Dukan diyet tariflerim

arkadaşlar 3 adet kabağı rendeledim,yanmaz tavada kavurdum.Üzerine bir tane yumurta kırdım ve 1 yemek kaşığı yulaf kepeği koydum ve yumurta pişene kadar pişirdim.daha sonra servis tabağına aldım soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm.Afiyet olsun.
 


akşama yapayım bende teşekkürler canımm
 
Baharatlı Patlıcan Püresi

2 adet közlenmiş patlıcan
1 diş sarmısak
200 gr. light yoğurt
1 adet limonun suyu
¼ demet maydanoz
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı beyaz toz biber
15 ml. zeytinyağı
1 çay kaşığı deniz tuzu

• Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasında küçük küçük kesin. Sarmısağı soyup ezin ve çırparak yoğurtla karıştırın. Maydanozu incecik kıyın.
• Patlıcanları çukur bir kaseye alıp çatalla ezin.
• Yoğurt, maydanoz, tuz, limon suyu, biber ve kimyonu, patlıcanlı karışıma ekleyip karıştırın.

Soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Tavuklu Light Karnıyarık
4 kişilik
Malzemeler

4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)
500 gr tavuk göğsü
100 gr yeşil biber
1 kg domates
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, nane
½ kahve fincanı sıvı yağ
Yapılışı

Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın. Karınlarına boylamasına çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin.

Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirin. İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin. Biberlerin dört tanesini ve domateslerin birini ayırın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp domateslerinin kalanı rendeleyin.

Tavuklar rengini değiştirince doğranmış biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip karnıyarığın içini hazırlayın.

Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun, kalan sosu da üstlerine dökün. Ayırdığınız biberleri ve domatesleri dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin. Yemeğinizi 180 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.

Dukan diyeti için bu tarifi soğanları suda kavurarak tadını baharatlarla zenginleştirerek deneyebilirsiniz.
 
Ton balığını yanımızda taşıyabilmemiz için köfteden farklı bir alternatif bulduumm :)))

Ton Balıklı Biberler
8 kişilik
Malzemeler

250 gr light ton balığı
1 adet büyük kırmızı biber
1 adet büyük sarı biber
8-9 yaprak taze fesleğen

Yapılışı

Biberlerin tohumlarını çıkarın. Biberleri diklemesine dörde bölün. Fırına atıp yumuşayana kadar hafif pişirin. Ton balığını kıyılmış fesleğenle karıştırın. Biberlerin içine koyup biberleri rulo yapın kürdanla tutturun, light krakerler eşliğinde servis edin.


hihihihihi
 
selam kızlar bir süreden beri takip ediyorum sizi harika paylaşımlarınız için teşekkürler.ben size çok basit hazır bir tarif vereceğim komik gelebilir ama first sakızın damlasakızlı sütlaç sakızı var:)))sorbitol içerikli şekersiz:)ben onu çiğneyince sütlaç yemiş gibi oluyorum bi de anlık şeker atakları için bire bir aklıma da hep uzay çağında kapsülle besleneceğiz fantazisi geliyor:)))
 
Piliç Sarma
2 kişilik
Malzemeler

2 adet piliç biftek
1 adet havuç
6-7 sap maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı köri
Tuz
Yağlı kağıt
Yapılışı

Piliç biftekleri enlemesine bıçakla ikiye kesin, ama iki parçayı birbirinden ayırmayın, bitişik bırakın. Arasına maydanoz yaprakları havuç, köri ve çok az tuz koyup sarın. Açılmaması için kürdan saplayın. Diğerini de aynı şekilde hazırlayın. Üstlerine sıvıyağ sürün. Yağlı kağıda sarıp, 220 derece fırına atın. 25-30 dakika pişirip, çıkarın.

Üzerlerine sıvıyağ sürmeden ve havuç yerine ıspanak, pazı gibi sebzeler kullanarak dukan diyetinin ps günlerine uyarlayabilirsiniz :)))
 
Yulaf Ezmeli Çorba
4 kişilik
Malzemeler

4 su bardağı su
3 adet domates
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 çorba kaşığı kuru fesleğen

Yapılışı

Domatesi rendeleyin. Yulaf ezmesi ve yağla tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Üstüne suyu ekleyip, kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan önce kuru fesleğeni serpin.
 
