kızlar kitaba bakarken mısır unu kullanabildiğimizi gördümde internetten MISIR UNLU KREP tarifi buldum.ben yapmadım ama yulaf kepeğiniz kalmadığında ve karnınız acıktığında alternatif olarak düşünebilirsiniz dedim resmi de varken tarifin koyayım dedim
Mısır Unlu Krep
Malzemeler
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
yeterince tuz ve karabiber
içi için
Yeterince beyaz peynir, domates, taze soğan ve taze nane
Eki Görüntüle 213096 afiyet olsun
mısır unu serbestmi bu imkansız bence ya mısır bile yasakken unu nasıl serbest olur
değerlere bakın..
MISIR UNU (BESİN DEĞERLERİ)
Adı.............: Mısır unu
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 7,8
Karbonhidrat: 76,9
Yağ…........: 2,6
Kolestrol...: -
Kalori….....: 368
Bence süte süt tozu katarsak süt yoğunlaşıp krema gibi olabilir azcıkta light labne ya da tuzsuz lor eklersek daha da yoğun olur... Denemek lazım gerçi dr oetkerin light krem şantisi var ama biraz yağlı..
kızlar kitaba bakarken mısır unu kullanabildiğimizi gördümde internetten mısır unlu krep[ı][/ı] tarifi buldum.ben yapmadım ama yulaf kepeğiniz kalmadığında ve karnınız acıktığında alternatif olarak düşünebilirsiniz dedim resmi de varken tarifin koyayım dedim
mısır unlu krep[ı][/ı]
malzemeler
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
yeterince tuz ve karabiber
içi için
yeterince beyaz peynir, domates, taze soğan ve taze nane
Eki Görüntüle 213096 afiyet olsun
bu krepler çok güzel görünüyor.. ellerine sağlık...
Nixcim mısır unu serbest değil elbette. Kitaptaki tariflerden birinde beşamel sos için sadece 1 tatlı kaığı kullaılıyordu. Arkadaşlar da kepeğe ilave olarak az miktarda kullanmayı düşündüler diye tahmin ediyorum.
ellerine sağlık canım
berrincim emeğine sağlık canım kardeşim hiçde boş durmazsın maşallah valla çok iyi ettin bende bulamıyodum geçmiş sayfalarda bu tarifi diyete girdim gireli hiç kek türü bişey yemedim artık bikek yapmak farz oldu bana denicem hemenn
kızlar benim normalde yaptığım tiramisu kreması var, yarım lt süt, 3 yumurta sarısı, 2 kaşık şeker, 2 kaşık undan..normal pastalara da koyuyordum...piştikten sonra da labne koyuyordum..un yerine yulaf kepeğiyle yapılabilir...diğerlerini de light kullanırsak sorun olacağını sanmıyorum, hatta içerisine 1 kaşık kakao koyup puding gibi bile yenebilir belki...ama yulaf kepeği tadını nasıl yapar onu bilemem kiiii
Ya arkadaşlar bu şinitseli başka bir arkadaş yazmıştı,ben de denemiştim...kim olduğunu hatırlamıyorum..kusura bakmasın..ben buraya ekleyeyim,kim yazdıysa sahiplenir zaten tarifi :)
Yine resim yok arkadaşlar ama rahat olun yine denenmiş bir tarif:)
zaten tarif bile yok,çok basit ...ince ince dilimlenmiş göğüs dilimlerini(biftek şeklinde) yumurtalı ve sütlü karışıma iyice buluyoruz,sonra da yulaf kepeği-buğday kepeği karışımına buluyoruz..
(ben çörekotunu çok sevdiğimden çörekotuda kattım bu karışıma,ayrıca tolore ürünlerden mısırunu da katabilir isteyen bence az birşey,daha da güzel olur) sonrada az yağlanmış teflon tavada iki taraflı kızartıyoruz..bu kadar:)
ben yarım kilo tavuk için 2 yumurta kırmıştım,yarım çay bardağınndan biraz az da süt koymuştum...tam geldi gibi..siz de denersiniz..
gerçekten güzel oluyor..eşim de beğendi,şinitzeli pek sevmez...
vuvu bende akşam kekini yaptım gojiberili çok güzel oldu gojilerde havuç gibi durmuş içinde baton kek kalıbında yaptım harika oldu sana ne sorcam ben hiç soya sosu kullanmadım daha önce şimdi bende yemeklerimi lezzetlendirmek için almak istiyorum okadar çok varki hangisi iyidir lezzetlidir karar veremedim ne önerirsin banaArkadaşlar bende de bir tavuk sote tarifi var,kusura bakmayın resim çekemedim ama sıksık yaparım çok lezzetli oluyor..
