Zeynep'cim,teşekkür ederim canımkıss amanın booooov nittin sen böle nittin nekadar harika görünüyor bunlar helal sana canım benim helal bu arada aramıza hoşgeldin canım başarına başarılar katacana eminim sen ve tüm yeni katılan dukandaşlarımızıa hoş geldiniz diyorum inanınki hep beraber keyifle başarıcaz evelallah
Evettt Melis'cim,samimiyetimle söylüyorum harika bir başlangıç.2 günlük kabızlığın en az 1 kilo,regl şişliğin en az 2 kilo tutyor.Eğer hiç kaçamak yapmadan atağı tamamlarsan,reglin biter bitmez,bütün o tuttuklarını birden attığını göreceksin.Bana inanabilirsin,çünkü başladığımda aynı şeyi yaşadım.Özel günüm biter bitmez,ertesi sabah tartıda -3 kg ı gördüm,yani regl den sonra birden attı.Dukan kitabında böyle olacağını söylemişti.Bu şişliklere rağmen ilk günden 300 gr harika bir rakam.suyu 3-3.5 lt ye tamamlıyorsun değil mi?
Yolandacım teşekkür ederim. Bizim eşlerimiz neyseki bizi kilolun hallerimizle de sevdiklerini gösterdiler de sınavı geçtiler. Ama tabi ki biz kendimizi daha çokı beğenip güvendikçe onların da bize olan hayranlığı artıyor doğal olarak.
Bu arada baştan sona yenilenmek konusunda eylemlerim devam edecek.Takipte kalın :))
Selam hatunlarnasılsınız....beni soracak olursanız güçlendirme iyi gidiyor...yani aslında güçlendirme sayılmaz çünkü herşeyden az az yiyiyorum ama kilo almadım...ramazan nedeni ile güçlendirmeye uyamadım ama dediğim gibi kiloda almadım...bu arada etraftan çok iltifat aldığımı söyliyim....çok inceldiğimi söyleyip duruyorlar hatta yeni tanıştığım insanlar evli ve 2 çocuklu olduğuma inanmıyorlar....yani herşey yolunda ama yazmama rağmen forumu takip ediyorum....ama bayramdan bu yana topikte in cin top oynuyor....böyle olmaz ama yaaa ne bayrammış bu aldı hepiniz götürdü...yeter ama yuvaya dönme zamanı benden söylemesi topiğe dönmezseniz hepiniz kilo alırsınız..ahanda söylüyorum unutmayın bu lafımı....sonrada herkes artıları yaza yaza bitiremeyecek...keramet her ne kadar dukanda desekte aslında keramet bizim topikte...neyse kızlar hepinizi öpüyorum ve hayırlı bayramlar diliyorum....
ayyy canım benim bebem gelmiş ya ben seni nasılda kaçırdım hayatım valla çok özlüyoruz seni ya bir an önce sav şu ödevinide dön aramıza bebişcim allah zihin açıklığı versin ve bana verdiğin ödülü büyük bir keyifle alıyorum canım melodi ve yolandacım avcunu yalasın hayır üçe bölebiliriz ama ben ablayum bende duracakkkCanlar benim çalışma çok yoğun gidiyor, bayram falan hak getire.
bu su miktarı beni endişelendirdi doğrusu.. 3.5 litre neredeyse ihtiyacımız olanın 2.5 katı demek. Bu sizi ölüme bile götürebilir.
hocaaammm heyecanla bekliyoruz ama eminim ki değişmeyen tek şey saçlarınızın rengi olacak
ayyy sanırsam tanıdık birilerini gördümmmm
güçlendirme kardeşi demek istiyorum ama benden büyüksün ablacım ya ehehehe ben senin güçlendirme kardeşin olaym
benim regl sürekli gecikir oldu, gününden şaşmayan reglim 2 aydır 1.5 ayda bir şekline dönüyo bu durum bana huzursuzluk vermeye başladı artık kistim, polipim ağrı da yapsa hiç değilse bozukluk yoktu döngümde yemin ederim kalsalardı yani..
Neyse bayanlar regl şişkinliği ile 59.0-58.9 arasındayım. Günlük leslie yürüyüşlerimi aksatmıyorum hatta bayramın ilk günü akşam yemeğinde ödül yemeğimi tükettiğimden (bol çikolatalı trüff pasta yedim artık çikolatasını siz düşünün!) dün 5 mil yürüdüm-koştum leslie ile. Bugün de bi pilates yaptım ki akıllara zarar o Ebru Şallı bi çıksın da winsor pilatesi bi görsün bakayım. Öldüm öldüm dirildim.
