Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

butlar yağlı ve derili olduğu için fırın torbasında piştiklerinde fazla yağ bırakabilirler. Atak dönemi için bence fazla yağlı olur.

canım ben senin yazdıklarını görüyorum ama sen de çok umutsuzsun açıkçası.. Kendini toplayıp sızlanmayı bıraksan da artık aileni ikna etmenin yollarını düşünsen ya da onlara çaktırmadan yapabilmenin yollarını? Azıcık güçlü olsan? Ya da madem öyle, ailene diyetisyene gitmeyi öner, sonra bizim forumdaki doktorlardan birini yutturalım diyetisyen diye o da dukanı önersin
ne bileyim yani bence ağlamayı bi kenara bırak da artık bi toparlan. Bu böyle gitmez, bilesin.

zeynep ablaaaaaa
sen de bendensin
ben de mutfakta bile laptopımdan, dizilerimden ayrılmayanlardanım
seni hınzııırrr, ehehehehe

eveeet eveeet ben daha yeni paylaştım facebookta atlattığım kanserin videosunu şekerim aaaa yayılmaya başladı mı 5 yıl daha yaşayabilme ihtimalin %10 imiş ayol. Bu ne böyle? Sakin olun yahu yağları yakabilen mükemmel bi metabolizma vermiş allah bize.

merhaba canım iyiyiz iyiyiz çok şükür tatilde alınanlarıda yollayınca değme keyfimize az kaldı güçlendirmeye ha gayret diyoruz :80:[/QUOTE]

:))) hadi darısı başınıza melodi ablacım :)))
fotoğraflarını gördüm, fıstıkkkk gibi olmuşsun valla :)))
ben bizim Türk kadınının azmine hayranım! Sadeca abla, Mutlu hocam, sen.. Baksana ne güzek örneklersiniz. Maşallah diyorum, bonccuksuz olmaz.

Günaydın bayanlaaar. Leslie ve platesle güne başladım fix dukan kahvaltım olan köy peyniri, yumurta, 1 dilim ekmek (yumurtayla gidebilmesi için, sıkıldım çünkü haşlanmış yumurtayı lop lop yemekten ), domates ve boll light sütlü kahvemle güne merhaba didim. İvit didim.
Bu arada ablam forumu okuyomuş, ona hep beraber selamlar gönderiyoruz: MERHABA ABLAAAAA!!!
ehehehehe geçen gün sordu "Beberongo sen misin? " diye (yemek yiyodu, smile ondan öyle )
Ben de "asss.. basıldık!" diyerekten içimden; "heee benim ivit hihuuu " dedim
neyyysssse artık bunu okursa telefonum çalar ama işteyken okuyamaz çünkü yoğun, anca evden

evveeetttt hepinizin iyi olduğunu öğrendiğime göreeee vuvuu ve yağmuru merak etmeye devam edebiliriiiizzz
Bugün pazara çıkıp 2 haftadır hayalini kurduğum eteği alıcam kendime, tenis topu göbüşümü sıkılaştırmamın şerefine, ödülüm :))))
Hepinize bol eksili günler diliyorum bayanlaaarrr :)))

Günaydınlar sevgili dukancılar,

Kızlar ben bu sabah tartılmadım, gece sıcaktı vücudum şiş yarım saat sonra tartılırım.
Dün sabaha göre yani 6 gün (5 gün atak, 1 gün seyir) 1.400 vermişim (regl şişkinliğim indi kilom ortaya çıktı). Sizlin verdiklerinize göre az sebebi yoğurt ve sütü fazla tüketmişim, kırmızı eti fazla tüketmişim bilmeden. İlk 2 gün ufak kaçamağım oldu adaptasyon döneminde. Olsun az az gitsin de gitsin yeterki. 26 eylüle kadar 65 olmak istiyorum.

Bugün işe gideceğim maalesef, ps günüm, arkadaşları ayartıp dışarı çıkarız yemeğe, salata ızgara falan yerim. Akşama da etli taze fasülye pişirecek yardımcımız. Etini bol tuzunu az koy diye tembihledim, bir de yağ koymasın.

Güzel günler diliyorum herkese.

