madem araba alıyor bu araba senin üzerine olmalıydı diyorum!
Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor.
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Bir şey daha, kendimden bir örnek vereyim. Evlenmeden önce eşimin ve benim birikimimiz aynıydı. Ben biriktirdiğim parayı evlenince evime getirdim, eşim de parasının bankada olduğunu söylüyordu. Evlendikten 2 ay sonra ısrarlarıma dayanamayıp itiraf etti. Düğün zamanı ailesi para istemiş ve o da parayı ailesine vermiş!!! Kendimi kullanılmış hissettim. Bırak evlenmeden önce aldığı arabayı, evlendikten sonra aldığımız arabayı benden habersiz babasının adına yapmış. Eşim diyorum ona hala, çünkü boşanma davamız devam ediyor henüz sonuçlanmadı.
Konunuzu buraya kadar tüm yorumlarla birlikte okudum...
Sanırım yorum yapan tüm arkadaşlar aşağı yukarı aynı fikirde
Ancak kendi başımdan geçenleri, kendi duygu ve düşüncelerimi yazmadan edemedim...
Ben evlenirken neredeyse herşeyi kendim yaptım
Bilezikleri bile kuyumcudan alıp eşime verdim ailesine götürsün de bana taksınlar diye
Eşimse ailesine masraf yaptı sürekli(düğüne böyle çıkamayız dediği için kv ev eşyalarını yeniledi/onların düğün için yapacağı kıyafet yemek harcamaları vs vs...)
Aileme söylemedim ama onlara da masraf yaptırmadım biz birlikte alıyoruz dedim adil olmak için...
Ve kendimi de ne kullanılmış hissettim ne de rahatsızlık duydum bu durumdan...
Sevdiğim adamla düğünümüz, birlikte yaşayacağımız evimiz içindi çünkü herşey...
Ya boşanırsam diye düşünmedim hiç...
Evlendikten sonra da gerek maddi gerek manevi fazlasıyla karşılığını gördüm eşimden...
Görmesem de farketmezdi benim için
Ben mutlumuyum, huzurum yerindemi, sevgisini ve saygısını eksik etmeyen bir eşim varmı gerisi hikaye...
Demem o ki
Bence sağlık yerinde olduğu sürece illa ki para kazanılır
Seviyorsanız, seviliyorsanız ve de en önemlisi güveniyorsanız müstakbel eşinize, o parayı kimin harcadığının, düğünü, takıları kimin yaptığının önemi varmı?
Peki doğru olan bu olsaydı veya aşk varsa tamam diyebiliyosak ailenizden niye sakladınız?
Siz birikim yaparken eşiniz kvnin evini yenilemiş bu ne kadar mantıklı? Ben direk bencillik olarak görüyorum.
Ki ben şuan evli bile değilim, her şey tozpembeyken bile bana ters geliyo ki ben de çok bağlıyım, çok seviyorum.
Sevgi kullanılmaya kaçtı mı puf oluyo bence.
Tamam yuva sizin ya da konu sahibinin olacak ama o yuvada tek değilsiniz ki tüm yükü tek başınıza sırtlanasınız. Siz sevginiz için fedakarlık yaparken eşiniz annesinin gönlünü hoş etmekle meşgulmüş.
Evlenince mutlu olursunuz vs onlar bi'yerde piyangodur. Bilmiyorum bana son derece trajikomik geliyo bilezikleri bile bi'kızın alıp bunları bana takarsınız demek. Lütfen alınmayın ben kendi görüşümle diyorum neticede Allah yuvanızda daha mutlu etsin.
Bence doğru olan bu değil evlenmeyi göze almış bi'adam bi'zahmet takacağı altını da kendi alsın ya da durumumuz yok desin ama kızdan para dilenmesin. Konu sahibi söz çikolatasını bile kendi almış bi'adam bi'çikolatayı bile alamıyo ama ev geçindirecek korkunç gözüküyo bana tablo:44:
Madem düğün senin paranla yapılıyor şimdiden konuş düğünde takılan altın ve paralar sadece senin olsun. Çünkü böyle erkekler onun üzerine de planlar yapar. Eşimden biliyorum. Düğünü ortak yaptık ama düğünde takılanları sadece o akşam gördüm sonrası yok ve annemden sizin birikiminiz kadar para gelmişti geldiği akşam gitmeye başladı tamamını eşim harcadı. Sözde borçlara gitti nasıl bir borç anlamadım daha bitmedi.Kendi parasını da benden kısar ailesine harcar. Ayrıca ben çalışmıyorum gelirim yok ama hala şu kadar para bul da şu işi halledelim diyen bi kocam var. Şimdiye kadar benim iyi niyetim hatta saflığım aptallığım sayesinde ordan burdan nasiplendi ya hala benden para akıyor zannediyor. Bunları anlatıyorum çünkü eşlerimizin bakış açısı aynı kendini hazırlamalısın ..
bravo sana belli ki çalışkan tutumlu bi insansın ama yaptığın şeye ilerde pişman olursun emin ol. kıymet bilen olur mu o da bilinmez keşke araba alma işini sonraya erteleleseymişsiniz şimdiden içine sinmiyor zaten ayrıca nişanlının senin parandan 3000 tlyi ailesine göndermesi hoş değil
Keşke yaptığın birikimden nişanlını haberdar etmeseydin. Ben de şimdiden kenara para koyuyorum ilerde bu tür durumlarda kullanmak üzere. Fakat ben evleneceğim adama birikimimden bahsetmem. O da bir erkek olarak üzerine düşeni yapmalı diye düşünürüm.
Sana alınacak altın bile senin biriktirdiğin para ile alınacak ,
farkında mısın?
Yani gönderdiğin 3000 ile...
Tatlım arabayı sonra alsaydınız keşke en azından ikinizin üstüne olmuş olurdu.
Senin paranın harcanması hiç hoş olmamış hele o paradan ailesine göndermesine ne diyeceğimi bilemiyorum.
Madem öyle arabayı sen alsaydın düğünü o yapsaydı. İçine sinmemiş zaten. Kadınlar hislerinde yanılmaz.
Bence bu durumu ailenle paylaş. Sen bişey demesen de onlar der. Buna cesaret edemiyorsan da bari onun ailesiyle paylaş rahatsız olduğunu söyle.
Bu arada yukarıda ki yorumu da dikkate alın derim
Yarın öbürgün ayrılırsanız arabada sizin hakkınız olmayacak
Siz kendi kendinize düğün yapıp evlenmiş olucaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?