Yeni gelen dukandaşlar hoşgelmişler ve herkesin geçmiş zafer bayramını, son gün de olsa ramazan bayramını kutluyorum. Ben güçlendirmeye tam yağlı süt ürünleri ile tamı tamına uyuyorum bayanlar. Bir de ekmek yok benim listemde ama bu benim karatay diyetinden gelmiş olmamla ilgili, biliyorsunuz. Hatta bazen meyvenin porsiyonunu kaçırıyorum vallahi :)))
sadeca ablam, güçlendirmen hayırlı olsun.
Yolandam seninle bir türlü karşılaşamıyoruz, muhabbetine dahil olamadım. Özledim.
Mutlu Hocam, geçmiş olsun.
Zeynep ablacım al bu da ödülün ehehehe
Saksım seni yürekten böyle vakumlu vakumlu öpüyoru zira benim favorimdir o "fil diyeti" .. Dayanamadım vollaaaaaaa
Canlaaarrr kaçtım ben, ara ara vakit buldukça böyle iki kelime yazıcam sizlere
Öppüyorummmm
Herkese merhaba.
Su anda benim adima esim yaziyor. Cumartesi gunu lazerle goz amelyati olduggum icin bir sure bilgisayar yasagim var.
su anda Buyukada'da tatildeyim. keyfim yerinde, diyetime devam ediyorum. hepinizi seviyor ve kocaman opuyorum.
Teşekkür ederim Berrincim :)
Maşallah Yolanda'cım,7'li basamaklardan 5'li basamaklara inmek gerçekten çok radikal bir değiişim olsa gerekBen de 105'ten 79'a düştüm ama görünüm elbette hala toplu,bir 6'ları görsem de değişim belli olsa arzusundayım.Ama yine de birazdan resim ekleyim de sizlere,yine de değişim yeni başlayacak arkadaşlarımıza motivasyon olsun.Yolanda'cım ne kadar öyle sevdiklerini söyleseler de,muhakkak görünüm bu sevginin derecesini etkiliyor,yaradılışları böyle kızmıyorum artık karşı cinse bu konuda.Ama o şekilde sevildiğini bilse de,kendini en güzel forma sokmaya çalışan senin gibi güçlü ve kararlı kadınlara hayranlık duyuyorum her zaman,tebrik ederim canım
Bu arada ilk resmim 1 şubat 2011=105 kg,2. resmim 1 ağustos 2011:79 kg
Eki Görüntüle 249352 Eki Görüntüle 249353
Zasa'cım ben zayıflama takımımda,başlayacak arkadaşlarım için küçük bir özet hazırlamıştım,sana da kitap gelene kadar yardımcı olacağını sanıyorum.Şimdi yanlış hatırlamıyorsam senin kilon 80 civarı,sana 4-5 gün atak dönemi önerecektir Dukan tahminim.Bu ilk 4 günde aşağıda listede de özetini verdiğim saf protein harici hiçbir gıda almayacak,günde 2 kaşık yulaf kepeği tüketecek ve mutlaka en az 1.5 lt su tüketmek kaydıyla 5 günü bitireceksin.Sonra bir gün saf protein/1 gün saf proteinlerle birlikte izin verilen sebzeleri de alarak 1+1 formülü ile hedefine yürüyeceksin.Zaten kitabı gördükten sonra kafanda oturacak,ben sana başlaman için kitap gelene kadar küçük bir özet geçmeye çalışıcam canım.
*****Zasa'cım Dukan diyetinin olmazsa olmazları,en çok merak edilen atak evresi ve seyir dönemiyle ilgili birkaç öz bilgiyi kopyalıyorum.Sonrasını zaten kendin ve topik arkadaşların uygularken de izlemiş olacaksınız.
Dukan diyetinin olmazsa olmazları:
*Günde en az 1.5 litre su
*Az tuz kullanımı(mümkünse hiç)(Ben kullanıyorum)
*Yiyecekleri kısık ateşte pişirmek
*Light içecek ve besinler tüketmek(Yani sıfır yağ)
*Yulaf kepeği(günde 1.5 yemek kaşığı)
*Spor(en az 20 dakika yürüyüş,atakta yapmamanı tavsiye ediyor Dukan.)
