Dukan diyet tariflerim

Fırında Mücver

Malzemeler:
- 5 çorba kaşığı silme taze lor (Yağsız ve tuzsuz olacak)
- 100 gram dana kıyma (Yağsız olacak)
- 500 gram rendelenmiş kabak
- 10 çorba kaşığı silme yulaf kepeği
- 5 çorba kaşığı dolusu kıyılmış taze soğan
- 3 çorba kaşığı tepeleme taze, kıyılmış nane yaprağı
- 3 çorba kaşığı tepeleme maydanoz 1 tane yumurta
- 1 fiske tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Yumurta, kepek, tuz ve karabiberi karıştırın. Loru ilave edin. Rendelenmiş kabağı elle sıkıp suyunu süzün. Maydanoz ve soğanı ekleyin. Hazırladığınız harcı üzerine boşaltıp karıştırın. Ateşe dayanıklı cam tencereyi hafifçe yağlayın ve fazlasını peçete ile silin . Mücverî boşaltın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktakî (180 derecede) fırında üstü kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin.
KIZLAR BUNU AZ ÖNCE İNTERNETTE BULDUM RESMİ DE VARDI KOPYALADIM HEMEN.YULAF KEPEĞİM BİTTİ ALINCA BEN DE DENİYCEM

Arkadaşlar dün akşam yaptım, ps günleri için uygun:
Bol miktarda kuru soğan, domates ve yeşil biberi küçük küçük doğrayıp teflon tavaya koydum. Üzerine kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyip çok az suyla 5 dakika kadar pişirdim ve daha sonra levrek filetoları ekledim. Pişmenin sonuna doğru üzerine bolca maydanoz koyup altını kapattım ve evdeki herkes bayıldı.

Bunu da bu akşam yaptım (daha doğrusu eşim yaptı), protein günlerine uygun:

Bütün haldeki ayıklanmış levrekler tuzlanıp karabiberlenir ve pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yatırılır. Levreklerin içleri bol sarmısakla doldurulur ve üzerlerine birkaç çizik atıldıktan sonra 200 derecedeki fırında hiç yağ eklemeden pişirilir. Ben iyi pişmiş sevdiğim için 30 dakika pişirdim ama 20-25 dakika da yeterli olur.

ama ben bunu yapamamki ne kadar kakao koycaz anlayamam

Canım benim afiyet şeker olsun...ben genelde az havuçlu-tarçınlı ya da kakaolu gojili yapıyorum..ama hepsi birden de güzel oluyor:)
canım bendeki soya sosu amoy'un..kocaman şişe...900 gr filan marketten 5-6 liraya mı ne almıştım,net hatırlamıyorum..
ama bak bu sitede daha ucuza var,başka şeyler de alacaksan düşünebilirsin...duyan da bu site benim sanacak,dünden beri reklamını yapıyorum ,beğendim ama napayım :)

AMOY SOYA SOSU 900 GR.

Sağol berrincim..ben zaten bu akşam buna benzer birşey denemeyi düşünüyorum kıymalı...ben söylerim yarın :)
bir tavsiye de benden arkadaşlar 8-10 ıspanak yaprağı kıyın bu karışıma..çok güzel oluyor...bir de dereotu...üzerine de çörekotu..bunları neden söylüyorum,berrinin mis gibi tarifini sabote etmek için mi ...hayııırrrrrrrr.... :) arkadaşlar çörekotunun da,dereotunun da,kimoyunun da zayıflamaya pozitif etkileri var..hazır yakışan tarifler de kullanalım diyorum olmamı ki

ssoleil kullanıcısından alıntı

- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yağsız süt 500 gram
- Toz tatlandırıcı 5 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı toz az yağlı kakao(yağsız bulabilirsen daha iyi)

bir kapta kakao nişasta ve tatlandırıcıyı karıştırıp yavaş yavaş sütü ekliyoruz kısık ateşte tahta kaşıkla pişiriyoruz dolapta 2 saat bekledikten sonra hindistan cevizide ekleyebilirsin üstüne

Arkadaşlar gayet güzel oluyor,ben mikserle çırpmıştım ocağa koymadan önce..

Son düzenleme:
Kepekli Grissini
1 ¾ su bardağı yulaf kepeği
1 paket Dr Oetker maya
½ çay kaşığı tuz
½ su bardağı + 2 çorba kaşığı sıcak su
Yapılışı:
1-) Bir kaseye un+ tuz +maya koyup , kuru malzemeleri kaşıkla karıştırın
.
2-) Kuru malzemelerin içine sıcak suyu ekleyip , önce kaşıkla sonra elinizle güzelce karıştırın.
3-) Kasenin üzerine bir kapak kapatın, hamur mayalansın.Yaklaşık 45 dakika kabartın.
4-) Kabaran hamuru 24 parçaya ayırın.Hatta ayırabilirseniz 30 parçada olabilir.
5-) tepsiye yağlı kağıt serip , aralıklarla grissinileri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp , susam yada haşhaş tohumu serpin. Bir 15 dakika daha bekletin, grissiniler tekrar hafif kabarsın.
6-) Fırını 200 dereceye getirip ,12 dakika kadar pişirin. Fırını kapatıp , içinde soğumaya bırakın , gevrekleşsin.
IHLAMURCA: Eğer daha sonra ki günlerde gevrekliği giderse 2-3 dakika tekrar fırınlayabilirsiniz.

