vuvucuk ben hiç sevmem çikoyu 40 yıl yemesem aklıma gelmez yani gofret çiko bu tarz aklına ne gelirse hepsi benden uzaktır yani aman uzakta dursunlar zati o yüzden böle saf muhallebi olsun istiyorum bi denim bakemwalla canımcım olur büyük ihtimalle ama kakaolu da öyle güzel ki,sanki spangle gibi,ya da çikolata gibi...tavsiye ederim...ama sen bir de kakaosuz dene,olduysa öyle de yeriz...bu tatlı gerçekten çok güzel...
ssoleil kullanıcısından alıntı
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yağsız süt 500 gram
- Toz tatlandırıcı 5 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı toz az yağlı kakao(yağsız bulabilirsen daha iyi)
bir kapta kakao nişasta ve tatlandırıcıyı karıştırıp yavaş yavaş sütü ekliyoruz kısık ateşte tahta kaşıkla pişiriyoruz dolapta 2 saat bekledikten sonra hindistan cevizide ekleyebilirsin üstüne
Arkadaşlar gayet güzel oluyor,ben mikserle çırpmıştım ocağa koymadan önce..
Eki Görüntüle 214125
kızlarr ben bunu yapmak istiyorum bugün, evde bir nişasta var bilemedim o mısır nişastası mı oluyor :97: şu beyaz ve poşetin içinde gıcır gıcır eden şey mısır nişastası mı acaba
yasemin evlerde genelde hep buğday nişastası bulunur sen yinede annene sor
Eskiler bilir,bunu da 1 ay kadar önce yazmıştım...Eşim çok beğendiğinden ben 3-4 kere yaptım...
Benim nefsimi çok köreltmişti,acaip canım pizza çekiyordu ve resmen kesti beni...
Afiyet şeker olsun
Önce hamuru (yine bilenler vardır,kahverenginin ekmek tarifinnin bolca ilaveler yapılmış hali):
bir kapta 2 yumurta ,2-3 kaşık lor ya da b.peynir,2 kaşık yoğurt,3 kaşık süt,kabartma tozu,tuz,istediğin baharat,çörekotu ve diğer yeşilliklerden istediğin (nane,taze soğan,dereotu,maydanoz,reyhan,fesleğen vs.vs.) ,alabildine yulaf+buğday kepeği (aşağı yukarı 5-6 kaşık y.kepeği + 2-3 kaşık buğday kepeği,krep kıvamından daha koyu bir kıvamı olacak ona dikkat edin,sıvı olduysa daha ekleyin
(kek kıvamından biraz daha koyu,hamur kıvamı kadar da sert değil,koyu bir kek gibi)
İyice karıştırın tavaya yayın,kapağını kapatın(cam kapaklı olursa iyi olur,görürsünüz içini)Büyüğe yakın bir tavaydı benimkisi,yaydığınızda yüksekliği 1 cm filan olacak sanırım,kalın hamurlu bir pizza gibi.
Bunu ister fırında yapın,ama ben ocakta daha çok sevdim..iyice kısık ateşte yavaş yavaş pişrirseniz güzel kabarıyor.
10-15 dk sonra kapağını açıp üzerine biraz rendelenmiş light kaşar serptim,ara ara yerlerine az ketçap (ya da domatesli acılı bir sos olabilir) döktüm,üzerine de 2-3 adet jambon ve 1-2 dilim çemensiz pastırmayı parçalaıp koydum,bir de yarım kırmızı biberi ince ince kesmiştim,onları koydum,üzerine tekrar az kaşar rendeledim,kapağını kapattım ve 15-20 dk da o şekilde kısık ateşte pişirdim..
Önemli olan gerçekten kısık ateş,tavanın kapağının kapalı olması.yumuşacık enfes birşey oldu..bayıldık..şiddetle tavsiye ederim...
selam kızlar..çikolata tarifinden yola çıkarak uyduruk bi pasta denemem oldu..ben çok sevdim..gene 4 kaşık yulaf kepeğinden yaptım 2 günde yiyebileyim die..1 bütün yumurta ve 1 de ayrıca akını bir çorba kaşığı tatlandırıcıyla çırptım..1 çorba kaşığı bitter kakao,bikaç damla vanilya aroması,yarım paketten azdı kabartma tozu çok azda tarçın koydum..karıştırdım..süttozunun üstünde keklere kıvam verir yazıyodu bi çorba kaşığıda süttozu ekledim..az su ve sütle çırptım..baya krep gibi hatta daha sulu bi karışım oldu..bunu 170 derecede 15-20 dk pişirdim..sonra 3 ç.k süttozu..kakao tatlandırıcı,ve 6 çor.k sütle çırptım kek pişene kadar buzluğa attım..keki alır almaz sosunu döktüm..sonuç mmmmmmmmmmm kızgın sulardan serin sulara misali..:)biraz ılındı dolaba aldım..tavsiye ederim kızlar denenmiş onaylanmıştır:)
kızlar yanlış mı biliyorum? eğer yanlış ise düzeltin.dukan ın tarifinde kullandığı mısır unu.nişastalı besinler seyirde yasak olduğuna göre nişasta da yasaktır.