Son düzenleme:
evet canım facebookta paylaştığın videoyu izledim....ve atlattığına çok sevindim...bence senin pozitif enerjininde atlatmanda büyük bir rolü var...hep böyle kıpır kıpır ol tatlım....güçlendirme nasıl gidiyor canım....benim iyi gidiyor ama 56 nın altını 2 haftadır göremiyorum....sanırım bayram ramazan sebiyle böyle oldu...çünkü çok abarttım....güçlendirmeyle alakası olmayan beslenme tarzı nedeni ile...ama 5 gün oldu eski düzenime kavuştum....

ben güçlendirmeye uygun besleniyorum ama yoğurdu çok tükettiğim ve reglim de geciktiği için sanırım ben de 58-59 arasıyım melekim ablam :)
aman olsun yaa sen fıstık gibi hatunsun fotolarını gördüüüümmmm :)))
maşallahın var
atlattık işte oh ne güzel hihihi kontrol vaktim geldi ama ben ihmal ediyorum aslında.. Kolumdan tutup götürmem lazım kendimi doktoruma
güçlendirme aslında benim sözünden çıkmadığım hatta ödül öğünlerini 2ye bile çıkarmadığım bir dönem oldu benim için.. Bir de şu nişastalı besin kısmını atlıyorum.. Ama napim melangelim ablam ya şu kuru fasulye falan yağsız olmuyo! Bulgur pilavı desen, cıx, haşlanmış bulgur nereye kadar? Ancak makarna, onunla zaten aram yok. Mercimek salatası yaptım bi, onu da gözüm tutmadı. Et yerim daha iyi diyorum yani. Sen napıyosun nişastalı besin öğünü yapıyo musun? Yani bayram dışındaki güçlendirme döneminde yaptın mı?

kızlar atak döneminde maydonoz,tere serbest mi?ayyyy kahvaltıda ne güzel olur eger serbestse:))))
sadeca tat vermek amacıyla serbest, salata gibi tüketen arkadaşlarımız oldu atakta serbest dedik diye
siz aynı hataya düşmeyin. 3-4 dal maydanoz falan. Ama içlerinde protein oranı en yüksek olanı, maydanoz. Tercihinizi ondan yana kullanın. :)
başarılar..

Eki Görüntüle 252414 Eki Görüntüle 252413
82 kilo olduğum zaman ve bu yıl tatilde çekindiğim fotom 71dim

melodi hadikasın çok fark var ne kadar değiştiriyor kilo insanı Nazar

onurege canım eline sağlık çok güzel açıklamışsın
nasılsın bu arada oğlun nasıl???

pantolonum düşmeye başladı koca göbeğim mi eriyor acaba

bebişim canım çok geçmiş olsun şaka gibi geldi bana inanamadım vallahi ama melangenin dediği gibi hayat dolusun hep böyle ol hastalıklar ulaşamasın sana nolur kontrollerini ihmal etme canım Nazar

Dukan'da ikinci ayımı bitirdikten sonra deneyimlerimden edindiklerimi yazmak istedim size;

1. Et tercihi: Et tercihini çeşitlendirmek lazım, bir öğün tavuk ise öbür öğün balık gibi. Balığı fazla tüketmekte fayda var.
Omega 3'den zengin kalbi koruyucu ve kolesterol düşürücü. Bu konuda en zengin balık karadeniz hamsisi. Av mevsimi başladığına göre hamsiyi menülerimize koyabiliriz.

2. Yoğurt/Süt tercihi: Tatlandırıcı ve kepek ile beraber yoğurt her zaman kurtarıcı

3. Kabızlık başlarda çok sorun olabiliyor, doğadan zayıflama çayını öneririm.

4. Meyve yemediğimiz için dışarıdan multivitamin+C vitamini almakta fayda var.

Sevgiler..

en güzel ekmek zeynep ablanın ekmeği,karbonat katarsan tarifteki gibi süper oluyor,kek için bişi diyemiyecem, çünkü ben bugüne kadar 20 defa kek yapmışımdır belki ama olmuyor, kabartamıyorum

off ya.ben tariflerdeki hamburger ekmeğini denedim 3 defa 1. ci si fena değildi ama kab. tozu kullandım ,karbonat yoktu ,2. de karbonat aldım kokusundan yiyemedim direk çöpe attım:)))3. süde kab. tozuyla oda kabarmadı :))) bi tutturamadım yaniiii....

yasmincimm ...bende hep kipadan takitayı alıyorum en yakınımda o olduğu için, tadı az gerçekten mesela dün kurabiye yaptım tatlı değildi ...süte falan koyuyorum hatta tabletde atıyorum anca tat veriyor...ama hiç yoktan iyidir deyip kullanıyorum... koskanın o helvasını kipada 10 defa sepete atıp sonra geri koymuşumdur alıp almama konusunda kararsız kaldığım için:)))alayım bariii...cesaretlendim şimdi....az az tırtıklarım bende....

