arkadaşım sizin hayal dünyanızda evlilik nasıl bişey bilmiyorum.. nişanlı olduğunuz için leyla leyla nikah yapıldı mı insan direk evlenmiş sanıyor olabilirsiniz..
türk kültüründe esas olan düğündür.. nikahı zaten tayin için erkenden yapmışlar..
şimdi bu kızcağız ayrılsa, boşanmış olmayacak.. sizin nişanlınızdan ayrılmanızla onun ayrılması arasında bir fark yok.. idrak edemediyseniz, daha geniş tanımlamalarda bulunabilirim..
Benim şahsi fikrim, bir erkek evli iken ya da evlenmeden önce başka biri ile hissi bir ilişkiye giriyorsa, bu problemdir, ayrılma, boşanma sebebidir.
Öte yandan, evlenmeden önce başka biri ile sadece cinsellik anlamında beraber oluyorsa bunun az buçuk sugötürür bir tarafı olabilir. Evlendiğimiz erkeklerin çok küçük bir oranının bakir olduğu gerçeğinden hareketle, belki o erkeğin bunu ihanet olarak addetmediği düşünülebilir. Kabullenip kabullenmemek herkesin kendi bileceği iş tabi. Ama en azından erkeklerin bakış açısının bu olduğunu, evlendikten sonra mutlaka bunu devam ettireceklerini göstermeyebileceğini düşünüyorum.
Sizin durumunuzda olay hangi yöne gitmek üzere başlamış tam bilemiyorum. Bazı kızlar/kadınlar msn, face gibi yerleri kendilerine cinsel partner aramak için de kullanabiliyorlar. Eğer öyle bir durumsa, en azından başlamadan bitmiş gibi durduğuna göre belki bir kere daha değerlendirilebilir. Tabi herşey sizin bu konuda ne düşündüğünüz, ne hissettiğinize bağlı. Benim başıma gelseydi ben ne yapardım onu da bilemiyorum. Ama en azından bazı durumlarda hafifletici sebepler olabilir, ya da erkeğin yaptığını daha sonra tekrarlamayacağı düşünülebilir gibi geliyor bana.
evlenmemişki ne boşanmışı resmi nikah geçmez bizim toplumda düğün esastır bunu biliyoruz hiç boşanmış olucam diye üzülmeye gerek yok mantıklı düşünüp doğru karar vermek gerek
çevremiz nikah oldunu biliyor keşke bilmeslerdi.ailem küçük bi ilçede oturuyo.insanlar dedikodu arıyo zaten.babam kalp hastası.offf böyle düşündükçe ona daha da gıcık oluyorum.o kızı da boğasım geliyo.
evlenmemişki ne boşanmışı resmi nikah geçmez bizim toplumda düğün esastır bunu biliyoruz hiç boşanmış olucam diye üzülmeye gerek yok mantıklı düşünüp doğru karar vermek gerek
Ben aynısını yaşadım. Nişanlıyken eşimin telefonunda başka bir kızla mesajlaşmalarını gördüm. Nikah bile kıyılmamıştı. Nikahımıza bir ay vardı. Ve bana da aynen senin nişanlının yaptığı gibi yalvardı yakardı tutuştu terkedicem diye aldatmadığını söyledi falan filan....Hikaye aynı. Ve ben ne yaptım? Affettim. 2 yıl oldu evleneli. Başından beri sorunlu bir evlilik. Defalarca boşanma aşamasına gelme.Tekrar affetme....Bu böyle sürüp gidiyor arkadaşım.Şüphe içini kemirir insanın. Birdaha yapmasa da yapıyormuş ya da her an yapacakmış gibi hissedersin. agresifleşirsin bu nedenle. Olmadık sebeplerle kavga çıkar.Hele aileler de duyunca işin iyice cılkı çıkar. Her adımında geri adım atmak zorlaşır. Nişanlıyken ayrılmak zor, nikah olunca daha zor, düğünden sonra çok daha zor, ben yaşamadım ama çocuk olursa çok çok çok daha zor deniyor. Karar senin kararın. ama tecrübeyle sabit kıyma kendine. Akıl vermek çok kolay biliyorum. bana da zamanında çok akıl verenler oldu. Dinlemedim. Sevgi güçlü çıktı. Duygularıma yenildim. Ama insanın mutluluğu duygularında değil mantığında gizli imiş. O dönemde gittiğim psikolog mutlu olmak için sana mantıklı geleni yap, duygularını kenara bırakıp demişti. Ama ben onu da dinlemedim:) aslına bakarsan biz ne dersek diyelim kaderinde ne varsa onu yaşayacaksın. Ama Kaderine yön vermek de büyük ölçüde senin elinde.Bir ömür ağlayacağına birkaç ay ne bileyim belki daha uzun bir süre ağla derim ben. Benim yaşadıklarımı sen de yaşa istemem. Ailen destek olacaktır eminim. Ama ailenle paylaşmadan önce iyi düşün. Kesinlikle kararlı isen onları dahil et bu konuya. Çünkü ailenle paylaşıp terketmezsen bu insanı onların da huzuru kaçacak. Akılları hep sende olacak. Lütfen arkadaşım iyi düşün, ne olur.
