ayyy canım benim bebem gelmiş ya ben seni nasılda kaçırdım hayatım valla çok özlüyoruz seni ya bir an önce sav şu ödevinide dön aramıza bebişcim allah zihin açıklığı versin ve bana verdiğin ödülü büyük bir keyifle alıyorum canım melodi ve yolandacım avcunu yalasın hayır üçe bölebiliriz ama ben ablayum bende duracakkk
canım çok teşekkür ederim hepinizin desteğiyle inşallah
ramazan sonrasında bu topik hücuma uğrayabilir bayanlar, sinirlerimize hakim olmamız gerekecek
tebriklerrrrrr, güçlendirme evresineee hoşgeldin sadeca cımbayramdan sonra güçlendirmeye geçecekler baya çoğalacak
mustlu hocam geç oldu kusura bakmayın, geçmiş olsun
canımm çok tşkler mutlucum...ve sakscım,bebişim,fundacım sizlerede çoook teşekkürler
ya ama biz sorunum var ben kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediorum yaaçok alışmışım seyire valla ne yicemi bilemedim bugün...akşama kadar sebze pro takıldım...akşam bi meyve yerim die tasarlamıştım...sonra bi düştü jeton bende ekmeği unuttum allahım evdede hiç kepek ekmeği falan yoktu bende mavi yeşilin bisküvisinden atıştırayımbari dedim..bi tane yedim tadı berbat meğersen son kullanma tarihi geçmiş...tabi 8 aydır diyette olunca bozulmuş demekki zaten eski tarihliymiş neyse bende yarım sandvic ekmeğinin arasına peynir tıkıştırdım onu yedim...az öncede bi şeftali yedim ama vallahi özlememişim noldu bana anlamadım yaa ben böle hayal etmemiştim:) neyse yarına daha planlı yicem ekstraları bugün saçma sapan bişi oldu..
bide bebişim ve güçlendirmede olan arkadaşlar siz saf proyu perşembemi yapıyosunuz ay bi türlü karar veremiyorum..kendime nişastalı ve kaçamak öğünleriyle ilgilide yön vereyim diyorum yoksa kalcak hepsi..nie bu kadar panik yaptım onuda bilmiyorum kızlar ama feci alışmışım tuhaf geliyo veeee bebişimmm seni çok iyi anlıyorummm:)
mutlucum bende takipteyimm panpişin oldummm:)
Kimsecikler gelmemiş, kahvaltımı yaptım çok güzel geldi.
2 yumurtalı kaşarlı omlet (tek yumurta yapacağım artık, çok geldi), 1 top ekmek (ekmeğimi bitiremedim, çeyreği duruyor), hindi füme yedim ve bitki çayımı içtim.
Dünden kalma, börek pizza ne varsa derledim topladım buzluğa attım, 1-2 kızıma çıkarırım gözümün önünden gittiler, tatlı kaldı onu da vereceğim, kurtulacağım.
Yarın eşim işe gidecek, aslında nöbetçi yani gece de gelmeyecek, onu da başlatmıştım ya dukana, yiyecek ne götürsün kararsızım.
Sizler ne yapıyorsunuz, dışarıda uygun yemek bulmak zor, ben sınavıma yani ayın 26'sına kadar toplantı vs. çıkmazsa pek işe gitmeyi düşünmüyorum ama ondan sonra benim de işte yemek problemim çıkacak. Sebze olan günler sebze yemeği (zeytinyağlı götürüdüm ama bu yağsız olacak) belki görürülebilir, diğer günler et mi götürmeli bilemedim. Eşimin işyerinde mikrodalga var onun işi kolay biz de yok, tek gözlü ocaklardan var ama o kadar detaylı vakit bulamam herhalde ders aralarım fazla olmayacak bu dönem. Fikir verebilirseniz sevinirim.
