amanın fundacım erime başladı dimiii:)) artık o koca göbeğinle vedalaşma turlarına başla canım yakında kendisi hakkın rahmetine kavuşcak:)
iyi akşamlar kadınlar kulübününgüzel alımlı çekici ince belll yakın bir zamanda 34 beden olck kandınları bana yardım edin ailemle yine kavga ettim bu diyeti yaptırmıyolar ( lanet olsun annem ayrı babam ayrı 3 buzdolabı dolu olan et tavuk artık benım sayemde yok oldu bırden hem zayıfla dıyolar bana şans vermıyolar ınternetten kıtaptan zayıflanmaz dıyolar ben bunlara napıyım ne dıyım aglaya aglaya gözlerım şişti mundar gıtmıyecegımı bılsem az kaldı ıntıharıma (([/QU
Canım yaa üzme bizi valla İstanbulda yaşıyor olsan sadeca, zeynep abla ben falan toplaşıp gelip annen babnla konuşurduk ama amasya daymışsın acab mustlu hoca yakınmı size ? arkadaşlar bu arada coğrafyam çok zayıftır mustlu hoca sinoptaydı dimi hani amasya karedeniz vs bağlantı kurdum kendimce ama hiç bilmiyorum ne kadar uzaklıktalar ,
Nisancım kötü günler geçirdiğini görüyorum. Kilolu olmak ne kadar zor, insanı ne kadar yıpratıyor en iyi biz biliyoruz. Hepimiz aynı şeyleri yaşadık. Senin yaşında daha da zor anlıyorum. Ama sen en önemli adımı atmışsın, kararını vermişsin. Şu an aileni ikna edemiyorsan, tartışıp tartışıp moralini bozmanın bir anlamı yok. Dukan olmazsa başka bir yöntem olur kafana koyduktan sonra sen o kiloları verirsin.
Benim sana önerim önce bugünden itibaren cebinde küçük bir not defteri bulundur. Sabahtan akşama yediğin içtiğin her şeyi miktarlarıyla not et. Bir kaç gün sonra beslenme alışkanlıkların hakkında hiç farkında olmadığın bir sürü şey öğreneceksin emin ol. İstersen bizimle de paylaşabilirsin buradan, varsa yaptığın yanlışlara işaret ederiz.
Genel olarak da şunları söyleyebilirim; makarna, pilav ve beyaz ekmek yeme. Abur cubur yeme. Tam tahıllı ekmek al ama onu da her öğünde tüketme. Günde 2 - 3 dilimi geçme. Annen yemekleri yağlı yapıyorsa suyunu yeme, bırak. Normalde kullandığından daha küçük tabaklar kullan, daha yavaş ye. Şekerli içecekleri bırak, bırakamıyorsan diyetlerine geç. Meyve suları da çok şekerli aklında bulunsun. Canın bir şeyler atıştırmak istediğinde sağlıklı bir şeyler tercih et. Bir kase yoğurt, bir havuç, bir dilim peynir gibi. Algidanın diyet dondurması var bulabilirsen ondan at buzluğa, tatlı krizlerini küçük bir kase dondurmayla geçiştir. Bol bol su iç. Evde yanında bir buçuk litrelik şişeyle gez. En önemlisi mutlaka yürüyüş yap. Eğer ailen ona da karışıyorsa bir yere giderken 2-3 durak erken in yürü (ne kadar yürüsen kardır, öyle düşün). Alışverişe biraz daha uzaktaki markete git. Burada leslie videoları paylaşılıyor, onlardan indir bilgisayarına, evde yürü. (İstersen ben sana link bulur gönderirim mesaj olarak.)
Hep aklında bulunsun: Bize kilo aldıran şey alışkanlıklarımız. Yanlış şeyler yiyoruz, az hareket ediyoruz. Kilo verebilmek ve geri almamak için o alışkanları tamamen değiştirmek gerekiyor. Yani diyet yaptım 30 kilo verdim artık eski hayatıma dönebilirim diye bir şey yok. Dukan da aslında aynen bunu yapıyor. Önce yasaklarla beslenme şeklini tamamen değiştiriyor. Sonra yavaş yavaş bütün besinleri dengeli olarak nasıl tüketeceğini öğretiyor. Her şeyi yiyebildiğin döneme ulaştığında bile, her şeyi yiyen bir insan olmuyorsun artık, güçlendirmedeki arkadaşlar daha iyi anlatırlar sana bu durumu :)
Çok uzattım biliyorum. Son olarak, dukan bize bir yol gösteriyor. Ne yapacağını biliyor olmak yolu biraz kısaltıyor evet ama aynı sonuca ulaşan tek yol da değil. Benim sana tavsiyem kilolarla savaşmak için ihtiyaç duyacağın gücü ailenle savaşarak harcamayı bırak. Bir süre sonra senin kararlılığını ve başarını gördükçe onlar da destek olacaklardır eminim.