Ben aynısını yaşadım. Nişanlıyken eşimin telefonunda başka bir kızla mesajlaşmalarını gördüm. Nikah bile kıyılmamıştı. Nikahımıza bir ay vardı. Ve bana da aynen senin nişanlının yaptığı gibi yalvardı yakardı tutuştu terkedicem diye aldatmadığını söyledi falan filan....Hikaye aynı. Ve ben ne yaptım? Affettim. 2 yıl oldu evleneli. Başından beri sorunlu bir evlilik. Defalarca boşanma aşamasına gelme.Tekrar affetme....Bu böyle sürüp gidiyor arkadaşım.Şüphe içini kemirir insanın. Birdaha yapmasa da yapıyormuş ya da her an yapacakmış gibi hissedersin. agresifleşirsin bu nedenle. Olmadık sebeplerle kavga çıkar.Hele aileler de duyunca işin iyice cılkı çıkar. Her adımında geri adım atmak zorlaşır. Nişanlıyken ayrılmak zor, nikah olunca daha zor, düğünden sonra çok daha zor, ben yaşamadım ama çocuk olursa çok çok çok daha zor deniyor. Karar senin kararın. ama tecrübeyle sabit kıyma kendine. Akıl vermek çok kolay biliyorum. bana da zamanında çok akıl verenler oldu. Dinlemedim. Sevgi güçlü çıktı. Duygularıma yenildim. Ama insanın mutluluğu duygularında değil mantığında gizli imiş. O dönemde gittiğim psikolog mutlu olmak için sana mantıklı geleni yap, duygularını kenara bırakıp demişti. Ama ben onu da dinlemedim:) aslına bakarsan biz ne dersek diyelim kaderinde ne varsa onu yaşayacaksın. Ama Kaderine yön vermek de büyük ölçüde senin elinde.Bir ömür ağlayacağına birkaç ay ne bileyim belki daha uzun bir süre ağla derim ben. Benim yaşadıklarımı sen de yaşa istemem. Ailen destek olacaktır eminim. Ama ailenle paylaşmadan önce iyi düşün. Kesinlikle kararlı isen onları dahil et bu konuya. Çünkü ailenle paylaşıp terketmezsen bu insanı onların da huzuru kaçacak. Akılları hep sende olacak. Lütfen arkadaşım iyi düşün, ne olur.
heee doğru boşanmış sayılmaz tabi tabi nasıl atlamışım ben bunu bu ülkede binlerce dini nikahlı beraberlık var tühh cok önemlı bır ayrıntı Allahım ya nasıl diye biliyosunuz bizim ülkemızde önemlı olan düğün nikah değil diye şaka gibisiniz bu zihnıyette olan bır ınsana asla cevap yazmamam gerekır ama can sıkıntısı işte kusura bakmayın eşleriniz iki gün sonra dımdızlak kapıya koyuncada bu laflarınız gelır aklıma boyle düşünunlerın hepsı ıcın gecerlı bu söyledım aıl olan RESMİ NİKAH nayan bunu yapmışmı yapmış he tayin ıcın ya da baska bır sey ıcın orası benı entere etmez ben sonuca bakarım eger bayan nişanlısının yada eşinin bazı ihtiyaclarına cevap wermedıyse adam çocuk degılya baska şeylere yönelmıs olabılır kı bence bu affedılebılır bır durum yok aksıne eşinden nişanlısından sıkılmış sevgısı bıtmısse kesınlıkle affedılmemesı gereken bir davranısta bulunmus ama bunu sizin düşünce tarzınızda bırnın anlaması ımkansız
canım benim,
ben eşimle resmi nikahım akabinde anlı şanlı düğünümle telli duvaklı gelin olmadan koynuna girmedim.. nişanlısıyla birlikte olup sülaleye sakız olanlardan değilim.. rahat ol..
daha sevgiliyken nişanlanmak üzereyken aldatıyor.herşeyin tozpembe olduğu zamanlar.en son ben seni bırakmam filan diye söyleniyodu o öyle konuştukça daha da sinirleniyorum.hertürlü sıkıntıya göğüs gerebilirim ama araya üçüncü kişi girince insan dayanamıyo.evlensem de ömür boyu kendi kendimi yer bitiririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?