Düğünün ertesi günü kapındayım :/

Bunun nışantaşıyla,bebekle alakası yok ki..Ben emirganda oturuyorum bebeğe yakın ama evlilik öncesi cinselliğe karşıyım mesela Semtle bunun alakası yok ki..Ben kendi adıma karşıyım,kendim yaşamadım evlilik öncesi ama bu bana kimseyi küçük görme,kınama yada ben temizim bunu yaşayanlar pis deme hakkını vermiyor..İlerde oğlum olursa da bakire olmayan bir kızlada evlenebilir benim için sorun yok..Saygılı ve iyi niyetli bir kızsa bakire olmasa ne farkeder? İnsanları ona göre ayırmak sizce doğru mu?

takıldı kırmızı kuredele vs. de bence ayıp yani kime ne ki böyle bir şeyin araştırılıp söylenmesi
kayın valideye ne babama ne....hiç normal bulmuyorum ve mahremiyete aykırı çok edepsizce...
babam da utanmış haliyle...

tamamda iste burda kızın iyi niyeti önemli mesela maksat kan degil ici temiz olsun simdi ne kızlar var orayı yapmıyo ama adamla neler yapıyo hani simdi 1 kere olmustur kız bidaha yapmamıstır pisman olmustur olur ama daha önce normal bi sekılde cinsel hayat yasayıpta ben oglumla evle-nmesini şstemem

konuşsun dursun..ne kapıyı açın nede telofonları..1 hafta felan uzak durun.siz bildiğinizi yapın ki dediği olmasın..

Neyse artık konuyu dağıtmayalım,Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah..Ama burda konu sahibine yapılan şey çok yanlış..Yeni gelinin evine düğün ertesi cümbür cemaat gelinmez..Ayrıca gelininde damadında cinsel hayatı sadece ikisini ilgilendirir..Kimseye özellerini anlatmak zorunda değiller ve bu çok ayıp birşey..Eltinin böyle birşeyi söylemesi terbiyesizlik...Bana öyle akrabalar gelicek ve ne oldu dün gece nasıldı diye soracaklar ben kapıdan kovardım..Ne böyle özel birşeyi başkasına sorarım ne de kendime sordururum...

Bidaha bu konulari acmasina kesinlikle izin vermeyin, dugun sabahi gerdek vs bir kelime ciktigi anda agzindan, lutfen bu konulari acmayalim konusmak bile itici diyin kapatin konuyu.
sozde cok ahlakli ve muhafazakar bir toplumuz ama kari kocanin sevismesine burun sokuyoruz. Belki aseksuller hic sevismeyecekler, size ne kardeşim baska isiniz yok mu? Boyle seyler konusan insanlarin hep o ani gozunde de canlandirdigini dusunurum ve hepsi sapiktir benim gozumde.

kovamazsın canım ya hemen ne derler ooo bu kızda var bisey kaynana dese kızım neden bu kadar cekınıyosun diye cemkirse esinede anne tarafından sormak lazım basına gelse öyle bi yaparsın kı yerine dus :))

Ne kırmızı kuşakmış ya, ben evlenirken aklıma bile gelmedi kırmızı kuşak bağlatmak, kuzenlerde de görmedim. Kimse de sormadı neden bağlamadın diye .

Adeti geleneği bırakın da insanların cinsel hayatları konusunda soru sormak dinen doğru mu? Bunun mahrem olduğu bariz değil mi?

40 senenin cahilane adetlerinin yerini bulması da en çok kadınları ilgilendiriyor nedense. Kendi cinsini aşağılayan aşağı çeken yine kadın. Bari biz gençler eskinin sığ düşüncelerini korumayalım. Kanlı çarşaf olayı mide bulandırıcı hangi çağda yaşıyoruz hayatta herkesin günahı kendine sevabı da kendine belki kız küçükken tecavüze uğradı o kız şimdi değersiz mi oldu?

Zaten olan kızlara olur, kızın da namus düşkünü aile erkek çocuğunda pek bir modern olur hatta gurur duyar. İşin acı tarafı anneler de bu ayrımı yapar kendi kadın değilmiş gibi. Kadına günah olan erkeğe de günahtır ama olsun o erkek birşey olmaz der.

Her kadın/erkek kendinden sorumludur, bir kızın en güzel çeyizi de kendine olan özgüveni, değerinin farkında olmasıdır.

Balayına gitme imkanınız var mı? Sırf bu konuda yüz göz olmamak için 2-3 günlüğüne bir yere gidip, döndüğünüzüde hemen söylemezseniz olur size bir hafta tatil.

