Dukan diyet tariflerim

Yok canım bu bizim buralarda sık yapılan bir yemeğin sadece yağsız versiyonu, yogurtlu et olarak gecer bildiğim kadarıyla türk yemeklerinde, haşlanmış kemikli kuzu eti ile yapılır bir kilo kadar yoğurt bir yumurta zeytinyağ çırpılır et suyu ile biraz sos inceltilir ve haşlanmış etler içine konarak fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir , ben rejime girmeden önce bu karışıma kafamdan küp küp patatesleri kızartıp onlarıda koyup pişiriyordum daha çok misafirlere yaptığım bir yemekti, ama şimdi bunu dukana uyarladım, demin kızımla beraber kalanını oturup yedik oda çok beğendi, yani yağsız olması lezeetinden pek birşey kaybettirmedi, dilerim beğenirsin.

Merhaba arkadaşlar demin dondurmayı çıkarıp yedim gerçekten çok güzel olmuştu, ben dondurmayı gelip gidip karıştırmadım çünki dondurucuda fazla yerim kalmadığı için ikisini aynı kaba koydum biri altta biri üstte kaldı, ayrı ayrı kaplara koyarsanız ve vaktiniz varsa dondurma gibi sünmesi ve elastikiyeti için arasa sırada donana kadar karıştırın o zaman tam dondurma kıvamını yakalarsınız hoş hiç karıştırmadan bile çok güzel oldu, kızımda çok beğendi, test edildi onaylandı yani, sadece bi,r tedirginlliğim var eskiden çiğ yumurta olduğu için hiç sorun etmiyordum ama nedense genede şimdi napsakta şu yumurtayı biraz pişirir hale getirsek te içimize sine sine yesek diyorum, bir daha ki sefere biraz benmari usulü yumurtaları sıcak suya oturtulmuş bir kapta çırpacağım herhalde olur diye düşünüyorum.

Aaaa hadi ya, kitaptaki tarif de bunun yogurt degil de süt kullanilip yapilani, walaa bu dükan da bizim Türk mutfagindan etkilenmis desene.
Süper :) Cok sagol tarif icin canim, en kisa zamanda deneyecegim, cok merak ettim :)

Arkadaslar Kabak Lazanyam müthis olduuu, bayildiiimmmmmmmm, kesinlikle tavsiye ederim.

Tarifi de ahan da burada ;

KABAK LAZANYASI - Seyir evresi icin

Eger evde patlican da varsa patlıcan ve kabak karışık da yapabilirsiniz. Ya da sadece kabaktan veya sadece patlicandan da müthiş oluyor.

MALZEMELER:

(2 Kisilik)

Ana yemek icin;

4 kabak
1 doğranmış domates
3 diş sarımsak
200 gr kiyma
1 sogan
Istenirse 1 kücük tatli kasigi salca
Istediginiz tüm baharatlar
1 orta boy top mozarella peyniri (Istenirse mozarella yerine light kasar ya da light dil peyniri de olabilir.)

Kabaklar uzunlamasına 1 parmak kalınlığında dilimlenir. Bu dilimleri ister suda haslayin, ister yagli kagit serili tepside firinda pisirin. Amac yumusamasini ve az pismesini saglamak. Ya da tost makinesinde de kabaklar önlü arkali izgara yapilabilir.

Diger tarafta da da önce kücük küp küp kesilmis soganlar ve ezilmis sarimsak cok az suda kavurulur. Sonra kiyma eklenir.
En son doğranmış domatesler ve baharatlar eklenir. Istenirse bir tatli kasigi sulandirilmis salca da eklenir.
Piştikten sonra içine taze fesleğen de ekleyebilirsiniz.

Baska bir tarafta da, Dükan Diyeti Kitabinin 190. sayfasindaki besamel sos tarifi yapilir. Yani;

- BESAMEL SOS;

250 gr yagsiz sütle 1 corba kasigi misir ununu karistirdiktan sonra, yagi alinmis 1 et suyu tabletini ilave edin.(Ben normal et suyu tableti kullandim,
Dükan bunun yagi alinmis tablet olmasi gerektigini belirtmis ama öyle light et suyu tableti piyasada var mi acikcasi bilmiyorum, bulabilirseniz siz light kullanin. Ya da aslinda en güzeli evde kendiniz yapin. )
Karisimi bir kac dakika kisik ateste pisirerek koyulmasini saglayin. Istege göre karabiber ya da muskat (Kücük Hind. cevizi) ekleyebilirsiniz. Ama dikkat sakIn tuz eklemeyin cünkü zaten et suyu tableti yeterince tuzlu oluyor.
Bu miktarlardaki besamel sos, benim 4 kabakla yaptigim 4 kat sirali yemege az geldi, cünkü ben bol soslu yemek severim. Ama kendi zevkinize göre miktari ayarlayabilirsiniz.

Istenirse besamel sos hic yapilmadan sadece kabak ve kiyma katlari olarak da bu yemegi yapabiliriz.

Daha sonra orta boy dikdörtgen seklinde bir borcamin en altina biraz besamel sosu yayin. Üzerine yumusamis, az pismis kabak dilimlerini dizin. Üzerine kiyma koyun.
Bunun üzerine tekrar kabak dilimleri, besamel sos, kiyma konur. Elimizdeki malzeme bitene dek böyle sıralı dizilir. Ancak her 2 katin arasina bir kac da ince kesilmis mozarella peyniri dilimleri koyun.
En üstü kabak dlimleri ile bitirin ve üzerine besamel sos sürüp mozarella dilimleriyle kapatin. Istenirse mozarella yerine light kasar ya da light dil peyniri de olabilir. Ancak bana tüm yemek icin, bir orta boy top mozarella peyniri yetti. Mozarella kasardan daha az yagli ve kalorisiz oldugu icin mozarella tercih edin.

