Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

günaydın arkadaşlar bugün atakta 2. ve son günüm her şey güzel gidiyor

bugün bile tartıda bir kilo fark etti çok şükür

ay ablacımmmm arada sıkılınca facebooktan dürtebilirsin beni ehehehe orayı günlük kontrol etmek zorundayım zaten

canım çok teşekkür ederim hepinizin desteğiyle inşallah

hep destek tam destek!!!!
Gidicek bu kilolar!!! Hepsi hem de
arkanızdayızzzz!!!

o yüzden ben girmicem 1 hafta falan
bi ceza daha yerim, banlanırım, hiç giremem sonra

panpişşş
sadeca abla, ölücektim gülmekten
anlıyosun beni dimiii
sudan çıkmış balık oluyo insaaannn
hadi hayırlı olsun sadeca ablacımmm, güçlendirme tecrübelerimizi paylaşıcaz artık seninle :)

atak döneminde kaçamakları yapmasanız aslında.. Yarım bi dukan olucak böyle :18:

aaaa ismini değiştirmişsin sen annesininbebikiydin değil mi? di mi canım yanlış hatırlamıyorum? hoşgeldin canım tekrardan aramıza

Allah canını almasın berrin. Bayan yazmış zaten oraya annesininbebikiydim diye
bu arada eski annesininbebiki, geçmiş olsun ve hoşgeldin yeniden

süper yeni dukancı ablamız efenim size şöyle bir şey hatırlatmak istiyorum :)
ayran, yoğurt ve süt; içerisindeki protein oranı kadar karbonhidrat da barındıran besinler.
Bu yüzden tüketiminde dikkatli olmak gerek. Süt özellikle içerisinde süt şekeri dediğimiz bir şey barındırıyür.
yağ oranları az olduğu sürece dukan sorun olmayacağını söylüyor. Ama atakta az tüketildiğinde daha çok faydası görülüyor dukan diyetinin.
Şahsım adına söylüyorum; ben protein perşembelerinin arkasından eksi göremediğim günlerin listesine bir baktım.. Hepsinde yoğurdu çok tüketmişim.
İçerisindeki karbonhidrat değerinin düşük olması gerek besinlerimizin. Atak için söylüyorum ama bunu sadece. Seyirde zaten kilo kaybı hemen hemen kalori kısıtlaması diyetleriyle aynı olması planlanıyor, ivme açısından. Zaten günde 300 gramlardan bahsediyoruz bir insan için karbonhidrat miktarı için. Biz 6-7 gram yoğurttan almışız, bunun lafı bile olmaz.
Sadece tavsiye vermek istedim

al benden de o kadr yaa, tatlı kapasiteme baktığımda bu dukan bana bi haller getirdi ama hayırlısı diyorum.
Eve aldığım light pudingler bile(light!) 3 haftadır dolapta duruyolar!
Dukan, annemin duasını iletiyorum sana:
Allah sana mübarek dinimizi nasip etsin
Görseniz, annem de pek dindar (!) bi kadındır ya
ay, her neyse ne, bu adamın tuttuğu altın olsun valla. Sayemizde çok dua alıyo, hain

tebrikler, tebrikler, tebrikleeeerrrr...

Su miktarı mevzusuna gelince;
* Su içmek: Herkes kilosuna göre su içmelidir: kilo x 0.04 = Günlük ideal su miktarı (Ör. 70 kg x 0.04 = 2.8 litre su içilmelidir.).İdeal su miktarı, mevsim değişimlerine bağlı olarak 0.5 litre fazla veya eksik olabilir. Ancak su miktarı 2 litre olup, geri kalanı diğer sağlıklı sıvılar şeklinde olabilir. (Bitki çayları, taze meyve ve sebze suyu, komposto, süt, tuzsuz ayran, gazı alınmış soda.)
bunu buldum.

Bayanlar, bugün itibariyle ödevimin 1/3'ünün bitmesine 90 sayfa kaldı
90 sayfayı belki bugün, biraz yarına sarkıtarak tamamlamayı planlıyorum :)
Altından kalkacağıma tüm kalbimle inanıyorum, kalkıp yemek yapma ile ilgilenmek zorunda falan kalmasam aslında bugün biter o!
zeynep ablama sevkiyat işlerinde buraya da bir kol tahsis etmesini rica ediyorum.
Hepinize sevgiler gönderiyorum.

