Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

herşeyi geçtimde ,
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı

bu nedir Allahaşkına.

bir erkekte sözdeki çikolatanın ve çiçeğin parasını da kızdan alır mı.

pes diyorum artık.

o kadar bile parası yoksa araba almayıversin herşeyin bi sırası var değil mi

Para ne icin biriktirilir acil durumlarda kullanmak icin. En azindan bana gore. Korkarim cok kotu alistirmissiniz ve devamli somuruleceksiniz. Biraz kendinizi cekin. Olmadi giden para olsun bosverin.

Düğün masrafını kız tarafı ve erkek tarafının bölüşmesi veya o anda kimin daha çok parası var, onun daha fazla yardımcı olmasını anlarım. Ki bence doğrusu da budur.

Ama sizin durum biraz abartı olmuş.

Ailesine para göndermesi ve bu paradan size sözde takılacak takıları almaları, üstüne kız istemeye gelirken bile yapacakları 60 70 liralık çikolata çiçek harcamalarını sizden alması bence biraz mide bulandırıcı.

Kusura bakmayın ama, araba kredisi ödemeyi bilen adam, istemeye gelirken de çikolata çiçek masrafını yapabilmeli.

Bunu hesaplayamadan yola çıkıp, borcun altına giriyorsa, para yönetimi sıfırdır. Bu da ileride büyün sorunlara yol açabilir.

Erkek tarafı bir düğün yapacak, bir de altın takacak hepsi o. Düğünü ben yapayım evlendikten sonra araba alalım dedi. Onu da ben istemedim. DÜğün onun parasıyla yapılınca istediğimi rahatça yaptıramam diye düşündüm. Bir de araba alındığında ikimizin ortak olacak. Evli ya da değil fikirleriniz çok önemli benim için.

Araba ikimizin olacak. farklı bir durum var ama haklısın canım.

Ben hiç unutturur muyum şekerim Eğer ailesinin ihtiyacı olur onlara para gönderirsek aynı oranda bende kendi aileme yaparım, yanlış mı bilmiyorum ama öle düşünüyorum.

Evlendikten sonra bir araba da bana alınacak, haklısın canım saol düşüncelerini paylaştığın için.

Her türlü eleştireye açığım, sorun yok.

Aileme söylemek için geç değil aslında...

Arabada farklı bir durum söz konusu. Arabayı üzerine evlendikten sonra alacak yani benimde olacak.

Haklısın şimdi ondan gizli bir miktar daha para koyuyorum. İşin neresinden dönersek kardır napalım artk. Evlendikten sonra maaşlar birleşecek. Ben aylık belli bir miktar alıp gerisine karışmıycam. Karışmıycam derken, kira vs. ödenecek zaten, ekstra bir yatırımda söz sahibi olurum elbet.

Ayy alemsin valla

madem araba alıyor bu araba senin üzerine olmalıydı diyorum!

Araba evlendikten sonra üzerine geçecek, yani araba ortak olacak.

Armut toplamadı aslında, o da araba aldı biriktirdiği parasıyla. Tabi herşeyi çok ayrıntılı anlatamıyorum konuyu uzatmamak için. Araba da ortak olacak, yani ikimizin. Yine de çok hatalı olduğumu biliyorum.

Ailesinin haberi yok bu durumdan, ailesinden şikayetim de yok açıkçası. Bak şu konuda çok haklısın. Ablası bi ütü almış kendi bekar evine. Söyleye söyleye bitiremedi o zamanlar. Altı üstü sinbo ütü, kaç para sanki. 30-40 TL olsun hadi. Off çok gıcık durumlar bunlar.

Ailesinin haberi yok canım bu durumdan. Olsa bile öle bir kadın değil kayınvalidem, beni yanıltmaz umarım ileride de. O verdiği 3000 Tl yi aklımdan istemek geçiyor. Düğün için bi 7 ay var daha.. Harcamalara yeni yeni başlıycaz.

Sözün bütün masrafları o paradan harcandı canım. Yol parası bile yaa, çiçek çikolata dediğin ne ki... Ailesi 2 bilezik aldı geldi işte. Ailesinin bu durumdan haberi yok, oğulları yaptı sanıyorlar ne bilsinler. Aİleme burdaki düğün için yardım edicem zaten Blöf değil ciddi ciddi yapıcam. Onlar orada ne kadar para harcayacaklarsa benim ailem daha azını harcayacak. Sizden yorumlar istememin sebebi de bu aslında, bundan sonra ne yapacağımın yolunu çizmek.

