Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ooo berrin hanım,kendin yemiyon ama teşvik ediyon milleti:125:.vay be oklavayıda saklıycan ha.bakk bakkk bakkk bence uyku vurmuş başına berrinin inanmayın kızlar iner oklava tepenize bence

tepkinizi ölçmek istedim canımama oklavaları zamanında iyi göstermişim demek ki kanmadınız

gülümseecim yasemin artık hiç mi gelemiycek?bu konuda bilgi alabilir miyiz lütfen? editörümüz veya yetkili bilgi verebilecek kim varsa bizi aydınlatırlarsa seviniriz.şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
çooook teşekkürler canım

1+1 şey dimi 1 gün sebze bir gün protein

sağol tatlım kilo verene akdar yok öyle kaçamak

bir gün saf protein bir gün protein+sebze biz buna ps günleri diyoruz,ps günlerinde sebzelere izin var ama sebzelerin yanında proteinde tüketmek zorundasın, yani örneğin fasulye pişireceksen,kıymalı fasulye yada yumurtalı fasulye pişir,tariflerde vardı saırım yumurtalı olanı, işin özeti ps günlerinde öğünlerinin sadece saf sebze olmamasına dikkat et demek istediğim...

tamam taltım çok iyi anladım tekrar okuyacğaım zaten kitabın o kısmını çok teşekkürler yardımın için

demek deneniyoruz hımmmmm:82:

evet berkminecim oklava olmasa zaten herkes kaçamak peşinde.ben de yarından itibaren 4 gün atak (yumruk) yapıp güçlendirmeye geçmeyi düşünüyorum.Takıldım kaldım 53 te; aylardır inemedim.bugun dukanın egzersizlerine de başladım bakalım neler olacak?

tamam taltım çok iyi anladım tekrar okuyacğaım zaten kitabın o kısmını çok teşekkürler yardımın için

canım ya bide ben hatırlatayım,sebze-protein günlerinde protein hep sebzeden fazla olacak bu detayı unutmassan kolay verirsin .yoksa neden gitmiyo kilolar diye hayıflanırsın .birde suyu ihmal etme.kolay gelsin

canım ya bide ben hatırlatayım,sebze-protein günlerinde protein hep sebzeden fazla olacak bu detayı unutmassan kolay verirsin .yoksa neden gitmiyo kilolar diye hayıflanırsın .birde suyu ihmal etme.kolay gelsin

öylemi canım tamam buna dikkat edeceğim o zaman sağol tekrar hepimize kolay gelsin canım

serenawoodsen epeydir gözükmüyordun hoşgeldin dukan diyetini bırakmadın inşallah.Nasıl gidiyor diyetin?kilo verme durumun nasıl?

berrincim ya belkide bünyene uygun kilo 53 uzun zamandır o kiloda bu yüzden takılıyo olabilirmisin.benim 10 sene önceye kadar olduğum kilo(ahhh ah) ama artık hayal tabiiii.hadi bakalım at yumruğu ver şu 3 kilocuğu bi kutlama yapalım sana.

evet genelde en çok hataya düşülen konu bu dukan diyetinde.hatırlattığın iyi oldu canımbir de şu konuda hata yapılıyor: Dukan sebzeyi yalnızca bir öğün yiyin diyor herkes her öğünde sebze yiyor.ben buna çok dikkat ettim.bir öğünümde sebze+proteın alırken (protein sebzeden fazlaydı berkminemin dediği gibi) diğer öğünler de saf protein alıyordum.

valla artık ben de öyle düşünmeye başladım ama Dukan'ın sitesindeki testte 50.4 çıkmıştım.belki de kalanlar güçlendirmede gidecektir ne dersin?yumruğu da atıp geçeyim şu güçlendirmeye.3.evreye bir adım atayım artık.