aaaa ismini değiştirmişsin sen annesininbebikiydin değil mi? di mi canım yanlış hatırlamıyorum? hoşgeldin canım tekrardan aramıza
selamlar hatunlar sabahtan beri sayfaları açmayı başaramadım sitede mi bir sorun var anlamadım beğenemiyorum cvp yazamıyorum sinir oldum
karemelim de sormuş evt nihayet başladım kızlar vatana millete hayırlı uğurlu olsun
gece uyku tutmadı saatin 2 sinde kalkıp dukan ekmeği yaptım
bence çok lezzetli oldu tuz bile koymasam olcakmış o kadar yani
tabiki sabah zor kalktım öğlene kadar sersem gibiydim
şu ana kadar yediklerim 1 dilim dukan ekmeği
2 haşlanmış yumurta
kahve sade çay bu kadar
tatil dönüşü olduğu için ayran yok bugün işyerinde yoksa diğer zamanlarda bol bol içebilirim
saksım lostum berrincim gelmiş gitmiş
nevcim yok ortada ve topiğimizin demirbaşları hala dönmediler sizsiz burası çok eksik hadi toparlanalım
yeni gelen arkadaşlara da hoşgeldiniz diyor başarılar diliyorum
Evet canim kitapta 15-20 günü gecince yumruk yapin diyor ama benim o dönemler ramazana denk geldi, oruc tatmama bagladim bu duraklamayi, simdi de iste annam de hazir atak yapacakken onla birlikte yumruk yapayim dedim. yoksa beklemezdim bu kadar. Dükan aslinda bana 52 cikardi ideal kilo, aslinda dukanin hesabindan da 10 gün önce geldim 52ye, ama benim hedefim 3 kilocuk daha var vermek istedigim, belki de idealimden daha dusuk icin ugrastigimdan vucut takildi artik. Bakalim yumruk da ise yaramazsa 52 yi kabullenicem, napalim. Senin de hayirli olsun. Bence kesin cok guzel sonuclar alacaksin, dükana ve bize inan, guven, cok yakinda anlarsin :)
Canim, mavisim, bende aslinda hic irade yoktur biliyo musun, hic dayanamam, hic sabredemem, hele ki bu rejim olaylarinda her pzts baylayip her sali aksami aksam yemegini 2 paket cips 2 paket cikolata ve kolayla bitiren bi insandim. Ama nolduysa bu dükani yaparken canim bise istemiyor, yanimda neler neler yeseler de canim istemiyor ki, o yuzden durabiliyorum, iste o kacamagimi da regly oncem oldugu icin ve ananecime dayanamadigim icin yaptim. ben de bu konuda kendime inanilmaz sasiriyorum yani :) Iste guclendirmede kalan 3 kiloyu vermeyi ben de dusundum ama benim guclendirmedeki odul ogunlerim icin cok fena planlarim var, bir de ben sebzeli günlerimde hic veremedigim gibi bir de arti oluyorum, o yuzden ben guclendirmede verebilecegimi hic sanmiyorum diger arkadaslar gibi, hatta belki bi iki kilo alirim gibi. Bu sebepten dayanicam sonuna kadar.
Ayrica evet ben de begen butonunun yoklugunu cok hissediyorum ya, kesinlikle geri gelsin, olmaz ki böyle halkin fikrini almadan ayarlama, editorler, yonetim, duyun sesimiziiii!!! :)
merhaba dukancı dostlarım.bayram bitti ve yine geldim sizlerin yanına .inşallah herkesin bayramı iyi geçmiştir.
bugün diyete başlayalı tam 19 gün oldu.ve 5600 g kilo vermiş bulunuyorum.inşallah hep böyle hızlı veririm.
şimdi geçmişi okumaya gidiyorum.
herkese bol bol eksili günler.
