Düğününüze bir ay kala aldatıldığınız öğrenseniz...

nişanlın görüştüm begenmedim dedi öyle mi?yani begense devam edecekti umarım sırf ailem üzülür,herkes ne söyler kaygısıyla kendinde o gücü bulamayıp evlenmezsin.burada karnında çocuğuyla,bebeğiyle aldatılan,başka şeylere de maruz kalan kadınlarda çok yol yakınken dön canım.ileride bu sıkıntıyı tekrar yaşasan emin ol ne o diyeceklerini merak ettiğin yakınların ne de sevdiklerinden destek görmeyebilirsin.bu seferde çocuğun için ve yine herkes ne der kaygısıyla yaşayıp gidersin.gerçekten çok zor aynı durumda olsam emınım bende düşünürdüm ne yapacağım diye gelgitlerim olurdu ama şu anda biz mantığımızla sen yarı duygu yarı mantıkla düşünüyorsun.hayat senin umarım en hayırlı olanı seçersin.

Eski nişanlımdan nikaha 2 ay kala ayrılmıştım..Ayrılık sonrası, birlikteyken ve ayrılık akabinde yediği diğer yediği naneleri de öğenmiştim...Verilmiş sadakam varmış...

Son düzenleme:

Tüh tüh tüh... 4 yıl öncesi kıyılan resmi nikah,giydiğim gelinlik,gelen davetliler,takılanlar vs,2 si sağ 2 si rahmetli 4 çocuk sonrası düğünüm olmadığı,daha doğrusu düğün istemediğim için gerçekte evli olmadığımı öğreniyorum... Oysa ben düğün yapmak yerine yurt dışında güzel bir balayı ile akıllıca davrandığımızı sanıyordum....

daha önce bi yerde yazmıştım ama bi yakınımın başından birşey geçmişti.burda bir daha yazmak istedim.ayrılma sebebi aynı değil aslında.onlarda lisede tanışmışlardı.ikiside üniversite bitirdi.iş bulduktan sonra evlenmeye karar verdiler.lisedeyken daha sık görüşürdük baya seviyolardı birbirlerini.kız üniversiteye başladığı sene annesi öldü.babası da 1-2 sene sonra öldü.neyse bunlar evleneceklerdi.eşyalar yerleştirildi.davetiyeler dağıtıldı.herşey hazır.düğüne 2 gün varmış.oturuyorlarmış.kızın teli çalmış.özel nodan.açmış ses gelmemiş.oğlan niye ses gelmiyor demiş.o da bilmem demiş.tartışmışlar.oğlan evdede ailesine anlatmış.babasıda sinek küçük ama mide bulandırır demiş.bunuda kız duyunca ayrılıyorum diye tutturmuş.oğlan özürler dilemiş yalvarmış.oğlanın ailesi kızın amcasına gelmiş konuşmuşlar resmen yalvarmışlar.herkes kızı ikna etmeye çalışmış.asla ikna olmamış şimdi böyle olursa evlenince ne olur diye kabul etmemiş.düşün onca senelik sevgilisi. herşey hazır.annem yok babam yok çaresizim demiyor.baktılar olmadı.davetyeler de dağıtıldı millet düğüne gelecek.herkesi telefonla aradılar iptal oldu diye.aradıklarında şok olmuştum.ne oldu da ayrıldılar şimdi diye.bunu niye yazdım.ayrıl demiyorum.ama ayrılmayı istiyorsan bu çok zor değil.ailen yanında herşeyin çaresi var.bu arada o kız şuan evli ve mutludur heralde.öyle görünüyor.

Evlilik iptali yapabilirsiniz bence de.

Yahu bu devirde, nikahin evlilik oldugunu bilmeyen, "bizde (Turkiye'de) resmi nikah gecerli degildir" diyen insanlar da gordum ya, artik hicbirseye sasirmayacagim. Diyecek laf bulamiyorum buna.

''Türk kültüründe esas olan düğündür''demeniz hiç doğru değil!
O dediğiniz medeni kanundan önceydi.....bu devirde...ki;bir bilgisayara ulaşabilecek kadar gelişmiş toplumda,nikahın önemi yok mu diyorsunuz?
Düğün yapmadıktan sonra...gidip kaç kişiyle yaşarsan yaşa öyle mi? halaa bu kültürü mü savunuyorsunuz....

Evlilik nikah ile ispat edilir...kişinin nufus kaydında nikah esastır...oraya, düğün ile mi düğünsüz mü evlenmiş diye not düşülmez!

Konu sahibinin durumu tamamen manevi...
.

düğünden çok önce nikah yapanlar var bazı sebeplerden ötürü...(tayin olayı gibi)
Bu tarz evliliklerde toplum nazarında düğün esastır, çünkü gençler düğünden sonra aynı evi paylaşmaya başlarlar. Aylar önceden resmi olarak evli gözükseler de henüz topluma "evlilik ilanı" edilmemiştir.

