valla sadeca ablacım benim de aklımdan geçmedi değil
ben de bugün simit yicem
ama susamları düşündürüyo işte beni :44:
tebrikleer doktoruuummmm
ben ben ben
zeynep abla iyi bilir ebay maceramızı
ablammmmm dün annem bana yimek yaptı biliyo musun
na büüle oldum, tuygulandım
Emziren annelere bu diyeti dukan da önermiyor.
Kasları inşa eden ana maddenin protein olmasına karşılık, protein ağırlıklı beslenmek nasıl kas kaybına yol açabilir? Ha, kasların ihtiyacı olan glikojenden bahsediyorsanız, ona yetecek kadar karbonhidratı bol bol yoğurt, süt ve peynirden, onların yağlarından alıyoruz.
akademisyen olan nasıl anlıyo
ama biraz meşakkatli bir performans ödevi diyelim
tezi geçicek yakında, doktoramı önceden yaptım diye dolansam ortalıkta yeridir
Türk dili ve edebiyatı okuyorum da ben, metin tahlili denen olay biraz zorlu bir süreç, ama ben kendim kaşındım :)
kitap hazırlıyorum, metinler analizi kitabı :)
bilgilerim size feda efeeemm
ben de tüketiyorum o madonun light dondurmasını
cremeria milano'nun yoğurt dondurmasına bayılıyorum.
Kahve dünyasınınki zannediyorum ki biraz kremamsı bir madde içeriyor, yoğurt tadı daha az ama o da çok güzel.
İşte böyle
o ilacı ben de kullandım zamanında
bıraktığımda sweeteater gibiydim tatlı öğütme makinesine dönmüştüm ama
sizde öyle bir şey oldu mu funda ablacuuum?
ayrıca anlatın efendim ne var, buranın amacı dayanışma ve destek değil mi?
çok süper dinleriz valla, 70lerdeki 80lerdeki radyo dinleyicileri gibi na büüle
kikikiki
ooooooooo zayıflayacağıııızz oooooooooo
90 sayfalık ödevin bugün son 20 sayfası baaağğyanlar, geriye kalıyoooo 2/3
sanki 2/3 ü bitirdim de 1/3 ü kalmış gibi seviniyorum dimi
ama bundan sonraki kısımlar o kadar zor değil, analiz kısmını yarıladık diyelim, tanımlar kolay.
buradan mutlu hocama selamlarımı gönderiyorum gerçekten akademisyen olmak zormuş, melis hocam size de sevgiler
ama ben de akademisyenlik yolunda ilk adımımı attım bana ne, bana da sevgiler
bayanlar, yoğurda kattım karpuzu, bir güzel çırptım. Dondurmadım ama kremamsı dondurmamsı bir şey oldu pembik pembik.
İçine de kepek hakkım kadar yulaf ezmemi attım (güçlendirmede olduğum ve ekmek zaten tüketmediğim için yulaf ezmesi kullanmaktan hiç ama hiç çekinmiyorum) sabah kahvaltısı niyetine tatlı tatlı, şirin şirin büüle sovuk sovuk yidim :))
Kilom şu an 59. Regl olmadım henüz, yine gecikmelerdeyim, kahrolsun ameliyat diye yollara dökülmek istiyorum tüm uzuvlarımla. Tüm düzenimi alt üst etti, hala oturamadı düzenim. Ameliyat sonrası 2. reglim bu.
Efenim leslie ve winsor plates, hayatınızda vazgeçmemeniz greken 2 büyük spor silahı olabilir diyorum. Baklavalarımın fotoğrafını göstermek isterdim sizlere ama, sonra kk ayaklanır, demedi demeyin
Şaka bir yana, sadece çarşamba gününden beri asıldım leslie ve winsora, leslie yi her gün, winsor u da 1 gün tam anlamıyla yaptım (45 dakika), onu dışında 5 dakikalık minik günlük plates ile leslie yapıyorum her gün, cidden bir baklava silueti oluştu üst dominallerde
alttaki tenis topu göbüşüm seviyor beni o gitmedi. Aman seven de böyle sevsin canım çıktı diyet diye diye 1 senede, ilaçlara bile dadanmışım çaresizlikten zemaaanında, ben ki o kadar eemeeeennn saçmalık derdim böyle şeylere.