Çok geçmiş olsun canım öncelikle. Ailesinin bu durumdan hiç haberi yok aslında. Benim sorunum kendisiyle. Ailesine çok değer veriyor ve para harcatmak istemiyor. Altın takacaklarmış ne kadar takarlar diyorum bilmiyorum ne yaparlarsa diyor. Bende bileyim ki ailem ona göre bişiler yapsın di mi ama.. O ailesine gönderdiği parayı da geri alıcam, kararsızdım ama burada herkes yanılıyor olamaz.

Evlendikten sonra maaşlarımız eşit zaten. Herşey ortak olacak. Ortada araba işi olmasaydı yine ortak olacaktı ama o işi bozdu işte. Gerçi araba da ortak olacak ama..

naptın sen arkadaşım
şimdiden erkek tarafının yapması gereken herşeyi yapmışsın
bunun sonu gelmez

Yalnız 5000 bile değil

5000 - 3000 ( ailesi için istediği para ) = 2000

Evlendikten sonra maaşlarımız eşit zaten. Herşey ortak olacak. Ortada araba işi olmasaydı yine ortak olacaktı ama o işi bozdu işte. Gerçi araba da ortak olacak ama..

Olacak edecek diyosun hep
Ortak olacaksa olsaydı

Bende nişanlıyken ev aldım nişanlımla beraber, çünkü o evde oturacaktık
Gittik ikimizin adına yaptık tapuyu ( Bunu da eşim istedi, evlilik öncesi olduğu için )
Yani olacak diye bişey yok, araba zaten alınmış olsa olurdu ikinizin adına da

Üzgünüm ama ben karşı taraflı hiç iyi niyetli bulmadım
Çiçek çikolata alamayan kimse yoktur, kaç kuruş ki

yaa bişey dicem düğünü sen yapıyosun kv kp hiç ezilip büzülmüyo mu yahu kızım olur mu demediler mi, evlendikten sonra sağda solda düğün yaptık diye övünecekler senin tabirinle havaya girecekler biliyo musun, bu hep böyle olur

hani utancımdan kimseye diyemiyorum demişsin ya senin şu utancınıın yarısı nişanlında olsaydı amiyane olacak kusura bakma ama azar azar seni yolmaya çalışmazdı.

böyle erkek hayatımda duymadım görmedim,insan 5 lira istmeye çekinirken o tüm masrafları sana yıkmış bi de senin parandan ailesine yollamış pes vallahi!

daha kız istemeye gelirken bi çiçek alamayan adam bi zahmet evlenmeyi de düşünmesin o zaman.ne arabaymış be sanki kredi ile araba alan ilk o.

bizim toplum dedikoduyu da sever malum babannemden örnek vericem bizim bi akrabanın kızı 3 ay içinde evlendi, babannemin yorum şu: niye bu kadar acele ettiler bu kız kesin hamile
doğru bişey mi hayır, ama durum bu, sen bu kadar hevesli görünürsen senin içinde bu kızın bi kusuru mu var diye düşünebilirler

İlk okuduklarımda sizin para biriktirmenizi takdir ettim ama sonraki yazdıklarınızda eş adayınız size ben düğünü yapayım sonra araba alalım demiş fakat siz araba al diyerek krediye onu zorlamışsınız.

Daha evlenmeden eş adayınızdan para saklamak,ben şu kadar verdiysem evlendikten sonra ondanda o kadar almasını bilirim tarzı yaklaşımlar evliliğinizde sorun olabileceğine işaret ediyor bence.

Aranızda tam bir güven ve paylaşım duygusu olsaydı buraya konu açma ihtiyacı hissetmezdiniz.

Benim acizane size önerim eş adayınıza arabayı satmasını söyleyin,kredisi henüz ödeniyor olsada bunun yolları var.Ordan gelen para ile düğününüzü yapın.Sizin istediklerinizin önemsenmeyeceğini düşünüyorsanız bunu da konuşun çünkü bu da bir sorun.Düğün sizin düğününüz,yaşayacağını ev sizin yaşam alanınız elbette sizin istekleriniz ön planda olmalı.Siz böyle olmayacağını düşündüğünüz için parayı ben vereyim kendi istediklerimi yapayım diyorsunuz ama birgün paranız olmazsa sizin ne istediğinizin hiçbir önemi kalmayacak mı?

