sadecam bende yoğurtlu semiz yiyemiyom bu benim için çok iyi oldu canım eline sağlık bende böle yaparım artık domatesi pişirmiyosun demi birde semizi sade yaprakmı kullanıyon yoksa olduğu gibimi kullancazilk olarak sosunu yapıp buzdolabına atıyoruz kızlar..hatta ben sosunu kapaklı bi kapta tutuyorum yiyeceğim kadar döküp yiyorum semizotunun üstüne..sos için 3-4 tane domatesin kabuklarını soyuyoruz zar şeklinde doğruyoruz...5-6 diş sarımsağıda minik minik doğrayıp domatese ilave ediyoruz...biraz kırmızı pul biber tuz nar ekşisi ve çokaz zeytinyağını döküp sosu karıştırıyoruz...dolapta soğusun iyice tatlar birbirine geçsin..semizotlarınıda yıkayıp salata kurutucusunda kurutup kapaklı bi kaba alırsanız baya bi süre dayanıyo..ben bi demeti 3 sebze günümde falan anca bitiriyorum..nar ekşisi içinde diyete uygunluğunu pek bilemiyorum ama çokaz kullanıldığından bi sakınca görmüyorum...ama içiniz rahat etmezse balzamik sirkeylede olabilir..afiyet olsun:)
2 yemek kaşığı süt tozu
2 yemek kaşığı yağsız süt
istenilen miktarda tatlandırıcı ben stevya kullanıyorum
bitter sütlü isteğe göre yağsız şekersiz kakao
bütün malzemeleri kapta karıştırıyoruz daha sonra buzkalıplarına döküp buzluğa atıyoruz.. 4 saat sonra çikolatalarımız hazır:81: ben denedim bugun biraz fazla kakao koymuşum bitter oldu:2:. Eğer sütaş light meyveli alıyorsanız onunla da çikolata tarifim var fakat daha denemedim
sadecam bende yoğurtlu semiz yiyemiyom bu benim için çok iyi oldu canım eline sağlık bende böle yaparım artık domatesi pişirmiyosun demi birde semizi sade yaprakmı kullanıyon yoksa olduğu gibimi kullancaz
2 yemek kaşığı süt tozu
2 yemek kaşığı yağsız süt
istenilen miktarda tatlandırıcı ben stevya kullanıyorum
bitter sütlü isteğe göre yağsız şekersiz kakao
bütün malzemeleri kapta karıştırıyoruz daha sonra buzkalıplarına döküp buzluğa atıyoruz.. 4 saat sonra çikolatalarımız hazır:81: ben denedim bugun biraz fazla kakao koymuşum bitter oldu:2:. Eğer sütaş light meyveli alıyorsanız onunla da çikolata tarifim var fakat daha denemedim
Sevgili dukancılar, diyetisyenle diyet yaptığım dönemlerde tuttuğum diyet yemek tariflerini buldum. Dukana uyarlayarak yazıcam şimdi onları ama yetişemediğim yerde sizlere danışmak suretiyle tarifin aslını yazıcam. Fikir üretip belki bunları da uyarlayabiliriz dukan diyetimize :)
Böğürtlen aromalı su muhallebisi
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yağsız süt
2 tatlı kaşığı nişasta (bunun yerine dukana uygun olarak ne koyabileceğimizi ben tahmin edemedim)
2 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
Böğürtlen aroması (elinizde hangi aroma varsa kullanabilirsiniz tebi)
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, ateşte koyulaşana kadar pişirip kaselere koyup soğutup bi güzel yiyoruz.
Sütlü İrmik Tatlısı (bizimkisi sütlü yulaf kepeği tatlısı olabilir diye düşündüm ben)
1 litre yağsız süt
1/2 su bardağı su
1 su bardağı irmik (bunun yerine yulaf kepeği kullanabiliriz dedim ama sizler daha tecrübelisiniz tebi bu konuda)
1 paket vanilya (aroma kullanırsak daha iyi tebi)
10 yemek kaşığı toz tatlandırıcı (miktar bana fazla geldi şahsen isteğe göre azaltılabilir diyor tarifte de)
limon kabuğu rendesi, tarçın
irmik, vanilya ve limon kabuğu rendesini bir tencereye koyup üzerine süt ve su ilave ediyoruz, iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ilınınca tatlandırıcıyı ekliyoruz. Önceden ısıtılmış cam tepsiye yayıp soğutuyoruz. 1 gün buzdolabında bekletilmesi tavsiye olunuyor efendim, tarçınla tüketebiliyoruz.
