Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Arkadaşlar

Bu topiği açtıysanız burada deneyimlerinizi paylaşıyor ve birbirinize yardımcı olarak kilo vermeye çalışıyorsunuz.
Ve bu topiği açtıysanız sorulan sorulara cevap vermelisiniz.
Sadece kitaptan yapılacaksa bu diyet, bu topik neden açıldı?

Forumumuzun bu bölümü tüm üyelerimize açıktır.
Herkes gelebilir, paylaşım yapabilir, fikir sorabilir.
Fakat verdiğiniz cevap bu olmamalı.
Lütfen dikkate alıp birbirinizi kırmayın.
Çok güzel bir topik burası,
Lütfen kıymetini bilin.

Keyifli paylaşımlar:)

Canim edward norton`un american history X teki haline ben de bayilirim, bir de o filmi cekmeden onceki filminin adini hatirlamiyorum ama böyle sisko,tipsiz bise, ondan sonra oyle kasli, hatta baklavali falan gorunce $ok olmustum ben, helal walaa...
Iste kivanc`in da ilk bolumde hapishanedeki bicaklandigi bi sahne var, orada kavga ederken goruluyor baklavalari, adonisi :)

Bir de evet ya ben de torrent kullaniyorum, winsor icin link gondersen bana da super, düper, üper olur :) Ben cok yerden duydum tatlim, evet 2-3 cm boy uzatiyormus plates, yani sirt eklemlerin falan esniyor, uzuyor ya, o yuzden otomatikman uzuyorsun :)

Bayildim soylediklerinize, keske kaale alsalar...

kitaba yeni başladım sayfaları okumaya da takıldığım bi nokta oldu soru sorduk inanmayan varsa yazdığım sayfaya dönsün kimse cevap yazmadı hemen de ahkam kesmeye bayılıyosunuz

ne saçmalıyosun ya ne kullanılması yardımcı oluruz dediğin bu mu bu kadar laf edeceğine adam akıllı bi cevap yazabilirdin
sayfadaki sohbetlerden cevabımı görememişim demekki hayret bişey

Sevgili katrem, senin soruna ben de baska bir arkadas da cevap verdik, sen ise sonradan gelmis bi allahin kulu yardim etmedi seklinde garip havalarda bir mesaj yaziyorsun, kendin demissin ben bu forumda uzun zamandir varim diye, madem forumun sistemini biliyorsun, biri birsey yazdigi zaman verilen cevabin da ayni sayfada olamayacagini, foruma cok kisi yazdigi icin verilen cevaplarin bir kac sayfa ileride de olabilecegini bilmen lazim. ayni sayfada cevap araman zaten cok mantiksiz, bir de sohbetlerden gormemisim diyorsun, o zaman sohbettir nasilsa bunlar diye okumadan gecmeden once bana cevap verilmis mi diye aramadan, tek tek okumadan gelip de buraya bana cevap vermediniz dememelisin, gercekten arkadaslarimin da dedigi gibi sorun senin uslubunda! Bir de ustune "sacmalama, siz birbirinize yaranin" gibisinden saygisizlik yapiyorsun. bizim ne cikarimiz olabilir ki sorulan sorulara cevap vermeyerek, ya da internetten birbirimizi destekleyerek, oyle olsa forumda zaten yazici olmazdik, sadece okuyucu olurduk, kimseye yardim etmeye yeltenmezdik. Ama iste böyle durumlar ortaya cikinca biz hepimiz birbirimize yaransak daha mantikli olacak aslinda. Ben de arkadaslarima yarandim simdi. Iyi oldu, arti puan aldim dime kizlar, artilarim birikince artik puanlarim kadar hediye kazanirim bakarsiniz :)

iyi akşamlar arkadaşlar:)

bugün benim 5.atak günümdü.sabah kalktım dolabı actım bide ne göriyim yumurtam kalmamış o sebebten 1brd lıght süt içitim öglene bi koşu yumurtalarımı aldım geldim ve 2 yumurtamı afiyetle yedimm yanındaada azcık peynirr
nolduysa akşam üstü oldu ben cok acıkmıştım cocuklarıma hazırladıgım inegöl köfteden(hazır pakettekilerden)2 tanecik yiyiverdim:2:ya aslında oda protein ama içeriginde ne var bilmiyorum tabi ek olarak.sonrada kendi yemegimi hazırladım kıyma bol acılı,baharatlı.
şimdi ben 2 köfte yemekle yanlış bişi yaptım sanırım ???bide bol acı yedim ki wc sorunuma cözüm olur belki diye...form çayda bi işe yaramadı çünkü(