ben yulaf kepeğini diyeti ilk yaparken bir aktardan almıştım ama tadı çok kötüydü ya bi kere krep yaptım harici hep sütle karıştırıp içiyordum inanılmaz tok tutucu etkisi var ama hamile kalınca uzun bir süre dukan yapamam deyip attım şimdi benimde temin etmem lazım sanırım internetten alıyordu buradaki arkadaşlar

günaydııııın mutlu sabahlar mutlu yarınlar eyyy ahalii:)) sizi çok ösledim ben ya buraya yazmazsam böle bi eksik kalıyorum...geçen geceden beri giremedim dün oğlumun arkadaşı geldi tabii benim laptopa el konuldu:)okullara az kaldı die artık ses çıkarmadım ara ara yatmadan okudum geçmişi ama atlaya atlaya...güçlendirmem iyi gidiyo gibi..şimdi yürüyüşten geldim..uzun aradan sonra dışarda yürüdüm esiyo mis gibi hava...dönüşte markete uğradım 1 tanecik simit aldım...acaba diorum ekmek yerine yarım simit yesem nasıl olur çok özledim simiti...yanlız feci alışmışız ekmeksiz yemeye bitek o fazlalık geliyo meyve hakkımı geceye saklıyorum...henüz ödül yemeğini ve nişastalıyı yemedim...işte böle canlarım şimdi geçmişe akayımda geleyimm:)

hayır ama yaa bu olamaz idol bebiş kankişim ben cevaplarımı yazarken çıkmış olamaz yaa ben de biraz kaynatırız diyodum:84::84::84:

canım benim ya bende baktım sen çıkmışsın uykuş gelmişti gezmekten perişan oldukda bayramda ondan çıktım kıyamam sanaaa

bu akşam için bende bu yemeği yapıyorum kankimmm artık nasıl canımızı çektirdiysen:)

Merhabalar;

Kitabı aldım okudum adet dönemime girmek üzereyim, kitapta da zaten adet dönemi bittikten sonra başlayın diyor. Önümüzdeki 10 gün içerisinde başlayacağım. Ama sormak istediğim birkaç soru var buradaki deneyimli arkadaşlara...

1) Sitesinden kaç kilo vermem gerektiğine bakamıyorum çünkü site ingilizce ne yapabilirim?
2) Herkes yulaf kepeğini bulamamaktan yakınıyor ama ben ilk girdiğim baharatçıdan aldım bu nasıl oluyor?
3) Kitapta bir yanılgıya düştüm Türkçe çevirisini okuyorum. Atak evresinde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği derken Seyir evresinde "Atak evresinde de olduğu gibi 2 yemek kaşığı yulaf kepeği yemeğe devam ediyorz" diyor. Ama 2 değilki 1,5 yazıyor Atak evresinde?

Arkadaşlar merhaba,
10 günlük bir İtalya tatili sonrası 1300 gr vererek (tamamı yağ) geri döndüm.
Diyeti bozmadım, makarna ve pizza yemedim hiç.
Bol bol yürüdüğümüz için sadece şarap içtim.
Dukan'a başladığımda (5 temmuz'da) 77.3 kilo idim, iki ay olmak üzere, tatil dönüşü kilom 68.5.
9 kilo vermiş durumdayım. Hedefim 60'a 8.5 kilo kaldı.
Hepinize bu süreçteki psikolojik desteğiniz için çok teşekkür ederim..
Sevgiler

günaydın..yediğim baklava su böreği daha neler neler sonrası yinede -400 gr la bayramı atlatmayı başardım..bayram öncesi 60.9 düm bu sabah 60.5 çıktım ..

tebrikler deridoktoru..

haklısınız bırakmamam gerekiyodu ama ailemden gizli yaptığım için ramazan dolayısıyla mecbur kaldım

bugün itibariyle bende bir dukancıyım artık sabah tartıldım 1kilo daha aldıgımı farkettim ama dukanla bu 1kilonun caresine bakacağım sabah kahvaltıda peynir ve şekersiz cay içtim....

kilo-66.8
boy-1.64

melis hocam öncelikle eşim bir öğünde bir ekmeği yer ama kilo almaz üzerine geçtiğimiz 6 ayda 6 kilo verdi göbeği de gitti(( yani dukan ile onu buluşturmak zor... dediğiniz gibi oğlumdan kalanları bitirmekte benim de üstüme yok dün hatta oğlum bir lokmacık kalan keki doğrudan getirdi ağzıma yok annecim dedim yemiyorum

ben profilinizdeki fotolara baktım da doğumdan sonra 59 larda olduğunuz halleriniz süpermiş anlatmışsınızdır belki ama nasıl oldu da tekrar kilo aldınız???