Not: her evre için uygundur.
Pazıda Levrek Sarma
400 gram levrek fileto
4 adet pazı yaprağı
6 adet mantar
2 adet defne yaprağı
1 çay bardağı su
5 adet çekilmemiş top karabiber
1 tatlı kaşığı kapari
1 adet kuru soğan
soğanı yuvarlak halkalar halinde doğrayın. hafifçe tavada pembeleştirin. (tarifte 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanıyor ama ben bunu yaparken dukan usulü için elma sirkesi kullandım tavada çevirirken soğanları. sirkeden iğrenen insan ben, maşallah lüpleettim hepsini) Soğana defne yaprağı, mantar, kapari ve karabiberi ekleyin. Üzerine fileto yapılmışi yıkanmış levrekleri yerleştirin ve su ekleyerek 10 dakika kısık ateşte pişirin. Önceden haşladığınız pazı yapraklarına levreği ve diğer malzemeleri sararak ya da sadece levreği sarıp diğer malzemeleri yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz.
Not: Seyir evresinin ps günleri için uygundur.
Uzun Süre Tokluk Sağlayan Yoğurtlu Karnabahar
İsterseniz brokoli ile de hazırlayacağınız tarifte karnabaharları hafifçe haşlayıp ya da buharda pişirip üzerine kıyılmış dereotu kullanıyoruz. Üzerine isterseniz sarımsaklı, ya da sade yoğurt ve limon suyu kullanabilirsiniz.
Kalorisi Yok Denecek Kadar az Salatalık cipsi
İyice yıkanmış salatalıkları kabuklarıyla birlikte dilimleyip üzerine limon ve dereotu serpiyoruz.
El Oyalayan Taze Fasulye
Taze Fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp elma sitkesi, karabiber ve çok az tuzla tatlandırın. Yanında yoğurt tüketebilirsiniz.
İştah Kesen Hindili Ispanak
ıspanakları elinizle parçalayıp üzerlerine haşlanmış hindi göğüslerini didikleyip serpin. Sarımsaklı, pul biberli diyet yoğurt ile soslayın.
Yeme Krizlerini Önleyen Dereotlu Sütlü Sebze Çorba
İstediğiniz bir sebzeyi az su, yarım demet dereotu ve 1 yemek kaşığı yulaf kepeği ile pişirin. Blenderdan geçirin. Üzerine 1 su bardağı diyet süt ekleyip tüketebilirsiniz.
Uyarı: Çok sulu hazırlamayın.
Gün Boyu Tokluk Sağlayan Yeşil Omlet
1 yumurta ve 2 yumurta akını pulbiber ve kimyonla çırpın (pul biber serbest mi emin olamadım çünkü yağlı oluyor bazen) İncecik Kıydığınız maydonoz, dereotu ve kırmızı biberi (sadece ps günlerinde bu seçeneği ekliyoruz) suda pişirin. Süzdükten sonra son olarak üzerine çırptığınız yumurtaları ekleyerek servis edin.
Metabolizma Hızlandırıcı Meyveli Yoğurt
1 bardak az yağlı yoğurt
1 tatlı kaşığı kahve
1 soyulmuş, doğranmış kivi
1 dilim ananas
tüm malzemeleri karıştırıp blenderdan geçirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz
Not: Sadece güçlendirme evresinde günde 1 defa tüketilebilir.
Metabolizma Hızlandırıcı Ara Öğün
4 tane kırmızı biber
8 yemek kaşığı lor peyniri
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
birkaç yaprak taze nane
12 çeri domates
kırmızı biberlerin içerisinde diğer malzemelerimizi karıştırıp dolduruyoruz.
Not: Sadece güçlendirme ve seyir evresindeki ps günleri için uygundur.