Sadeca ablamın tahlillerine sevincimi paylaşıyorum, ben de ilk fırsatta tahlil yaptırıcüğüm efenim. Hepinize güzel pazarlar diyoruummm veeeee ödevimin sadece dijital ortama geçecek müsvedde dökümanlarını alıp sevgilikuşumla beraber çalışmaya gidiyorum bugün
canım benim, yardım edicek de bana
kilolarımı takdir etmese de, yardım ediyo işte büüle ödevimde falan
hepinizi öptüüümm veee gittim..
ooooo yolandam gelmiş ablam ya vallahi meraktan öldük yahu çok şükür sağ salim döndünüz ya hoş geldiniz sefalar getirdiniz ligth lardan ne içerdiniz?:90::90::90:günaydın kızlar
bayramın ikinci günü gitmiştim memlekete dün ögleyin döndüm bugünde işbaşı. tabi ki artılarım var ama dert etmiyorum sadece şişkinlik gibi. bu ara güçlendirme ile devam edeceğim zira saf P yi midem almıyor. biraz böyle devam edip tekrar sıfırdan başlicam ama ne zaman hazır olursam o zaman.
herkes nerde yahu
amaninnnnnn boooooovv kim derki bu hatun 101 kiloydu tebrik ediyorum sadecam vallahiEki Görüntüle 251610
kızlar becerebildimmi bilmem ama son bayramdaki halimi sizlerle paylaşmak istedim..dahada motive olunnnn:))gözlerimi kapadım çünkü beni gören dukana başladı tanıdığa rastlama şansım baya yüksek:))
tebrik ediyorum seni sadeca...Eki Görüntüle 251610
kızlar becerebildimmi bilmem ama son bayramdaki halimi sizlerle paylaşmak istedim..dahada motive olunnnn:))gözlerimi kapadım çünkü beni gören dukana başladı tanıdığa rastlama şansım baya yüksek:))
amaninnnnnn boooooovv kim derki bu hatun 101 kiloydu tebrik ediyorum sadecam vallahitam bir çıtır olmuşsun sen yahu tütütü değmesin inş
tebrik ediyorum seni sadeca....harika görünüyorsun...:80::80::80:.ne diyim 10 numara yani.....
arkadaşlar bişi sorucam mıgrostan sıvı tatlandırıcı aldım,ben bi tatlı tutkunuyum hani kriz tutunca yogurda biraz damlatır,tarçınla yerim diye:)))
bi sakıncası varmı acaba???
Selam arkadaşlar uzun zaman oldu girmeyeli..
Abimin eşini genç yaşta kaybettik...
Cenazemiz olduğu için giremedim...
Neyse...
Kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum...
Bu arada birşey danışmak istiyoruk siz dukan arkadaşlarıma
Bu yas döneminde dikkat etmedim hep ayaküstü ne varsa onlardan yemek zorundaydım..
Biraz kilo almışım..
Tekrar Baştanmı başlasam ?????
Nedersiniz ????
aspatram ve fruktoz içermeyen tatlandırıcıları kullanabiliyoruz ebrarcim..bide tarifler sayfamızdan çeşitli tatlı tariflerine bakabilirsin damak tadına göre
ya zeynep abla geçmişi okumadım o kadar gündür birikmiştir diye çok merak eden oldu mu memlekete annecime gidicem demiştim amaooooo yolandam gelmiş ablam ya vallahi meraktan öldük yahu çok şükür sağ salim döndünüz ya hoş geldiniz sefalar getirdiniz ligth lardan ne içerdiniz?:90::90::90:
canım ne kadar güzel olmuşsun valla .. tebrik ederim arkadaşlara moral olsun inşallah. bende 55 e inince buraya geldiğimde paylaştığım resimle ( 62,5 iken çekmiştim) ve son halimi çekip koyucam bifor aftır olaraktan. inşallahEki Görüntüle 251610
sağolasın canımonurege goldenvenüs busonolsun ve berkmine şimdilik dönen dukan fıstıklarımza hoşgeldiniz diyorum şükür kavuşturana geçmiş bayramınız mübarek olsun bu arada yolandacımı vuvumu yasminimi ilk aklıma gelenler bunlar ve ben çok merak ediyorum bu dukan fıstıklarımızı heleki yolanda eşiyle 2 gece 1 gece hesabı yapıyordu yoksa bizim sadrazam enişteyi tüm tatili orda geçirmeye iknamı etti acaba dönseydi mutlaka girerdi ama diye düşünüyorum ayyy sadeca gibi bendede yol fobisi var hemde çok fena allahım herkesi sağ salim sevdiklerine yerine yurduna kavuştur yarabbim
bizde seni özledik sende hoşgeldinheyyyy kızlar ben döndüm:hepinizi çok özledim.bayramınızın güzel geçtiğini umuyorum.benim tatilim harikaydı .geçmişi okumak çok zor ya yazmışda yazmışsınız ama aklımda kalıyo atlıya zıplıya okumaya çalışıyorum.okurken beğen şansım gitmiş valla hepinize bi beğen yolladım (kalben).bu arada doğum günü olanların yeni yaşları kutlu olsun.aramıza yeni katılanlar hoş gelmişler efemmm.güçlendirmeye geçenler de artmış ne güzel.şimdilik size kucak dolusu çiçekler sunup ben yine geçmiş sayfalara dönimmm.