Merhaba arkadaşlar;
Bende bugün başladım. 10 kg ortalama ne kadar sürede veriliyor? Kişiden kişiye değişir mutlaka tabi, ama ayda ne kadar veriliyor genel olarak?
güselim herkese göre değişiyor ama en fazla kitapta da yazdığı gibi 2 ayda veriliyor 10 kg...benim öyle oldu mesela....zaten zor olan 10 kg verdikten sonrası... zayıfladım havalarında kaçamakların artması.2 kg ın geri gelmesi :)))) ve vücut direncinin artması ..ben şu ara hep bi savaş halindeyim kendimleee bayramdaki kaçamakların arkası geliyor geri gelenler gitmiyor(((

çok güsel olmuş ellerine sağlık ...bende bu tarifi deneyeyim bari. dün kurabiye bide fırın mücver yaptım ama hiç sevmedim ikisinide...varya size hayranım nasıl bayılıyonuz şu yulaf kepeğine:)))ben bütün tarifleri yapmaya çalışıyorum içine yulaf kepeği girdimi o kendine has kokusundan hiç birini bayıla bayıla yiyemiyorum mecburiyetten yiyorum..bi kere kakaolu kek yaptım 1.5 ay olmuştur hala dondurucuda duruyo yarısı...

bir kere daha tebrikkk ediyorum sadeca hanımcım sizi....

ayy sadeca cığım ben o hataya düştüm hamburger ekmeğinde, ve 2 ölçek yapmıştım elimin altında bulunsun diye ...zar zor getirttiğim yulaf kepeklerim çöpe gitti.. karbonatı bide limon sıkarak deniyeceğim bakalım bide azaltarak miktarını umarım tuttururum bu defa :)))

maşallah süperr valla dahada fazla vermiş bile görünüyosunuz..bende 81.5 le başladım 71.3 e kadar indim bayrama kadar ama şu an 73.5(( ne kadar sürede vermiştiniz ben 2 ay olmadan verdim ama sonrası hep inişli çıkışlı..istikrar sağlayamadım gerisinde... hani kitaptaki dukan amcanın örneği olan guruptayım ben sanırım.iradesizler :))) 10 kg verdikten sonra dayanamayıp bozanlar((

sadeca tat vermek amacıyla serbest, salata gibi tüketen arkadaşlarımız oldu atakta serbest dedik diye
siz aynı hataya düşmeyin. 3-4 dal maydanoz falan. Ama içlerinde protein oranı en yüksek olanı, maydanoz. Tercihinizi ondan yana kullanın. :)
başarılar..[/QUOTE]

bende rokayı öyle yemiştim limonlayıpta :)))

aynen zeynoş ya nerde bunlar...acaba tatillerinimi uzattılar cadılar.:26::26:

melodicim vallahi inanılmaz büyük bi deişim çok tebrik ederim arkadaşım fena halde gençleşmişsin seni görsem hayatta demem eskiden kiloluymuş die sanki hep zayıfmışsın gibi görünüyosun yeni halinle

ben bizim Türk kadınının azmine hayranım! Sadeca abla, Mutlu hocam, sen.. Baksana ne güzek örneklersiniz. Maşallah diyorum, bonccuksuz olmaz.