Arkadaşlar bunu söylemek istiyor sanırım

ayni benim gibi olmussun... nikahtan sonra ögrenmissin..bizim de resmi islemlerin baslamasi icin yapmistik nikahi.. ama evlendim sonunda.. bazi seyler asilmiyo.. tabiki aliskanlik olursa en kötüsü..ya görmemezlikten geleceksin... ya da görüp de kavgayi patlattiysan affetmeyeceksin.. ortasi yok bunun...
sonra dizginleri elinde tutmak icin benim gibi kirk takla atarsin hem onu bogarsin, suclu olmasa bile süphe icini yer bitirir, hem de kendini yipratirsin.. kendimden biliyorum.. Allah yardimcin olsun.. ama icindeki sesi dinle.. hangisini kaldiramazsin, onu kaybetmeyi mi? yoksa aldatilmayi mi??

Senin yerine kendimi koydum en çok zoruma giden şey seninle buluşmaya gelmeden bir gün öncesinde böyle bir şey yapması hadi o 2 ay hiç görüşmeseniz diyeceğim ki çok sapık bir adam dayanamadı heyecan aradı(yine de iğrençlik ayrılırdım) ama yani ertesi gün sizin yanınızda olacak? Şimdi kötü bir şey söyleyemem belki zaman içinde affedersiniz biz kötü söz söyledik diye kötü oluruz ama çok güzel sıfatlar bulabilirim kendisine...

Düğün geçerlidir diyen arkadaşımızda nikah olsa bile aynı evde yaşamaya başlamadıkları için çevresindeki insanların (akrabalar, komşular, arkadaşlar 'Ağzı torba değil ki büzesin..' ) 'Dul' kelimesini kullanmayacağını çünkü çevrenin gözünde hala bekar bir kız olduğunu anlatmaya çalışmış sanırım.. Konu sahibine anlatmaya çalıştığı şey ayrıl! Çevreden korkma çünkü düğün yapılmadığı için 'çevrenin gözünde' (devletin değil) resmen evli değilsiniz kimse hakkınızda kötü laf etmez.. Korkmanız gereken bir şey yok..

Bence de haklı, ki zaten gerçekten evlilik hayatına başlamış olsalardı da kimsenin bir şey demeye hakkı yoktu..

Lütfen cümleleri basit anlamlarıyla düşünmeyin.. Altında yatan anlatılmak istenen şeyleri anlamaya çalışın... Herkesin düşüncelerini anlatma şekli 'Ali ata bak.' gibi basit cümlelerle olmaz...

Allahın şanslı kuluymuşsunuz..
öncesinden nasıl biri olduğunu görmüşsünüz derim

çok üzüldüm durumuna eğer doğruysa sevgilin de karşılık verdiyse mutlaka boşan düğünü iptal et bu kadar kısa bir ayrılıkta içinde üstelik siz evlenecekken bunu yapan bir insan evlendikten sonra neler yapmaz ama bir de şöyle birşey var bazı kızlar varki ben onlarla hemcins olmaktan utanıyorum gerçekten. yapıştı mı bırakmıyor erkeğin yakasını istenmese de.yaşadığım için biliyorum.demek istediğim şu sen iyice araştırdın mı senin sevgilin de karşılık vermiş mi iyice araştır bunu derim

eğer ona güvenip evlenmeyi seçersen içinin içini yiyeceği, 10 dakika eve geç kalsa kafanda senaryolar üreteceğin, sürekli eşinin telefonunu ve ceplerini karıştırdığın için kendi gözünde bile piskopat olarak değerlendirildiğin bir hayat seni bekliyor. ayrıca bunları yaptığın için kıskanç bir paranoyak olacaksın kocanın gözünde (sanki sebebi kendisi değilmiş gibi) . ilk zamanlar suçuluk hissederek bişey demeyecek ama daha sonra onu boğduğunu dayanamadığını onu kötü şeyler yapmaya senin zorladığını söyleyecek. bunları düşün derim. tecrübeyle sabittir...

senminay bence kararını vermiştir arkadaşlar.2 gundur cevap yazmıyor zaten...
hayırlısı olur ıns...

katiliyorum... önce delirtirler, son olarak da zaten deliydi derler

arkadaşlar resmi nikah ve düğün konusunda birbirinizi anlamamak için oldukça çaba sarfetmişsiniz.konu resmi nikahmı daha önemli yoksa düğünmü değil.tabiiki resmi nikah çok önemlidir, şarttır.ama işin toplumsal boyutunu düşünürsek çeşitli sebeplerle nikahı erken yapan ama düğüne kadar aynı evi paylaşmayan yine aileleriyle normal hayatlarını sürdüren çok çift var.sonuçta resmi nikah yapıldığı için büşanma olacak evet.ama toplumumuzda evlenip aynı evde altı ay veya bir sene yaşayıp boşanmaya karar veren bir çiftle hiç birarada yaşamamış bir çift bir tutulmaz.çevremde örnekleri vardı,biliyorum.yani onlara nişanlıdan ayrıdı gözüyle bakılır.biri hukuksal diğeri toplumsal gerçektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…