Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ay canım geçmişi okuyorum sabahtır hemde iş yapıyorum anca gördüm valla...bende aynı senin gibi düşünüyorum ve ilk defa kendime güveniyorum ... diyet söz konusu olunca irade sıfır oluyo bende...öncelerde ben de yediklerimi biraz azaltarak (=yani diyetteyim hep modunda )ve spor salonlarına giderek ayrıcada yürüyüş yaparak yani günde 2-3 saat sporla aynı kiloda kalabiliyodum...taaa ki evlenene kadar ...evlendim ...eşimde maşallah homini gırtlak:)))
yemek yap ye ...bide ilk yıl göreve başlamamıştım daha ev hanımı modundaydım günler falan :)))kilo dayandı 80lere ve baktım orada da durmuyorum 83 oldum bi ara ve 81.5 le başladı dukan maceram ve çok memnunum hem başladığıma hem sizleri tanıyıp aynı yolda yürüyor olmamıza...çokda zorlanmadan 57 gündür dukancıyım bende..9 kg gitti....ben bu topiği bulmadan önce kitabı aldım okudum başladım hatta 4-5 kilo verdim sonra buldum sizleri:))))ama çok şey öğrendim buradaki kızlardan ....çenem düştü ööleee içimi dökesim geldi o da sana kısmet oldu :))))

bunu öğrendiğimiz iyi oldu hihi teşekkür ederiz :))

bu patates kızartması için yapılan yoruma katılıyorum..
Bir kere ağzına sürdün mü devamı geliyor.
İştah dişinin kovuğundadır derdi babaannem, çok doğru.
Tebrikler ve değerlendirmelerinizi, trcrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler. :13:

bunu kutlicaz biliyosun dimiiiiiiii
güçlendirmede ödül yemeğini yicez beraber kaçamazsıııınnnnn
ayy canım tebrik ederim valla çok sevindim!!!
çünkü o hissin ne demek olduğunu biliyorum

günaydın canlarıııımmmm..ayyy bugün sevgi pıtırcığı gibi hissediyorum kendimi.niyeki acaba?

hepiniz iyiki varsınız iyiki tanımışım sizi.

al benden de o kadar ayol

aynı düşünceleri paylaşıyorum efendim. Bundan sonra benim de hayatımda zaten karbonhidrat yok, onlarsız hayatım daha sağlıklı. Mide sorunu yok, homini gırtlaklık yok, şişkinlikler, mideme oturdu sorunları.. Hayat daha çekilir hale geldi

Canım valla mümkünse ben de isterim 3 kutu falan.

Günaydın herkese. Oruç dolayısıyla geç uyanıyorum evde olduğum günler.
58.1 gösteriyor tartı.
1200 gramını güçlendirmede vermiş bulunuyorum fazla kilomun.
Dün vuvuunun da gazıyla iyi bir iftar yaptım, bildireyim. Galata kulesinin altında bir yerde balıklı malıklı şöyle güzel bir akşam yemeği yedim arkadaşla.
Üstüne de bi dondurma çaktım.
Tam ödül yemeği gibi olmadı ama kaçamak oldu diyelim, ödül yemeğim için daha bol bi kaçamaklı yemek düşünüyorum. Trüff çikolataları falan
Ödül yemeği için düşüncelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum çünkü ana yemeğimin ne olacağına karar veremedim resmen evlilik hazırlığı gibi hazırlık yapıyorum buna ben, yemeğimin ne olduğuna karar versem gidip en güzelini pişiren restoranı araştırıp orada böyle en ufak lokmasına kadar hazla yemek istiyorum

aynen canım ya, benim daha önce ne bağırsak ne mide problemlerim biterdi, pek kilo problemim olmamasına ragmen kocaman bi göbeğim vardı, kb yi kestim, inanmazsın şimdi göbeğim dümdüz, ne şişkinlik kaldi ne diğer mide-bağırsak problemleri kaldı, şimdi bunu birine anlatasam hatta gidip doktorlara anlatsam asla inanmaz kimse

