Düğününüzde tahsilat nasıldı?

oooooooooo 8 sene önceydiii 750 tl para takıldı 300 dolar altın sayısını bilmiyorum ama küçük altın o zaman 28 tl idi ..550 tl düğün salonuna gitti 13 bilezıK vardı cadı kaynanam en ince bileziklerden yapmıştı iki bilezik hediyelikti diğerleri bizimkilerden geldi...

amagelin oldukdan sonra kaynanam bir bileziği aldı eşim salağı kaRdeşinden borç olmış...annemin ve babamın taktığı bilezikler kaynanamla otururken çalındı ..... şimdilerde setim ve künyelerim kaldı
onlarda para etmez böcüğümmm beleşe gittik anam ....

en kötüsüde kaynanam hep der bedava aldık gelinleri diye

eşimin de benim de ailelerimiz başka şehirlerde yaşıyordu düğünümüzün olduğu şehirden, o yüzden sadece yakın akrabalarımız geldi, tahsilat 11 bin ytl idi, araba aldık ona da üstünü kredi ile tamamlayarak :kedi:

ben tam bedavaya gıttım. Sadece 7 ceyrek altın. 60 tl para ınce bır bılezık. Annemde taslı bılezık taktı. Ben secmıstım ama sonra pısman oldum. evlenınce hepsını bozdurup camasır makınasının bır kısmını odedım

Bir set takimi...10 tanede bilezik erkek tarafi takti....nerden baksan 10 taneye yakinda benim tarafdan geldi...parayi tam olarak hatirlamiyorum....
Galiba....3000 mark ve o zamanin parasi 600 milyon falan....

Ah böcügüm ah....iloscugmun bir sözü geldi aklima...

Caciklaya caciklaya damlar...bedavaya gitti bizim a.......!

3 ekimde düğünüm ama bizde kız tarafı (anne baba kardeş dışındaki akrabalar ) altın takmazlar. Hediye alırlar eksiği ne diye sorarak. Gerçi ben herşeyi aldım ve herkese eksiğim yok diyorum bir umut para yada altın gelir belki diye ama bakalım. Nişanlım evin tek erkek çocuğu o tarafta hasılat nasıl olur bilmiyorum. Ama beklentimi yüksek tutmuyorum hayalkırıklığı olmasın diye. Nişanlım umutlu gelenleri borsada katlayıp ev alacakmışız. Batırmazsak iyi. Ama veririm ben sana şekerim amannn taş attımda kolummu yoruldu dimi sanki. E sende dua edersin bana ilkimde ikiz doğurayım diye. Anlaştıkmı opuyorumnanaktan

ya bu aileler neden hemen daha düğün odasında takı paylaşmaya kalkıyolar anlamadım ben ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden böle bişey gördüm ama çevremde takı yüzünden düğünü iptal edenler bile çok duydum biz nakitleri çeyrkleri düğün ve ev masrfalarına harcadık

-tatlicadiarzu- :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol::roflol: :roflol: :roflol:

bende de iyi hasılat toplandı 40 tane falan çeyrek-tam karışık
12 bilezik 5 kelepçe
4000 de para toplandı
valla ben kimseciklere koklatmadım
altınları bozdurup parayla bereber bankada saklıyom
bileziklerim bende:jeyyar:

canim benim dügünüm 2000kisilikdi
100bin franka yakin altin takildi
(takanlar takmiyanlar azi cogu hepsi saolsunopuyorumnanaktan)
25bin frangi geckinde para takildi(yine saolsunlar)
parayi kendi rizamizla babasina verdik
altinlarida bankaya koymusdum
fakat
kuafför salonu acmisdik sifirdan derken altinlari zararina bozdurup kullanmisdik
canimiz saolsun huzurumuz mutlulugumuz saligimiz yerinde olsun
parada pulda altinda gözüm yok

19 bılezık takıldı 89 altın bır set ama hepsı gıttıııııı dugun salonu parası yok gelınlık parası yok esyaların parası en sonunuda araba aldık yetmeyınce bozdurduk

Banada 10 bilezik,70 çeyrek hoş bunların içinde tamı yarımı da vardı ama neyse 11 bine yakında para toplandı,5 i banka kredisi borcumuza gitti(eşyalar için) 3 ü salona gitti kalanınıda sanırım biz yidik hihoyyyt
Ha göööyaaa kayınvaldemler toplananların hepsini biz alalım demişler ama eşim benden korkusuna veremem eşimin hepsi demiş yeni öğrendim kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Çünkü bizim düğünümüz bizim hediyemiz bizim paramız ne vericekmişim:dilcikar: eşyaların salonun parasını vermişim ya daha ne istiyolar dee mii amasüprizzzzz

90 altın 4 büyük altın 11 kalın bilezik 7000 de para:)
duruyor hepside..

saruböceğim bakalım ALLAH ım nasip ederde ben evlenirsem ne kadar toplanacak yazarım inşallah burayazemuszemus​

Bedavaya gidenlere benide yazın valla şimdiki aklım olsa offff neler yapmazdım geçti bolunun pazarı ....
benim 12 bilezik 30 çeyrek altın bir set takıldı parada 7 sene öncesi 500 liraya yakın bir paraydı hepsi uçtu gitti

iloşun lafını yad ederk yazayım...
22 tane bileziğim vardı...12si burna...(2 tanesi de 14 ayar 5.5 gram...ikisini de milyarder amcalarım takmıştı sağolsunlar...tühhh...sinirlendim yine...uyanık anam takı töreninde dikkat etsin yengeleri ne takıyo diye haber göndermişti, baktım, sonra özellikle tarttırdım...ayyyh neyse)
takı setim...inci setim...anamın gerdanlığı...ayyy bugün boynumda heee...(gelip yürütebilirsin...fazlaca tatmin eder)
97 tane altın 1/4ü tam gerisi çeyrek...para yotu pek...olanı balayında yidik...
hasır seti düğünden sonra aldı kayınvalidem...ben gerekli laf sokmalarını yaptığım için sanırsam...
herbşeyim kasada...
anamın gerdanlığı ve bileziği hariç hiçbişeyi kullanmıyorum
...

takılarımı sayamadım valla eşimin tarafından takılanlar düğün ertesi bozdurulup borçlara yatırıldı. benimkiler altınları kendileri aldılar ağladım vermelerini istedim ama vermediler. neden mi kaynanam borçları ödeyecez biz onlarla demişler ailemde inat edip vermediler. kolumda eşimin taktığı 4 bilezik ile ailemin taktığı 8 bilezik kaldı o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…