hoşgeldin aramızadr.dukan'ın kitabında zayıflarken vücudun sıkılaşması için önerdiği egzersizler var. "dört anahtar bölge için dört anahtar egzersiz" başlığında verilmiş, yatakta yapılabilecek egzersizler diyorrr. amaa çeviri o kadar kötü ki ben birşey anlamadım. bununla ilgili videoya rastlayan oldu mu?
bu arada bu sabah itibariyle dukan diyetindeyim bende :)
Oyy benim dukanist beybilerim hepinize desteğiniz için teşekkür ederim yarına toparlanırım diye düşünüyorum :)
sadecam idol bebişim kankişim valla bu işi başarmış kanlı canlı örnek olaraktan şu forumda olmasan ben bu işi çoktan sallardım yine ama en azından yapılabildiğini biliyorum senin sayende..karamsarlığa düştüğüm anda sayende çıkmam çok daha kolay oluyo çok teşekkür ederim canım benim..30 kilo veren sadecanın hikayesini ve mutluluğunu düşünerek şimdi gidip 42 kilo veren bayanın hikayesini bi daha okuyayım en iyisi
fundacık rica ederim karıştırmış olabilirsin tabi ki hiç önemli değil..işin içine daha zorlaştırıcı etkenler girmeden bu işin çaresine bakıp kiloları defetmek lazım
lostinnight, bebişim hadi bakalım inşallah 2012 yazı gerçekten bizim yazımız olur, tickerıma gelince bi süredir sabit o kiloyu gördükten sonra artıya geçtim ben bi daha da altına inemedim o yüzden inene kadar öyle tutucam onu canım:)
nurçik ablam çok teşekkür ederim güzel ve motive edici sözlerin için, inşallah o günleri de görücem ablacım
zeynep ablam, psikolojime bugün izin verdim spor olayını yarına attım bugün öyle boş boş takılıyorum
özgül ablam da gelmiş uzun bi aradan sonra ablacım en azından +1desin sadece senin şu sıra yaşadıkların hiç kolay değil zaten bi üstesinden gelin eminim kaldığın yerden gayet güzel devam edeceksin
inş.canım
eveet tatilciler,berkmine abla, busonolsun,yasomm ve bi ara görmüştüm sanki cinom hoşgeldiniz..vuvuşkomu ve yolitamı da dört gözle bekliyorum..vuvuşkomun kardeşi ile yaptığı konuşmayı da çok merak ediyorum bugünkü psikolojimi de okut ona canım bak nasıl yakın gelecektir hepsi ona inşallah diyet fikrine ikna olabilmiştir..
başın sağolsun ben 2-3 gün atak yapım aranıza döneceğim.Selam arkadaşlar uzun zaman oldu girmeyeli..
Abimin eşini genç yaşta kaybettik...
Cenazemiz olduğu için giremedim...
Neyse...
Kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum...
Bu arada birşey danışmak istiyoruk siz dukan arkadaşlarıma
Bu yas döneminde dikkat etmedim hep ayaküstü ne varsa onlardan yemek zorundaydım..
Biraz kilo almışım..
Tekrar Baştanmı başlasam ?????