Son düzenleme:

offf afiyet şeker olsun bebemmmm..iyi yapmışsın..herhangi bir artış da olmamıştır sanıyorum şöyle 7-8 gibi tartıldıktan sonra tekrar görüşelim
walla canım ramazanda olmasak ben rakı-balık-meze muhabbetini söylerdim :) ben en çok onu özlemiştim ve kendime 2 kere izin verdim seyirdeyken,2 si de en yakın arkadaşlarımın düğünüydü ve gerçekten keyif almıştım...bunun dışında lahmacun,pide(ıspanaklı ya da kuşbaşılı) ve burger ı çok özlemiştim,bir de deli gibi kumpiri(ben de patates hastasıyım) ramazana girince lahmacun ve pidelerden yedim birkaç kere..burger-kumpir hala yapamadım..burger yapmak da istemiyorum..çünkü onu yedim mi kilo alıcam gibi bir hissim var ama ortaköy kumpiri mutlaka yiyeceğim...ama sen sanırım daha böyle yemek gibi yemek yemeyi düşünüyorsun..

kutlıycaz tabiiiiiii ama bana öyle geliyor ki sen ödül yemeğine karar verene kadar biz anca birlikte yiycez ilkini

bende ne yesem bilemem ama senin gibi bi korkuyla yaklaşıcağıma eminim, ne kadar garip allahım yaa burda her öğlen hamburger pizza lahmacun pide vs vs yerken şimdi haftada bir korkarak yemek gerçekten dukan iyi bir terbiyeci kim ne derse desin, bu yemeklerin rutinde değil de sadece ödül olarak yenebileceğini kafama yerleştirmiş olması bile çok önemli benim için

Hihi canım benim evet şöyle mesela fajita diyodum ama o da et be, ödül yemeğimde de pro yersem artık böbreklerim kızıcak bana.
risotto falan mı yesem diyorum ya da şöyle krema soslu sebzeler, salatalar, vs..
ya da anca şöyle edindiğim tariflerden kendim mi yapsam evde yemek diyorum da ziyafet çeksem
en güzeli o olur gibime geliyo
ama önümde yine et yine et
ben burger, mc gibi yerlere gitmeyi bırakalı çok oldu :)
kumpir sanırım ağır gelir benim mideye, çok nişastalı ve sıcak yenen bir şey oturur valla kalkmaz da sonra

Son düzenleme:
günaydın kızlarrr...bugün atakda 3, günümü tamamladım.kaldı 3 gün.açıkcası umduğumdan daha iyi gidiyor (maşşallah :))kilo kaybımda fena sayılmaz regl döneminde başlamama rağmen -1.6 oldu .umarım bu hızda devam eder.hiç kaçamak yapmadım ilk gün 25dk,ikinci gün 40dk dün de 1 saat yürüdüm,suyumu ihmal etmedim.şimdilik iyi gidiyor yani
limonata sen ne yaptın hayatım sende bu dönemde başlamıştın değilmi tartıldınmı?merak ettimde

yaaaa çok kıskandım yaaa bu eczaneye bende gelmek istiyorum nerdeyse ben hiç dukan hamburger ekmeği yemedim mesela ]

kızlar tuzlu değişik birşey denedim.beğenirseniz sizler de deneyin diye yazıyorum.
ister tuzlu kek ister ekmeğimsi birşey deyin adını bilmiyorum.tamamen uydurma bir tarif.TADINA DAHA BAKMADIM ORUÇLU OLDUĞUM İÇİN AKŞAM TADINI DA SÖYLERİM