Biberiyelli Tavuk
2 kişilik
Malzemeler

250 gr kuşbaşı tavuk
80 gr kuru soğan
1 diş sarımsak
4 gr biberiye
10 ml yoğurt suyu

Yapılışı

Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın. Soğanı iri parçalar halinde doğrayın, tavuklarla harmanlayın. Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin. Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın. Kabın kapağını kapayın. Buzdolabında bir kaç saat bekletin. Çıkarıp yağlı kağıda koyun, paket yapın. kenarlarını sıkıca kapatın. 220 derecedeki fırında 30-35 dk. kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Sebze Salatası
2 kişilik
Malzemeler

1 kabak
1 kırmızı biber
8-10 adet taze fasulye
1 küçük soğan
3-4 kaşık elma sirkesi
1-2 kaşık limon suyu
Yapılışı

Soğan dışındaki sebzeleri doğrayın, yağsız tavada soteleyin veya buharda pişirin. Piyazlık kıyılmış soğanla karıştırın, limon ve sirkeyle tatlandırın. Afiyet olsun. Aşçının notu: Kırmızı soğan tavsiye edilir, kalorisi daha azdır.
 

Eline sağlık canım tüm tarifler çok güzel..ben bunu aynısını kymalı yaptım..bir de domates 1 aten rendeledim,salça koydum bir kaşık da..öyle de güzel oluyor haberiniz ola...
 
bebeeeeeeeeeeeemmm döktürmüşsün yine:))) mideler bayram edecek wallaaaaahhh

Eline sağlık canım tüm tarifler çok güzel..ben bunu aynısını kymalı yaptım..bir de domates 1 aten rendeledim,salça koydum bir kaşık da..öyle de güzel oluyor haberiniz ola...

afiyet olsun canlarıımmm tariflere katkkılarınız için de çok teşkür ederiz
eee böyle böyle ilerlicez işte diyeti yaşam biçimine getirdik nerdeyse kikikiki ellerinize sağlık
 
Sağlıklı Kandil Simidi

Malzemeler:

1 Yumurta

1 kaşık yoğurt

200 gr tam buğday unu (biz kepeklen yapçaz)

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı mahlep

Tuz

Susam

Hazırlanışı:

Kuru malzemeleri karıştırın, yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurtanın sarısı ve diğer sıvı malzemeleri kuru malzemelere ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

Hamuru buzdolabında 20 dakika bekletin. Fırınını 180 dereceye ısıtın. Tepsiye yağlı kağıt koyun. Kandil Simitlerinizi hazırlayıp tepsiye dizin. Simitlerin üstüne yumurta akını sürdükten sonra susamını dökün. Fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

bağyanlaaaarrr yağı çıkarıp yumurtayı arttırdık mı dukan simidimiz de olur gibi geldi bana ama marifetli ve tecrübeli annelerin yardımlarına ihtiyç duyuyor bu tarif! Susam yerine bence kepek kullanılır ki şinitzel ypar gibi kullanırız susam yerine geçer. Beslenir ki bu yenir ki bu :fırat: ehehehe
 
Demin denediğim dondurma tarifini de paylaşayım, eğer mayonez falan gibi çiğ yumurta kullanılan şeyleri yiyemiyorsanız bu tarifi denemeyin, her ne kadar sağlıksız olduğu söylensede eskiden çok sık yapardık bu tarifi ve lightıda mükemmel tadda oldu, yiyebilenlere tavsiye ederim.

3 yumurta iyice köpük köpük olana kadar çırpılacak sonra sıvı tadlandırıcı yada toz kullanıyorsanız toz tadlandırı katılıp yeniden çırpılacak.

Bir paket light krem şanti 1.5 yada 2 çay bardağı soğuk sütle çırpılacak ve sonra ikisi birbirine karıştırılıp istediğiniz şekilde ilaveler yaparak dondurucuya koyulacak.

Dondurucuya koymadan önceki hali bile mükemmeldi, ben yarısını kakolu yarısını damla sakızlı yaptım, ister vanilyalı , ister nescafeli, ister limonlu canınız neyi çekerse kullanbilirsiniz.

Bu tariften bir kilo kadar dondurma çıkıyor.

Dr Ötker light krem şanti toplan ağırlığı 38 gr ben size 100 gr değerlerini yazayım

100 gr light şanti değerleri su ile hazırlandığında yağ 7.4 , karbonhidrat 8.43 ( 38 gr lık pakette bu değerler dahada düşer ) sütle hazırlandığında sorun olacağını sanmıyorum süt zaten kullanmamız gereken ürünler arasında light olarak.
 

amanın vallaha yağı da karbonhidratı da çok azmış ya bunun!!!
ayy çok teşkür ederim yau eve gider gitmez yapıcam hihi
süpermiş hakikaten kahveli, tarçınlı, vanilyalı yapıcam bana ne
 
DUKANBEĞENDİ( SEYİR EVRESİ)