Arabayıda düğünden sonra uygun şekilde para biriktirerek alın derim ben.Kredi çekip neden bankaların kölesi oluyorsunuz?İnsan arabasız da yaşayabilir.Siz para biriktirme iradesine sahip birisiniz.Bunu eş adayınızada aşılayın.Erkekler genelde kadınların para biriktirememesinden,gereksiz harcamalarından şikayet eder.Bu konuda eş adayınız çok şanslı ama sizde onu doğru yönlendirmelisiniz.

Bu arada sizden borç olarak alınan 3000 TL aynen 3000 TL olarak size geri verilmeli.Takı,bilezik,şu ,bu olarak değil.Borç alındıysa aynı şekilde geri ödenmeli bence bunu tatlı bir dille eş adayınıza hatırlatmalı ve geri almalısınız.Böylece onun da verdiği sözlere ne kadar sadık olduğunu görmüş olursunuz.

Allah hayırlı evlilik nasip etsin inşallah.

Yani ben sevgiliyken bile dedim ki hesabı hep sen ödeme
Benimde ödememe müsade et
Yoksa benim içim rahat etmez, kimseden birşey kabul etmeye alışık değilim

Nişanlıykende bu böyle devam etti

Seninki maşallah bir de erkek olacak, para ver de çiçek çikolata alıp seni istemeye geleyim diyebiliyo

normal olan bu zaten,ne kadın erkeği banka gibi görmeli ne de erkek kadını.

hiç unutmuyorum bi bayram öncesiydi o zaman nişanlıyız eşim dedi ki gel sana bayramlık bir şeyler alalım bi bozuldum bi sinirlendim anlatamam.ben çocuk muyum ya maaşımla alırım istersem ne demek bu diye çıkıştım.meğer onlarda gelenekmiş ama ben çok utanmıştım mesela.

Son düzenleme:

Evet bazılarında öyleymiş
Kayınvalidem de bana para vermişti olur mu hiç öyle şey dedim almadım
Tam kapıdan çıkarken cebime sokuşturmuştu

Para muhabbetlerini hiç sevmem ben ama biri gelip bana bunun muhabbetini yapsa ondan da buz gibi soğurum ben
Buyur bir miktar para, gel beni iste demem

işte bazı geleneklerde var bu para verme,bayramlık alma falan mecbur uyuyoruz kimse darılmasın diye.

nişanllık döneminde de olur konuşulur masraflar ama ben araba aldım zordayım çiçeğini çikolatanı bile sen al aileme şu kadar para ver onlarda bize şunu yapacaklar demek çok çirkin.

senin yaptığın aslında çok güzel birşey ama karşı tarafta yapsaydı.o seni resmen kullanıyor.nasılsa para biriktiren var diye çok rahat hareket ediyor.sana takılan bilezik bile senin parandan.kimseye yaranamazsın arkadaşım.yaptıklarını bir lafla öderler.bundan sonra nişanlına para biriktiremeyeceğim de bence.çeyizim için alacaklarım var de.o evleneceği zaman gitmiş keyfi için araba almış borçları sana yıkmış.birazda o sıksın kendini para biriktirsin.

malesef bunu adetten ziyade fırsat olarak görüp dört gözle bekleyip alınmadığında da sorun çıkaran insanlar var.

Son düzenleme:
Canım sen iyi niyetle yapıyorsun ama emin ol ileride çok pişman olacaksın ve keşke yapmasaydım diyeceksin. Ben evlenirken eşim beş kuruş harcamadı, o dönem kaza geçirmiş yeni iyileşmişti ve işsizdi. K.validemin ve kaynımın düğünde takacağı takıları bile ben alıp verdim sonra ne oldu yapılanların hepsi unutuldu. Şimdi o k.valide beni beğenmiyor, kaynımsa kızları sayesinde zengin oldu şimdi en büyük düşmanı benim, neden oğullarına layık değilim ama zamanında hepsi etrafımda pervaneydi şimdiki aklım olsa değil tüm masrafı üstlenmek, bir lira bile harcamazdım. Bırak zorluk çeksinler ki kıymetin bilinsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…