tuzlu kek diyeyim
8 KAŞIK BUĞDAY KEPEĞİ
3 KAŞIK YULAF EZMESİ
2-2,5 KAŞIK LOR PEYNİRİ
1 PAKET TOZ MAYA
3 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 KAŞIK YOĞURT
BUĞDAY KEPEKLERİNİ SÜTLE VE MAYA İLE ISLATIP 20 DK BEKLETİYORUZ
ARDINDAN YULAF EZMESİNİ ,LOR PEYNİRİNİ VE YOĞURDU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.EN SON ALARK DA YUMURTALARI İLAVE EDİP İSTER ELİMİZLE İSTER TAHTA BİR KAŞIKLA KARIŞTIRIP YAĞLAYIP PEÇETEYLE FAZLASINI ALDIĞIMIZ DİLİMLENEBİLEN KEK KALIBINA DÖKÜYORUZ.180-200 DERECEDE NORMAL KEK PİŞİRİR GİBİ PİŞİRİYORUZ.DAKİKASINI YAZMADIM HER FIRIN FARKLI DERECEDE PİŞİRİYOR BENİMKİ 30-35 DK DA PİŞTİ

GÖRÜNTÜ DE BU FOTOĞRAF MAKİNESİYLE ÇEKEMEDİĞİM İÇİN TAM NET DEĞİL İDARE EDİN TELEFONDAN ÇEKİM.HEPİNİZE AFİYET OLSUN

Son düzenleme:

ay ahahaha evet yaa ama buna katılıyorum artık yanımda baklavalar, börekler, çörekler, kebaplar -bunu kafiye olsun diye ekledim- yensin, hiiiç canım çekmiyor. artık gözümün önünde etler döner oldu ahahaha biftekler, kebaplar, şişler...
canım çok güzel söyledin, gerçekten de bunların ödül olduğu yerleşti ya kafamıza artık sırtımız yere gelmez
sen ye sebzeni, etini misler gibi ne bakıyosun pideye, pizzaya dimi? yok anam yok pzza hut bi çıkardı lmitsizi ben 13 dilime kadar dayandığımı bilirim yani..
Şimdi anlıyorum gerçekten neler yaptığımı, gençtik yedik oh ibre 72ye dayandı aboovv şimdi ay bi 56 mı olsam derken buluyorum kendimi tövbe tövbe
bundan sonraki yeme düzenimiz bence öğlen ve akşam yemeklerinde sebze+protein, ya da öğlen sebze, akşam protein gibi olmalı. Haftada 2 kez protein öğünümüze bakliyat yerleştirdik mi tamamdır. Kahvaltımız da klasik peynir, çay, domates ohh. İsteyen yesin kahvaltıda ekmeğini, önemli olan öğleden sonra bünyeye karbonhidratın girmemesi. Bunu herkes söyler, az ve sık yemeye dayalı programları destekleyen diyetisyenler hariç
nedeni de şudur; karbonhidratların çok çabuk enerjiye çevrildiğini biliyoruz. Karbonhidrat kan şekerini bi anda yükseltip bi anda düşürme özelliğine sahip olduğu için, siz akşam 7de yediniz bol karbolu akşam yemeğini amanııınnnn saat 9-10 gibi düştü kan şekeri yerlerde. Dolaba koştunuz ohhh biraz daha karbo yediniz, doydunuz. Sabaha ölüyosunuz açlıktan ve alın size kısır döngü.. Gelsin kilolar, kalp hastalıkları, damar tıkanıklıkları ve daha bir çoğu. Spor da yapmadıysanız vay halinize...

İşte böyle dukancılaaar fatihin meşhuuur çarşamba pazarı var bugün. Çıkıp taze sebze-meyve alma zamanıdır. Dün yayınladığım unsuz kayısılı kurabiyeyi yapıcam bugün.
Hepinizi öpüyorum.