aman da kimler gelmiş beni ziyarete canım çok teşekkürler hepimiz bomba olalım sana da başarılar canım benim

eminecim maşallah diyorum sana

beberongo canım çok sağol tavsiyelerin için

gurmenette bulunuyor ve büyükşehirlerde rossman mağazalarında

günaydınlarrrrr...

bu sabah itibariyleeee 85.6 yı görmüş bulunmaktayım tartıdaaa

lostummm harikasın ben de ilk günün kaybı -400 ile uyandım

hayırlı olsun fundacım tekrardan hoşgeldin en kısa zamnada vereceksin kilolarını sen bile inanamıcaksın değişmlere..

sadecam idolüm inşallah ben de merakla ve azimle bekliyorum çok teşekkür ederim tekrardan hoşbulduk...

harikasınız doktor

günaydın..yediğim baklava su böreği daha neler neler sonrası yinede -400 gr la bayramı atlatmayı başardım..bayram öncesi 60.9 düm bu sabah 60.5 çıktım ..

canım çok şükür artık daha bir motivasyonla devam edersin

Son düzenleme:

yulaf kepeği konusunda şanslısınız demek ki
evt kitapta bazı çeviri hataları var okurlar da bunu söylüyor ama benim anladığım atakta 1,5 seyirde güçlendirmede 2 korumada 3 kaşık yulaf kepeği... başarılar dilerim :79:

yaa benim hedef kilomdasınız size de başarılaarrr:80:

beberengommmmmmm yavrum sen bana mıntıkanı söyle tatlım ben sana oralarda bir eczane tahsis edeyim sen sevkiyatı oradan alırsın canım benim sen ne istiyon onu söyle yeter

Slm.arkadaşlar bende kitabı aldım okuyorum .ama çoğu arkadaş gibi bende yulaf kepeği bulamıyorum.hep bana yulaf ezmesi gösteriyolar.çiğden bir iki tane
tadına bakmak için denedim aynı saman tadında ya.kepeğin yerine ezme kullanabiliyormuyduk.

sadecam geçen sana bişey sordum sorum gelmedi teknik sebeplerden dolayı şimdi sen gurmenetten siparişi nasıl verdin tlf mı istedin yoksa nett üzerindenmi dün carrefoura gittim ay hiç bişey bulamadım bir buğday kepeği bile yok ya bu nasıl bir avm yalnızca y. ezmesi aldım oda burda küçük markette bile var aroma niyetine gittim hani senin şu tereyağ portakal muz aromalarına çok heveslendiydim ama malesef doldurmuş reyona önceki aldığım aromaları vanilya limon rom acı badem başkada yok

tekrardan selam kıslar...şimdi tahlil sonuçlarımı öğrendim...kolestrol dışında hepsi süper ötesi...öncelikle yeni başlayan arkadaşlara şunu şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka tahlil yaptırın başlangıçta daha sonra kıyaslamak için...bana gelince ne yazıkki onu atladım ve dukana başladığımda yaptırmadım test falan..bu noktada tıkandık acaba daha kötümüydüde düzeldi die..bende genelde zaten hep sınırlardaydı ama en son tahlilimi 3 sene 92 kilolardayken yaptırmıştım o zaman trigisirit ve kolestrol yüksekti...101 lerdeyken ne haldeydi bilmiyorum açıkcası...işin güsel yani kandaki yağ oranım trigisirit düşmüş iyi kolestrolüm yükselmiş...ablamı aradım onunda yüksek kolestrolü var...onun doktoru önemli olan kandaki yağ oranı kolestrol genetik ve strese bağlı çıkabilir demiş...bende bu hafta bi kardioloğa gidicem bakalım ne dicek...velhasıl kıslar herşey yolunda böbrekler tiroit karaciğer hepiciği mis gibi:))doktora pro ağırlıklı diyetle ama sebzeyide bol tüketerek 30 kilo verdiğimi söledim oda bunun üzerine büyük olasılıkla sizdeki genetik ve kilo vermedenki tablo büyük olasılıkla daha kötüydü dedi...çünkü şeker yada tansiyon gibi kendini çokda belli eden bişi deil dedi...çünkü annemdekide ilaca rağmen düşmeyen bi kolestrol...bana ceviz suyu önerdi ve 4 ay sonra tekrar bi tahlil yaptırın dedi..ve şuna çok şaşırdı genelde pro ağırlıklı beslenenlerde ürik asit yüksek çıkar ama sizdeki oran çok iyi dedi...benim sonuçlar sizi ürkütmesin dediğim gibi belkide daha vahimdi bu hale geldi yada genetik ama siz siz olun mutlaka gidin bi kan verin öğrenin şekerler...hepinizi öpüyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…