arkadaşlar 3 adet kabağı rendeledim,yanmaz tavada kavurdum.Üzerine bir tane yumurta kırdım ve 1 yemek kaşığı yulaf kepeği koydum ve yumurta pişene kadar pişirdim.daha sonra servis tabağına aldım soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm.Afiyet olsun.
duydummmmm bilemmmbir daha kine yağsız olsun kızarım.orjinal fikrin için de tebrik ederim
Yulaf Ezmeli Çorba
4 kişilik
Malzemeler
4 su bardağı su
3 adet domates
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
Yapılışı
Domatesi rendeleyin. Yulaf ezmesi ve yağla tencereye alın. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Üstüne suyu ekleyip, kaynatın. Tencereyi ocaktan almadan önce kuru fesleğeni serpin.
bebeeeeeeeeeeeemmm döktürmüşsün yine:))) mideler bayram edecek wallaaaaahhh
Eline sağlık canım tüm tarifler çok güzel..ben bunu aynısını kymalı yaptım..bir de domates 1 aten rendeledim,salça koydum bir kaşık da..öyle de güzel oluyor haberiniz ola...
Demin denediğim dondurma tarifini de paylaşayım, eğer mayonez falan gibi çiğ yumurta kullanılan şeyleri yiyemiyorsanız bu tarifi denemeyin, her ne kadar sağlıksız olduğu söylensede eskiden çok sık yapardık bu tarifi ve lightıda mükemmel tadda oldu, yiyebilenlere tavsiye ederim.
3 yumurta iyice köpük köpük olana kadar çırpılacak sonra sıvı tadlandırıcı yada toz kullanıyorsanız toz tadlandırı katılıp yeniden çırpılacak.
Bir paket light krem şanti 1.5 yada 2 çay bardağı soğuk sütle çırpılacak ve sonra ikisi birbirine karıştırılıp istediğiniz şekilde ilaveler yaparak dondurucuya koyulacak.
Dondurucuya koymadan önceki hali bile mükemmeldi, ben yarısını kakolu yarısını damla sakızlı yaptım, ister vanilyalı , ister nescafeli, ister limonlu canınız neyi çekerse kullanbilirsiniz.
Bu tariften bir kilo kadar dondurma çıkıyor.
Dr Ötker light krem şanti toplan ağırlığı 38 gr ben size 100 gr değerlerini yazayım
100 gr light şanti değerleri su ile hazırlandığında yağ 7.4 , karbonhidrat 8.43 ( 38 gr lık pakette bu değerler dahada düşer ) sütle hazırlandığında sorun olacağını sanmıyorum süt zaten kullanmamız gereken ürünler arasında light olarak.
Kızlar bu yemek çok güzel oldu, suyunu yemem demiştim ama hepsini götürdüm valla, damak tadı kişiden kişiye değişir ama atak döneminde yiyebileceğiniz hoş bir yemek, denemenizde fayda var, içinde tek korktuğum yarım tavuk bulyon çünki yağ oranları yazmıyor ben sadece tavuğunu yerim diye önemsemedim ama suyuda o kadar güzel olmuştu ki bana göre onuda çorba gibi kaşık kaşık içtim pelteleşen yoğurtlarınıda krema gibi yedim.
Derisini çıkarttığım bir bütün tavuğu haşladım.
tam ölçmediğim için tam ölçüyü veremiyorum ama siz bir buçuk su bardağı yoğurda bir yumurta kırın, tuz, yarım tavuksuyu tableti eritip koyun ve bu sosu haşladığınız tavuk suyuyla inceltin baya sulu gibi olacak bu sosu borcama koyun içine haşlanan tavukları iri parcalar halinde koyun küçük bir kap kullanırsanız tavuklar tam anlamıyla sosun içinde kalır ve kızgın fırına atın suyunu hafif çekip üstleri ve yoğurt pembeleşene kadar fırında pişirin.
İsteyen belki üzerine çıkmasına yakın light kaşarda koyup eritebilir herhalde güzel olur ama
ben denemedim sadece olabileceğini düşünüyorum.
Deneyenlere afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?