Çok güzel yazmışsın ama ben kendimden örnek vereyim ben 1 dilim ekmek dahi yesem hani şu klasik diyetlerde verilen tam buğday ekmeği o gün boyunca iştahım hiç azalmıyor o yüzden dukanda başarılı oldum kısacası dukanın en büyük sırrı karbonhidrat almamak bence hiç ekmek makarna pilav bulgur yeme yulaf kepeğini sütle yoğurtla ye(annen kek ekmek yaptırmadığı için) ve de bol bol et tavuk yumurta peynir süt yoğurt ye
heeeehhhhhhhhhhh yazyağmuru gördüm seniiiiiiiiiiiiiiiii!!!! nerdesin yahuuuuuuuuuu, merakta kaldık, hele zeynep abla çooooooook merak etti seniiiiii
selam herkese, dün sabah tartıldım sonunda, tatile gitmeden önceki kilomla aynı çıktı bugün sabah ise -800gr çıktım, 2+2 ye başladım ben bir süre de böyle gideceğim bakalım sonuç ne olacak..
cinommm ben bende değilim meçhullerdeyim valla ya.arıycam şimdi onu canım farkındayım meraklandı oda
hiç 10 kilo gibi değil de sanki 20 kilo gibi duruyor verdiğin kilo canım, süper görünüyorsun.
merhaba kızlaaarrrrr
sizi çok özledim ama işler çok yoğun giremiyorum bi türlü..nasılsınız kilo vermeler nasıl gidiyor?
ben 54,5 oldum hedefe çok az kaldı ve bugün 3 yıl önce giydiğim ama sonrasında giyemediğim beyaz kaprimi giydimmminanılmaz güzel bir duygu. (geçen hafta denediğimde olmamıştı)
sizlerde durumlar nasıl bayramınız nasıl geçti?
hepinizi kocaman öpüyorum özleyin beni
butlar yağlı ve derili olduğu için fırın torbasında piştiklerinde fazla yağ bırakabilirler. Atak dönemi için bence fazla yağlı olur.
canım ben senin yazdıklarını görüyorum ama sen de çok umutsuzsun açıkçası.. Kendini toplayıp sızlanmayı bıraksan da artık aileni ikna etmenin yollarını düşünsen ya da onlara çaktırmadan yapabilmenin yollarını? Azıcık güçlü olsan? Ya da madem öyle, ailene diyetisyene gitmeyi öner, sonra bizim forumdaki doktorlardan birini yutturalım diyetisyen diye o da dukanı önersin
ne bileyim yani bence ağlamayı bi kenara bırak da artık bi toparlan. Bu böyle gitmez, bilesin.
zeynep ablaaaaaa
sen de bendensin
ben de mutfakta bile laptopımdan, dizilerimden ayrılmayanlardanım
seni hınzııırrr, ehehehehe
eveeet eveeet ben daha yeni paylaştım facebookta atlattığım kanserin videosunu şekerim aaaa yayılmaya başladı mı 5 yıl daha yaşayabilme ihtimalin %10 imiş ayol. Bu ne böyle? Sakin olun yahu yağları yakabilen mükemmel bi metabolizma vermiş allah bize.
merhaba canım iyiyiz iyiyiz çok şükür tatilde alınanlarıda yollayınca değme keyfimize az kaldı güçlendirmeye ha gayret diyoruz :80:
melodi hadikasın çok fark var ne kadar değiştiriyor kilo insanı Nazar
evet canım yaa o zamanlar farkedemiyordum yaşlı görünüyormuşum sanki kilo yaşlı gösteriyormuş çok teşekkür ederim
bebişim canım çok geçmiş olsun şaka gibi geldi bana inanamadım vallahi ama melangenin dediği gibi hayat dolusun hep böyle ol hastalıklar ulaşamasın sana nolur kontrollerini ihmal etme canım Nazar
busonolsun hoşgeldin tekrar... tebrikler aynı zamandada.. ne güzel güçlendirme evresi...darısı herkesin başına..
evet site 2 günde bayağı değişti...gülümsemelerimizde kalktı beğen butonumuzda yok.. siteye ağırlık yaptığından sebep kaldırmışlar bilmiyorum geri verirler mi..