hayır ama yaa bu olamaz idol bebiş kankişim ben cevaplarımı yazarken çıkmış olamaz yaa ben de biraz kaynatırız diyodum:84::84::84:
Eki Görüntüle 249882 Eki Görüntüle 249881 Eki Görüntüle 249880
Yani arkadaşlar siteye üye olur olmaz dört tane tarif eklemişim ayol hey gidi günler heeey..bu da orda bahsettiğim limonlu tavuğun görseli haşlanmış tavuk yerine çoğu zaman bunu tercih ediyorum ben, bol baharatlı olduğu için de çok lezzetli oluyo mmm
yürüyüş maalesef yapamıyorum 2küçük canavar var evde biri 3biri 1.5 yaşında kimsede bakmıyor 1saatcik yalvarıyorum bakmıyolar
melodicim sen en ağır sporu yapıyosun onların peşinde koşmaktan zaten ihtiyacında enerjinde kalmıyodur:) kolay gelsin canımm
günaydın arkadaşlar ben de bugün atakla dukan diyetime başlamış bulunmaktayım
daha önce rumuzum annesininbebiki idi yaklaşık 35 gün dukan yapmış ve 7 kilo vermiştim fakat hamile olduğumu öğrenince bırakmak zorunda kalmıştım
72 kilodan 65 kiloya düşmüştüm
2 aylık hamileyken düşük yaşadım ve araya ramazan girdi psikolojim de ancak düzeldi... işte geldim burdayım
şimdi 67 kiloyum 2 buçuk aydır diyet yapmıyorum ve bu iki kilo almam çok normal çünkü diyetimi pat diye kestim
atak sürecim 2 gün sürecek sonrasında 1+1 ile seyir evresine geçeceğim 10 kg daha verebilirsem süper olacak...
her şey güzel olacak inşallah...
canım çok geçmiş olsun çok üzüldüminşallah en kısa zamanda istediğin kiloya kavuşursun...kilo verdikce moralinde iyice düzelir kolay gelsin canım..
valla sadecam aynen benimde ellerim boşmboş kaldı
sorma berrinim yaa ama ben umutluyum duyacaklar sesimizi beğenimize kavuşucazz..
sadecammm tebriklr tebrikler tebrikler.... el ver bize de bizde 8 ay sonra böyle güzel olalım ,nşallaahhh
veee şunu ek olarak söylemek istiyorum kiii bizde seni çok seviyoruzzz.....
canımmmm çok teşekkrü ederim bitanemm...ben size güveniyorum 8 ay bile sürmez benden iyi sonuçlar alırsınız...bu arada dün akşam misafirimiz geldi onun için havaalanındaydık...valla sen aklıma geldin bizim kız buralarda ama nerde allah bilir die içimden geçirdim..:26:
mr kızlarrrrrrrr nassınız ay şükür sonunda eksik kadroylada olsada burdayız yuvaş yuvaş dökülmeye başlar dukandaşlarımız ay ben çok özledim forumun cıvıl cıvıl halini herkesi öpüyorum burdan sevgiler sunuyorum sadecam güçlendirmeye geçmiş harikasın sen sadecam bizede dua et canım darısı hepimize inş
canım zeynoşum çok teşekkürler...inşallah tatlım en kısa zamanda gelin artık güçlendrmeye...sen seyir için ne tarifler bulmuştun kimbilir bu evre için neler yarıtırsın:)
canlarım ben de regl yüzünden tam kilomu bilemiyorum ;ama bayram da ne baklavalar ne börekler ne dolmalar geri çevirdim hiç kilo almadığıma eminimseyiri uzatmaya karar verdim ramazan yüzünden istediğim kadar yapamadığım yürüyüşlerimi yapıp kalan 3 kiloyu da verip güçlendirmeye geçmeyi düşünüyorum.zira bayram da çok güzel övgüler aldım. çok zayıfladığımı söyledi herkes.:81:sırrı ne diye sordular
helal olsun berrinimm valla bende öyle ağzıma sürmedim ne ısrar ne ısrar ama yok yiyemem dedim:)hadi inşallah şu 3 kilocuğu at biyerlerede gel yanımıca canımm
selamlar hatunlar sabahtan beri sayfaları açmayı başaramadım sitede mi bir sorun var anlamadım beğenemiyorum cvp yazamıyorum sinir oldum
karemelim de sormuş evt nihayet başladım kızlar vatana millete hayırlı uğurlu olsun
gece uyku tutmadı saatin 2 sinde kalkıp dukan ekmeği yaptım
bence çok lezzetli oldu tuz bile koymasam olcakmış o kadar yani
tabiki sabah zor kalktım öğlene kadar sersem gibiydim
şu ana kadar yediklerim 1 dilim dukan ekmeği
2 haşlanmış yumurta
kahve sade çay bu kadar
tatil dönüşü olduğu için ayran yok bugün işyerinde yoksa diğer zamanlarda bol bol içebilirim
saksım lostum berrincim gelmiş gitmiş
nevcim yok ortada ve topiğimizin demirbaşları hala dönmediler sizsiz burası çok eksik hadi toparlanalım
yeni gelen arkadaşlara da hoşgeldiniz diyor başarılar diliyorum
hayırlı olsun fundacım tekrardan hoşgeldinen kısa zamnada vereceksin kilolarını sen bile inanamıcaksın değişmlere..
