Düğününüzde tahsilat nasıldı?

banada 21 bilesik 114 çeyrek bi set bi künye bi saat arkalığı diyolar bi tektaş 1000 euro 1 milyara yakın türk parası takılmıştı hepside bize verildi hiç almadı kaynanamgil parayla kiramızı verdik çeyreklerle şimdi bi araba aldık bilezikleri bozdurduk eve yazıldık peşinat olarak verdik yani çoğu yatırıma gitti

bana da 43 bilezik 4 set 66 çeyrek 3 bileklik 2 tek taş 5 yüzük 9500 lira da para.
parayı aldılar altınlar ise şimdilik değerlendirilmeyi bekliyor..sonuç hasılat fena sayılmazdı hihoyyyt

Bizim düğünde 80 kişi anca ya vardı ya yoktu..
Çoğu akraba ve arkadaş gelemedi..
Bir kaç bilezik,çeyrek,yarım ve tam altınlar takıldı ama sayısını unuttum..Çok da fazla birşey takılmadı.
Annemin taktığı bilezik ve eşimin taktıkları sıra taş,altın set hariç hepsini sattım..
Bir kısmı ile kendi iş yerim için gerekli makina,alet ve eşya alıp yaptırdım,dükkana gerekli şeyleri yaptırdım.Kalan para ile de kendime bir laptop aldım..

düğünde takılan altınlar kadının hakkıdır.ne hakla elinizden alıyorlar ki anlamadım.düğün yaparlerken geline takılcak altınlara mı güveniyorlardı,çok ayıp......:bbo:

kayınvalidem 6 tane kalın burma bilezik ama okkalısından,bir set, eşim pırlanta yüzük, 30 gram trabzon işi bilezik, bir tane taşlı fantazi bilezik, annemler biri kuşağa bağlanan 5 tane bilezik, abim ve yengem 1 burma bir fantazi bilezik, davetliler 23 ince burma hediyelik karışık bilezik, 10 tane cumhuriyet, 45 tane küçük ve 3 tane orta boy altın. 6.000 tl de para.
setim eşimin taktıkları ve abimin taktığı fantazi bilezik hariç hepsini sattık ve bankaya yatırdık.

eşimin tarafından 2 burma k peder
2 görümcem bi bilezik
bi kaynım bi bilezik
2 kaynım bişi takmadı
akrabalarından bi kaç kişi geldi o da 3 çeyrek falan
bizim taraftan takı takıldı yalan olmasın sayıyı tam hatırlamıyorum önce ve sonrasında da verdikleri için sanırım toplam 160 çeyrek vardı
2 halam 1 kuzenim annemler kardeşim anneanemler amcamlar hepsi bilezik taktılar
10-12 tane de tam 5-6 tane de yarım vardı

2 Annem 2 babam 1 Erkek kardeşim 1 Teyzem 1 dayım 1 Küçük görümcem bilezik taktı
Kaynanam hiç kayınpederim 30 tl taktı (geçmiş zaman değil 3 ay öncesinin parasıyla 30Tl)
ıki kaynım ki çocuk değiller onlar da hiç
35 çeyrek
1450tl kına gecemde birikti
1750tl erkek tarafı düğününde birikti ama düğün boyunca elini cebine atmayan kayınpederim paraların üstüne yattı o gün bugündür haram olsun diyorum

Son düzenleme:
Toplam 20 bilezik,
100'ü geçkin küçük altın,çeyrekaltın,cumhuriyet karışık,
1 tane pırlanta set,
1 tane elmaz,zümrüt,pırlanta karışımı set,
1 tane tamtur yüzük,
1 tane incili pırlantalı kolye...

Bilezikleri ve altınları bozdurup yerine kalın bilezik yaptırttım.Ayrıca bilezikler bozulur diye modern bir set yaptırttım ve kasaya koydum.