sanada iyi akşamlar ebrarcim...kendini kötü hissetme 2 tane köfteden bişi olmas...üstelik zor anlarımda bende hazır köfte yemek durumda kalmıştım biçok kez...ama o 2 tanecik dolma börek türü bişi olsaydı çok şey farkerdedi...kaldığın yerden devam canım...umarım acılar işe yarar...bide ben yıllar önce bi zayıflama kürüne gidiyodum..başka biyere gittiğim yok zaten bu tip salonlar arasında:) neyse ordaki bayan wc sorunu olanlara hergün aynı saatte ister sonuç alınsın ister alınmasın 1 bardak sıcağa yakın suyla klozete oturmalarını söylemişti...çok afedersiniz böle açık şekliyle yazıyorum ama buda bi sağlık problemi belki faydası olur başkalarınada..asla herhangi bi zorlama yapmadan öylece oturulması gerektiğini yaklaşık bi on dk kadar sürmesini söylemişti..o sürede az az suyu bitirmek gerekiyo az az...bi süre sonra zorlanmadan çıkılabileceğini idda etmişti..bi nevi eğitim gibi bişi...ben denemedim sorunum olmadığından ama aklında olsun denemekten bşi kaybetmeyiz ama belki çok şey kazanabiliriz:)

katherine 2 gunde 2 kilomu verdin canım tebrik ediyorum seni supersin. bende bugun başladım ama regl oldum yinede bırakmadım tatlı falanda yemedim :) sadece cayıma tatlandırıcı kattım acaba dukanda bu serbestmiydi? bir bilen cevap verirse çok sevinirim.

aslında evtt kızlar bugün foruma ilk girdiğimde ilk işim lostu ve nurciki sormaktı ama unutu verdim bende bu kızları baya baya merak etmeye başladım nurcik belki tatil yapıyordur ama lostum çalışıyordu yahu noldu bu kıza bu arada arkadaşlar lostun resmini gören varmı aranızda bir güzel kızki anlatamam bayıldım ya kilolu milolu oluşu vız gelmiş tırıs gitmiş yani

başarılar cnm diyetinde hayırlı olsun..evet tatlandırıcı serbest aspatram ve fruktoz içermediği sürece kullanabiliyoruz..

ben gördüm sahiden çok güsel allah bahtını güsel etsin...şirine resmen:)

önerini dikkate alıcam canım hatta az sonra denicemcok teşekkür ederim şimdilik bu diyetteki en büyük sıkıntım bu aslında kuru kayısı serbest olsaydı sabah aç karna 2tana yiyip azda ılık su içince sorun hallolacaktı ama
ilgin için teşekkürler

tabii yemesen iyiymiş hazır köftede yağ ve nışasta vardır sanıyorum.amaaa olmuş artık dert etme aynen devam et 2 köfte dünyanın sonu değil.hatırladığım kadar bazı arkadaşlar devamlı kullanıyorlardı .kilo vermeyi ne kadar engeller bilemem.bu arada acı iyi çözüm olabilir wc sorununa .kepek kullanmıyormusun o bayağı etkili oluyor bu konuda,gojide kullanabilirsin işe yarayabilir.çok aç kalmamak gerekiyor o zaman insanın gözü dönüyor.sık sık yemeye çalış.çok su iç.kolay gelsin durma sakın devam

canım,kepegi sipariş verdim 1-2 güne kadar elime geçer sanırım. cok aç kalmamak konusunda kesinlikle haklısın ondan oldu bu durum çünkü arada 1 brd süt içmiş olsaydım bu olmayacaktı banada ders oldu bu durumgojide bulundugum ilde hiçbi yerde bulamadım maalesefsu günde 3lt mutlaka içiyorum,sporada 1+1 günüme geçince yani pazar başlıcam işallah 1saat koşu bandında tempolu yürüyüş planladım işallah.yarın atakta son günüm bakalım pazar sabahı tartı ne göstericek????

ellerinize sağlık
bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler
sağol canım çarşamba günü psikiyatriden randevu aldım bakalım.

tebrik ederim
selam herkese, dün sabah tartıldım sonunda, tatile gitmeden önceki kilomla aynı çıktı bugün sabah ise -800gr çıktım, 2+2 ye başladım ben bir süre de böyle gideceğim bakalım sonuç ne olacak..
sizide tebrik ederim.
size sonsuz katılıyorum.
aynen öyle canım.özledim seni.gerçi fazla takılamadığımdan hepinize özledim.öğlen gelenlerle otururken aklım hep sizde

süper olmuşsun kıskandım pazartesi aranızdayım

Son düzenleme:

ahh nerdee kuru kayısı sadece kabızlık yaşayanlara izinli olsaydı kesin kabız yapardım kendimi:)

eh canım,sen zaten sorununu çözmüşsün.sporu ilk zamanlar çok abartmasan daha iyi olur önce biraz kilo ver.kilo vermenin durakladığı dönemler bünyeyi şaşırtmak için çok etkili olabilir.tabii bunlar benim deneyimlerim sen nasıl uygun bulursan öyle devam edebilirsin.pazargünki sonucu paylaşırsın .:13:

Kusura bakmasınlar ama zaman zaman siteye girip bu diyeti yapmayın denmesine gıcığım!
Arkadaşlar,
1. Bu sitedeki bir çok kişinin eğitim ve zeka düzeyi yaptığımız diyetin zarar ve yararlarını anlayacak kadar yüksek
2. Biz bu diyeti 4-5 kilo vermek isteyenlere zaten önermiyoruz ama
3. Kilo fazlası 10-20 arası olan kişilerde normal diyetlerle sonuç almak çok zor
4. Hayatta bazı şeyleri fayda zarar tartısına koyarsınız, 10 yıllık uzun süreli obezitenin riski bu diyeti yapamaktan daha mı azdır sizce? Ben 3-5 sene daha obez olsam ya tansiyonum yükselecekti, ya şeker hastası olacaktım.
5. Her oyunun kuralları var, bu diyetin de, uyarsanız bu diyeti sağlığınıza hiç bir şey olmadan yapabilirsiniz.
Ayrıca sık sık kan tahlillerinizi yapıp doktorlardan da destek de alabilirsiniz.
Buna da bir engel yok.
Lütfen artık buradakilerin motivasyonunu kırmayın, akıl vermeye de kalkmayın.
Ben bu tür yazılardan gerçekten çok sıkıldım.
Bir de kitabı okumadan kolaya kaçıp her şeyi buradakilerden öğrenmeye çalışanlara da kızıyorum doğrusu.
Armut piş ağzıma düş olmaz. Herkes gayret gösterecek.
Anlaşılmayan yerlerde herkes yardıma hazır zaten..
Sevgiler

ÇOK HOŞUMA GİTTİĞİNDEN ARA ARA BUNUDA YAPIŞTIRCAĞIM.

kişinin kilo durumuna göre atak evresi 3-4-5-....10 güne kadar uzuyor .sonra seyire geçiliyor.sonra güçlendirme verdiğin kilo çarpı 10 gün devam edilecek.son evre tek protein günü.diyete süresince ve deva mında 1,5 kaşık yulaf kepeği.

ATAK EVRESİ:saf protein:et (koyun eti ve yağlı etler yasak)tavuk ,balık,süt,peynir yumurta,kabuklu deniz ürünleri vs.istediğin kadar (sınırsız) yeniyor.baharat ,maydanoz,tere baharlı otlar serbest +1,5 kaşık yulaf kepeği +1,5 lt ve üstü çok su içmek
SEYİR EVRESİ:saf protein +sebze(yoğurtlu semiz otu,kıymalı menemen ,peynir domates biber gibi se bzenin yanında protein bol olacak)istediğin kiloya düşene kadar 1 gün saf protein +1gün saf protein yanında sebze bakliyatlar yasak(mercimek,kurufasulye vs.)meyva yasak.şeker yasak .ama light dondurma ,light içecekler serbest..1,5 kaşık yulaf kepeği ve yine en az 1,5 lt su
GÜÇLENDİRME EVRESİtoplamda 9 KİLO VERİLDİYSE 90 GÜN SÜRECEK OLAN ZAMAN):ilk 45 gün hafta 1 gün ödül yemeği istediğin bir yemek.normal 40gr peynir(istediğin),2 dilim ekmek ,1porsiyon meyva (üzüm ,kiraz,muz yasak)küçük taneliler 1 kase ,diğerleri 1 adet(elma ,şeftali,portakal gibi)haftada 2 porsiyon nişaştalı gıda (makarna,patates gibi.)kuzu budu.ikinci 45 günde ödül yemeği haftada 2 öğün oluyor ama bu 2 öğün üst üste olmayacak.haftada 1 gün saf protein.kitap perşembeleri öneriyor.5gün saf protein,5gün safprotein +sebzede yapılabilir
SON EVRE :haftanın 6 günü her istediğii yiyorsun. bu arada kilo koruma amaçlı önerilen gıdaları aklında tutup gerektikçe bunlara başvuruyorsun.hayatın geri kalanında haftada 1 gün saf protein uyguluyorsun.3 çorba kaşığı yulaf kepeği yiyorsunuz.

bun evrelerin hepsinde en az 25 dk yürüyüş var.birde bol bol su

Kararım kesin pazartesi başlıyorum.şimdi bu 2 gün boyunca herşeye yiyip nefsimi körelteyim geliyorum....dünya biraz hafifleteyim.

ne kadar güzel.inşallah darısı başımıza.

sadeca tşk ederim canım cevabın için. cayı malesef şekersiz yada tatlandırıcı olmadan içemiyorum bu duruma cok sevindim:) çok guzel kılo vermişşisn tebrik ederim seni darısı benim başıma inşallah. bugun 1.gun bitti geriye kaldı 5 gun. inşallah en az -2 kıloyu gorurm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…