Selam arkadaslar, bayramda topige takilamayanlarin da gecmis bayramini kutlarim, buradakileri zaten kutlamistim :)
Ben bayramda o bayildigim yaprak sarmalarina, o hastaaaasii oldugum bayram corbasina, o annanecimin elleriyle yaptigi mis gibi ev baklavalarina falan hic bulasmadim, ama kendimi de acayip zor tuttum itiraf etmeliyim. Etrafin israrlari, bi kereden bise olmaz ayatmalari, hatirim icin ye, nolursun bi tadina bak satasmalarina kanmadim. Bayram boyunca seyirimi bozmamaya calistim. Ama artik en son dün tam da regly öncesi sendromuyla, bir de ananecimin " benim yaptigim baklavadan da mi yemiceksin" diye israrina dayanamayip 1 baklava, 5-6 üzüm tanesi, 5-6 da taze badem yedim, napiyim cidden dayanamadim :)
Kilo durumum hala 52-53 arasinda takik, bgn bu takilmanin 25.günü. sinir oldum iyice. Artik bu pazar annemle birlikte yumruk yapacagim. Bu pazar onu da dukana baslatiyorum da:) o atak ben patak derken umarim halledicez bu kilolari. Annem de suan 88 kilo, yasi 52. Artik kilolari vermeli, saglik acisindan da tehlikeli olmaya basladi. Zaten yillardir onun da denemedigi rejim kalmadi, bir turlu ise yaramadi ama, verse de sonradan hep daha cok aldi. Bu dükanla onu da tartilarla baristiracagim insallah :)
Bu arada evet diger arkadaslarin da dedigi gibi bence de bundan sonra bu topigimiz cosacak, her sayfada bana liste verin, bu dükan nasil anlatin mesajlariyla dolacak, sinirlerimize hakim olalim, tinlamayalim :)
Yeni gelenler de hosgeldiler, herkese mujjjxxx, ve lutfen bana dua edin de su yumrugum ise yarasin, su 52 barajini asabileyim, hasret kaldigim guclendirmeye gecebileyim ... :=0
selam canımm...hadi inaşşalh çok güsel sonuç al yumruktan sende gel bizim evreye:) annenede kolaylıklar ve başarılar diliyorum canımm
merhaba dukancı dostlarım.bayram bitti ve yine geldim sizlerin yanına .inşallah herkesin bayramı iyi geçmiştir.
bugün diyete başlayalı tam 19 gün oldu.ve 5600 g kilo vermiş bulunuyorum.inşallah hep böyle hızlı veririm.
tebriklerr süper sonuç
ay ablacımmmm arada sıkılınca facebooktan dürtebilirsin beni ehehehe orayı günlük kontrol etmek zorundayım zaten
hep destek tam destek!!!!
Gidicek bu kilolar!!! Hepsi hem de
arkanızdayızzzz!!!
o yüzden ben girmicem 1 hafta falan
bi ceza daha yerim, banlanırım, hiç giremem sonra
panpişşş
sadeca abla, ölücektim gülmekten
anlıyosun beni dimiii
sudan çıkmış balık oluyo insaaannn
hadi hayırlı olsun sadeca ablacımmm, güçlendirme tecrübelerimizi paylaşıcaz artık seninle :)
atak döneminde kaçamakları yapmasanız aslında.. Yarım bi dukan olucak böyle :18:
Allah canını almasın berrin. Bayan yazmış zaten oraya annesininbebikiydim diye
bu arada eski annesininbebiki, geçmiş olsun ve hoşgeldin yeniden
süper yeni dukancı ablamız efenim size şöyle bir şey hatırlatmak istiyorum :)
ayran, yoğurt ve süt; içerisindeki protein oranı kadar karbonhidrat da barındıran besinler.