1997 de henuz fakültede bir öğrenciyken asistan olan eski eşimle evlendiğimde D.......in en zengin ailelerinden olmasına rağmen İstanbulda sade bir törenle evlendiğimizde (eşimin ailesinden ve kendi yakınlarımdan başka kimsenin katılmamıştı) takılanları düşündüğümde burdakiler baya iyi hasılat diye düşündüm. Bana kayınpederim sadece bir boyunlukla küpe, 2 üçlü burma bayram görmesinde, 2 nişanda takmıştı. Abileri salon esyasını aldık deyip hiçbirşey takmadı. Bir ablası künye, biri 10 diğeri 8 gramlık bilezik, diğer kardeşi hiçbirşey takmadı. Toplamda eşimin aldıkları ve benim yakınlarımın taktıklarıyla 21 bilezik oldu. Yıine yakınlarımın, arkadaslarımızın taktigi irili ufaklı 25 kadar altın. Ve ancak fotoğraf ödemesini karsılayacak kadar para. Düğün sonrasında evlenecek olan esimin arkadasina ve o takı takmayan görümceye borc olarak verdıgım altınları o gun bugundur görmek kısmet olmadı. Zaten simdi bosandigimiz icin hepten silindi gitti..Eee bir varmis bir yokmus oldu hersey...Allahtan hayırlisi ne diyelim

benım bır arkadasım 2 ay once evlendi.esi doğulu oldugu ve bıldıgım kadar orda ck altın takarlarmıs kıza takılanlar yuzunden zor yurudu:) nakitede bayabı para taktılar

Bizim düğünde takılar azdı, nakit paralar düğün salonuna gitti. Diğerleri de borçlara. Ama borçlar hala bitmiyo. kaydirigubbakcemile3

aklıma geldıkce delırıyorumbenım dugunumde dunya kadar altın ve para takıldı kayınvalıdemler hepsını toplayıp aldılar esa borcunuda bıze bıraktılar o sıkıntının ustune yenı evlıyken evımıze hırsız gırdı elımızdekılerde gıttı

ben şehir dışında evlendim kına gecemi ıstanbul'da yaptım orayada biirnci derece de akrabalar geldi 5-6 altın ve biraz para takıldı. Burada düğün yapıldı ama aile arasında oldu.. 8-9 bileziğim oldu birkaç altın. Onlarda, annem, kardeşim, dayım, teyzem, en,ştem, kayınvaklidem ve kayınpederim, eşimin akrabaları felan taktıkları... Altınları yedik valla bir de bu kadar yükselince düğünde takacaklarımızı kasadan verdik. Ama bileziklerim duruyor. Takmıyorum da satmıyorumda...

Allah o erkek tarafını bildiği gibi yapsın zaten. Hiç bekleme canım bişey yapmazlar hatta sen onlara ver varsa bak utanmadan alırlar demezler biz sana bişey yapmadık diye.

Benim kayınvaldemler düğünüme misafir gibi geldiler hatta davetiye ile :)) 5 tane bilezik taktılar oda eşimin parasıyla. Toplamda 12 bilezik 45 çeyrek altın 1 nişanda 1 düğünde takılan beyaz altın setlerim 3 tane bilekligim vardı. Bilezikler ve altınlar borçlara gitti. Setlerim,bilekliklerim,yüzüklerim ve 50 gram 1 adet bileziğimide evime hırsız girdi o çaldı hala üzülüyorum suan alyansım bile yok.

Düğünde takılanlar aslında daha çok büyüklerin o zamana kadar yapmış oldukları cömertlikle ilgili bir durum.
Yani aileler eş dostun düğününde cömert davrandılarsa karşılığını alıyorlar.
Bizde hasılat iyiydi.

Valla bizde kaynana kardeşleriyle görüşmüyor, kayınpeder görüşmüyor kimse yoktu.. Düğün olsaydı çevreleri geniş ama aile arası tercih ettik. Daha önce de yazdığım gibi İstanbul'da kına gecemi yaptım arkadaşlarım para taktılar, akrabalarımız da altın taktı.. Düğünüm gelin geldiğim Eskişehir'de oldu. 8-9 bileziğim ve birkaç altınım vardı. Bir altın set, bir inci set, bir zümrüt taşlı altın bileklik, küpesi ve yüzüğüyle taltı kayınvalidem ayrıca bir bilezik kaynanam, bir bilezik kay6ınpederim taktı.. Diğerleri de diğer kişilerden işte. Altınlar harici herşeyim duruyor.. Eğer kalabalık bir düğün olsaydı da çok şey takılsaydı bizde rabayı yenilerdik sanırım..

