Düğününüzde tahsilat nasıldı?

bayanlarbanada hediyelerle beraber 67 bilerzik,bir hasir takimi ,2metre zincir ,bir beyaz altindan set takimi 5 kunye yuzukler ,para ve liralari tam bilmiyorum ama lira 81 taneydi galiba ta 8 sene once .takilarin hepsi bende liralarlada bilerzik yaptirdim paralar herhalde dugun icin harcandi hicte sormadimm cunku o zamanlar aklim baska seylerdeydi onlari dusunecek zamanim yoktu:roflol::roflol:

arkadaslar okuduklarimin geneelinde su var evin borclarina gitti v.s herkez icin soylemiyorum ama benim yakin cevremde igneden iplige n varsa borcla ev duzeltiliyo ama bu benim icin sacma .illaki herkes evinin guzel olmasini ister ama yoksa cok iceri borclanmaya n gerek varki .
hiiim herkez diyecek cunku su alindi bu yapildi bir eksigim yokk diye,kisacasi desinlere cok gidiyoruz,evin mecburi ihtiyaclarini aldiktan sonra oyle cok iceriyede girmenin alemi yok benceb sonra evlendikten sonra borc ode senelerce cok garip dogrusu millet demesin diye borc oduyoruz haksizmiyim .millete ne benim evimdeki kristal cam bardaktan gumus tepsiden v.s degilmi.oldugu kadar ihtiyacini borcla alabiliyosan al alamiyosan alma eline gectikce duzersin evini haksizmiyim arkadaslar

17 bileziğim
sayısını tam net hatırlamadıgım sanıyorsam 100e çok yakın küçük altın
büyükleri ortaları hiç hatırlamıyorum
yaklkaşık 15 milyara yakın para hepsiyle sadece borç ödedik
ayrıca bunların dışında da 1 yıl borçlarımız oldu...
napalım eşimin canı sagolsun
ama kaynanam karı bütün düğün masraflarını üstüme yıktı ya
unutamam yanii...

benim düğünümde 40 tane 3lü burma bilezik,2 tane set,300 kadar da çeyrek altın takıldı.reşat altınları ve paraları saymıyorum tabiiki.bileziklerden 10 tanesini eşim,10 tanesini babam,2 tanesini de kayınvalimde kayınpederim taktı.setlerin birini eşim,birini de kardeşim taktı.hepsi ben de kaldı.kimsenin hakkı yoktu bunları almaya.(eşimin ailesini)alsalardı çoookk ayıp etmiş olacaklardı.ama düğünden 2 gün önce eşimin aldığı 10 tane bileziği ailesinin paylaşarak takacaklarını öğrendim.çok bozuldum.çünkü hiç bir maddi yada manevi destekleri olmamıştı bana.ben de kıyameti kopardım sen takacaksın hepsini diye.nitekim öyle de oldu.düğünden 1 gün önce gidip bana 2 tane bilezik almak zorunda kaldılar.düğünde bişey takmış olmak için.ben onlardan hiçbişey beklemiyordum.onlar benim için baştan bitmişti zaten.umrumda değil taktıkları 2 bilezik.olsa da olur olmasa da.almaslardı da üzülmezdim.

Bu düğünü bozmak hak olmuş ya neyse. Allah arkadaşınızın yardımcısı olsun o aileyle bir ömür nasıl geçer bilemiyorum. klava:klava:

bayanlar ..bu konuda haklimiyim haksizmi yorum yaparmsiisniz:1hug:

catlicam simdiiiçok üzgünüm çoook
valla canım ben kiseye gösteriş olsun diye birşey yapmadım canım nasıl istiyorsa öyle yaptım her istedğimi aldım ama gittim ucuz yerleri araştırdım millet 6 tane bardağa 100 tl verirken ben fabrikasına gidipi bütün takımı aldım eşyadan yana çok borcumuz olmadı o yüzden bir tek buzdolaabı vardı onlada altınları bozdurup onu kapattık ama bileziklerimi falan değil sadece küçük altınları

