Düğününüzde tahsilat nasıldı?

1997'de evlendim 8 bilezik 48 k.altın
ve 4 milyara yakında para oldu
ve ne oldu bunlar :a015: 'tu gitti neremi
borçlara tabi düğün ve birlikte olan eve bizim düğünle oturdugum ev aynı sene oldu da
15 günlük gelinken altınlarımı bozdurup borç ödedik
şimdi allaha şükür hiç eksiğim yok
yatırım yapmak için o zaman da elimizde avuçumuzda hiç birşey kalmadı
rabbim verdikten sonra gene verdi allahıma şükür yatırımım var kimseye muhtaç olmayacak kadar

sanırım hasılatta eeeen karlıbenim. koca düğünde sadece ama sadece 9 tane üçük altın 450 tl para. iki sene önce oda.

allaha havale ettim herkesi(gitti gideceği yere laf)

bankada hepsi bende şanslılardanım, 100civarı altın, cumhuriyet karışık, trabzon set, 2tane pırlanta set, 10tane bileklik,22bilezik-15i 22 ayar not düşmüşüm:)),inci set,hint işi set,tamtur cart curt baya toplamışım, düğünün ertesi günü ev kuyumcu gibiydi ama bi gün sürdü saadetim:))evde çok az şey bulunduruorum beni de soyamazsın:)))

burdaki yazılanlardan şunu anladımki
sanırsam düğün yapanlar daha çok cukka toplamış
tüühh şimdiki aklım olsa düğün yapardım :umursamaz:

beleşe geldim valla bir alyansa
canım benimde tek alyansım vardı dı diyorum taki gecen yaz üvey kaynım eşimin alyansını alıp gidene kadar :a015:senağlama:sinifsinif: hala derim evimde bir milyar olsaydı da onu alıp gitseydi manevi değeri benim için paha biçilmezdi çünkü ( bi ara ekmek alıcak paramız yokken bile satmamıştık yüzüklerimizi) ahh ahh yaram depreştisenağlamasenağlama

İkimizinde ikinci evliliği oldugu için pek fazla birşey gelmedi valla :)) Ama yinede vardı biraz yani... Ne mi oldu onlar. Hala duruyor bankada :))

Bilezikler hariç kayınvalide takılan diğer altın ve paraları aldı ve yedi. O zaman tartışmıştık ama eşimden ses çıkmayınca yapabileceğim birşey yoktu. Eltiminkilerini de almaya yeltendiler ama nanay. Tabii eşim çok pişman ama şimdi ki aklı nerde, o zaman ki nerede..

Haksızlığa uğramak çıldırtıyor beni ama artık üzmüyorum kendimi. Haram zıkkım ettiğim hakkımı diğer tarafta nasıl ödeyeceklerini merak ediyorum sadece arada..

ah ahhh yarama tuz bastınız.nişanda kayın validemler bana sadce 4 tane bilezik taktı.10 gr lık. birde inci set küpesi bile yok dümdüz bir şey. düğünde hiç bir şey takmadılar. setimi, yüzüklerimizi biz kendimiz aldık.2 tanede düz bilezik benim ailem taktı. 30 tane küçük altın 2 tane yarım altın. çok azda para. yani bilezikler ve paraların hepsi deri topu 5.500 tl yapar yada yapmaz.paralar zaten balayında gitti.yani kala kala 3.500 liralık bir şey kalmıştır.

ayrıca nişan ve düğün masraflarının en küçük ayrıntısına kadar biz yaptık eşimle.ev eşyalarımızın bir çoğu hala yok. bekarlık eşyalarımla oturuyoruz.halı perde koltuk beyaz eşyaları daha alamadık bile. sadce yatak odası, yemek masası ve konsolla tv ünitesi aldık. onlarıda biz aldık.eski tv mizi kullanıyoz. kaynanam sadce hiç bir şeye benzemeyen 15 yıllık 2 yorgan getirdi. ha birde pazardan alınma boyaları bile yarım yamalak olan dandik iki nevresim takımı.

kısacası hala borç ödüyoruz. borçlar bittikçe sıradakilerini alcaz. nikah ve nişan 2008 temmuzda oldu.borç ödemeye başladık. geçtiğimiz haziranda da düğün yapacak parayı bulup düğün yaptık.