Nedersiniz ????
hoşgeldin,kolay gelsin ve başarılarselam. sabah berı okumaktan helak oldum en sonunda son sayfaya ulastım. yarın bende baslıyorum bu dıyete. kahvaltımı sımdıden hazılradım bıle. bende zayıflayacağım. bunu cok ıstıyorum. zayıflayanları tebrık edıyorum, diete devam edenlerede basarılar...
fgulercim bazı şeyler hayatta dönemüm noktası kilo adına, bence 30 yaş ve çocuk en önemlileri. 30 yaşın üzerine çıktığım zaman kilo vermem acayip yavaşladı, eskiden ramazanlarda bile 4-5 kilo verir kemiklerim sayılırdı. O sebeple genç olmak çok büyük bir avantaj daha çabuk veriliyor, senin yaşın kaç bilemiyorum ama bizler de yavaş da olsa vereceğiz ve hepimiz incecik gireceğiz yılbaşına ya da yaza. Güzel kilo vermişsin 1.5 kilo hiç fena değil.
beberongocum zor ama güzel bir bölüm ama gerçekten doktara gibi oluyor, gerçekten adım atmış gibisin akademisyenliğe. Düşünüyormusun? Yüksek lisans 100 sayfa, doktara 200 sayfa civarında hazırlanır genelde. Ne tarz metinler analiz ediyorsun tatlım, konuları yani. Bitecek bu süreçler de geçecek, hayat geçiyor canım.
light dondurma bir defa yedim, iyi senin yemene de sevindim kendimi büyük bir suç işlemiş gibi düşünmüştüm içeriğine baktım ama yine de tatmin olamadım. madonun light kazandibisini de yedin mi itiraf et? Ben dukana başlamadan önce onun üzerine dondurma yiyordum güzel oluyordu ama şimdi en azından ilk evrelerde ağzıma sürmeyeyim diyorum.
Nurcik çok güzel kilo vermişsin. 3 beden küçülmek çok güzel, anne kız beraber giyinin beraber alışveriş yapın ne güzel. Benim kızım da büyüse böyle arkadaş olsa bana. ;
onurege başınız sağolsun. Kolay değil tabi psikolojisi hem sizler için hem de çocuk için de. Atlatır kısa sürede, çocuklar kolay unutuyor. Gelen giden bitse evde çok bahsini geçirmemeye başlayınca toparlanacaktır. Aslında her çocuğun bir çocuk psikoloğu olmalı dediğin gibi böyle durumlarda danışmak adına. Benim kızım da 3 yaşında ama bazen nasıl davranmam gerektiğini bilemediğim durumlar oluyor zorlanıyorum. Maalesef hep anne tüm sorunlarla başediyor, bablar ne kadar ilgili olsalar da çoğu aman sanki sadece bizim çocuğumuz ve sorumluluğumuzdaymış gibi oluyor, annelik zor zanaatmiş. Kolay gelsin tüm annelere.
sağol canım sende aramıza hoşgeldin.
nınım sizin de başınız saolsun, genç ölmler de zor oluyor. Allah sabır versin. Ben de yeni başladım çok tecrübeliyim diyemem ama bence süresini bilemem ama bir atak yap derim.
yAseemiincim 50li kilolara alışılmaz mı şekerim, hemen alış. Ben bir düşeyim bak nasıl alışırım hemen :)) Ben de 68 falanım hep 86 diyorum nedense, ben de 60lıları sevemedim. Bu arada hayatımda 80lere çıkmadım yani, eşimin kilosunu kendimden çok benimsedim galiba.