melodicim vallahi inanılmaz büyük bi deişim çok tebrik ederim arkadaşımfena halde gençleşmişsin seni görsem hayatta demem eskiden kiloluymuş die sanki hep zayıfmışsın gibi görünüyosun yeni halinle
teşekkür ederim sadecacım bende iki resmi yanyana koyunca koca bir yuuuuh çektim kendime fena halde yaşlıymışım yaatekrar teşekkürler şu göbek işini ne yapcam bilemiyorum sana sormuştum ama kaçırdın heralde maşallah sende kalmamış
çok beğendim:)
walla kızlar bizim forumda ne çıtırlar varmış da yeni yeni dökülüyorlar baksanıza:))
aaay canım benim çok teşekkür ediyorum o çıtır ben oluyorum galibaa
canım hoşgeldin..ohh sevindim sağ salim dönmenize herkes sen gibi dönse rahat etcem..bende yol fobisi var niyeyse çok huzursuz oluyorum heleki bayram dönüşlerinde...evet bende katılıyorum insan ne yapacağını şaşırıyo güçlendirmede..benim yolum uzun olduğundan mümkün mertebe ne yemem gerekiyosa yiyorum..programı tam anlamıyla tamamlamak için...seninde bayramın kutlu olsun cnm...hadi sana kolay gelsin geçmişte:)
hoşbulduk sadecam. o fobiden bende de var. yola çıkmadan önceki gece gözüme uyku girmiyor. eşim yanımda yokken ilk defa uzun yolda kullandım bu da iyice stres yaptı bende. neyse ki döndük buradayız. bayramın trafik kazası bilançosu yine kabarık. Allah herkese sağ salım dönmeyi nasip etsin. gelirken de bir kazaya şahit olduk. motosiklet sürücüsü tabuta konmuş cenaze aracına koyuluyordu. düşün artık psikolojimizi. hala etkisindeyim.
ben yine geçmişe gidiyorum hadi Allah emanet olun canım.
onurege goldenvenüs busonolsun ve berkmine şimdilik dönen dukan fıstıklarımza hoşgeldiniz diyorum şükür kavuşturana geçmiş bayramınız mübarek olsun bu arada yolandacımı vuvumu yasminimi ilk aklıma gelenler bunlar ve ben çok merak ediyorum bu dukan fıstıklarımızı heleki yolanda eşiyle 2 gece 1 gece hesabı yapıyordu yoksa bizim sadrazam enişteyi tüm tatili orda geçirmeye iknamı etti acaba dönseydi mutlaka girerdi ama diye düşünüyorum ayyy sadeca gibi bendede yol fobisi var hemde çok fena allahım herkesi sağ salim sevdiklerine yerine yurduna kavuştur yarabbim
O
eveet tatilciler,berkmine abla, busonolsun,yasomm ve bi ara görmüştüm sanki cinom hoşgeldiniz..vuvuşkomu ve yolitamı da dört gözle bekliyorum..vuvuşkomun kardeşi ile yaptığı konuşmayı da çok merak ediyorum bugünkü psikolojimi de okut ona canım bak nasıl yakın gelecektir hepsi ona inşallah diyet fikrine ikna olabilmiştir..
melodicim vallahi inanılmaz büyük bi deişim çok tebrik ederim arkadaşımfena halde gençleşmişsin seni görsem hayatta demem eskiden kiloluymuş die sanki hep zayıfmışsın gibi görünüyosun yeni halinle
teşekkür ederim sadecacım bende iki resmi yanyana koyunca koca bir yuuuuh çektim kendime fena halde yaşlıymışım yaatekrar teşekkürler şu göbek işini ne yapcam bilemiyorum sana sormuştum ama kaçırdın heralde maşallah sende kalmamış
tatlım ben cevap vermiştim o soruna..karın için bişi yapmadım inan ne mekik ne bişi ama yürüyüş bandı kullandığımdan bahsetmiştimya yaz boyunca işte bantta oldukca tempolu ve yokuş yaparak yürüyorum epeydir...ondan beri sanki toparlanma oldu alt karnımda...benim zaten en büyük sorunum bel karın göbek bölgesinde...ama kışa pilatese gitmeyi düşünüyorum karın bölgesini ve kolları sıkılaştırmak için...geçmiş yıllarda çok faydasını görmüştüm...benim karın zaten çok gevşektir özelliklede çatlak fazla göbeğimin üstüne kadar nerdeyse hamilelikten kalma...aslında karın gerdirme yapsam yeridir yani ama yapamam çok korkuyorum öle şeylerdenn
Selam arkadaşlar uzun zaman oldu girmeyeli..
Abimin eşini genç yaşta kaybettik...
Cenazemiz olduğu için giremedim...
Neyse...
Kilo veren arkadaşları tebrik ediyorum...
Bu arada birşey danışmak istiyoruk siz dukan arkadaşlarıma
Bu yas döneminde dikkat etmedim hep ayaküstü ne varsa onlardan yemek zorundaydım..
Biraz kilo almışım..
Tekrar Baştanmı başlasam ?????
Nedersiniz ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?