Dukan diyet tariflerim

mısır unu serbestmi bu imkansız bence ya mısır bile yasakken unu nasıl serbest olur
değerlere bakın..

MISIR UNU (BESİN DEĞERLERİ)

Adı.............: Mısır unu
Ağırlık gr....: 100
Protein......: 7,8
Karbonhidrat: 76,9
Yağ…........: 2,6
Kolestrol...: -
Kalori….....: 368

Nixcim mısır unu serbest değil elbette. Kitaptaki tariflerden birinde beşamel sos için sadece 1 tatlı kaığı kullaılıyordu. Arkadaşlar da kepeğe ilave olarak az miktarda kullanmayı düşündüler diye tahmin ediyorum.

Bence süte süt tozu katarsak süt yoğunlaşıp krema gibi olabilir azcıkta light labne ya da tuzsuz lor eklersek daha da yoğun olur... Denemek lazım gerçi dr oetkerin light krem şantisi var ama biraz yağlı..

kızlar benim normalde yaptığım tiramisu kreması var, yarım lt süt, 3 yumurta sarısı, 2 kaşık şeker, 2 kaşık undan..normal pastalara da koyuyordum...piştikten sonra da labne koyuyordum..un yerine yulaf kepeğiyle yapılabilir...diğerlerini de light kullanırsak sorun olacağını sanmıyorum, hatta içerisine 1 kaşık kakao koyup puding gibi bile yenebilir belki...ama yulaf kepeği tadını nasıl yapar onu bilemem kiiii

not:mısır ununu yulaf kepeğiyle karıştırıp kullanın kkızlar.dukan ın tariflerinde 1 tattlı kaşığı mısır unu kullanmış.her ihtimale karşı fazla kullanmayalım

bu krepler çok güzel görünüyor.. ellerine sağlık...

canım ben henüz yapmadım ama mısır unu alınca yapıcam.seni de uyarıyım mısır ununu yulaf kepeğiyle karıştırıp kullan çünkü dukan tariflerinde mısır ununu koyulaştırmaya yardımcı olarak 1 tatlı kaşığı kullanmış.

evet tatlım yulaf kepeğini yazmamışım onla karıştırıp kullanırsak daha iyi olur çünkü kitaptaki tariflerde sadece 1 tatlı kaşığı kullanılmş:92:

Son düzenleme:
yumruk harekatım bitsin hemen yapıcam:92:
KIYMALI BAMYA

Malzemeler:
500 gr bamya
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
limon tuzu
çok az tuz

afiyet olsun

canım kek tarifi yasemin in . ama güzel sözlerin için teşekkür ederim.yap bakalım merak ettim ben de.eminim güzel olacaktır

Kıymalı Yumurta
MALZEMELER

•200 gr. kıyma
•2 adet kuru soğan
•3 adet yumurta
•Karabiber,Tuz,kimyon,kekik
HAZIRLANIŞI
Soğanları zar şeklinde doğrayın. Kıymayı kavurmaya başlayın. Tuz ve karabiber ve baharatları atıp kavurmaya devam edin.
Kıymayı sahana alın, 4 yuva açın. Yumurtaları birer birer bu yuvalara kırıp ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.
AZ ÖNCE YAPTIM YİDİM hadi siz de deneyin

ayy canım bunu bende yapıyodum önceden aslında normal un yerine de yulaf unu koyabiliriz yaptığımız yulaflı kekleri kesip arasına koyarsak bunu direk tiramisu olur valla birazda tolere kakao

Ya arkadaşlar bu şinitseli başka bir arkadaş yazmıştı,ben de denemiştim...kim olduğunu hatırlamıyorum..kusura bakmasın..ben buraya ekleyeyim,kim yazdıysa sahiplenir zaten tarifi :)
Yine resim yok arkadaşlar ama rahat olun yine denenmiş bir tarif:)
zaten tarif bile yok,çok basit ...ince ince dilimlenmiş göğüs dilimlerini(biftek şeklinde) yumurtalı ve sütlü karışıma iyice buluyoruz,sonra da yulaf kepeği-buğday kepeği karışımına buluyoruz..
(ben çörekotunu çok sevdiğimden çörekotuda kattım bu karışıma,ayrıca tolore ürünlerden mısırunu da katabilir isteyen bence az birşey,daha da güzel olur) sonrada az yağlanmış teflon tavada iki taraflı kızartıyoruz..bu kadar:)
ben yarım kilo tavuk için 2 yumurta kırmıştım,yarım çay bardağınndan biraz az da süt koymuştum...tam geldi gibi..siz de denersiniz..
gerçekten güzel oluyor..eşim de beğendi,şinitzeli pek sevmez...

hihhohoho ben yaptım ben yaptımmm,

Merhaba arkadaşlar tuzsuz lor peyniri bu diyette en çok kullandığım malzemelerden birisi.

yarım kilo lor peyniri alıyorum içine bir yumurta iki çor kaş yulaf kepeği ve kabartma tozunu koyuyorum iyice karıştırdıktan sonra ikiye ayırıyorum birisni tuzlu birisini tatlı yapmak için.