çok bedavaya gittim çok. çok sinir oluyorum sormayın. ya nikahtan sonra 1 sene geçti insan 3-4 bilezik daha yapamaz mı 1 sene içinde ya..

11 ay oldu evleneli...1'i hasır olmak üzere 4 set...27 yada 28 bilezik(11'i burma olanlardan) 2 pırlanta yüzük.1 kelepçe.10 taneye yakın cumhuriyet.reşat,tuğra dediklerişeylerden..100 den fazla çeyrek.10.000 civarında para...setler,yüzükler,büyük altınlar,bileziklerden 14'ü ve çeyreklerin 50 ye yakını duruyo.bankada..gerisi tabiki borçlara gitii.ama eşimin ailesi almadı kendimiz herşeyi üstlenmiştik kendi borçlarımızı ödemiş olduk..isteselerde alamazlardı eşim takıdan hemen sonra takı sandığını korumasına aldı :) bi ara anneme teslim etmiş.kaynanamda verin isterseniz ben bakayım siz işlerinizi halledin demiş.annemde mecburen bırakmış ona.ve o saniyede eşim farketmiş.bi baktım bizimki sandığı çekiştiriyo annesinin önünden..yapma ayıp falan dedim ama olmaz ya alırlarsaionlara bırakmam die sölene sölene gelin arabasına bindik :)

Bu tür seyleri pek konusmam,ama Saruboceq ablam bu konuyu actigina göre bir yanlis yoktur opuyorumnanaktan

Hepsini tam hatirlamiyorum,ama yazmaya calisacagim

3Set, 1 Hasir Seti, 57 bilezik, Annemden 1 Besi bir yerde (ama bu aile yagdigari gibi bir sey), 1 Trabzon bilezigi,1kelepce,23 taneli resatli künye gibi bir sey, 10 büyük altin, 6 yüzük, 1 yüz görümlügü olarak takilan,cok degerli bir insandan 20sene önce kayinvalideme verilmis olan altin kolyem(yarim altinli), ceyrekler ve kücük altinlar sanirim toplam 75tane felandi (ama bunu dogru hatirlamayabilirim) ve yaklasik 16 milyar para takildi.

Parayi kayinbabama biraktik,geri kalanlar bizde.

(Dügüne gelemeyenler oldu,ailemin yaninda oldugum icin su an,getirenler oldu)

Son düzenleme:
Nasıl hatırlıyorsunuz onca şeyi yaw

Ohh bizim hatunların neredeyse hepsi altın zenginiymiş meğerşakkıdı

gel sen yamacıma yamacıma..bak bişe göstercem:kedi:

Sarıböcüğüm ben sana sayayım şimdi;
Alyansım,alyansım,alyansım nasıl hasılat,benim düğünüm olmadı hasılat bu kadar.:sinifsinif:

öle cok sahasalı bi dügün yapmadık biz öle tüm konu komsu akrabada cagırmadık biz bizeydikk diyelirimm halar teyzeler amcalar dayılar ve onların cocukları vardı ondan öle cok tahsilatımız yoktu takılardan 15 bilezik 1 set 3 milyara yakın para ve 50 küçük 4 cumhuriyet altını vardı..

bilezikler ve set duruyo hiç ellemedik bile altınlar borc fln filan gitti parayıda hala harcamaktayızzz

benım 1 yıl olacak az kaldı yıldönümüme,ama tam kim ne taktı olarak bildiğim kendi ailemin takıları.Valla gerisini hatırlamıyorum ama şimdi burada söylemek ayıp olur ama gerçekten 2 araba parası kadar toplamıştık yalnız altınlardan.Bozdurup hesap açtırdım attım oraya :) Bunların dışında takılan takılarımı saymıyorum onlarda zaten kasamda duruyor.Tahmınımızden bıle az geldı aslında öyle bir ortam için ama olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…