Göğüsleri kuşbaşı kesiyoruz ve "2-3 diş sarımsak,3-4 kaşık soya sosu,2-3 kaşık süt ve 1-2 tatlı kaşığı buğday nişastası"ndan oluşan sosta bekletiyorum yarım saat filan...ben soya sosunu severim o yüzden isteyen daha fazla koyabilir..Buğday nişastası diyete tam uygun olmadığı için az kullanın ya da mısır nişastası ile karıştırarak kullanabilirsiniz..ben açıkçası 2 tatlı kaşığı b.nişastası ile yapıyorum çok güzel oluyor...
Sonra teflon tencerede ya da vog tavada ince ince kestiğim soğanlar ve sarımsak ile yine ince ince (jülyen)doğranmış kırmızı biberleri kavuruyorum ve tavukları sosuyla atıp biraz daha kavuruyorum sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyorum..
ocaktan almadan 10 dk önce filan biraz domates suyu döküyorum..(salça da olur,domates de olur,sadece soya tadı almak istiyorsanız hiç koymasanız da olur)
Leziz oluyor tavsiye ederim..
Merhaba arkadaşlar tuzsuz lor peyniri bu diyette en çok kullandığım malzemelerden birisi.
yarım kilo lor peyniri alıyorum içine bir yumurta iki çor kaş yulaf kepeği ve kabartma tozunu koyuyorum iyice karıştırdıktan sonra ikiye ayırıyorum birisni tuzlu birisini tatlı yapmak için.
Tatlının içine ne isterseniz koyun i ister sade ister vanilya yada aşka aromayla. limon yada portak rendeleyebilrsinizi yada sadece tarçınlı yapabirliisniz. kendi zevkinize göre kendi karışımınızı kendiniz yaratn.
Tuzlu kısmı içinse içine herhangi bir peyniri derotui maydonoz vs . yada sosis.salam.jambon.yağsız olmak kaydıyla salca kekiki pul bier çörek otu. pizzaya ne koymak isterseniz yeşil biber vs koyup şekil verebilrsiniz oda güzel oluyor tuzlusunu birde pide şeklinde deneyeceğim az bişey ciğ kıymai soğanç salca yeşil biber salça vs güzel olacağını tahmin ediyorum. yada kıymayı soğanla kavurup kıymalı pogaca gibi ama hepsini bir karıştırıp yuvarlak form vererek denemek lazım.
Bu malzemeden nerden baksanız 25 tane pogaca oluyor içinde sadece iki kaşık kepek olduğu içinde hepsini doya doya yiyebilirisiniz ki yiyemezsiniz bile çünki light colayla dört tane yediniz mi şişiyorsunuz.
Sevgiler.
Yok gayet güzel oluyor, gerçi bu tür şeyler kişilerin damak zevkine görede değişebiliyor. bana göre çok güzel zira burada lor çok kullanılır, özellikle lokantalarda yemeğin üstüne tatlı olarak üstüne recel konularak servis edilir yada lor tatlısı vardır lor peyniri ile yapılıp şuruplanır onun içinde de normal iki avuc un vardır yaklaşık iki çorba kaş kadar, ben bir daha ki sefere damla sakızı dövüp katacağım tatlı yaptığım kısmına , isterseniz bir su bardağı suyu kaynatıup içinde tatlındırıcınızı eritip bir kaç tanesinin üstüne dökebilrisiniz sade yaptığınızda şuruplu yapılan lor tatlılarına benzer. Sevgiler.[/QUOT
tez vakitte yapılacaklar listesine aldıım:)) ellerinize sağlık şimdiden
Ya arkadaşlar bu şinitseli başka bir arkadaş yazmıştı,ben de denemiştim...kim olduğunu hatırlamıyorum..kusura bakmasın..ben buraya ekleyeyim,kim yazdıysa sahiplenir zaten tarifi :)
Yine resim yok arkadaşlar ama rahat olun yine denenmiş bir tarif:)
zaten tarif bile yok,çok basit ...ince ince dilimlenmiş göğüs dilimlerini(biftek şeklinde) yumurtalı ve sütlü karışıma iyice buluyoruz,sonra da yulaf kepeği-buğday kepeği karışımına buluyoruz..
(ben çörekotunu çok sevdiğimden çörekotuda kattım bu karışıma,ayrıca tolore ürünlerden mısırunu da katabilir isteyen bence az birşey,daha da güzel olur) sonrada az yağlanmış teflon tavada iki taraflı kızartıyoruz..bu kadar:)
ben yarım kilo tavuk için 2 yumurta kırmıştım,yarım çay bardağınndan biraz az da süt koymuştum...tam geldi gibi..siz de denersiniz..
gerçekten güzel oluyor..eşim de beğendi,şinitzeli pek sevmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?