düğünüm geçen sene oldu
toplamda 13 tane bilezik takıldı toplamda 200 gram editti bilezikler
78 tanede küçük altın
1.100 lira kadar para
bide 35 gramlık benim seçtiğim bir set takıldı:)

parayı balayında yedik:)
setim duruyo
küçük altınlar ve bilezikleride düğünün ertesi günü bozdurup bankaya yatırıdk:)çünkü uyanık eşim dediki '' balayına giderken anneme bırakırız bidahaki sene geldiğimizde alırız''
1 sene kaynanam saklıcakmış fikir kimden çıktı bilin bakalım tabiki kaynanamdan :)
bende herrrrşeyimi bozdurdum bankaya yatırdım balayına gitmeden 3-4 saat önce oh herkes rahat etti
setimide yanıma aldım parayıda bankamatiğe yatırdık olduda bitti:)

Görgüsüzlük demeyin yazın anacım..
Sonradan geri alındı borç ödendi demeden yazın bakalım..
Neler takıldı?
Ay şekerim madem görgüsüzlük demeyin yazın demişsin..Eşimin ailesinin durumu da benim ailemin durumu da iyi çok şükür hiçbir düğünden de eksik kalmazlar o yüzden tahsilat bizim baya yüklü oldu kalabalıktı da eşim bir evin bi erkek çocugu ben de kendi tarafımda teyzelerde dayılarda tek kız çocuğuyum herkes benım evlenmemı beklıyordu sanırım :) Ben bilezik falan hiç takmadım koluma evleneli 3,5 sene oluyor hepsi hala bankada dokunmadım hiç.Trabzon set mi ne diyorlar hiç anlamam kayınvalidemler ondan taktı 2 tane de bilezik.Eşimin iki amcası da aynı şekilde iki bilezik.Toplamda benim kendi tarafım ve eşiminkilerle beraber 20'ye yakın bileziğim vardı 3 tane de kelepçem.Takı olarakta para vallahi yalan olmasın ama 25-30 milyara yakın bir para toplanmıştı takılan altınlardan hariç kendi annem ve arkadaşlarım saymıştı altınları ama hatırlamıyorum sanırım 55 tane kucuk altındı 18 tanede cumhuriyet altınıydı..Hala hepsi de bankada hiçbirisine dokunmadık düğünden kalan borcumuz da yoktu evin eşyasıydı yok düğün yerinin borcuydu falan hepsini kapatmıştık.İleri de olurda çocuk falan düşünürsem(ki hiç sanmıyorum:) eğitimine harcarız..

Bana takılacakken evlilik işi bozuldu o yüzden abiminkini anlatayım
Benim ailem fazlasıyla kalabalıktır akrabalarım falan elleri açık cömert insanlardır.
Annemler gelinine burgulu bilezik taktı,has Adana burması,300-350 grama yakın ağır bir bilezik.Bir tane de beşi bir yerde taktılar.
Ben kendi paramdan biriktirip dört tane bilezik yapmıştım ileride lazım olur diye,iki tanesini kalın olmasa da geline taktım düğünde,bir tanesini de nişanında takmıştım.Geline iki bilezik taktığım için ona 100 lira,abime de 200 liralık banknot taktım maaşımdan biriktirip.
Akrabalardan para olarak 100 liranın aşağısında takan olmadı.Bir sürü yarım altın geldi bizim taraftan, durumuna göre çeyrek de takan oldu.
Gelinin ailesinin,akrabalarının da maşallahı vardı,onlar da bayağı taktılar.Gidip gelip 100 lira takan yaşlı tonton bir amca vardı
Sonuç olarak tahsilat 35 bin kadar bir meblağdı.10 bin kadar da bir borçla evlenmişlerdi,borçlarını ödeyip kalan parayla İtalya'ya balayına gittiler
Yuvalarına ertesi yıl minik bir misafir geldi
Lakin canım yeğenimin ömrü kısacık çıktı,doğduktan kısa bir süre sonra öldü.Abimle yengem de birbirine girdi, kavga kıyamet ayrılmaydı derken bu acı nefrete dönüştü,şiddetli geçimsizlikten boşandılar.
Benden yana ne hakkım varsa helal olsun,taktığım takılar liralar.Allah daha fazlasını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…