Günaydın bayanlaaar. Leslie ve platesle güne başladım fix dukan kahvaltım olan köy peyniri, yumurta, 1 dilim ekmek (yumurtayla gidebilmesi için, sıkıldım çünkü haşlanmış yumurtayı lop lop yemekten ), domates ve boll light sütlü kahvemle güne merhaba didim. İvit didim.
Bu arada ablam forumu okuyomuş, ona hep beraber selamlar gönderiyoruz: MERHABA ABLAAAAA!!!
ehehehehe geçen gün sordu "Beberongo sen misin? " diye (yemek yiyodu, smile ondan öyle )
neyyysssse artık bunu okursa telefonum çalar ama işteyken okuyamaz çünkü yoğun, anca evden

evveeetttt hepinizin iyi olduğunu öğrendiğime göreeee vuvuu ve yağmuru merak etmeye devam edebiliriiiizzz
Bugün pazara çıkıp 2 haftadır hayalini kurduğum eteği alıcam kendime, tenis topu göbüşümü sıkılaştırmamın şerefine, ödülüm :))))
Hepinize bol eksili günler diliyorum bayanlaaarrr :)))[/QUOTE]

amanın bebişim valla benimde basılmam an meselesi heran bizi arayıp bu senmisin die sorabilir:))her ne kadar gözümüze bantta çeksek asılnda çok deşifre ediyoruz kendimizi:)amaannn napalım yaa basarlarsa bassınlar kötü bişi yapmıyoruzki:) sadece arada dertleşiyoruz bne bazen kimseyle dile getiremiceğim açık gönüllükle düşüncelirimi yazıyorum..eşimin tarafına dikkatli sallasam iyi olur bundan sonraaa

ayrıca o adi kötü hastalık sana hiiiç uğramadı cnm sen ve o ikisi hiiiiç uyumlu deil zaten yolu şaşırmış şaşkın defoldu gitti allahın izniyle...bu arada ablana selamlarımı sevgilerimi gönderiyorummm..çok tatlı bi kardeşin var biz onu çoook seviyoruz

bebeişim bide ben bulgur pilavı yaptım yedim 4 gün önce...çok az fındık yağı koydum bol domatesli biberli soğanlı çok güsel oldu...ama güçlendirmeyi adam gibi yapamıyorum sanırım dün mesela ekmek yiyemedim vakit kalmadı...sanki hala seyir gibi devam ediyorum meyve dışında...bu akşam çocukları yeni öğretim yılı başlangıç yemeğine götürcez sınıfından bikaç veliyle kaçamağımı yapayım diyorum ama ne yicem canım hiç bişi istemiyo..acaba salata et takılıp tatlımı yesem bilemedim...yada direk patates kızartmasına dalıp bi birayla öylemi yapsam :18::18:

amanın fundacım erime başladı dimiii:)) artık o koca göbeğinle vedalaşma turlarına başla canım yakında kendisi hakkın rahmetine kavuşcak:)

Nisancım kötü günler geçirdiğini görüyorum. Kilolu olmak ne kadar zor, insanı ne kadar yıpratıyor en iyi biz biliyoruz. Hepimiz aynı şeyleri yaşadık. Senin yaşında daha da zor anlıyorum. Ama sen en önemli adımı atmışsın, kararını vermişsin. Şu an aileni ikna edemiyorsan, tartışıp tartışıp moralini bozmanın bir anlamı yok. Dukan olmazsa başka bir yöntem olur kafana koyduktan sonra sen o kiloları verirsin.

Benim sana önerim önce bugünden itibaren cebinde küçük bir not defteri bulundur. Sabahtan akşama yediğin içtiğin her şeyi miktarlarıyla not et. Bir kaç gün sonra beslenme alışkanlıkların hakkında hiç farkında olmadığın bir sürü şey öğreneceksin emin ol. İstersen bizimle de paylaşabilirsin buradan, varsa yaptığın yanlışlara işaret ederiz.

Genel olarak da şunları söyleyebilirim; makarna, pilav ve beyaz ekmek yeme. Abur cubur yeme. Tam tahıllı ekmek al ama onu da her öğünde tüketme. Günde 2 - 3 dilimi geçme. Annen yemekleri yağlı yapıyorsa suyunu yeme, bırak. Normalde kullandığından daha küçük tabaklar kullan, daha yavaş ye. Şekerli içecekleri bırak, bırakamıyorsan diyetlerine geç. Meyve suları da çok şekerli aklında bulunsun. Canın bir şeyler atıştırmak istediğinde sağlıklı bir şeyler tercih et. Bir kase yoğurt, bir havuç, bir dilim peynir gibi. Algidanın diyet dondurması var bulabilirsen ondan at buzluğa, tatlı krizlerini küçük bir kase dondurmayla geçiştir. Bol bol su iç. Evde yanında bir buçuk litrelik şişeyle gez. En önemlisi mutlaka yürüyüş yap. Eğer ailen ona da karışıyorsa bir yere giderken 2-3 durak erken in yürü (ne kadar yürüsen kardır, öyle düşün). Alışverişe biraz daha uzaktaki markete git. Burada leslie videoları paylaşılıyor, onlardan indir bilgisayarına, evde yürü. (İstersen ben sana link bulur gönderirim mesaj olarak.)