Ve fırında 200 derecede 10-15 dk.üzerindeki peynirler eriyene kadar pişirin.

Pistiginde, firin kabindan cikarirken dagiliyor. O yüzden tabaga koyarken sekil beklemeyin. Ama tadi enfes, yaninda da yogurtla mmhhh....

Afiyet olsun...

Oy Oy Oy Oy sebzeli günlerde ilk denenecek tariflerden birisi, ellerine sağlık.

Ama dukanın kitabında sorbitol içeren sakızlar yasak diyor.

1 Litre soğuk süte bir paket light krem şanti ekliyoruz, istediğimiz kadar tadlandırıcı, bir çorba kaşığı nescafe gold ve ister yarım ister tüm paket vanilya yada vanilya aroması katıyoruz ve hepsini blendirda granül kahve eriyene kadar çırpıyoruz, erimeyen varsa dert etmeyin bir müddet sonra eriyorlar, buzdolabına koyuyoruz ve içmek istediğimizde isterseniz buz katarak istreseniz buzsuz afiyetle içiyoruz. Buzdolabında iki gün tadını kaybetmeden kalıyor, ben onun için bir litrelik süte hazırlayıp dolaba atıyorum canım ferahlatıcı bir şey istediğinde iyi oluyor. Afiyetler olsun.

Dr Otker light krem şanti toplan ağırlığı 38 gr ben size 100 gr değerlerini yazayım

100 gr light şanti değerleri su ile hazırlandığında yağ 7.4 , karbonhidrat 8.43 ( 38 gr lık pakette bu değerler dahada düşer ) sütle hazırlandığında sorun olacağını sanmıyorum süt zaten kullanmamız gereken ürünler arasında light olarak.

Kızlar fırın hazır sıcakken ekmeğim kalmamıştı bide hamburger ekmeği yaptım kendime elimin altında bulunsun nemelazım dimi

Eklentiler

• $02072011393.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 91
sadeca ve vuvunun keklerine ilaveten meşhur dukan kekim :)

Ablacim eline saglik cook lezzetli görünüyorlar ya, hele su keke bak. offf...

Peki asil yapiyorsun ya? Nasil bu kadar kabartiyorsun kekleri? ekmekleri? Bize de sirrini ver lütfeeeenn???

Zeynep, Kek'de ekmeklerde harika görünüyor çok beğendim, bu mesajların altına ekleniyor ya o beğendi, bu beğendi diye , bende beğenmek istiyorum arkadaşlar ben beğenmeyi bilmiyorum bana beğenmeyi öğretinnnnnnnn kih kih nereye basıyorsunuz da beğendiğinizi belirtebiliyorsunuz ? bende beğenmek istiyorum bende bende :84:

sadeca ve vuvunun keklerine ilaveten meşhur dukan kekim :)

Canim her mesajin altinda, sag tarafta Begen diye kirmizi minik bi yazi var, ona tikliyorsun begenmis oluyorsun. :)

Ablacim eline saglik cook lezzetli görünüyorlar ya, hele su keke bak. offf...

Peki asil yapiyorsun ya? Nasil bu kadar kabartiyorsun kekleri? ekmekleri? Bize de sirrini ver lütfeeeenn???
canımcım beğendiğin için sağol ya nebilim elimmi yatkın nedir bende anlamıyombi ben tarifler üzerinde genelde hep oynarım mesela ben bu kekeligt yoğurt koyardım geçen meyveli ligt denedim çok beğendim o yüzden şimdi meyveli yoğurt koyuyorum çok harikaoluyor kıvama göre sütü kepekleri göz kararı arttırıyorum 1 paket k tozu koyuyorumşekerle yumurtayı çok iyi çırpıyorum birde hangi kek olursa olsun kalıbıyla veya tepsisiyle birlikte 10 15 dakka öylece bekletiyorum bu iyi bir kabarma için püf noktadır sen bilmiyon geçen sefer babam normal kek zannetmiş hepsini yemiş artık yapar yapmaz saklıyom

Bir litre buz gibi soğuk su blendira konur içine üç sap maydonozun yaprakları konur, minik bi parca limon parcası kabuğu ile birlikte suya konur ve üç tane nane yaprağı, ( üç sap değil sadece üç yaprak yoksa acı olur)ibr salatalıktan sadece bir lilra genişliğinde ve büyüklüğünde kabuğuyla salatalık dilimi koyuyoruz , blendırda çırpıyoruz - suyunu süzüp bir şişeye koyup buzdolabına atıyoruz. (Ben cola şişesine doldurup buzdolabına atıyorum)

İçmek için çıkardığımızda içine zevkimize göre limon sıkıyor yada damlatıyoruz isteyen tuzda ekleyebilir, hafif ve ferah bir içecek oluyor.

Maydonoz tadını sevmeyenler denemesin, Çok ahım şahım bir şey değil ama değişik lezzetlere açık olanlar için çok soft bir içecek ve sağlıklı bir alternatif

Ay çok beğendim, çok beğendim, çok beğendim, teşekkür ederim başardım, sayende.

Ay ne demek, rica ederim canim :)

Ablam eline saglik valaa, süper gözüküyor. Baban hakliymis bence, görör görmez degerlendirmis adam iste, afiyet olsun :)

merhaba konuya yeni bakıyorum tam da okuyamadım daha bişey sorucam bu diyetler işe yarıyor mu? yarıyorsa bile sonrasında daha fazla almıyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…