Bu yüzden tüketiminde dikkatli olmak gerek. Süt özellikle içerisinde süt şekeri dediğimiz bir şey barındırıyür.
yağ oranları az olduğu sürece dukan sorun olmayacağını söylüyor. Ama atakta az tüketildiğinde daha çok faydası görülüyor dukan diyetinin.
Şahsım adına söylüyorum; ben protein perşembelerinin arkasından eksi göremediğim günlerin listesine bir baktım.. Hepsinde yoğurdu çok tüketmişim.
İçerisindeki karbonhidrat değerinin düşük olması gerek besinlerimizin. Atak için söylüyorum ama bunu sadece. Seyirde zaten kilo kaybı hemen hemen kalori kısıtlaması diyetleriyle aynı olması planlanıyor, ivme açısından. Zaten günde 300 gramlardan bahsediyoruz bir insan için karbonhidrat miktarı için. Biz 6-7 gram yoğurttan almışız, bunun lafı bile olmaz.
Sadece tavsiye vermek istedim
al benden de o kadr yaa, tatlı kapasiteme baktığımda bu dukan bana bi haller getirdi ama hayırlısı diyorum.
Eve aldığım light pudingler bile(light!) 3 haftadır dolapta duruyolar!
Dukan, annemin duasını iletiyorum sana:
Allah sana mübarek dinimizi nasip etsin
Görseniz, annem de pek dindar (!) bi kadındır ya
ay, her neyse ne, bu adamın tuttuğu altın olsun valla. Sayemizde çok dua alıyo, hain
tebrikler, tebrikler, tebrikleeeerrrr...
Su miktarı mevzusuna gelince;
* Su içmek: Herkes kilosuna göre su içmelidir: kilo x 0.04 = Günlük ideal su miktarı (Ör. 70 kg x 0.04 = 2.8 litre su içilmelidir.).İdeal su miktarı, mevsim değişimlerine bağlı olarak 0.5 litre fazla veya eksik olabilir. Ancak su miktarı 2 litre olup, geri kalanı diğer sağlıklı sıvılar şeklinde olabilir. (Bitki çayları, taze meyve ve sebze suyu, komposto, süt, tuzsuz ayran, gazı alınmış soda.)
bunu buldum.
Bayanlar, bugün itibariyle ödevimin 1/3'ünün bitmesine 90 sayfa kaldı
90 sayfayı belki bugün, biraz yarına sarkıtarak tamamlamayı planlıyorum :)
Altından kalkacağıma tüm kalbimle inanıyorum, kalkıp yemek yapma ile ilgilenmek zorunda falan kalmasam aslında bugün biter o!
zeynep ablama sevkiyat işlerinde buraya da bir kol tahsis etmesini rica ediyorum.
Hepinize sevgiler gönderiyorum.
canımmm bebişimmmhadi tatlım o kalanlarıda bi çırpıda yapta kurtul dön aramıza...hahhaaah annenin duası süpermiş...her terlden dua alıyo adam hakkıdır ama bencede tutuğu altın olsun pierimin:))
günaydınlarrrrr...
bu sabah itibariyleeee 85.6 yı görmüş bulunmaktayım tartıdaaa
afferim canım benim tebriklerrinşallah kısa zmanada 7 li rakamlara kavuş tatlımm
Arkadaşlar merhaba,
10 günlük bir İtalya tatili sonrası 1300 gr vererek (tamamı yağ) geri döndüm.
Diyeti bozmadım, makarna ve pizza yemedim hiç.
Bol bol yürüdüğümüz için sadece şarap içtim.
Dukan'a başladığımda (5 temmuz'da) 77.3 kilo idim, iki ay olmak üzere, tatil dönüşü kilom 68.5.
9 kilo vermiş durumdayım. Hedefim 60'a 8.5 kilo kaldı.
Hepinize bu süreçteki psikolojik desteğiniz için çok teşekkür ederim..