ablana geçmiş olsun diliyorum.Allah zamanında sağlıklı ve hayırlı evlat versin.Arkadaşlar merhaba,
Kötü bir gün geçirdik ablam 6 aylık hamile, biraz lekelenmesi olmuş korkmuş, doktorunu aradı takip et bakalım demiş. Dün de biraz devam edince doktorunu da çağırıp hastaneye gitmişler. Ben de çok önemsemedim pirpiriklidir kendisi. Eşi de ondan pirpirikli. Bana gel dedi ama eşim nöbet çıkış bayılmış adeta top atsan duymuyor, kızım hastanelerde perişan olur, annem de anneannemde nöbette (bakıcı cumatresileri çıkıyor pazar dönüyor, 2 haftada bir dönüşümlü kalıyorlar teyzemle) ona da bırakamadım. Neyse kızımı kandırdım erkenden öğlen uyukusuna uyuttum eşimin karşı kanepesine yatırdım eşime söyledim çıktım. Gittim ki iş ciddiye binmiş. Doktor biraz açılma var dedi, erken doğumdan falan bahsediyor bebek henüz 900 gr. Tam teşekküllü hastaneye gidin dedi, çapaya yani dedi. ola ki bebek doğarsa yaşama şansı olsun diye. Benim kendi kurumum hafta içi olsa ne güzel karşılanırdık ama kimseyi bulamıyorum malum pazar. Neyse arattım falan, gittik acile. Tüm günümüz orada geçti, şimdilik sıkıntı yok dinlensin dediler sonunda. Çok beğendim gerçekten hem tertemizdi hem de herkes işinin ehliydi. Çok şükür atlattık ama dikkat etmesi gerekiyor, 1.5 kilonun üzerine çıkana kadar sorun yaşatmaz inşallah bir daha prenses.
Gelelim bana. Sabah güzel kahvaltımı yapmıştım, dukan galetası (hepsini bitiremedim), kaşarlı olmlet, peynir jambon yedim.
arada da kalan dukan galetamla peynir yedim.
Öğlen yemeğimi yiyemeden evden çıktım gider gelirim diye düşünüyordum ama öyle olmadı iş tabi. Aç kaldım, annem puğaça falan getirmiş başka şeyler de vardı ağzıma sürmedim. Öğün atlamış oldum ama ne yapayım. Ben arabamı ilk gittiğimiz hastaneye yani, anadolu yakasına bırakmıştım, çapaya ablamlarla gittim. Dönüşte babam arabanın yanına bırakacaktı, yemek yemeden bırakmadı tabi. Çağ kebapçıya gittik, 2 cağ kebap (biraz yavlığdı ayırmaya çalıştım yağlarını), yoğurt (light değildi tabi), peynir yedim. Dün de böyle oldu işte. Ama protein günümü bozmadım.
Dün atak dönemimin sonuydu 5 gün yaptım güzel de geçti bence. Ama kiloya yansımadı sabah yine tartılacağım ama karnımın şişi inmedi daha. Atak dönemini reglle birlikte geçirmem güzel olmadı, ancak 800 gr gitti bu kadar dikkatime. İnşallah sonradan gider. Ama bu dönemde motivasyon olacak kilo kaybı olmadı. Burada olmasan yazdıklarınızı okumasan aman bu diyette bir işe yaramıyor der bırakırdım. Ama şimdi bekliyorum sabırla. Yarın sebze+pro günüme başlayacağım bakalım.
hoşgeldin ve başarılar dilerim.günaydınnnn kızlarr:)
bugün ilk günüm inşallah herşey cok güzel olur:)aç karnına yarım lt su,kahvaltıda 1br light süt,1 yumurta,birazcık light beyaz peynir yedim...
birazdanda yürüyüş bandında 1saat beni bekliyor..
hepinize mutlu haftalar:))
hoşgeldin yolicim.senin adına sevindim.tatil iyi gelmiştir umarım.günaydın kızlar
bayramın ikinci günü gitmiştim memlekete dün ögleyin döndüm bugünde işbaşı. tabi ki artılarım var ama dert etmiyorum sadece şişkinlik gibi. bu ara güçlendirme ile devam edeceğim zira saf P yi midem almıyor. biraz böyle devam edip tekrar sıfırdan başlicam ama ne zaman hazır olursam o zaman.
herkes nerde yahu
meraba lar seni gördüğüme sevindim.herkese merhaba, ben de artık döndüm ve kaldığımız yerden devam..kilo bilançosunu yarın sabah görcem ama sanki pek bişey yok gibi..
kalbinin iyiliği diline ve yüzüne yansıyan güzel kardeşim.iyi dileklerin için teşekkürederim.özgül ablam benim kıyamam sana.oğluşun da bayağı üzmüş seni.Allah yardımcın olsun ablam.ara sıra uğra buralara da kafan dağılsın.hem kendini içine kapama hem bizi sensiz bırakma.gerçekten yanında olamasak da kalbimiz seninle.seni seviyoruz bunu unutma olur mu?