arkadaşlar bu tarifi şimdi face sayfasından buldum ama denemedim o yüzden nasıl olduğu konusunda bi fikrim yok normalde kepekli un diyo biz yulaf kepeğiyle deneyebiliriz die düşündüm...

ama benim misiri nisastam yokk jöle kullansam olmaz mi kiii:44: ayyy gözüm döndü tatli krizim tuttu dukan mukan dinlemiycem simdi hee

ilave lezzetler için teşekkür ederim vuvum.

kızlar tavsiye edemicem dün yaptım çöpe attım çok kötü oldugörüntü süperdi bildiğiniz galeta fakat mayadanmıdır nedir böle berbat bi tat bıraktı ağzımda tarifde edemiyorum ama hiç güzel değildi..mis gibi ekmeklerimize kreplerimize poğaçalara devam edelim bunu unutalım..çok başarısız

Daha önce yazmıştım ama yeni arkadaşlar için tekrarlayayım.
Dukan dan önce duyduğum bir tarif,kayınvalidem denemişti,çok güzel olmuştu..o da seda sayan da dinlemiş,yanlış hatırlamıyorsan marankinin tarifi...

evet bu böreğin en önemli püff noktası da yufka yerine beyaz lahana yaprağı kullanılması.o içine sebze koymuştu ama kayınvalidem kıymalı yaptı süper oldu...Yapraklar haşlanıyor önce..sonra yufka gibi tepsiye seriliyor üzerine beşamel sosu(bizimki yağsız,süt ve yulaf kepeğiyle olacak) ,üzerine bir kat da lahana,sonra üzerine kıymalar(ayrı biryerde istediğiniz gibi kavurun,sosla soğanla,sarımsakla filan)üzerine yine beşamel sosu..en sonunda üzerine genel beş.sosu ve fırına..süper oluyor..(işte bunun içini ıspanak, pırasa,havuş ve taze soğanla hazırlamışlar programda öyle de çok güzel...)
normal öğünüm için uğraşmam ben kapuska yemeği yaparım daha kolay,ama misafirleriniz varsa örneğin onlar da hafif birşeyler istiyorsa süper olur.ya da onlara normal börek ikram ediyorsanız siz de bundan yiyebilirsiniz.

Eskiler bilir,bunu da 1 ay kadar önce yazmıştım...Eşim çok beğendiğinden ben 3-4 kere yaptım...
Benim nefsimi çok köreltmişti,acaip canım pizza çekiyordu ve resmen kesti beni...
Afiyet şeker olsun

Önce hamuru (yine bilenler vardır,kahverenginin ekmek tarifinnin bolca ilaveler yapılmış hali):
bir kapta 2 yumurta ,2-3 kaşık lor ya da b.peynir,2 kaşık yoğurt,3 kaşık süt,kabartma tozu,tuz,istediğin baharat,çörekotu ve diğer yeşilliklerden istediğin (nane,taze soğan,dereotu,maydanoz,reyhan,fesleğen vs.vs.) ,alabildine yulaf+buğday kepeği (aşağı yukarı 5-6 kaşık y.kepeği + 2-3 kaşık buğday kepeği,krep kıvamından daha koyu bir kıvamı olacak ona dikkat edin,sıvı olduysa daha ekleyin
(kek kıvamından biraz daha koyu,hamur kıvamı kadar da sert değil,koyu bir kek gibi)
İyice karıştırın tavaya yayın,kapağını kapatın(cam kapaklı olursa iyi olur,görürsünüz içini)Büyüğe yakın bir tavaydı benimkisi,yaydığınızda yüksekliği 1 cm filan olacak sanırım,kalın hamurlu bir pizza gibi.
Bunu ister fırında yapın,ama ben ocakta daha çok sevdim..iyice kısık ateşte yavaş yavaş pişrirseniz güzel kabarıyor.

10-15 dk sonra kapağını açıp üzerine biraz rendelenmiş light kaşar serptim,ara ara yerlerine az ketçap (ya da domatesli acılı bir sos olabilir) döktüm,üzerine de 2-3 adet jambon ve 1-2 dilim çemensiz pastırmayı parçalaıp koydum,bir de yarım kırmızı biberi ince ince kesmiştim,onları koydum,üzerine tekrar az kaşar rendeledim,kapağını kapattım ve 15-20 dk da o şekilde kısık ateşte pişirdim..
Önemli olan gerçekten kısık ateş,tavanın kapağının kapalı olması.yumuşacık enfes birşey oldu..bayıldık..şiddetle tavsiye ederim...

sağol vuvucum sanki ben markette bu markayı gördüm gibime geliyor bi bakim emin değilim ama bu sitedeki çok uygun ya harika yani buralarda balsemik sirkede yokmudur acepp yavv

k kakao koymasakta olur deme vuvucum var yağı azaltılmış kakaom ama hani ben böle beyaz beyaz bildik muhallebi gibi olsun istiyorumda o bakımdan şettiydimde

k
kakao koymasakta olur deme vuvucum var yağı azaltılmış kakaom ama hani ben böle beyaz beyaz bildik muhallebi gibi olsun istiyorumda o bakımdan şettiydimde

walla canımcım olur büyük ihtimalle ama kakaolu da öyle güzel ki,sanki spangle gibi,ya da çikolata gibi...tavsiye ederim...ama sen bir de kakaosuz dene,olduysa öyle de yeriz...bu tatlı gerçekten çok güzel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…