ben de o dönemde editörün fikri üzerine oturup o sayfayı hazırladım hatta atessizprenses ile irtibata geçerek onay aldım sonra kendisi gerekli düzenlemeleri yaptı sanırım yeni diye bahsettiğiniz editör o değil mi çünkü bu konu üzerine sadece onunla irtibata geçtim sayfa açıldı ve bunun üzerine sadece Editör nickli üyeden süper olduğu yönünde de bi mesaj aldım..atessizprensesin yeni olduğunu bilmiyordum eğer nickinin altında da editör yazıyorsa ben onun tam yetkili olduğunu düşünür ve kararının üzerine itirazda bulunma gereği duymam..çünkü bu sıfat veriliyorsa o kişiden eksik bişey yaptığı beklenmez ha ama hepimiz insanız tabi ki herkesin eksiği,hatası yanlışı olabilir..sayfa kapandıktan sonra nasılsa sorulara cevap veren yazı orada diye bir üste gidip durumu izah etme yada sayfamın kapatıldığını bildirme gereği duymadım, ama asıl sorun şu ki bunca tartışmaya sebep olan insanlar maalesef okumuyolar, kaç kişiye o sayfanın linkini verdim sadece 1 sayfa olmasına rağmen okumadılar ve tekrar tekrar aynı soruları sordular, bütün bunların sebebi bu aslında..onlar istiyolar ki soru sorulsun ve aynı anda aynı sayfada onlara cevap verilsin..daha önceki örneklediğim nuriye hanımda bunu yaşadık biz sorusunu sormuştu ve sadece 6 dk sonra kimse bana cevap vermeyecek deyip gitmişti,arada sadece başka mesajlara yazılmış 2 cevap vardı yani aslında buranın karışmasına sebep olan insanların tavrı sinir bozucu olan..son yaşanan katrem olayında da sorusuna ayrı ikikişi tarafından cevap verilmesine rağmen kimse bana cevap vermemiş dedi bir sürü kişiye laf attı gitti şu an burda mı hayır..yani umarım derdimi anlatabiliyorumdur..bir de yanlış anlamazsanız birşey soracağım site yönetimindeki pozisyonunuz nedir? ben sadece nickinin altında editör yazan kişileri biliyorum ve aralarındaki kademe ilişkisini de bilmiyorum eğer sitede bu yönde aydınlatıcı bi topik varsa yardımcı olabilir misiniz? yada mesela burda bi sorun çıktığında ilk önce kime başvurmalıyız ben mesela forumu da takip ettiği için atessizprenses ile iletişime geçiyorum ve sağolsun her zaman tatmin edici cevapları ile sorunumu gideriyo..son bir soru olarak yasemin yalnızca ceza mı aldı yoksa üyelikten mi çıkarıldı kk ortamının bize sağladığı bu dayanışma ortamında sevdiğim bi arkadaşım olduğu için bilgi alamk istedim teşekkürler..

Sohbet bolumunde Dukancilarin sohbet basligini acabilirsiniz !

peki o zaman "dukancıların kişisel sohbetleri" diye bi başlık açsam ve katılmak isteyen tüm arkadaşlar oraya yönelse bu bi sorun oluşturur mu? çünkü böyle bi durumda bu konudan rahatsızlık duyan tüm arkadaşlarım oraya toplanacaktır ve burda muhtemelen daha az insan kalır ve bu sayfaylla artık soru sormak ve cevaplamak isteyenler ilgilenir diğer sohbet içerikli sayfada da dietin anlatımıyla ilgili soru sorulmasına izin verilmez bu söz konusu olabilir mi?

canım bence yumruğunu bitir inşallah kilo verirsin olmadı güçlendirmeye bekliyoruz seni artık

canım bence yumruğunu bitir inşallah kilo verirsin olmadı güçlendirmeye bekliyoruz seni artık

evet evet artık ben de geçmek istiyorum güçlendirmeye.gerçi güçlendirmeye alışması da zor olacak.alışmıştık böyle sebze ve protein.şimdi diğer şeyler de işin içine girecek. bakalım nasıl alışcam.İlk başta afallıyacağım kesin

valla tatlım seyirdeyken ödül yemeğinin hayalini kuruyorsun ama güçlendirmedeyken kilo alırmıyım korkusuyla ödül vermek istemiyorsun yani bende böyle olmuştu,hatta gece 12 de spor yapmıştım başlangıçta çoğu zaman ya ekmeği ya da meyveyi unutuyorsun ama benim korkum güçlendirmeden sonra koruma evresine 4. aşamaya geçince ve dukanın ilkelerine uysam da kilo alırmıyım korkusu...yeme krizlerim oluyor çünkü :18: kimisi aldım kimileri almadım demiş,aramızdada o aşamaya geçen kişi yok sanırım neyse onuda deneyip görecez zamanla