*4 evreyi de sonuna kadar tamamlamak(Atak-seyir-güçlendirme-koruma)
Zasa'cım doktor Dukan kitabında sıkça kendi geliştirdiği bu diyet için YA HEP YA HİÇ diyor.4 evreyi de tamamlamayanın verdiği kiloyu katıyla alacağına kesin gözüyle bakıyor.Bu yüzden başlamadan önce çok iyi düşünülmesini istiyor.Ben de elbette kitabı okumandan yanayım çünkü dr.Dukan etkileyici bir anlatımla sizi başarıya inandırıyor,zaten siparişini vermişsin.
*Diyete başlamadan önce ben kan ve idrar verdim.10 gün sonra gidip tekrar vericem,eğer değerlerde negatif bir değişme varsa hiç bu yola girmiycem çünkü hiçbir diyet sağlıktan önemli değil canım.Ama buradaki arkadaşlarımızın değerleri çok güzel çıktı.
*Bende atak dönemi kiloma göre 6 gün çıktı.86 kg ile başlamıştım,senin 5 gün olacaktır büyük olasılıkla.
ATAK DÖNEMİNDE:
* SAF PROTEİN DENİLEN;Kaz hariç beyaz etlerin tümü,light sütlerin tümü,light yoğurtların ve light içeceklerin tümü kahve,çay,yumurta,balık ürünlerinin tümü sınırsız,yağsız kırmızı etler oranda serbest.Yağ ve şeker kesinlikle yasak,sakatat yasak,tatlandırıcılar serbest.
SEYİR DÖNEMİNDE:İşte bu dönemde sebzeler de işin içine giriyor yağsız pişirilmek kaydı ile.
* 1 gün SAF PROTEİN,1 gün SAF PROTEİN+nişastalı olmayan tüm sebzeler.(Bunu isteyen 5 gün saf protein,5 gün saf protein+sebze olarak da uygulayabilir;1+1'in ya da 5+5'in kilo vermede bi farklılığı yokmuş.Ama Dukan sıkılmamak açısından 1+1'i öneriyor..İşte dilediğimiz kiloya gelince de koruma ve güçlendirme dönemleri başlıyor.
*DİYETİN EN BÜYÜK AVANTAJI:
*Sınırsız tüketim(liste dahilinde)
*İzin verilen malzemelerle çok rahat yapılan kekler,krepler,pudingler...
*Light dondurma özgürlüğü,abartmamak kaydı ile.
DİYETİN EN ÖNEMLİ NOKTASI:
*Su.Yeteri kadar su tüketilmediğinde Dukan diyeti böbreklerde tahribat yapabiliyor.Evet güzel takımım,en anlaşılır ve kısa şekilde anlatmaya çalıştım.
Kitabın gelene kadar sana fikir vereceğine inanıyorum Zasa'cım.Son 2 evreyi yazmadım,zaten onlar ideal kiloya geldikten sonra,kitabında da çok net inceleme imkanı bulacaksın.Kolay gelsin canım benimAyrıca sütün için endişelenme,yulafın sütü arttırıcı etkisi seni koruyacaktır.Kolay gelsin canım
Beberengo'cum sen öyle diyince birkez daha kontrol ettim canım ama normal kilosunda bir insan için 2-2.5 litre,benim kilomda bir insan 2.9 yani ortalama 3 lt öngörüyor uzmanlar.Kilonuza göre kaç kilo su içmelisiniz testlerinde de 3 lt çıkıyor benim için.Özellikle protein ağırlıklı diyetlerde bizim yaptığımız gibi,böbreklerin yıkanması için ihtiyacın altında su alımı ürik asit açısından tehlikeli olabiliyormuş.Dukan da kitabında en az 1.5 litre olarak altını çizmiş.Gerçekten ben 2.5-3 lt nin altında su içtiğim zaman böbreklerimde bir ağrı başlıyor ve kilo atımı az oluyor.Kiloya göre su mantığı doğru olabilir.Sen ne kadar içiyorsun canım?bu su miktarı beni endişelendirdi doğrusu.. 3.5 litre neredeyse ihtiyacımız olanın 2.5 katı demek. Bu sizi ölüme bile götürebilir.
