı senin parandan..

Madem düğün senin paranla yapılıyor şimdiden konuş düğünde takılan altın ve paralar sadece senin olsun. Çünkü böyle erkekler onun üzerine de planlar yapar. Eşimden biliyorum. Düğünü ortak yaptık ama düğünde takılanları sadece o akşam gördüm sonrası yok ve annemden sizin birikiminiz kadar para gelmişti geldiği akşam gitmeye başladı tamamını eşim harcadı. Sözde borçlara gitti nasıl bir borç anlamadım daha bitmedi.Kendi parasını da benden kısar ailesine harcar. Ayrıca ben çalışmıyorum gelirim yok ama hala şu kadar para bul da şu işi halledelim diyen bi kocam var. Şimdiye kadar benim iyi niyetim hatta saflığım aptallığım sayesinde ordan burdan nasiplendi ya hala benden para akıyor zannediyor. Bunları anlatıyorum çünkü eşlerimizin bakış açısı aynı kendini hazırlamalısın ..

Kendimi annenizin yerine koydum da benimde 3 kız evladım var onlardan biri böyle birşey yapsa çok çok ama çok üzülürdüm? Bu yaptığınız fedakarlık değil ! Aşığım diyorsanız karşı taraf aşık değil mi tek başına mı aşıksınız? Bu davranışınız takdir de edilmez değerde görmezsiniz emin olun. Bence yol yakınken hatanızdan geri dönün ve bazı taktikler geliştiriz nişanlınızın tavrını inceleyin mesela deyin ki ailem birikmiş paramı öğrendi mümkün değilkullandırtmıyorlar düğünü sen yapacaksın deyin ki normal olan bu yada arabayı üstünüze yapsın ama kredi ile alınan araba üstünüze yapılır mı onu bilmiyorum evlenince yapayım borcu bitince yapayım diye sizi oyalayabilir lütfen kendinizi geri çekin bu kadar değersiz misiniz kendi gelen gelincik ne İncik ister ne boncuk olmuş durumunuz yapmayın çok pişman olursunuz eğer çok aşıksanız yapacağınız fedakarlık herşeyin hesaplı olanını tercih etmek çok masraf yaptırmamak olabilir ama bu bile gereksiz bence inanın harcamayan kadın makbul değil çok gördüm çevremde Allah yardımcınız olsun geri dönülmez yola girmiş değilsiniz ailenizden yardım alın derim ben

Son düzenleme:
3 bin lira ailemin ihtiyacı var demiş nişanda taktığı iki bileziğin de parasını geri almışLar ya hinlikleri bordan belli. Of gerildim inan ki Allah bilir biriktirdiği 0 5bin tl n in de üstüne yatar bUnda bahane Çok bi bahane bulur KatıŞMaz O beş bin hiç bir masrafa güzel Kardeşim ya.
lütfen lütfen Çok dikkatli ol lütfen ya.
artık böyle de bir Şey Olursa aç antenlerini noIur bak fırsat Verme ay inşallah ben yanıIırım ama Çok özür dilerim ama hal ve gidiş bunu gösteriyo.
2,5 yıllık evliyim ben de bu yollardan geçtim her her günü akla karayı Seçiyorum artık buna benzer sebeplerden. of daha fazla yazamayacağım ama O 5 binin de üstüne yatmazsa gel yüzüme tükür inan Çok mutlu olurum yarabbi Şükür derim. inşallah mutlu olursun.Allahım büyük.

afferim
valla sen paragöz müsün bilmem ama ben garanticiyim eşim evlenmeden önce araba alıcak olsa asla onay vermezdim evlenince alsın mal ortak olsun benden mal mı kaçırıyo yani, bu paranoyakça bi düşünce olabilir ama bende panik ataklıyım zaten, ilerde pişman olucaksın ya da ikide bi söyliceksin düğünümü ben yaptım diye ya da karşı taraf bizim gelin ne hevesliymiş diye düşünecek, ayrıca sendeki para biriktirme potansiyelini gören her şahıs para para para diye kapını çalacak

çalışmıyosan nerden bulacaksın parayı eşinin cinsi erkek ama kalıbı adam değil kusura bakma

Neden siz yapiyorsunuz bu kadar seyi, ailesinin durumu yok mu gercekten? Anlattiginiz 2 senaryo kesinlikle ayni sey degil. Araba simdi esinizin, yarin bir sey olsa o araba benim diyecek. En fenasi da dugununuzu siz yapiyorsunuz, daha simdiden kafaniza takilmis. Yarin pismanlik yasayacaksiniz. Diger bir kotu sonucu da esinizde ve ailesinde yarattiginiz algi olacak. Siz hep kanaatkar, her seye yetebilen, kendi ayaklari ustunde duran biri olacaksiniz. Bir sey olsa kocaniz diyecek ki ben kendimi ceksem o nasil olsa yapacak. Ben bunu ailemde gordum. Annem tabir caizse erkek gibi kadin. Bizim peder de her seyi ona birakmis. Annem ne kadar pisman olsa da her sey icin cok gec, cunku o sekilde alistirmis. Her seyin altina girip, her sorumlulugu uzerinize almayin. Birakin mustakbel esiniz de bir seyleri yapabilmek icin zorlansin. Maalesef kiymetiniz bilinmiyor sonrasinda. Bence degistirebiliyorsaniz bu plani degistrimeye bakin bir an once.

Teşekkürler canım. O para gönderme mevzusu da ayrı zaten. Ben o parayı istemeyi düşünüyorum geri alıcam. Doğru olur mu sence?

Çok haklısın inan ki, ben yaptım sen yapma.

Sana alınacak altın bile senin biriktirdiğin para ile alınacak ,
farkında mısın?

Yani gönderdiğin 3000 ile...

Sözde bilezik takıldı tahmini 2000-2500 liralık. Ama ben o 3000'i istiycem geri. Biriktirdiğim para eksik kalıyor öteki türlü. İsteme konusunda da tereddütlüyüm. Sence?

Yok canım araba ikimizin üstüne olacak zaten. Ortada farklı bir durum var. Sıfır aldı ama biz evlendikten sonra üzerine geçecek, dolayısıyla araba ikimizin olacak.
Aileme söylemeye çekiniyorum şimdi ama ilerde çatır çatır anlatırım kesin, kızdığım bir an dayanamam. Belki de dediğin gibi şimdiden söylemek en mantıklısı. Bakalım artık..

Bu arada yukarıda ki yorumu da dikkate alın derim
Yarın öbürgün ayrılırsanız arabada sizin hakkınız olmayacak
Siz kendi kendinize düğün yapıp evlenmiş olucaksınız.

Yukarıda dediğim gibi canım, farklı bir durum var. Arabanın yarısı benim olacak.

canım işini olacak edecek yapacağa bırakma arabayı ortak yapın bi konusunu aç bakalım bakarız ederiz mi diyo yoksa tabi hayatım hemen gidelim mi diyo, neticede 5 dakikalık iş

bence her iki taraf üstüne düşeni yapmalı.
onca yıl para biriktirin sonra biri gelsin sizin onca emeğinizin üstüne konsun
bence nişanlınızla bu durumu oturun konuşun çünkü hiç normal değil
ha birde hadi allah korusun bir şey oldu ve evlenemediniz o zaman ne olacak?
erkek dediğin kadının altında ezilmeyecek maddi veya manevi..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…