Porsiyonunuza kadar yetecek olan yağsız dana kuşbaşı etini bi tencerede bir küçük baş soğan,1 diş sarımsak,çok az tuz ve az miktarda soğuk su ile haşlıyosunuz.ben teflon tencerede yapıyorum mesela bu haşlanma süresinde suyu iyice çekilmiş olunca pul biber vs.ile baharatlandırıyorum.teflon tencerede olduğu için biraz susuz da çeviriyorum sanki yağda kavrulmuş gibi kızarıyo biraz..(ben 500 gr et ile denedim)

patlıcanlar için : yine yetecek kadar patlıcanı yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup 200 derece fırında közlüyosunuz.sonra közlenen patlıcanların içini çıkarıyosunuz,küçük küçük kıyıyosunuz,yine teflon bi tavanın dibini peçete yardımıyla sıvı yağ ile yağlıyosunuz.dukana uygun olarak çok az yani..sonra yulaf kepeğini kavuruyosunuz..ben 4-5 patlıcan için 4 kaşık yulaf kepeği kavurdum.kepekler kavrulunca patlıcanı ekleyin,1-2 dakika karıştırıp 3-4 yemek kaşığı kadr light süt ekleyin ve karıştırmaya devam edin,tuzunu atın.sonra servis tbağının altına patlıcanı üstüne de etinizi koyup servis yapın..ölçüleri istediğiniz gibi kendiniz de ayarlayabilirsiniz.ben tadını çok beğendim,tabiki normal bi beğendi kadar olmuyo kıvamı ama tadı gayet güzeldi

LİMONLU TAVUK( ATAK-SEYİR)

2 parça tavuk göğsünü julyen doğrayıp,üzerine pul biber,kekik,tuz ve yarım limon sıkın.yarım saat kadar bu şekilde marine edin sonra teflon bi tencerede kendi suyuyla pişirin.(ben bunu dukandan önce de yapardım ama o zaman az zeytinyağı da koyuyprdum daha güzel oluyodu ama haşlanmış avuktan sıkılanlar için ii bi alternatif)

TAVUKLU-MANTARLI KREP( SEYİR)

krep:
bu bildiğimiz dukan krebi ben 2 kişik olsun diye
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
yarım çay bardağı light süt ile yapıyorum
bunu krep tavasında çok az yağ ile pişiriyorum

tavuk:
tavuğu da sote olarak hazırlıyorum.bu kısım isteğe göre şekillendirilebilir
kuşbaşı tavukgöğsü,mantar,biber,domates yine teflon tencerede kendi suyuyla pişiyo.
sonra bu karışımdan krebime koyarak ya bohça gibi sarıp,yada rulo gibi sarıp ortadan ikiye keserek servis ediyorum.yanına seyirde olduğu iin salata filan da konulabilir hoş bi servis olur

KAHVALTI İÇİN:

Bu yukarıdaki krebin için light peynirimi ve domatesimi koyarak harika bi sandviç yapıyorum süper oluyo..

Bunların hepsi benim deneyip beğendiğim tarifler umarım siz de beğenirsiniz
 
Kızlar bu yemek çok güzel oldu, suyunu yemem demiştim ama hepsini götürdüm valla, damak tadı kişiden kişiye değişir ama atak döneminde yiyebileceğiniz hoş bir yemek, denemenizde fayda var, içinde tek korktuğum yarım tavuk bulyon çünki yağ oranları yazmıyor ben sadece tavuğunu yerim diye önemsemedim ama suyuda o kadar güzel olmuştu ki bana göre onuda çorba gibi kaşık kaşık içtim pelteleşen yoğurtlarınıda krema gibi yedim.

Derisini çıkarttığım bir bütün tavuğu haşladım.

tam ölçmediğim için tam ölçüyü veremiyorum ama siz bir buçuk su bardağı yoğurda bir yumurta kırın, tuz, yarım tavuksuyu tableti eritip koyun ve bu sosu haşladığınız tavuk suyuyla inceltin baya sulu gibi olacak bu sosu borcama koyun içine haşlanan tavukları iri parcalar halinde koyun küçük bir kap kullanırsanız tavuklar tam anlamıyla sosun içinde kalır ve kızgın fırına atın suyunu hafif çekip üstleri ve yoğurt pembeleşene kadar fırında pişirin.

İsteyen belki üzerine çıkmasına yakın light kaşarda koyup eritebilir herhalde güzel olur ama
ben denemedim sadece olabileceğini düşünüyorum.

Deneyenlere afiyet olsun
 



Canim eline saglik tarifler icin. Hepsi harika görünüyor. Bu yukarida verdigin tavuk yemegi kitaptaki tavuk suflesi dime? kitapta 196. sayfada var. Ben bgn baktim, hatta ben de bunu bi deniyim diye dusunmustum, sen denediysen ve guzel olmussa gönül rahatligiyla deneyebilirim demek ki. Sagol paylastigin icin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…