Tatlının içine ne isterseniz koyun i ister sade ister vanilya yada aşka aromayla. limon yada portak rendeleyebilrsinizi yada sadece tarçınlı yapabirliisniz. kendi zevkinize göre kendi karışımınızı kendiniz yaratn.

Tuzlu kısmı içinse içine herhangi bir peyniri derotui maydonoz vs . yada sosis.salam.jambon.yağsız olmak kaydıyla salca kekiki pul bier çörek otu. pizzaya ne koymak isterseniz yeşil biber vs koyup şekil verebilrsiniz oda güzel oluyor tuzlusunu birde pide şeklinde deneyeceğim az bişey ciğ kıymai soğanç salca yeşil biber salça vs güzel olacağını tahmin ediyorum. yada kıymayı soğanla kavurup kıymalı pogaca gibi ama hepsini bir karıştırıp yuvarlak form vererek denemek lazım.

Bu malzemeden nerden baksanız 25 tane pogaca oluyor içinde sadece iki kaşık kepek olduğu içinde hepsini doya doya yiyebilirisiniz ki yiyemezsiniz bile çünki light colayla dört tane yediniz mi şişiyorsunuz.

Sevgiler.

vuvu bende akşam kekini yaptım gojiberili çok güzel oldu gojilerde havuç gibi durmuş içinde baton kek kalıbında yaptım harika oldu sana ne sorcam ben hiç soya sosu kullanmadım daha önce şimdi bende yemeklerimi lezzetlendirmek için almak istiyorum okadar çok varki hangisi iyidir lezzetlidir karar veremedim ne önerirsin bana

peki çok lor lor olmuyor mu tadıı?? yani sadece peynir yiyormuş hissi oluyor mu ki, başka bir malzeme yok çünkü içinde:44:

Yok gayet güzel oluyor, gerçi bu tür şeyler kişilerin damak zevkine görede değişebiliyor. bana göre çok güzel zira burada lor çok kullanılır, özellikle lokantalarda yemeğin üstüne tatlı olarak üstüne recel konularak servis edilir yada lor tatlısı vardır lor peyniri ile yapılıp şuruplanır onun içinde de normal iki avuc un vardır yaklaşık iki çorba kaş kadar, ben bir daha ki sefere damla sakızı dövüp katacağım tatlı yaptığım kısmına , isterseniz bir su bardağı suyu kaynatıup içinde tatlındırıcınızı eritip bir kaç tanesinin üstüne dökebilrisiniz sade yaptığınızda şuruplu yapılan lor tatlılarına benzer. Sevgiler.

Tavuk Köftesi

500- 600 gr tavuk göüs kemiksiz
1 kırmızı 2 yeşil biber
1 sogan
maydonoz
tuz

Mutfak robotuna bir adet kırmızı biberi ve iki yeşil biberi bir soğanı ve maydonuzu atıp iyice kıyıyoruz sonra içine bir iki parcaya böldüğümüz tavuk göüslerini ve tuzu koyup yeniden makineyi çalıştırıyoruz iyice birbiirne girip birbirini tutana kadar çekiyoruz şekil verip istediğiniz yerde pişiriyorsunuz, ben elektirikli ızgarada yapıyorum nefis oluyor , bu tarifte aslında bir yumurta ve galeta unuda var ama ben hiç koymadım böyle çok güzel oluyor,

İnegöl köftede ise az yağlı dana döş kısmında kıyma içine bir soğan rendesi bir dolu çay kaş karbonat üzerine bir kaç damla limon suyu iyice yoğurup onuda elektirikli ızgarada yapıyorum oda çok lezzetli oluyor, kıymayı çok da yağsız almıyorum orta yağlı ile az yağlı arası bir şey onu kasabım bana ayarlıyor alıştı artık oda bu dukan muhabbetine.

Yapanlara afiyet olsun.

Sevgiler.

himmm hemen kalkip yapiyorum eminim ki cok güzel olacak ellerine saglik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…