Hep aklında bulunsun: Bize kilo aldıran şey alışkanlıklarımız. Yanlış şeyler yiyoruz, az hareket ediyoruz. Kilo verebilmek ve geri almamak için o alışkanları tamamen değiştirmek gerekiyor. Yani diyet yaptım 30 kilo verdim artık eski hayatıma dönebilirim diye bir şey yok. Dukan da aslında aynen bunu yapıyor. Önce yasaklarla beslenme şeklini tamamen değiştiriyor. Sonra yavaş yavaş bütün besinleri dengeli olarak nasıl tüketeceğini öğretiyor. Her şeyi yiyebildiğin döneme ulaştığında bile, her şeyi yiyen bir insan olmuyorsun artık, güçlendirmedeki arkadaşlar daha iyi anlatırlar sana bu durumu :)

Çok uzattım biliyorum. Son olarak, dukan bize bir yol gösteriyor. Ne yapacağını biliyor olmak yolu biraz kısaltıyor evet ama aynı sonuca ulaşan tek yol da değil. Benim sana tavsiyem kilolarla savaşmak için ihtiyaç duyacağın gücü ailenle savaşarak harcamayı bırak. Bir süre sonra senin kararlılığını ve başarını gördükçe onlar da destek olacaklardır eminim.

merhaba kızlar nasılsınız?
bugün kafama dank etti saf P ye başladım. gerçi sabahta -500 ile uyandım. akşam dikkat edince eksilerim de gidiyor. eşim gözümün önünde akşam bişiler götürürken ben sadece baktım. eşim geldi diye ipin ucunu kaçırırım diye çok korkuyorum ama artılarım aklımı başıma toplattı. 60,9 geldim bu sabah P günümdeyim ama umarım devamı gelir çünkü ögleden sonra taksim civarında bir otelde misafiri olarak gelen bir müşterime gidicem,lobby de iş görüşmesi yapacağız. akşam yemegine eve yetişemezsem açlıktan ölmiim diye güzelim istiklalde akşam yemegi yiyebilirim. ayy ben bu civarda büyüdüm ne zamandır gitmiyordum beyogluna. helecan bastı akikikoo

Son düzenleyen: Moderatör:

bende rokayı öyle yemiştim limonlayıpta :)))[/QUOTE]

selam emocum:) çok teşekkürler canım...

aslında damak tadı inanılmaz farkediyo bizde bunu defalarca gördük burda..benim çok beğendiğimi başka bi arkadaş berbat buluyo yada tersi falan...yulafı seviyorum hatta bazen yetmiyo neye ne kullansam die düşünüyorum:) bi arkadaşım var mesela...oda tatlıalra takık ne yapsam beğenmiyo ben ballandıra ballandıra ay şöle güsel böle güsel dedikce onun yorumu yaaaniiii en sonunda dedimki kızım bende beyaz unla normal pişirmeyi tabiki tercih ederim ama elde olan şans bu bari mutlu olmaya açlışıyoruz işte azcık idare et die söyleniyorum:))valla ben özellikle ıslak keke bayılıyorum..sana kokusu geliyosa aromalarla bastırabilirsin tadını...bide karbonata limon sıkılmazsa acı acı bi tat ve koku oluyo benim komşum çok kullanır karbonatı o sölemişti püfü oymuş mesela limonla dene bi canım nolcak...bide poğaca gibi yapacak olursan dereotu çok yakışıyo ve bastırıyo tadını baya hem ona kabartmada koysan olur...deneye deneye doğru ölçü bulunuyo emocum bide ilk denediğin şeyi 2 ölçü yapma yazık gitmesin çöpe:)