Kabak Cipsi
Kabağı soyup tohumlarını temizleyerek parmak patates şeklinde doğrayın. Az zeytinyağı ile soslayıp önceden ısıtılmış fırında yağlı pişirme kağıdında kızaartın. Biraz tuzlayıp toz zerdeçal ile tatlandırabilir, film izlerken yoğurda batırıp cips olarak tüketebilirsiniz. Dukan diyetinde zeytinyağı kullanmadan fırınlıyoruz.
Bedeni Tazeleyen Maydanoz Mücveri
1/2 kg ıspanak
100 gram light beyaz peynir
1 demet yeşil soğan
2 demet maydanoz
1 su bardağı light süt
2 yumurta, 2 yumurta akı
1 tatlı kaşığı kuru nane, pul ve karabiber
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
Kaynamış suya ıspanakları 3 dakika atın hemen çıkarın. İnce ince kıyın. Yumurta, süt ve beyaz peyniri ezip karıştırın, bulguru ve kuru naneyi katın. Tüm karışımı ıspanak, ince kıyım soğan, ıspanak, soğanla karıştırıp borcama aktarıp fırında pişirin. Biberleri ekleyip tüketin.
Not: Seyir evresinde ps günlerinde tüketilebilir. Tek problemi yağ kısmının dukana uymaması. Onun için spreyle tavayı yağlayıp, fazlasını alıp tavada pişirebilirsiniz.
Diyet Çerkez Tavuğu
2 adet kerebiz
1 limon
200 gram light yoğurt
2 y.k. kıyılmış dereotu
nane
Kerevizi soyup rendeleyin, Suyunu süzdürerek limon suyu sıkılmış suda bekletin. Dereotu ve naneyi sarımsaklı veya sade yoğurtla karıştırın. Kerevizleri süzüp yoğurtla arıştırın. Üzerine haşlanmış tavuk göğsü didip dereotuyla süsleyip servis edin.
Bağışıklık Arttıran Karnabahar Çorbası
1 orta boy karnabahar
light süt
bol dereotu
Karnabaharı çiçeklerinden ayırıp üzerlerini örtecek kadar su ve 1/2 demet dereotu ile haşlayın. Blenderdan geçirin. Üzerine sütü (miktarı isteğe bağlı) süt ekleyip servis edebilirsiniz.
Patates püresine inat: Beyaz Püre
Karnabaharı haşlayıp püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı tereyağı ile kimon ve deniz tuzuyla karıştırın. (tereyağ yerine light labne kullanabilirsiniz.)
Yaşasın Zayıflıyorum Çorbası
4 büyük boy domates
2 adet kabak
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
kıyılmış maydanoz
Domatesleri rendeleyip pişirin. Üzerine kabakları ve tavukları küp küp doğrayıp pişmelerine yakın (ihtiyaç görürseniz) su ekleyebilirsiniz. Daha sonra yulaf ezmesini ekleyin. Son olarak maydanozları kıyıp karışıma ilave edin.
Kolay Kabak Çorba
1 kilo kabak
1 kilo soğan
1 demet dereotu
1-2 bardak su
1/2 paket light labne
Kabak, soğan, dereotu ve su tencereye konularak pişirilir. Daha sonra blenderdan geçirilir. Üzerine yarım paket light labne, karabiber ve tuz ilave edilir.
Special Somon
4-5 dal dereotu
2 küçük parça taze zencefil
2 diş sarımsak
150 gram somon
Havanda dereotu, zencefil, sarımsağı iyice dövün. Somonun üzerine 1-2 bıçak darbesiyle çentik yapın. Hazırladığınız sosu balığın üzerine iyice yedirin. Isıya dayanıklı kabın içerisine hazırlamış olduğunuz somonu ve dilimlenmiş soğan halkaları yerleştirin. 200 derecede pişirin.
Not: atak ve protein günlerine de uygundur.
Tarifin aslında borcama yerleştirirken 1/4 ayva ve 1/4 elmayı dilimleyip eklemiş.