Sevgiler
hoşgeldiniz, tabi ki destek oluruz zaten daha önce de başladığınız için diyet hakkında fikir sahibisiniz demektir..ama bu kez sakın bırakmayın çünkü dukan bu diyeti ömür boyunca sadece 2 kez uygulayabilirisiniz diyo
canım geçmişe bakamadım ama bir üstümdeki mesajsın, gözüme çarptı.
Hepimiz için durum aynı beni en çok annem taciz ediyor mesela. Cık yakışmamış şuran çıkmış vs. diye. Aslında iyiliğimiz için bunlar, bir de öyle düşünmek lazım. Kilo verince insana saygı artıyor nedense, hem de herkesin. Aynı zamanda insan da daha çok kendine güveniyor.
Benim eşim çok iştahlıdır ama benden iradelidir, onu da peşindem sürükledim dukana, yoksa dayanamazdım o yerken, şimdi o beni de durduruyor. Eşinin kilosu varsa beraber başlasanız daha iyi olur tabi.
Ben de eşimle bana ayrı, kızıma ayrı yemek yapıyorum. Ayrı yemek yapmak biraz zor oluyor ama dayanacağız. Ben hep kızımın yemediklerini yiyerek kilo almıştım galiba :)
canım hayırlı olsun ,başlamıssın diyete,sabırla devam eder,bırakmazsın inş.resimlerine baktım,çok güzelsin,bir de kilo verirsen bomba gibi olacaksın inş.
ben de karatay dayım canım,arada misafirliğe bekleriz.
arkanızdayızzzz!!!
ayran, yoğurt ve süt; içerisindeki protein oranı kadar karbonhidrat da barındıran besinler.
Bu yüzden tüketiminde dikkatli olmak gerek. Süt özellikle içerisinde süt şekeri dediğimiz bir şey barındırıyür.
yağ oranları az olduğu sürece dukan sorun olmayacağını söylüyor. Ama atakta az tüketildiğinde daha çok faydası görülüyor dukan diyetinin.
Şahsım adına söylüyorum; ben protein perşembelerinin arkasından eksi göremediğim günlerin listesine bir baktım.. Hepsinde yoğurdu çok tüketmişim.
İçerisindeki karbonhidrat değerinin düşük olması gerek besinlerimizin. Atak için söylüyorum ama bunu sadece. Seyirde zaten kilo kaybı hemen hemen kalori kısıtlaması diyetleriyle aynı olması planlanıyor, ivme açısından. Zaten günde 300 gramlardan bahsediyoruz bir insan için karbonhidrat miktarı için. Biz 6-7 gram yoğurttan almışız, bunun lafı bile olmaz.
ben yulaf kepeğini diyeti ilk yaparken bir aktardan almıştım ama tadı çok kötüydü ya bi kere krep yaptım harici hep sütle karıştırıp içiyordum inanılmaz tok tutucu etkisi var ama hamile kalınca uzun bir süre dukan yapamam deyip attım şimdi benimde temin etmem lazım sanırım internetten alıyordu buradaki arkadaşlar
günaydınlarrrrr...
bu sabah itibariyleeee 85.6 yı görmüş bulunmaktayım tartıdaaa
hayırlı olsun fundacım tekrardan hoşgeldinen kısa zamnada vereceksin kilolarını sen bile inanamıcaksın değişmlere..
Arkadaşlar merhaba,
10 günlük bir İtalya tatili sonrası 1300 gr vererek (tamamı yağ) geri döndüm.
Diyeti bozmadım, makarna ve pizza yemedim hiç.
Bol bol yürüdüğümüz için sadece şarap içtim.
Dukan'a başladığımda (5 temmuz'da) 77.3 kilo idim, iki ay olmak üzere, tatil dönüşü kilom 68.5.
9 kilo vermiş durumdayım. Hedefim 60'a 8.5 kilo kaldı.
Hepinize bu süreçteki psikolojik desteğiniz için çok teşekkür ederim..
Sevgiler
günaydın..yediğim baklava su böreği daha neler neler sonrası yinede -400 gr la bayramı atlatmayı başardım..bayram öncesi 60.9 düm bu sabah 60.5 çıktım ..