selam kızlar..çikolata tarifinden yola çıkarak uyduruk bi pasta denemem oldu..ben çok sevdim..gene 4 kaşık yulaf kepeğinden yaptım 2 günde yiyebileyim die..1 bütün yumurta ve 1 de ayrıca akını bir çorba kaşığı tatlandırıcıyla çırptım..1 çorba kaşığı bitter kakao,bikaç damla vanilya aroması,yarım paketten azdı kabartma tozu çok azda tarçın koydum..karıştırdım..süttozunun üstünde keklere kıvam verir yazıyodu bi çorba kaşığıda süttozu ekledim..az su ve sütle çırptım..baya krep gibi hatta daha sulu bi karışım oldu..bunu 170 derecede 15-20 dk pişirdim..sonra 3 ç.k süttozu..kakao tatlandırıcı,ve 6 çor.k sütle çırptım kek pişene kadar buzluğa attım..keki alır almaz sosunu döktüm..sonuç mmmmmmmmmmm kızgın sulardan serin sulara misali..:)biraz ılındı dolaba aldım..tavsiye ederim kızlar denenmiş onaylanmıştır:)
ooooh ellerine sağlık canım benim
Süper bir tarif, ben de en kısa sürede yapayım. Ellerine sağlık sadeca :))
ayyy canim ellerine saglik bende yaptim cok güzel oldu ben firinda yaptim biraz ince ama büyük yaptim bi kismi ton balikli bi kismi mantarli bi kismida salam ve sucuk karisik yaptim nasil acsam artik gözüm dönmüs gibi her cesitinden yapmak istedim( biliyorum sucuk yasak ama azicik koydum )ben light mozzarella peyniride koydum 3 günde ancak yerim sanirim malum yulaf kepegi hakkimi gecmemem gerek
afiyet olsun canım..beğenmene sevindim..fırında yapınca daha sorunsuzdur pişmesi,ama daha kuru oluyor diye ben tavada yaptım..bir de fırını olmayanlara alternatif yaratabilmek için...
Sadeca pasta tarifin harika...ben de bu akşam şu dukan çikolatası tarifinin 3 ölçü yapıp içine bir yumurta kırıp sonra çırpıp sonra da yulaf ezmesi ekleyeceğim ve mozik pastası deneyeceğim...bu süt tozu işi süper oldu ama aynı zamanda bozdu biraz bizi :) akşam nasıl olduğunu yazarım.
Bir de şu zeynebin ekmeklerini mayayla yaptım sadeca,yolanda ve zeynep...kıyma koydum bir de içlerine poğoça gibi(kıymayı önceden soğan ve baharatlarla kavurmuştum)...9-10 tane büyük büyük kıymalı poğoça çıktı...çok güzel oldu..aynı poğoça gibi..süper kokuyor bi de maya olduğundan..pastane kokusu aynı :)
sadece şöyle birşey var,zeynebin karbonatlı ekmeği daha bir ekmek gibi..daha doyurucu..az birşey yiyorsun kesiyor seni...ama mayalı yapınca ekmek gibi olmuyor,poğoça gibi oluyor...o kadar doyurucu olmuyor,yedin mi yiyorsun...ekmek gibi olsun isteyenler karbonatla yapsın..daha çok kıymalı pide ya da poğoça gibi isteyenler mayalı yapsın...bir de fırında çok genleşiyorlar..yukarı doğru değil yan taraflara doğru şişip tüm tepsi yapıştı birbirine klasik mayalı poğoça gibi..o yüzden aralıklarla koyun derim ben...afiyet olsun
evet canım bende mayalı ekmeği yaptım ama karbonatlısını daha çok beğendim...bide içine çok fazla kepek koymak zorunda kaldım maya maya kokmasın kaldırsın die...ama kıymalı nefis olmuştur...ben ilk iş senin pizzayı yapıcam ona heves ettim şimdi:))evet süttozu işi bozdu sanki dimi bende çok rahat değilim kullanırken...bide ayıptır sölemesi feci gaz yaptı bende ya tesadüf üşüttüm ona denk geldi gene yada ondan anlamadım..benim bağırsaklara bişi oldu zate n devamlı garul gurul...neyse yemek sayfamızı bu muhabbetlerle kirlettiğim için özürkeşke yulaf sınırsız olsaydı yaaa aklımız hep muzur şeylerde:)) hangisinde kullansam hakkımı bilemiyorum bazen
bu da benden kizlar eminim cogunuz biliyorsunuzdur benim sp severek yedigim bir yemek yumrtali mantaryapilisi cok basit önce kendi suyunda mantarlari hasliyoruz suyunu cekene kadar pisiriyoruz sonra üstüne yumurtasini kiriyoruz isteyen pul biber ve sarimsakli yogurt kullanabilir cok leziz oluyor Eki Görüntüle 215308 Eki Görüntüle 215309
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?