Şu anda mesajına cevap yazdığım kişi;başarmaya yüzde yüz karar vererek yolunun yarısını aşmış kabul ettiğim bir çıtır adayı.Hissediyorum,bu kez olacak canımcanlarım merhaba nasılsınız??? ben çok yemeli içmeli ama bir o kadar da hareketli olan bayramı atlattım çok şükür yarın işbaşı yapıyorum yıllık iznim de bitti(
bugün kuşadası kipaya gittim aldıklarımı aktarıyorum hemen size
2,45 tl doğalsan kaba buğday kepeği 400 gr
3,19 tl brüggen yulaf ezmesi 500 gr
2,10 tl nuhun ankara buğday kepeği 500 gr çinko ve bakır ilaveli
9,99 tl takita toz tatlandırıcı
yağı azaltılmış kakao ve mısır unu da aldım elimin altında bulunsun diye
arkadaşlar kipada doğalsanın neredeyse her ürünü var yulaf kepeği dışında, orada bir yetkiliye de ulaşamadım nasıl kalabalıktı, yulaf ezmesi de vardı ama 5 küsür lira ben diğerini tercih ettim
yarın öğle arası bime gidip süt tavuk yumurta yoğurt peynir stoğu da yapıcam
şimdi birazdan tarifler sayfasına bir göz atıcam ekmek ve krep için yarın yanımda götürmek üzere...
saksmavisi canım dediğin gibi ben de çok merak ediyorum olacakları bakalım
bugün çocuklar gibi heyecanlıydım bi görsen kepeklerimi aldım diye gurmenet açılsın yulaf kepeği de alıcam inşallah
nev canım kurabiyeler süper görünüyor böyle cookie gibi şeyleri çok severim ben ellerine sağlık
bu arada 3.5 litre su bana da çok göründü 2.5 lt karar gibi
sadeca güçlendirmen hayırlı olsun tatlım eminim bu süreçten de alnının akıyla çıkacaksın sen
mutlu hocam takibinizdeyim
Canım çok teşekkür ederimtebrikler nev harikasın
Teşekkürlerrrrrrrrrrrnev vallahi süpersin
kızlar bugün benim için büyük gün...1 eylül nihayet geldi çattı:))hayırlısıyla güçlendirmenin startını 71.500 le vermiş bulunuyorum:)Allahım inşallah utandırmasın ve bu aşamayıda başarıyla tamamlıyım...darısı tüm arkadaşlarımın başına...
dünde eşimin tarafını gezdik...gecenin 1 inde evdeydik...neyseki kazasız belasız atlattık...hatta aç kaldıkkk:))baktık olmuyo bize göre ikram olayı yok ve kimseyede zahmet vermemek için girdik biyerde yemek yedik...bu aralar bende inanılmaz ödem var havadanmıdır nedir sabahları şiş kalkıyorum...dün bikaç kişide aynı durumlar varmış bahsettiler...tabi ben bu arada bütün gün dukan konferansı verdim:) allahım her gören şoklarda amca ve dayı gelinleriyle devamlı dukanı konuştuk...adamın ne kullakları çınlıyo zavallı tahminde etmez teee Türkiyeden kadınlar hakkında konuşuyo:))sonuç olarak çok mutluyumhepinize çok ama çok teşekkür ederim destekleriniz ve yanımda olduğunuz için...sizi dukandan bile çooook seviyorum
kızlar bugün benim için büyük gün...1 eylül nihayet geldi çattı:))hayırlısıyla güçlendirmenin startını 71.500 le vermiş bulunuyorum:)allahım inşallah utandırmasın ve bu aşamayıda başarıyla tamamlıyım...darısı tüm arkadaşlarımın başına...
