ah ahhh yarama tuz bastınız.nişanda kayın validemler bana sadce 4 tane bilezik taktı.10 gr lık. birde inci set küpesi bile yok dümdüz bir şey. düğünde hiç bir şey takmadılar. setimi, yüzüklerimizi biz kendimiz aldık.2 tanede düz bilezik benim ailem taktı. 30 tane küçük altın 2 tane yarım altın. çok azda para. yani bilezikler ve paraların hepsi deri topu 5.500 tl yapar yada yapmaz.paralar zaten balayında gitti.yani kala kala 3.500 liralık bir şey kalmıştır.
ayrıca nişan ve düğün masraflarının en küçük ayrıntısına kadar biz yaptık eşimle.ev eşyalarımızın bir çoğu hala yok. bekarlık eşyalarımla oturuyoruz.halı perde koltuk beyaz eşyaları daha alamadık bile. sadce yatak odası, yemek masası ve konsolla tv ünitesi aldık. onlarıda biz aldık.eski tv mizi kullanıyoz. kaynanam sadce hiç bir şeye benzemeyen 15 yıllık 2 yorgan getirdi. ha birde pazardan alınma boyaları bile yarım yamalak olan dandik iki nevresim takımı.
kısacası hala borç ödüyoruz. borçlar bittikçe sıradakilerini alcaz. nikah ve nişan 2008 temmuzda oldu.borç ödemeye başladık. geçtiğimiz haziranda da düğün yapacak parayı bulup düğün yaptık.
çok bedavaya gittim çok. çok sinir oluyorum sormayın. ya nikahtan sonra 1 sene geçti insan 3-4 bilezik daha yapamaz mı 1 sene içinde ya..
Ay şekerim madem görgüsüzlük demeyin yazın demişsin..Eşimin ailesinin durumu da benim ailemin durumu da iyi çok şükür hiçbir düğünden de eksik kalmazlar o yüzden tahsilat bizim baya yüklü oldu kalabalıktı da eşim bir evin bi erkek çocugu ben de kendi tarafımda teyzelerde dayılarda tek kız çocuğuyum herkes benım evlenmemı beklıyordu sanırım :) Ben bilezik falan hiç takmadım koluma evleneli 3,5 sene oluyor hepsi hala bankada dokunmadım hiç.Trabzon set mi ne diyorlar hiç anlamam kayınvalidemler ondan taktı 2 tane de bilezik.Eşimin iki amcası da aynı şekilde iki bilezik.Toplamda benim kendi tarafım ve eşiminkilerle beraber 20'ye yakın bileziğim vardı 3 tane de kelepçem.Takı olarakta para vallahi yalan olmasın ama 25-30 milyara yakın bir para toplanmıştı takılan altınlardan hariç kendi annem ve arkadaşlarım saymıştı altınları ama hatırlamıyorum sanırım 55 tane kucuk altındı 18 tanede cumhuriyet altınıydı..Hala hepsi de bankada hiçbirisine dokunmadık düğünden kalan borcumuz da yoktu evin eşyasıydı yok düğün yerinin borcuydu falan hepsini kapatmıştık.İleri de olurda çocuk falan düşünürsem(ki hiç sanmıyorum:) eğitimine harcarız..Görgüsüzlük demeyin yazın anacım..
Sonradan geri alındı borç ödendi demeden yazın bakalım..
Neler takıldı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?