Kabak Fileto
1 orta boy kuru soğan
1 adet yeşil soğan
1 adet limon
1/2 çorba kaşığı yulaf kepeği
1/2 çay bardağı su
küp küp doğradığınız kuru soğanları tavada kavurun. (yine sirke kullanabilirsiniz, tadı ve kokusu olmuyor.) Üzerine taze soğanları doğrayıp ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra kabakları fileto gibi doğrayıp ekledikten sonra başka bir kasede 1 limon suyu ve 1 çorba kaşığı yulaf kepeğini karıştırıp kabaklara ekleyin. 1/2 çay bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte pişirin.
Kas Kitlesini Arttıran Fırın Köfte
200 gram dana kıyma
Kıyılmış frenk soğanı
Rendelenmiş sarımsak
karabiber, kimyon, tarçın
Malzemeleri kıymaya karıştırıp yoğurun. Köfte haline getirin. 4 parçaya ayırıp köfte şekli verin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
Pırasa Çorbası
1 kilo pırasayı ince ince doğrayın. 4bardak suya koyun ve biraz tuz ekleyin. Orta büyüklükte 2 enginar ve 1/2 limonnun suyunu da ekleyin. 1 su bardağı diyet süt, kimyon, dereotunu da ekleyip kaynatın. Blenderdan geçirin.
Not: Enginar kısmı diyete uymuyor, onun muadili olarak yer elması ya da kereviz kullanabilirsiniz.
Ton Tutan Salata
Taze nane, maydanoz, domates, tatlı kırmızı biberi doğrayıp sumakla tatlandırın.
Kırmızıbiber Çorbası
15 adet kırmızı biber
1 iri kırmızı soğab
1 tatlı kaşığı salça
Taze zencefil rendesi
su
Malzemeleri irice doğrayarak üzerini 2 parmak su geçecek kadar suyla kaynatıp blenderdan geçirin.
Sevgili dukancılar uyarlayabildiğim tarifler bu kadar. Eksiklerim vardır mutlaka. Lütfen sizler müdahale edin :)))
Baharatlarin nimetlerinden faydalanalim degil mi? Ben bu yemegi diyette degilken de cok sik yapardim, hem coook leziz hem de dükana uygun bir tarif;
KÖRILI TAVUK
Malzemeler;
- Istedigimiz miktar gogüs veya bonfile tavuk (yani tavugun yagsiz kisimlari tercih edilir )
- 1 kücük kuru sogan
- 3-4 dis sarimsak
- Köri baharati (Her marketin baharat bölümünde bulunmaktadir. Sari renklidir, hatta görüntüsüyle kimyonun daha sarisini andirir.)
- 1 yemek kasigi soya sosu
- 1 tatli kasigi zeytinyagi
Tavuklari cok da kücük olmayacak sekilde küp küp dogruyoruz. (Cünkü zaten pisince bayaa kücülüyorlar )
Yine sogani kücük küp seklinde dograyip sarimsaklari da eziyoruz.
Kizdirilmis ve en cok 1 tatli kasigi zeytinyagi dökülmüs tavaya önce soganlari atip cok az suyla kavuruyoruz. Hemen ardindan dogranmis tavuklarimizi ve sarimsagi atip tavuk sote gibi karistirarak kisik ateste biraz pisiriyoruz. Tavuklar suyunu cektiginde soya sosunu ve göz karari köri baharatini ekleyip karistiriyoruz. Karisim, köri baharatindan dolayi sarimtrak bir renk almali. (köriyi biraz cok katmanizi öneririm cünkü cok olunca daha lezzetli oluyor. Tabi damak tadiniza kalmis...) Yemege ayrica tuz eklemenize gerek yok cünkü soya sosu zaten tuzlu bir sos.
Arada karistirarak pismeye birakiyoruz. Afiyet olsun ...
