Düğününüzde tahsilat nasıldı?

evet canım kesinlikle anneler yokkkkötükedihüso

Tahsilatı hatırlamıyorum hatırlamak istemiyorum.İçimden sular içmek geliyor:teselli:
Bütün param,pulum eşimin keyfi aldığı arabasında :lepi:

evet
yani nisanliyken daha oglumuza dugunde takilacak olan altinlari biz alicaz ama gerisi senin bak, ona karismayiz demisler sanki marifetmis gibi
biz dugun yapicaz diye eve yeni esyalar, cekyat vs aldik misafirlere ayip olmasin diye, onlari odiycez demisler, yine sizin icin yani falan demisler

kına icin geline basit bi kina takimi almislar iste iki eldiven bi basortusu kirmizi oluyor ya onlardan...ovune ovune surekli bunu soyluyorlarmis, iste pulsuzu varmis daha ucuzmus ama gelinimiz en iyisine layik diye pullu olup daha pahalisini almislar

Son düzenleyen: Moderatör:
kaç tane bilezik kaç tane altın takıldı tam hatırlamıyorum.
altınlarımın hepsini ertesi hafta bozdurduk o zaman elimize 13,000 tl geçmişti.
aynı günde bankaya yatırmıştık. şimdi o paralarla alınan evde oturuyoruz.

allah herkese hayırlı tahsilatlar nasip etsin.

3 yıl önceydi.
3000 tl kadar nakit, 24 bilezik , bir kaç bileklik, küçük bir set, 80 kadar çeyrek
nakitler daha o zaman gitti , araba alacağımız zaman çeyrekleri bozdurduk
Bileziklerden 14 tanesi kalın , ağır bileziklerdi diğer 10'u hafifti geçenlerde o 10 bileziği bozdurup bir tane sağlam bir şey aldım
bileziklerimin hepsi ve diğer kolye , bileklik saat ve yüzükler hepsi duruyor :lepi: kullanıyor muyum? hayır
hee birde mihir alacağım var 41 Cumhuriyet
Sulanma böcük Allah nasip ederse onlar benim ev peşinatım olacak

Son düzenleme:
bi tane set
12 tane bilezik
2 tane zinet altn ( zincire takılmştı)
2 tane yüzük
bi tane saat
3tane künye
bunlar şuan bende olanlar
altnlarla beraber 10 milyar para topalnmştı . bütün hepsi borçlara gtti .geriye 4 tan eçeyrek altn kaldı sadece (

bizim az olmuştu ya
8 bilezik, bir takı seti, 50 civarında çeyrek, bir bileklik, bir saat.
para ne kadar olmuştu hatırlamıyorum hiç. ne yazsam yalan olur.

bi arkadasim nisanliyken daha esinin ailesi dugunde oglumuza takilanlar bizimdir demisler, normal mi bu sizce
oluyor canım maalesefkii... ablamınkınde kaynangıl daha sözde demıstı biz alıcass alıcass diee..annemde sırf gıcıklına alıcas dedi.. ve dugun gununde.. biz kendı taktıklarımızı onlarda kendı taktıklarını aldılar..
biz takılanları ablama gerı verdık ablamda onları bozdurup trabzon hasırı aldı kendıne çokta iyi oldu :lepi: :lepi:

bende dugunu yapem yazarım buraya :ecrin_bebek: bende takılanları trabzon hasırı değilde elmas set almayı dusunuyorum bakalım hayırlısı sositososito yada 2.evımız için satarız kımbılır ogunler bi gelsın bakalım..

kayınvalıdemler 5adana burgusu bılezık, :umursamaz:
bı ınce set.. :umursamaz:
bırde gelın geldıgım gun yalnızca saat taktılar.. :umursamaz:
ama tabııkı bu benım hatamdı hıc bısey ıstemıyecegız dıye az mı kavga ettım anacımla.. mafoldumben sırf arada kırgınlık olmasın aman dugun onu aıleler arası acılmasın.. :çok üzgünüm: az duymadık yanı bu tarz seyler yuzunden bozulan evlılık.. şakkıdı cok sukur parada malda mulkde gozum olmadı hıc bızaman.. zemuszemus ama suankı aklım olaydı keske.. kıymet takdır bılınmedı hıc.. :mymeka: paranın malının gozunu cıkarırdım en azından da ozaman deger takdır gormezsem hakkı olurdu en azından.. :1closedeyes: vayyy be ne kadar doluymusum ole.. mafoldumben
bızım tarafta genelde para takılmaz bende cok fazla para yoktu.. :gitme: alabılıdıgınce altın babanem bı set ananem kelepce annem bılezık babam la dedem tam altın takmıstı.. :1hug: dıger akrabalarsa genelde altın takılmıstı ırılı ufaklı.. delikafadulden

gelelım kaynanamlara.. :sinifsinif: onların tarafta ınce ınce bılezık takılırmıs bılezıkler ve esımde yıgınla para vardı.. paraları bırlestırdık balayında afıyetle yedık... cokacimcoook kalan ne kadar altın varsa hepsı de arabaya gıttı.. :gitme:

Ehh be böcük beynimi yordun şimdi
düşündüm de:)
18 bilezik ( 3 ü adana burma diğerleri kalın olanlardan )
162 tane sanırım küçük altın
4 tane 5 li cumhuriyet
22 tane tek cumhuriyet
1 takı seti ( eşim taktı )
tek taşım ( eşim taktı )
1 inci bileklik ve kolye
2 yüzük
10 tane ye yakın bileklik
800 dolar, 350 eur, 7.850 tl
bilezik ve küçük altınlarıda bozdurup cumhuriyet aldık
ve banka kasasında duruyor.
Evde sadace künye ve bileklikler var
o kadarcık

allahım nazarlardan korusun eşim herşeyim kızımızda elmazlardan yakutlardan değerli:asigim::asigim::ecrin_bebek:

bizim dugunumuzde 10bin euro para takildi..
20 bilezik 3 adete set... vardi..
oyle ceyrek falan onlari hatirlamiyorum..
2de pirlanta yuzugum var esimin hediyeleri
altinlarimi paraya cevirip kendi adima bankaya koydum..
esimin ailesinde altin almak gibi bisey yok..

Son düzenleme:
herhalde en kötü tahsilat bende. ama eşim tarafından bu konuda şanslıyım. bana düğünden önce 9 bilezik ve takı seti almıştı. benim taraftan 6 bilezik geldi hepsi en az 10-15 gram, bahşiş ne kadar bilmiyorum elime geçmedi zaten bizim taraftaki düğünde orkestra ve yemeğe gitti sanrım çünkü babamda toplandı. eşim tarafından 5 ufak bilezik geldi 5-6 gram bazısıda 14 ayar. bu arada kayınvaldem ve kayın pederim bana tek bilezik bile almadı eşimin düğünden önce biriktirdiği bileziği istediler benden takı merasimi sırasından verde takalım diye. eşim tarafından toplanan bahşiş salon parasına dahi yetmedi zaten üstünü eşimle ben tamamladık. Valla tam bir hayal kırıklığıydı. zaten evimize eşyamıza hiç yardım olmadı. sağolsun kaynanam 2 yorgan getirdi(onuda eşimin kredi kartını almış bir gün onla almış.)ya inanabiliyor musunuz kına tepsimi ve o kına takımı dağıtılacak kına arabalara takılacak tülleri bile ben aldım verdim. (işin ucunda ben rezil olacam napim.) benim annem el emeği birkaç dantel örtü falan yapmış yatak yorgan falan yapmıştı. e tabi en büyük bomba ne biliyor musunuz??? evime eşyama hiç katkıda bulunmayan düğüne davetli(davetli olsa takı yada bahşiş takar) gibi bile katılmayan kaynana, kayınpeder düğün hasılatını istedi bizden.(bu arada yuh diyebilirsiniz) ben ise gelin odasına geçip takıları çıkarırken küçük bir torbaya küçük altınları ve koluma olmayan ufak bilezikleri koydum, zaten diğer bilezikler garantide kolumda. ailelerin önünde eşime al dedim bunu iç cebine koy ve çıkarma dikkat et. sonrada doğru balayına gelinliği bile çıkarmadan. e tabı elimize geçen para ne oldu? ne eşimin ailesinin ne benim ailemin düğünümüze eşyamıza yardım etmediği için borçlara gitti.

valla toplasann 20-25 bin tl ederdi takılarımız. çoğunu satıp araba aldık çok şüküryerimsenibenalkisalkisalkis

evett gelelim bana..
bir trabzon hasır seti
normal set
3 bileklik
1 kelepçe
16 bilezik
sırataş ve tek taş pırlanta yüzüklerim(kayınvalidemin taktıkları)
6 tane tam altın
4 tane yarım
80e yakında çeyrek altın
2000 ytl ye yakın nakit para(balayında bir güzel yedik onları) :)
500 dolar
bizde de hasılat bu şekildeydi..:lepi:
alıntı yapmayın yalnız kızlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…