Bu adet falan değil kardeşim, soytarılık. Bu ne cüret yahu? O lafı söylerken utanmadı mı? Size de ayrı şaşırdım. Bu kadın karşınızda bu lafı ederken sizin gözlerinizden ateş çıkmadı mı? "Şaka mı yapıyorsun fenasın valla" lafınıza göre çok tepki vermediniz. Bunun ne şakası olur, ne de muhabbeti. Elti kapıya gelmesin diye balayı gününüzü de değiştirmeyin. Bazen bize meteor falan çarpsın istiyorum, bitmişiz.

kovamazsın canım ya hemen ne derler ooo bu kızda var bisey kaynana dese kızım neden bu kadar cekınıyosun diye cemkirse esinede anne tarafından sormak lazım basına gelse öyle bi yaparsın kı yerine dus :))
Benim kayınvalidem bu tarz muhabbetleri asla sevmez..Saygılı ve haddini bilen bir insandır çok şükür..Allah cahillerin eline düşürmesin insanı gerçekten sinir hastası yaparlar yoksa..Ama kayınvalidem o tarz bir insan olsaydıda ben yinede kovardım..İstediğini düşünebilir hakkımda kendisi bilir..Eğer ki kocamla seviştiğim geceyi anlatmıyorum ve özelimi paylaşmıyorum diye benden şüphe edecekse etsin,kendi kendini yesin içinde ki şüpheyle :) Böyle şeyler sormak doğru değildir,insanın mahremiyeti kimi ilgilendirir?

s
sana sormaz ogluna sormustr yani

s

sana sormaz ogluna sormustr yani
Yok onada sormaz :) Çünkü öyle seviyesizlik yapacak bir insan değil kendisi..Kızmış,dulmuş,bakire değilmiş böyle şeylerle ilgilenmez..Karşısındaki insan kültürlü mü,eğitimli mi,saygılı mı,temiz kalpli mi onlarla ilgilenir..O yüzden kendisini kendi annem gibi çok seviyorum,aynı kafada olduğumuz içinde iyi anlaşıyoruz :) Çarşaf,kan,insanların bedenleri ve cinsel hayatları gibi gereksiz muhabbetler yapmıyoruz..

rezillik ya vallahi rezıllık

yazık ki sizin gibi gelinlere yani bu ne kapris ya nolcak yani kadın sordu cok uzattınız valla sorsa asarmıs kesermis bilmem ne dogru at kendini kamcılatmazmıs
böyler seyleri konusmak benim icin normla burda görüyoruz kız cok ıyıyım diyı ama sougum kimse ye sıcak olamıyorum bilmemne siz böyle aman ben biseyimi anlatmıyım ama bana bunu sorarlarsa söyle set cevap veriyim valla sacmalık herkezin düsüncesi bu kadar katı olunmamalı bence size biraz günlere götüriyimde muhabbetin kralını görün

ee? Benim lise arkadaşlarım bana böyle bir şey teklif bile edemezlerdi, çünkü cevabımın hayır olacağını biliyorlardı.
Devamsızlığım da hiç yoktu, üniversitede de olmadı, yaşayacağım şeyleri de zamanında yaşadım, çeyizim de kendimdi, dudak falan değil sadece. Benden zerre kadar şikayet de etmemiştir eşimin ailesi şimdiye kadar. Ahlakım, namusum falan zaten kendime göre yerinde, kimseye de laf ettirmem.

3-5 20 sene öncesinde yaşayanın dediğine göre mi yaşıyacam hayatımı? Hayır. O yüzden annem babam kendi işine baksın, benden yana bir şikayet gelmiş mi? Gelmemiş. Utanmalarını gerektirecek bir şey yok. Olur da bir tane laf eden olsaydı kuşağa falan, cevabını yer otururdu. Örneğin eltim deseydi takmadığın için sana saygı duymuyorum falan önce o başını eteğimin altından çıkar derdim. Ama neyseki öyle insanların arasına karışacak falan değildim, evlenmeden önce sizin yetiştirdiğiniz çocuktan ne olacak deyip atardım söz, nişan ortada ne varsa. Bebekte, Nişantaşında yaşamıyorum. Ben ne kadar güçlü olursam çocuğum da o kadar güçlü olur diyerek büyüdüm ben. Benim kızım da kendi lafını kendi söylesin, oğlum olursa da geline karışmam, mutlu olup olmadıklarına bakarım. Gelinin önceki hayatını merak edecek kadar düşmem. Kendi başıma gelenle kendim başa çıkabildiğim için kovarım, sordurtmam diyebiliyorum, bunu şimdiye kadar öğrenmeyen için bunları yapmak zor olabilir tabi. Ne öğrenirsen onu öğretiyorsun çocuğuna sonuçta. O kadın günlerinde de sadece kısır yemiyordum büyürken, kadınların nelerden şikayet ettiklerini de dinliyordum.

Konu sahibi siz de tavrınızı belli edin "çok fenasın valla.." vs. demek ile anlayabilecek biri değil anladığım kadarıyla karşınızdaki. Verin cevabını kati ve kesin olarak. Şakasına böyle konuların konuşulması bile abesken, yumuşak yüzlü devam ederseniz başınız daha çok ağrır ilerde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…