Hepinize bol eksili günler diliyorum bayanlaaarrr :)))[/QUOTE]

peki forumda amasyadan doktor var mı hemen gıdeyım

canım çok güsel açıklamış ve anlatmışsın...ama sanırım bu bilinç çok fazla hata yaptıktan sonra anca oluşuyo...bende neler yaptım zayıflama uğruna günde 2 salatalıkla gün geçiriyodum sonra kriz gelince saçma sapan abur cubura saldırıyodum...neyseki doğru yolu buldum yemeden zayıflanmıcanı neler yapılması gerektiğini bi nebze anladım...nisan çok genç bi kardeşimiz ve sanırım ergenlikle ilgili bazı kafasının dikine gitme gibi bi durumu var...ona bu konuda kızamıyorum ama anne ve babası yanlış yapıyo bencede...aslında bir psikolog yardımı ve diyetisyen deil ama bi dahiliye doktoru işbirliğiyle önlem aldırıp zayıflatabilirler...çünkü ileri kilo sorunu olan kişilerin çok azı diyetisyen kontrolünde zayıflayıp zayıf kalabiliyo bence...diyetisyenler sağlık yönünü ele alıp psikolojik yönünü unutuyolar..işte bu şunu yapar bu bunu yapar die...halbuki bizim seviyemize gelseler nasıl bir kısır döngü içinde olduğumuzu anlıcaklar...onlarda basma kalıp sözler bunları çoğumuz biliyoruz artık...benim gitmediğim zayıflama yöntemi ve doktor inanın kalmadı hemen hemen...evet zayıfladım ama bırakınca hopp tekrar geri aldım ama 2 senede ama 4 senede yada 2 ayda sonuç hep aynı...maddi külfette işin başka boyutu...nisana allah yardım etsin bencede dukan yapamaz bu şartlarda senin dediğin gibi bi yöntemle zaten yaşının avantajıyla başarılı olacaktır..bizler çoğumuz ev hanımıyız ve kendi kendimizin kaptanıyız...onun işi anne babaya bağımlı olduğundan biraz zor umarım doğru olan neyse onu yapar..

meraba yolitam iyiyiz canım sen nasılsınnnn senin istikrarını görünce eşinde başlamak isticek bence dukana...keşke başlasa böylece ikiniz çok daha rahat yaparsınız cnm...bide çocuk yok onun için ayrıda pişirmezsin...ben mecburen ona makarna patates bişiler ekliyorum..hadi bizim içinde gez taksimde ama şeytana uymaaa çok fazla seçenek çıkıcak karşına ama sen sanki hayatında hiiiiç öyle yemekler yemezmişsin gibi burun kıvır canım:)

Ben görmemişim yazdıgını cıdden guzel yazmıssın ailemle cok zıddım onlardan gızlı yapmaya calısıcam baska care yok sımdı baktım amasyanın hastahanesıne dıyetısyen gıtmıs cuma gunu gıdıyım dıyodum annemler gondermez ama kacmayı planlıyodm keşke yesemde kılo alsam yemeden kılo alıyorum abur cubur asla yemıyorum cıkolata cıpsten nefret edıyorm tek ögün yıyorm oda aksam yemegı babam 8de geldıgı ııcın o saatte yıyebılıyorm oda 1 tabak corba ben hormonlardan suphelenıyorum tahlıl yaptırıcam ıns gıdebılırsem bırsey sorucam hormonlar yanaktakı kılları 2 cm uzatırmı ya

Merhaba zarif ve güzel arkadaşlarım.

Valla verdiğiniz kilolara bakınca ancak bunu söylemek geldi içimden. Ramazandan beri ilk defa yazıyorum çünkü maalesef ramazan da çok zorlandım ve diyeti bıraktım. (Yine de sizin yazdıklarınızı okudum ve sizin adınıza mutluluk kendi adıma suçluluk hissettim:26:) İyi olan çok fazla kilo almadım. Ramazan öncesi 81 dim (dün sabah 79 la başladım demekki 2 kilo kayıpla durumu sabitlemişim). Şimdi tekrar kolları sıvadım ve dün 5 günlük atak evresi ile yola koyuldum. Bugün atakta 2.günüm. Anlatmıştım size sigarayı bırakmamın sonucunda bu kiloları aldığımı ama inanın sigarayı bırakırken bunu inanarak yaptım ama nedense şimdi aynaya her baktığımda ya bunca kilo nasıl verilir demeden geçemiyorum. Ya korkaklaşıyorum ya da kendime güvenimi kaybettim. 65 kiloya kadar inmek harika olur (boyuma göre bu uygun çıkıyor) ama..!! E ama işte!!! Şans dileyin bana olur mu?
Güzel bir gün diliyorum hepinize.

