canım allah senin de yardımcın olsun.inşallah hepimiz için hayırlısı olur.Canım yazdıklarını okudukça kendi evliliğim film gibi geçiyor gözümün önünden. Ben seni bırakamam, ölürüm diyecek.Kıyamayacaksın biliyorum.Bizim evliliğimizde iş şiddete kadar vardı. Aynı evin içine girdikten sonra ayrılmak seni bırakmak çok daha zor gelecek ona. Seni elinde tutabilmek için de her yolu deneyecek, belki de şiddeti bile. Benim eşim gideceğim dediğim zaman kapıyı kilitleyip anahtarı saklıyor,cep telefonu elimden alıyordu kimseye ulaşıp haberdar etmeyeyim diye. Sonrasında da ağlayıpyalvarıyordu.Affediyordum en fazla bir ay sonra sular durulunca bir başka sorun. Felaket tellalı gibi hissediyorum kendimi böyle konuşunca. Allah kimsenin yuvasını dağıtmasın, buna sebep olmanın vicdani yükünü taşımak istemem. Ama tecrübelerimi anlatıyorum sen de başına gelebilecekleri gör diye. Ve ben hala boşanamadım defalarca teşebbüs etmeme rağmen. Hep affettim. Birkaç haftalık mutluluklarla sürüp gidiyor. Tam düzeldi sanıyorsun yeniden bir sorun. Bir ömür boyu kendini bitirme buna hiç gerek yok inan değmez.Sana karşı agresifliği var mı?
canım benim,
ben eşimle resmi nikahım akabinde anlı şanlı düğünümle telli duvaklı gelin olmadan koynuna girmedim.. nişanlısıyla birlikte olup sülaleye sakız olanlardan değilim.. rahat ol..
çevremiz nikah oldunu biliyor keşke bilmeslerdi.ailem küçük bi ilçede oturuyo.insanlar dedikodu arıyo zaten.babam kalp hastası.offf böyle düşündükçe ona daha da gıcık oluyorum.o kızı da boğasım geliyo.
canım nıkah olunca noluyo kı sonucta evlı degılsınız aynı evde degılsınız sakın kendını atese atma evlendıkten sonra bosanman babanı daha cok uzer emın ol anlatınca sana hak verırler
arkadaşım sizin hayal dünyanızda evlilik nasıl bişey bilmiyorum.. nişanlı olduğunuz için leyla leyla nikah yapıldı mı insan direk evlenmiş sanıyor olabilirsiniz..
türk kültüründe esas olan düğündür.. nikahı zaten tayin için erkenden yapmışlar..
şimdi bu kızcağız ayrılsa, boşanmış olmayacak.. sizin nişanlınızdan ayrılmanızla onun ayrılması arasında bir fark yok.. idrak edemediyseniz, daha geniş tanımlamalarda bulunabilirim..
evlenmemişki ne boşanmışı resmi nikah geçmez bizim toplumda düğün esastır bunu biliyoruz hiç boşanmış olucam diye üzülmeye gerek yok mantıklı düşünüp doğru karar vermek gerek
inanın bu okuduklarım karşısında şok oldum ya..arkadaşlar amacım kınamak falan değil sakın beni yanlış anlamayın..nikahın olması demek evlenmek demek arkadaşlar..türk kültüründe esas olan resmi nikahtır düğün değil..nikahla nişanı bir tutmanız inanılır gibi değil..nikah defteri imzalandığı andan itibaren çiftler evli sayılırlar..istersen aynı evi paylaş ister paylaşma hiç fark etmez..senin orda imzan varsa hangi kültürde olursan ol evlisindir..bunun ötesi yok..resmi nikahı söz,nişan veya dini nikahla bir tutmak son derece yanlış..tekrar söylüyorum..asıl olan resmi nikahtır..
konu sahibi arkadaşım Allah yardımcı olsun
canım benim,
ben eşimle resmi nikahım akabinde anlı şanlı düğünümle telli duvaklı gelin olmadan koynuna girmedim.. nişanlısıyla birlikte olup sülaleye sakız olanlardan değilim.. rahat ol..
napsın arkadasım gormemezlıkten mı gelsın o zaman :26:
ne alaka şimdi?yazdığım mesajda boşver görmezden gel diye bi şey yazdımda ben mi göremiyorum acaba?ben alıntı yaptığım mesajları düzeltmek istedim..konu sahibi arkadaşa tüm yaşananları sineye çek demedim..yazdıklarımı tekrar okumanızı tavsiye ederim
ya nasıl böyle bi zihniyet var anlamıyorum ne demek imza evlilik değildir..bal gibi de evliliktir..arkadaşım amacım tartışmak değil yanlış anlaşılmasın..ben düğünü evlilik sayan zihniyete karşıyım..amacım bunu belirtmekti..konu sahibi arkadaşımda evli olduğunun bilincinde..çünkü bi mesajında boşanıcam demiş..ne karar verirse onun için hayırlı olur umarım..yanı ne demek ıstıyosunuz onu soruyorum evli olmus olsa nolur olmamıs olsa nolur Allah askına bu adamla napması gerektıgını sormus evlılık sadece ımza degıldır hem zaten boyle zıhnıyetler yuzunden bosanmak ayrılmaz zor oluyodur bu arkadasa
yaklaşık 3 yıldır süren bi ilişkim var 2 ay önce nişanlandık.tayin için nikahımız oldu.1 ay sonra düğünümüz var ev tutuldu eşyalar alındı... meğer yaklaşık 5 ay önce aldatılmışım.uzaktaydı o zaman msnde görüşmüşler 1 defada dışarda biyerde oturmuşlar.başlamadan bitmiş gibi olmuş ama bu aldattığı gerçeğini değiştirmiyor malesef.şimdi neyapacam bilmiyorum.gelinlik diktiriyodum yarın son provasıydı gidemedim tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?