ravzanur canımmm eğer okumuşsan o hepsi borca gitti diyenlerin hiçbirinde sana takınlanlar kadar takı yok maalesef. bize olup olacağı 4 bilezik taktılar, 40 kadar küçük altın cüzi bir para. düğün ertesi altınları bozdurduk borçları ödedik çünkü eşimin ailesi bir iğne almadı. evimizin gereğini aldık çoğa kaçmadık pahalıyı almadık ama hepsini insan kendisi alınca maalesef hepsi borca gidiyor. maaşımızda belli ama çok çalıştık çabaladık yeri geldi aç kaldık ama arabamızıda aldık evimizide. mevlam sağlık versin gerisi yalan.

canim tamam benim takilar vardi .ama olmasaydida boyle yapardim .ben param yokken birseyi (LUZUMSUZ BIRSEYI LUZUM OLCAGINI ILLAKI ALCAN )MESELA Ggumus takimlar kristaller bulasik makinesine varana kadar aliyolar .ben almam calisirim esime destek olurum yavas yavas alirim diyorum kotu bisey demiyorumkii....ama sirf desinler diye alis veri girtlaga kadar borc yapiyolar .bunu herkes icin demiyorum ben..ben hala ogleyim millet evi diziyo evlendikten sonra esine de yardim etmiyo evlenuir evlenmez bir dusmusuz cocok derdine hoopp hemen cocuk yap boyle insanlar cokk .turkiyede bior cok ev hanimi calismmamaktan yana .esim getirsin ben harcimm oyle degilmi arkadaslar simdi bana gazel okumayin n olurr .

Takilar olmasaydida boyle yapardim diyorsunuz.. Sanirim size hersey hazir geldigi icin boyle rahat konusabiliyorsunuz.Tabiki takilar borclara gidiyor ev kurmak kolaymi hele birde herseyi aile yardimi olmadan yapiyorsaniz.. Ben aile konusunda sansliydim yinede evimizin esyalarini evlendikten sonra aldik biz. Simdi evimiz arabamiz var Allaha sukur ama yinede yeni bir ev kuruyorsunuz ilk defa kendinize ait bir eviniz oluyor tabiki ister istemez bir cok seye ozenirsiniz ayrica Turkiyedeki kadinlar cogu calismamaktan yana demissiniz neye dayanarak soylediniz bunu anlamadim..Bazi kadinlar kocasi izin vermedigi icin calisamiyor bazisi istemedigi icin ama cogunluk calismak istiyor ve calisiyorda..

valla kıslar benim eşimde bana (eşim derken hepsini ikimiz aldık ortak biriktiripde ama hadi eşim olsun) 10 burma bilezik ve 1 gerdanlık seti taktı. benim tarafımdan da bir okadar bilezik geldi. çeyrek azdı galiba totalde 5 bilezik daha almıştı çünkü. paralarıda kaynım ve kaynanam düğün ertesi soydular. 2 yıl durdu takılar bankada en sonunda baktım olacak gibi değil sattık hepsini aldığımız evin bir kısmını ödedik valla.ama yazılanları okuyunca bende beleşe gitmişim yani

benimde 20 tane falan bilezilk,80 kadar çeyrek altın vardı parayı hatırlamıyorum.birazını yedik.birazını eşyaların borcuna verdik.şimdiki aklım olsaaaa

benimde düğünüm geçen sene oldu
nişan ve düğünün toplamında
30 tane bilezik takıldı.15-16 tanesi burma,350 tane çeyrek.,5 i birlik mi deniyor bilmiyorum ondan takıldı. düğünden sonrada gelenler oldu ama onları biz almadık,1 milyara yakında para takıldı.
şimdi hiçbişey kalmadı tabi :bbo:
hepsi ihtiyaçlara gitti kafamçokkarıştı

ah be bocek yarama tuz bastın tuz....
Allah aç gözlü kayınvalidelerden-kayınpederlerden korusun evlenecek tüm kızlarımızı....

anaaaaaaaaa:1shok: ne yaptınız siz nen insan onca şeye yatırım yapmazmı be yawwwwwwwwwkötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…