çok beğendim:)

walla kızlar bizim forumda ne çıtırlar varmış da yeni yeni dökülüyorlar baksanıza:))

yolişiiiiiiiiiiiiimmm, şu tv karşısında atıştırma olayı beni de sinir ediyor...kışın daha çok oluyor da yazın da meyve salatası yapıyorum küçük küçük doğrayıp, zaten tv karşısında ne yediğinin pek farkında olmuyor insan, ööle kaktırıyorum walla :))) ama özellikle geçen kış cips olayı bizde de fena durumdaydı, çok ddadanmıştık, bakalım bu kışı nasıl atlatacağız:)) ayyy küçük çocuklar gibiler walla yaaaa... bu arada incinin önünden geçerken profiterollere benim için de 1 bakış atar mısın

bi de söylemeyi unuttum, dün saf prt yaptım, en ufak bir yasaklı lokmadahi koymadım ağzıma ki normal de biraz!! yapıyordum sabah tam tamına 800 gr gitmiştiiiiiii yaniiiiiiii yeniden 62 lerle flörtteyim bugun de saf prt yapcam, yarına artık sebzelerim gelsin bakalım:)))

canım sadecam iyiyim valla ögleden sonra bu ofisten kurtulacayım yaa çok sevinçliyim hihi valla erkeklerde bel kalınlığı 100 ü geçinde tehlike çanları çalıyor diye bi yazı okudum geçen ama eşim 150 cm geliyor dedi çok üzüldüm. ama adam umursamıyor. diyorum hayatım ne zaman başlicaz diyo ki yeni geldik tatilden biraz zaman tanı bana. sabah bi kalkıyorum cips paketleri çiko paketleri masanın üstünde asla düşünmüyor.. belki bi kaç kg daha verince onun karşısında biraz gaza gelir. bana olan ilgisi zayıflamamdan sonra arttı dışarıda buluştuğumzda yanıma gelince öpüyo milletin içinde :78: eskiden pek yapmazdı. ikinci bahar gibi valla. iyi ki kg vermişim iyi ki kk varmış

sorma cinocan valla her akşam bişiler yiyor. akşam yemeginden sonra. ögle bişi yemiyormuş akşam eve gelince de yiyor da yiyor bütün gün yemeyince. işyeri eve on dk eve gelipte yiyebilir aslında ama işte tembel. saklama kaplarına yemek hazırladım işyerinde yesin diye adam almamış bile poşetleri ya napçam bilmiyorum
bu arada incide profiterol mü var? ben inci magazasına bi ugricaktım üst katında sezon sonu ayakkabı satıyorlar uygun fiyatlı bi kaç tane yazlık alim diyordum. inci diye bi pastane mi var ki. başka meşhur pastaneler var ama hani eski markiz gibi onu bilmiyorum be güzelim. allahtan profiterol sevmem ben

hahhaah
cinocan sen dün saf prt yaptım yazmışsın bende dün saf pırt yaptım diye okuyorum hahaha

ahahahhaa ilahi yolim yaaaaaaaaaa, saf pırt hahahahhh ayy hiç güleceğim yoktu heeeeee:)))
inci pastanesi var canım, küçücük bi yer, içeride sadece 5-6 masa vardır heralde, ama dehşet güzel profiterol yapıyorlar...istiklal cad. bana midye dolma, bira, profiterol çağrıştırıyor:))) canım yaa eşin istemeden bu işi frenlemek zor, öncelikle istekli olması lazım...bu abur cubur işi de bi nevi bağımlılık gibi geliyor bana...bi de bi yerde okumuştum -mutlu hocam daha iyi bilir tabii- bu cipslerin, kurabiyelerin vs içindeki monosodyum glutamat katkı maddesi-MSG- çok tehlikeli...mailimde olacaktı, burada paylaşmamın bi sakıncası olur mu bilmiyorum ama özelden malini yolla, atayım bak bi oku sende...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…