Son düzenleme:
yaklaşık bir aydır formunuzu takip ediyorum. Nihayet bugün yazmaya karar verdim.Sizlerin enerjisi benide bu diyete başlamaya ikna etti.
kitabı uzun süre önce aldım.2 kezde okudum...fakat beni motive eden sizler oldunuz...Bugün atakta 7.günüm...hesaplamada 3 gün atak çıktı fakat
ben bir türlü seyire geçemiyorum.Yaklaşık 2.5 kg verdim...sanırım geri almaktan korkuyorum...
Bu arada 68.5 kg la başladığım diyette 66 kg gördüm...sanırım iftara yakın biraz daha eksilir.Benide aranıza kabul ederseniz sevinirim.Sağlıklı kalın.

kızlar ya migrosa gittim buğday kepeğiyazmışsınız yok dukan kitabı yok bizim ewde merkeze yarım saat carefour da öle oraya gitmek zman alcak hermigrosun bir olması gerekmiyormuuuuuu yaaaaa nerden bulcam şimdi.ben kitapsız baslamıştım ya kabızlıktan acillik oldum mideme vurdu öğür öğür kanamaya kadar gidermiş ne tuvalete çıkabildim ne istifra edebildim fenalaşmışım kitap alayımda doğrusunu yapiiim dedim oda yokkkk offf zaten çorbaydı ilaçtı doktor bozdurdu ne güzel 3 günde 900 gram wermiştim(( migrosta o yok bu yok bende doğanın yulaf ezmesini aldım sütle yoğurtla karıştırılıyooo yada ruşeymm diyosunuz ya bunlar tutmaz dimi buğday kepeğini yerini?????? bide kızlar yaa zahmet olmazsa bana 1yada2 tane iftar menüsü örneği yazarmıısnız bastan başlıcamda(

Canımın içi motive ettik de fazla mı ettik acaba?
Senin canına kastın mı var?
7 günlük atak da ne demek?
İftarda hemen sebze yemelisin.. Lütfen sağlığına zarar verme.
Böyle yaparsan berrin seni döver söyleyeyim. Oklavayı biliyosundur. :)
ideal kilon kaç çıktı?
Boyun kaç mesela?
Hoşgeldin ama, dukanın sözlerine sadık kalmadan olmaz bak endişelendim şimdi :)
ben de çekinerek güçlendirmeyi yerine getirmeye çalışıyorum bana bile kızıyolar oruç tutuyosun sebzeni, yemeğini niye az yiyosun diye düşün. Sen atağını 2 katına çıkarıyosun, çok ayıp valla

hoşgeldin tatlım atağı uzatmana gerek yoktu bu kadar. keşke 3 ya da 4 gün yapsaydın ;ama zaten son günündeymişsin.yarın seyire geçiyorsun o zaman. hadi bakalım sebzelerle daha da kolay olacak diyetin.beberongonun dediği gibi bu akşam sebze ye biraz.sen de sağlıkla kal.iyi zayıflamalar

Son düzenleme:

tatlım buğday kepeği kalmamış olabilir herkes stok yaptığından çabuk tükenmiştir.kitabı herhangi bir kitapçıdan bulabilirsin.yada çoğu arkadaşımızın yaptığı gibi sipariş edebilirsin internetten
kitapyurdu: kitap - Dukan Diyeti - Zeynep Kumruluoğlu,Dr. Pierre Dukan, dukan diyeti, DUKAN DIYETI,
Hepsiburada.com : Dukan Diyeti | Kitap
Dukan Diyeti Pierre Dukan - kitap - BONMARKET

buradan bir bak istersen.normalde kullanman gereken yulaf kepeği ama bulamazsan yulaf ezmesi ve buğday kepeği de alternatif olarak kullanabiliyorsun.
şurdan da yulaf kepeği bulabileceğin yerlere bakabilirsin

dukan diyeti tariflerim: YULAF KEPEĞİNİ NEREDEN BULABİLİRİZ?(GÜNCEL ADRESLER)

moonlighttttttttttttttttttttttt hasta oldum öle hsta oldumki popmun üstüne 3 gün oturamadım:)))) offff:))) tebrik ederim kuşummmmm ne güzel wermişsin:)))) ben bu kepekleri bulamadığımdan tuvalete çoıkamadım ve hasta oldum bozdum yaaaaa(((( ben yürüyüşte yapamıyorum buralar cadde yürüyüş bandı alsam fena olmaz weremem dimi yürüyüşsüz 900 gr gtmişti ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…