Bu da fotografi ;
Eki Görüntüle 213022
KEK TARİFİ
Vuvucum müsadenle diğer tarafa daha önce yazdığın bir tarifi elimin altında olması için buraya da kopyalıyorum ziraaa bu tarif güzel tutuyor çok denedim biliyorum
3 yumurta ve 5-6 kaşık splendayı çatalla 2-3 dk çırpıyorum,sonra üzerine 3-4 kaşık yoğurt,çok az da süt koyuyorum..6 kaşık filan yulaf ezmesi ya da kepeği (ben 4 kaşık yulaf+2 kaşık buğday kepeği koyuyorum ama farketmez sizde ne varsa ondan yapın)kabartma tozu,tarçın,1 tatlı kaşığı hindistan cevizi,evde varsa vanilya aroması..(limon ve portakal aromaları da varmış,keki tarçınlı değil de meyveli seven bu aromalardan ve goji berry koyup yapabilir-bunların hiçbirisi olmazsa olmaz değil,hepsi tatlandıran şeyler) ,yine isterseniz yarım havuç rendeleyin,goji beryy isterseniz koyun bence yakışıyor...bunların hepsini 1-2 dk iyice karıştırıp yağladığım teflon kek kalıbına koyuyorum...hoop 180-200 derecede 25 dkda filan pişiyor...uzun anlattığıma bakma...kekin toplam yapma süresi 7-8 dakka...süper oluyor...bu arada benim ölçüler göz kararı ,sen kıvama dikkat et...normal kek kıvamı...ama koyu olmamasına çalış...çünkü daha sıvı olunca daha güzel oluyor kek..isteğe göre sütü ya da kepeği artırırsın...
ayyy bunlar harika olmuşşş ellerine sağlık
Tesekkür ederim canim, bgnkü yemegim buydu, cook lezzetliydi.
Bu arada arkadaslar acaba sizce pasta kremasi, krem santi kivaminda bir sey yaratabilir miyiz dükan usulü? Kitapta bazi soslarda misir unu kullaniyor, kremayi da misir unu ile yapsak olur mu ki? ne dersiniz?
Tesekkür ederim canim, bgnkü yemegim buydu, cook lezzetliydi.
Bu arada arkadaslar acaba sizce pasta kremasi, krem santi kivaminda bir sey yaratabilir miyiz dükan usulü? Kitapta bazi soslarda misir unu kullaniyor, kremayi da misir unu ile yapsak olur mu ki? ne dersiniz?
KEK TARİFİ
Vuvucum müsadenle diğer tarafa daha önce yazdığın bir tarifi elimin altında olması için buraya da kopyalıyorum ziraaa bu tarif güzel tutuyor çok denedim biliyorum
3 yumurta ve 5-6 kaşık splendayı çatalla 2-3 dk çırpıyorum,sonra üzerine 3-4 kaşık yoğurt,çok az da süt koyuyorum..6 kaşık filan yulaf ezmesi ya da kepeği (ben 4 kaşık yulaf+2 kaşık buğday kepeği koyuyorum ama farketmez sizde ne varsa ondan yapın)kabartma tozu,tarçın,1 tatlı kaşığı hindistan cevizi,evde varsa vanilya aroması..(limon ve portakal aromaları da varmış,keki tarçınlı değil de meyveli seven bu aromalardan ve goji berry koyup yapabilir-bunların hiçbirisi olmazsa olmaz değil,hepsi tatlandıran şeyler) ,yine isterseniz yarım havuç rendeleyin,goji beryy isterseniz koyun bence yakışıyor...bunların hepsini 1-2 dk iyice karıştırıp yağladığım teflon kek kalıbına koyuyorum...hoop 180-200 derecede 25 dkda filan pişiyor...uzun anlattığıma bakma...kekin toplam yapma süresi 7-8 dakka...süper oluyor...bu arada benim ölçüler göz kararı ,sen kıvama dikkat et...normal kek kıvamı...ama koyu olmamasına çalış...çünkü daha sıvı olunca daha güzel oluyor kek..isteğe göre sütü ya da kepeği artırırsın...
kızlar kitaba bakarken mısır unu kullanabildiğimizi gördümde internetten MISIR UNLU KREP tarifi buldum.ben yapmadım ama yulaf kepeğiniz kalmadığında ve karnınız acıktığında alternatif olarak düşünebilirsiniz dedim resmi de varken tarifin koyayım dedim
Mısır Unlu Krep
Malzemeler
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
yeterince tuz ve karabiber
içi için
Yeterince beyaz peynir, domates, taze soğan ve taze nane
Eki Görüntüle 213096 afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?