aynen bende başta çok zorlandım hatta eşime çok mızmızlandım çünki bu diyeti bana öneren ve başlatan oydu.işte öyle birgün diyeti bırakıyorum çok zorlandım diye yazınca bana destek olan tüm dukan arkadaşlarımın sayesinde 10 kilo verdim.şimdi onların ve sizin destekleriyle geri döneceğim.Yeni Başlayan Arkadaşlar,
Atağın 3. günüydü, gece yattım uyuyamıyorum, midemde de bir kazıntı (bir kaç gün daha sürdü bu) resmen açım ve midemin iki duvarını birbirine yapışmış hissediyorum :)). Resmen acı çekiyorum. O sırada kendime şöyle dedim "Ya şimdi kalkıp ekmek arası peynir yiyeceğim ve hayatım boyunca şişman kalacağım ya da dişimi sıkıp 40 yaşımdan sonra normal kilolarıma ineceğim". Onca rejimden sonra ilk kez kendimi tuttum ve geç de olsa uyudum. Ertesi gün yeni bir gün başladı ve her şey daha kolay oldu.
O dönemde buradaki yazılar beni çok oyaladı.
Şimdi bünyem alıştı diyete. Zorlanmıyorum.
Bilmem bu yazdıklarım işinize yarar mı? İnşallah yarar.
Bir de uzun zamandır sizi görmeyenlerin tepkilerini bir görseniz..boğazınızdan bir lokma bile geçmez :))
Sevgili Sadeca,
Ben Dukan ve öncesi toplamda 10 kg. verdim ve tepkiler müthiş.
Sen 30 kilo vermişsin, ne hoş anlar yaşıyorsundur.
Üstelik bunu ilaç kullanmadan, ameliyat vb. olmadan yaptın. Tebrik ediyorum seni.
Zorlandığım ve diyet ile ilgili nasıl gidecek bunca kilo diye umutsuzluğa kapıldığımda senin başarından feyz aldım, iyi ki varsın..
siz harikasınız.bende şimdi tanıdık tanımadık tüm kiloluları durdurup dukandan bahsetmek istiyorum.kilolardan ne çektiğimizi bir biz biliriz.demin gelen insülin dirençli bir hastama da dukan önerdim, bendeki değişiklik nedeniyle kitabın adını da alarak zıplaya zıplaya gitti..yani şöyle....vejeteryan birini de dukanist yaptım sonucu merakla bekliyorum..
Eki Görüntüle 251610
Eki Görüntüle 251610
Eki Görüntüle 251610
hoşgeldin yolicim.senin adına sevindim.tatil iyi gelmiştir umarım.
sende hoşgeldin özgül abla. senin oglan sana zor günler yaşatıyormuş umarım en kısa zamanda düzelir ve sende düzenine dönersin ablacım.
nınım sana da başın sagolsun demek istiyorum. her ölüm acıdır ama genç ölümü daha acı.bayramda da ablamın eşinin bir akrabasının 2 yıllık tüp bebek denemeleri sonucu sahip oldukları altı aylık bebekleri kazada vefat etmiş ve anne babasının bundan haberi yokmuş. başka bir serviste yatıyor sanıyorlar, sıksık akrabalarını onu kontrole yolluyorlarmış içim acıdı duyunca
berkmineeeee uj geldin beyaaa hede bakalım gezdiğn gördüğün yüzdüğün senin olsun neler yedin yahu anlatsana kilo aldınmı yoksa verdinmi ay çok merak ediyorum zira ben evde oturmaktan aldımdaa sizler naptı ecük anlatın yahuu
sende hoşgeldin özgül abla. senin oglan sana zor günler yaşatıyormuş umarım en kısa zamanda düzelir ve sende düzenine dönersin ablacım.
nınım sana da başın sagolsun demek istiyorum. her ölüm acıdır ama genç ölümü daha acı.bayramda da ablamın eşinin bir akrabasının 2 yıllık tüp bebek denemeleri sonucu sahip oldukları altı aylık bebekleri kazada vefat etmiş ve anne babasının bundan haberi yokmuş. başka bir serviste yatıyor sanıyorlar, sıksık akrabalarını onu kontrole yolluyorlarmış içim acıdı duyunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?