Merhaba canım,çiğ yumurta konusunda naçizane bir fikrim var.soğuk sütü kaynar derecesinde ısıt ama kaynamasın.yumurtayıda tatlandırıcıyla beraber çırp yavaş yavaş terbiye gibi süte ekle.ama kaynatma.böyle kalınca bir süt olacak.sütün sıcaklığı ile yumurta pişmiş oluyor ama bildiğimiz anlamda pişmiş değil.gönül rahatlıyla yiyebilirsiniz.umarım faydalı olabilmişimdir.
kızlar bende bugün kendime sütlacı yaptım az önce yedim çok güzel oldu ya ben bu yulaf ezmesini yulaf kepeğinden daha çok beğeniyorum her şeye yakışıyor valla sevemedim gitti şu yulaf kepeğini hee
yulaf ezmesi gerçekden çok güzel ama yulaf kepeğiyle arasında çoook fark var.tahılların içinde birtek yulafın kepeği nerdeyse sırf protein içeriyormuş.oysa ezmeler yulafın kendisinden yapılıyor yani saf karbonhidrat.bunlarıda dikkate alıp seçimini öyle yapmalısın.üstelik kepek aldığımız yoğun proteinin zararından bizi koruyor ve kollestrolü düzenliyor sev sen şu kepeği canım dukan aşkına
kızlar tek ihtiyacımız 1 limon , tatlandırıcı vee 1 lt suuu:)) heee bi de rende ve tülbent ya da ince delüklüüü süzgeççç:))
1 limonun kabuğunu rendeleyiniz efenim...üzerine biraz toz tatlandırıcı koyup az da limon suyuyla yarım saat bekletiyoruzz..sonra limon kabuklarını, limon suyunu ve normaal suyu deriiiiiiince bir kapta karıştırıyoruz...tatlandırıcı miktarını kendi zevkünüze göre ayarlayınızzz, toz tatlandırıcısı olmayanlar taneli olanlarla yapabilirler, ben splendayla yaptım hiiiiiiçç tatlandırıcı tadı yoktu hatta eşim anlamadı bileeee bu şekerli sen nasıl içiyorsun dedi tülbentle ya da süzgeçle şişelere dolduruyoruzzz...arzu edenler 1 tane taze nane yaprağını biraz ezip içine atabilir, güzel aroma veriyiiiiiiiii ama fazlası acılaştırıyor.... afiyet bal olsun, ferahlık olsuuun efenim içtikçe beni hatırlayııın
sadeca ve vuvunun keklerine ilaveten meşhur dukan kekim :)
yok berkminem vallahi bak orda 12 dilim kek var yarın haftası henüz 6 dilim kekim var zulamda duri 4 tane ekmektende 1 tane ekmeğim var zaten aklıma gelirse yiyorumzeynep bu kadar keki 3 günde tek başıma yiyorum deme valla oklava gelir sana diyim ben
zeynep abla 'nın kek ve ekmek tariflerini yaptım:) tabi hayatımda ilk defa kek yaptığım için biraz acemilik oldu:) çok şekerli olmuş ama olsun,kaç gündür canım kek istiyodu, oturup yedim 2 dilim şekersiz çayla iyi gitti:)) biraz daha tarçınlı olsaymış süper olucakmış, birde kekim kabarmadı malesefbunca olumsuzluğa rağmen oturup o keki bitirebilirim şu an kendimi zor tutuyorum...