Merhabalar;
Kitabı aldım okudum adet dönemime girmek üzereyim, kitapta da zaten adet dönemi bittikten sonra başlayın diyor. Önümüzdeki 10 gün içerisinde başlayacağım. Ama sormak istediğim birkaç soru var buradaki deneyimli arkadaşlara...
1) Sitesinden kaç kilo vermem gerektiğine bakamıyorum çünkü site ingilizce ne yapabilirim?
2) Herkes yulaf kepeğini bulamamaktan yakınıyor ama ben ilk girdiğim baharatçıdan aldım bu nasıl oluyor?
3) Kitapta bir yanılgıya düştüm Türkçe çevirisini okuyorum. Atak evresinde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği derken Seyir evresinde "Atak evresinde de olduğu gibi 2 yemek kaşığı yulaf kepeği yemeğe devam ediyorz" diyor. Ama 2 değilki 1,5 yazıyor Atak evresinde?
haklısınız bırakmamam gerekiyodu ama ailemden gizli yaptığım için ramazan dolayısıyla mecbur kaldım
bugün itibariyle bende bir dukancıyım artık sabah tartıldım 1kilo daha aldıgımı farkettim ama dukanla bu 1kilonun caresine bakacağımsabah kahvaltıda peynir ve şekersiz cay içtim....
kilo-66.8
boy-1.64
beberengommmmmmm yavrum sen bana mıntıkanı söyle tatlım ben sana oralarda bir eczane tahsis edeyim sen sevkiyatı oradan alırsın canım benim sen ne istiyon onu söyle yeteray ablacımmmm arada sıkılınca facebooktan dürtebilirsin beni ehehehe orayı günlük kontrol etmek zorundayım zaten
arkanızdayızzzz!!!
o yüzden ben girmicem 1 hafta falan
bi ceza daha yerim, banlanırım, hiç giremem sonra
panpişşş
sadeca abla, ölücektim gülmekten
anlıyosun beni dimiii
sudan çıkmış balık oluyo insaaannn
hadi hayırlı olsun sadeca ablacımmm, güçlendirme tecrübelerimizi paylaşıcaz artık seninle :)
atak döneminde kaçamakları yapmasanız aslında.. Yarım bi dukan olucak böyle :18:
Allah canını almasın berrin. Bayan yazmış zaten oraya annesininbebikiydim diye
bu arada eski annesininbebiki, geçmiş olsun ve hoşgeldin yeniden
al benden de o kadr yaa, tatlı kapasiteme baktığımda bu dukan bana bi haller getirdi ama hayırlısı diyorum.
Eve aldığım light pudingler bile(light!) 3 haftadır dolapta duruyolar!
Dukan, annemin duasını iletiyorum sana:
Allah sana mübarek dinimizi nasip etsin
Görseniz, annem de pek dindar (!) bi kadındır ya
ay, her neyse ne, bu adamın tuttuğu altın olsun valla. Sayemizde çok dua alıyo, hain
tebrikler, tebrikler, tebrikleeeerrrr...
Su miktarı mevzusuna gelince;
* Su içmek: Herkes kilosuna göre su içmelidir: kilo x 0.04 = Günlük ideal su miktarı (Ör. 70 kg x 0.04 = 2.8 litre su içilmelidir.).İdeal su miktarı, mevsim değişimlerine bağlı olarak 0.5 litre fazla veya eksik olabilir. Ancak su miktarı 2 litre olup, geri kalanı diğer sağlıklı sıvılar şeklinde olabilir. (Bitki çayları, taze meyve ve sebze suyu, komposto, süt, tuzsuz ayran, gazı alınmış soda.)
bunu buldum.
Bayanlar, bugün itibariyle ödevimin 1/3'ünün bitmesine 90 sayfa kaldı
90 sayfayı belki bugün, biraz yarına sarkıtarak tamamlamayı planlıyorum :)
Altından kalkacağıma tüm kalbimle inanıyorum, kalkıp yemek yapma ile ilgilenmek zorunda falan kalmasam aslında bugün biter o!
zeynep ablama sevkiyat işlerinde buraya da bir kol tahsis etmesini rica ediyorum.
Hepinize sevgiler gönderiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?