Fransız inceliğinin sırrı: Dukan diyeti
İngilizlerin 'Fransız kadınlarını zayıf tutan diyet' dedikleri, beslenme uzmanı Dukan'ın 4 aşamalı programı et yedirerek kilo kaybettiriyor

Fransa'nın tanınmış beslenme uzmanı Dr. Pierre Dukan'ın Je ne sais pas maigrir (Zayıflamayı Bilmiyorum) isimli kitabı satış rekorları kırıyor. Dukan'ın spor yapmadan sınırsız et, tavuk ve balık yenilerek kilo kaybedilebileceğini öne sürdüğü diyetinin amacı insanları strese sokmadan zayıflatmak. Protein ağırlıklı diyetin ilk hedefi yağ hücrelerinin bir an önce yok edilmesi. Sınırsız protein tüketip aç kalmadığınız ve az miktarda yağ kullandığınız için vücut, mevcut yağ depolarını harcamaya başlıyor. Yani "Dukan Diyeti" işe, önce insanların yeme alışkanlığını değiştirerek başlıyor. Bunun için de ilk 10 gün ağırlıklı olarak sadece balık, yağsız et, yumurta, tavuk, yoğurt, süt, peynir ve gibi yiyecekler tüketiliyor. Dr. Dukan, "İlk beş gün içinde asgari 3 azami 7 kilo verdiğinizi göreceksiniz" diyor. Bu ilk dönemde bazı insanlar, yeme alışkanlıkları değiştiği için yan etki olarak ağız kuruluğu ve nefes sıkışıklığı çekebilir. Bunun üstesinden gelmek için de bol bol su içilmesi tavsiye ediliyor. İlk on günlük aşamada sırasıyla şu yiyeceklerin yenilmesi tavsiye ediliyor: Birici gün: Sığır eti, İkinci Gün: Hindi ve tavuk. Üçüncü gün: Yağsız etler. Dördüncü gün: Tavuk ciğeri, Sığır eti. Beşinci gün: Bütün balık çeşitleri. Altıncı Gün: Kabuklu deniz ürünleri. Yedinci gün: İkiye kadar yumurta. Sekizinci gün: Yoğurt ve süt. Dokuz ve onuncu günler: Marul ve diğer yeşillikler...

PROTEİN ARTI LİMİTSİZ SEBZE
İkinci aşamadaki ilk on gün ise proteinlere ek olarak sebze tüketiminden oluşuyor. İkinci on günde günde en az 1,5 litre su içilmesi gerekiyor. Üçüncü aşamadaki 10 gün ise her gün protein ve sebze tüketmenin yanında mevye yeme zorunluluğu da başlıyor. Meyve yanında yavaş yavaş bir parça ekmek, bir kez istediğiniz şekilde mükellef bir yemek ziyafeti de çekebiliyorsunuz. Uyum olarak nitelenen dördüncü aşamada ise artık istediğinizi yemekte serbestsiniz. Hiç bir suçluluk ve sınırlama olmadan isteğiniz besini tüketebilirsiniz. Bu aşamadaki tek kural ise, her perşembenin protein günü olması.

NOT:Bir kaşık tatlı bile diyeti bozar

'Saldırı', 'Yolculuk', 'Takviye' ve 'Koruma' isimli 4 aşamadan oluşan diyette tabii ki yapılmaması gerekenler de var. Özellikle ilk üç günde yoğun egzersiz yasak. Öğünlerin de atlanmaması gerekiyor. Ketçap, mayonez gibi yağ ve şeker içeren soslar kullanılmayacak. Bu aşama hiçbir sapma veya özür kabul etmiyor. Tuzdan uzak durulması gerekiyor. Tatlılardan ise 'Bir kaşık alayım sadece' demek bile diyeti bozuyor.

sabah gazetesinden alıntıdır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…