ekmeğe gelince müthiş bir şey yaa...resmen ekmek...keşke onları da sınırsız tüketebilsekama olmuyor malesef
Tarifler için teşekkürler zeynep ablacım
hamburger ekmeği 3 yumurta 2 kaşık ligt veya herhangi yoğurt 1 t.kaşığından az fazla karbonat ligt peynirimden şöyle dolu dolu 2 y.kaşığı 3 y.kaşığı y.keğeği 5 y.kaşığı buğday kepeği az tuz ve alabildiğince kıvam alana kadarda yulaf ezmesi koydum bir güzel yoğurdum ben bundan 3 tane çıkardım boyutu hamburger ekmeği kadar oldu bir elinizi ıslata ıslata yuvarlak şekil verin basık yapmamaya çalıştımki zaten çöker möker diye ama çökmedi yusyuvarlak oldular ben yapışmaz tepsime koydum öncesoğuk fırında 200 de pişirdim kokmaya başlayınca içide pişsin diye 175 e düşürdüm çokkk harika olmuş deneyin mutlaka süper
Zeynep'cim nihayet ekmeğini yaptım. Süpeeeeeeeeeeeer oldu! 2 yumurta, 4 kaşık yulaf kepeği ve 2 kaşık buğday kepeği kullandım. 6'lı muffin kalıbına koydum. Fırına ilk koyduğumda o kadar hızlı kabardı ki taşacak sandım da 200 dereceden 150 dereceye indirdim.Canım sağolasın
afiyet olsun canımmmmmmm beğenmene çok sevindim 6 tane ekmeği berkmine duymasın gizli gizli tırtıkla benim gibi eccük eccük
kızlar tek ihtiyacımız 1 limon , tatlandırıcı vee 1 lt suuu:)) heee bi de rende ve tülbent ya da ince delüklüüü süzgeççç:))
1 limonun kabuğunu rendeleyiniz efenim...üzerine biraz toz tatlandırıcı koyup az da limon suyuyla yarım saat bekletiyoruzz..sonra limon kabuklarını, limon suyunu ve normaal suyu deriiiiiiince bir kapta karıştırıyoruz...tatlandırıcı miktarını kendi zevkünüze göre ayarlayınızzz, toz tatlandırıcısı olmayanlar taneli olanlarla yapabilirler, ben splendayla yaptım hiiiiiiçç tatlandırıcı tadı yoktu hatta eşim anlamadı bileeee bu şekerli sen nasıl içiyorsun dedi tülbentle ya da süzgeçle şişelere dolduruyoruzzz...arzu edenler 1 tane taze nane yaprağını biraz ezip içine atabilir, güzel aroma veriyiiiiiiiii ama fazlası acılaştırıyor.... afiyet bal olsun, ferahlık olsuuun efenim içtikçe beni hatırlayııın
hamburger ekmeği 3 yumurta 2 kaşık ligt veya herhangi yoğurt 1 t.kaşığından az fazla karbonat ligt peynirimden şöyle dolu dolu 2 y.kaşığı 3 y.kaşığı y.keğeği 5 y.kaşığı buğday kepeği az tuz ve alabildiğince kıvam alana kadarda yulaf ezmesi koydum bir güzel yoğurdum ben bundan 3 tane çıkardım boyutu hamburger ekmeği kadar oldu bir elinizi ıslata ıslata yuvarlak şekil verin basık yapmamaya çalıştımki zaten çöker möker diye ama çökmedi yusyuvarlak oldular ben yapışmaz tepsime koydum öncesoğuk fırında 200 de pişirdim kokmaya başlayınca içide pişsin diye 175 e düşürdüm çokkk harika olmuş deneyin mutlaka süper
zeynep hanım yulaf ezmesi nedir?nerden bulabiliriz.bu tarifi yapmak istiyorum ama yulaf kepeği var bende onumu demek istediniz.
görmüşken ben cevap vereyim dedim..aslında yulaf ezmesi en kolay bulunan ve hemen hemen her markette yer alan bi ürün,migrosta kolaylıkla bulabilirsiniz mesela..sizde ise en zor bulunan kepek var zaten o zaman işiniz gayet kolay..yulaf ezmesi ve buğday kepeğini tariflerimizde kıvam tutturmak için kullanıyoruz böylece çok değerli olan yulaf kepeğini biraz daha idareli kullanmış oluyoruz
Zeynep'cim nihayet ekmeğini yaptım. Süpeeeeeeeeeeeer oldu! 2 yumurta, 4 kaşık yulaf kepeği ve 2 kaşık buğday kepeği kullandım. 6'lı muffin kalıbına koydum. Fırına ilk koyduğumda o kadar hızlı kabardı ki taşacak sandım da 200 dereceden 150 dereceye indirdim.Canım sağolasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?