Dünde eşimin tarafını gezdik...gecenin 1 inde evdeydik...neyseki kazasız belasız atlattık...hatta aç kaldıkkk:))baktık olmuyo bize göre ikram olayı yok ve kimseyede zahmet vermemek için girdik biyerde yemek yedik...bu aralar bende inanılmaz ödem var havadanmıdır nedir sabahları şiş kalkıyorum...dün bikaç kişide aynı durumlar varmış bahsettiler...tabi ben bu arada bütün gün dukan konferansı verdim:) allahım her gören şoklarda amca ve dayı gelinleriyle devamlı dukanı konuştuk...adamın ne kullakları çınlıyo zavallı tahminde etmez teee türkiyeden kadınlar hakkında konuşuyo:))sonuç olarak çok mutluyumHepinize çok ama çok teşekkür ederim destekleriniz ve yanımda olduğunuz için...sizi dukandan bile çooook seviyorum
Sadecam güçlendirmen hayırlı olsun. Senin adına çok sevindim :))
selam nesincim...fazla olan 9 kiloyu dukanla çok kısa zamanda vereceğini düşünüyorum ama bu diyetin olmazsa olması et açıkcası..kitapta vejetaryanların bile bu diyeti yapabildiği yazıyodu ama detaylı bilmiyorum...bence kendin vermelisin bunun kararını dukan sorun yok diyosa yoktur ama çeşitlilik açısından kendine güveniyosan kısıtlı besinlerle idare ederim diyosan kolay gelsin:)merhabalar sevgili dukancılaruzun zamandır forumu takip ediyorum ve sonunda aranıza katılmaya karar verdim. Dün aldığım dukan diyeti kitabımı bitirmek üzereyim ve yarın daha fazla vakit kaybetmeden atak evresi ile diyetime başlayacağım 6 ay içerisinde 9 kilo aldım ve bir türlü veremedim umarım bu diyetle fazlalıklarımın hepsinden kurtulurum. yalnız diyetimi zorlaştıracak bazı problemler var nasıl yapsam bilemedim ben et tüketemiyorum çok midem bulanıyor tavuk etini zar zor yiyebliyorum süt ürünlerine ağırlık versem diyetin seyri değişir mi sizce ? dr. dukan problem olmayacağını söylemiş, ancak yine de kafama takıldı :44:
Canlarım özel günüm çok yaklaştı,içimde inanılmaz bir tatlı arzusu vardı ki normalde tatlı ile arası olan biri değilimdir aslında.Ben de hemen kalktım.2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı,2 yemek kaşığı buğday kepeği,2 yemek kaşığı yulaf kepeği,1 limon rendesi,1 yumurta,1 kaşık light yoğurt,1 yemek kaşığı tarçın,1 çay kaşığı karbonat,1 çay kaşığı zencefil ve 1 çay kaşığı keten tohumu ile Dukan kurabiyesi yaptım.175 derecede yarım saat fırında pişirdim.Dukan diyetinin en güzel yanı bu sanırım.Dukan diyeti yapacak arkadaşlarım için tarif akılda bulunsun diye ekledim,tamamen masum ve Dukan diyetinin her aşamasına serbesttir
Eki Görüntüle 249669 Eki Görüntüle 249670 Eki Görüntüle 249671
Günaydınlar herkese,
ben 300 gr vermişim sadece, sebebi olarak şunları düşünüyorum:
- 2 gündür tuvalete çıkmadım, zaten problemim vardır hep kayısılı form çay içtim, öğlen de bitçi çayı içerim olmazsa bir de gojiberry bulamadığım için almamıştım. Onu almaya gideyim diyorum, işe yarar belki.
- reglime 2-3 gün var ödem olmuş olabilir.
- Kırmızı et şişirmiş olabilir.
- 1 sigara böreği yemiştim ya, o da olabilir.
çok değişkenli bir denklem yani, hangisi ne kadar etkili bilemiyorum ama karnım oldukça şiş rahatsız ediyor beni.
kavaltım güzel oldu, 2 tane krep yaptım 1.5 kaşık yulaf kepeği ile. Birinin arasına piştikten sonra hindi füme koydum 2ye katdadım biraz daha pişirdim, diğerinin arasına light kaşarı erittim. Güzel ve doyurucu oldu. Bir de form çay içtim. Ablam kahvaltıya çağırdı yedik dedim gitmedim, orada kaçırırdık çünkü. Ailede kimse bilmiyor henüz.
öğlen için de tavuk çıkardım, ızgara yapacağım.
ayyy canım benim bebem gelmiş ya ben seni nasılda kaçırdım hayatım valla çok özlüyoruz seni ya bir an önce sav şu ödevinide dön aramıza bebişcim allah zihin açıklığı versin ve bana verdiğin ödülü büyük bir keyifle alıyorum canım melodi ve yolandacım avcunu yalasın hayır üçe bölebiliriz ama ben ablayum bende duracakkk
rica ederim hocam.beğeni butonum çalışmıyor burdan yazayım dedim
selam canımmm...valla bende bu bayram 40 kapının tokmağını çektim yaniii..ne gezmek ne gezmek :)) ohh ne güsel yapmışsınız sapancada güsel biyer...ama ben abantı çoook severim benim için çok özel biyerdir...eşimle orda tanışmıştıkda
neyse artık yanlız değiliz ufaktan dönüşler başladı sanırım p.tesi tam kadro burda olcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?