Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz


Eslacım ben cevap yazmıştım. Ton balıklarında ağır metal yüklemesi var. Büyük balıkları çok tüketmemek gerekiyor.
 
Eslacım ben cevap yazmıştım. Ton balıklarında ağır metal yüklemesi var. Büyük balıkları çok tüketmemek gerekiyor.

yaaa daha dün yight ton balık almıştım salata için. haftada bir tüketirrsem birsey olmaz umarım. onları bitirince bir daha almam olmazsa. ağır metal yuklemesinin zararı nedir peki canım. cok teşekkur ederim cevabın icin
 
Mutlu yıllar Telli Turnam, umarım herşey istediğin gibi olur.






Sağolun kızlar çok teşekkür ederim.İnşaAllah öyle olur ve doya doya yerim pastamdan seneye. Bu sene geçti artık
 
telli turnam nice yillara canim!

kizlar size bi sorum olucakti, gebelik testleri sizce % kac dogrudur? bugün bitane yaptim ve positif cikti. bundan bi kac gün öncesinde de yapmistim. o zaman 2.cizgi cok hafif belliydi. bugünki daha belirgin. simdi ben hamilemiyim yani ? adetim 7sinde gelmesi lazim ama ben simdiden merak ediyorum. inanamiyorum, yoksa inanmak mi istemiyorum bilmiyorum. duygularim allak bullak oldu.
 
Kızlar eksik olanlar bildirsin. Hata falan varsa söyleyin düzelteyim.
carmen ile med eksik benim gördügüm..


Mutlu Yıllar

Bu gün dünyayı istediğin bir renge boya
Rengârenk batan günü al karşına
Bir renk de kendinden kat
Çocuklar gibi saf, temiz ve berrak
Kapat gözlerini bir hikâye yarat
Vazgeçme hissedilir biraz da sıcaklığını kat
Kalbindeki elleri bırakma sıkıca tut
Çünkü varlıktır sevgiye en güzel kanıt
Yalnızlığın saltanatını sür, sür ama
Birikmiş sevginden, herkese bir parça ver
Bir tebrik, bir arama bin umuttur insana
Mutlu yıllar, mutlu yıllar sana …

Can YÜCEL
 

Konuyla ilgili Osman Müftüoğlu'ndan bir alıntı:
"Ağır metal zehirlenmeleri


Yiyeceklere karışan bazı yabancı maddeler, sağlığımızı son zamanlarda daha fazla tehdit etmeye başladı. Bu maddelerin başında ağır metaller, özellikle de kurşun, cıva, kadmiyum ve alüminyum geliyor.

Bu maddeler karaciğer, beyin, kemik iliği ve böbrek gibi yaşamsal organlarımıza geri dönülmez hasarlar verebiliyor. Mesela kurşunun kemik iliği için toksik olduğu ve bu organın çalışmasını tümüyle durdurabileceği çok iyi biliniyor. Alüminyumun Alzheimer hastalığı ile ilişkili olduğunu gösteren bazı bulgular var.

Özellikle balıklarda, kullandığımız ev bakım ürünlerinde, pillerde, hatta mutfak malzemelerinde bulunan bu tür maddelerin sağlık zararları ve etkileri konusunda uyanık olmanızda yarar var.

Bu belirtilere dikkat!

Bacak krampları, dilde yanma ve ağrı hissi, ağızda metal tadı, şişkinlik, yorgunluk, saç dökülmesi, uyku kaçmaları, çarpıntı, eklem ve kas ağrıları, kaslarda tekrarlayan seğirme nöbetleri, hafıza zayıflaması, ishal ya da kabızlık, kaşıntı hissi, kulak çınlaması, depresyon ya da öfke şeklindeki ruhsal değişimler ve daha pek çok işaretin ağır metal zehirlenmesinden kaynaklanabileceği belirtiliyor.
İştahsızlık, diş rengindeki değişmeler, denge kusurları, ilerleyici yorgunluk da önemli işaretler olarak gösteriliyor. Ağır metal toksisitesinin erken dönemde çok özel bir işareti, fark edilebilecek tipik bir belirtisi ne yazık ki yok...

Ne yapmalı?

Ağır metal zehirlenmesi ile mücadele etmenin en garanti yolu, bu maddelerin bulaşabileceği yiyecek, içecek ve malzemelerle teması kesmek. “Chelation tedavisi”, tamamlayıcı tıp alanının uyguladığı bir yöntem. Chelation yapıcı maddeler (mesela DMSA) damar yoluyla veya hap şeklinde kullanılabiliyor. Bu tedaviyi etkin, güvenli, değerli bulmayanlar da var.
Bir de doğal yolla Chelation yapan bazı bitkiler var. Bunların başında “kişniş otu” geliyor. Kişniş otu, özellikle cıva birikimlerinde cıvayı vücuttan söküp alabilecek yetenekte bir bitkisel destek olarak kabul ediliyor. 1-2 ay süreyle kahvaltı sonrasında bir çorba kaşığı kadar kişniş otu tavsiye eden herbalistler var.

Ağır metal zehirlenmesi, üzerinde tartışmaların devam ettiği, farklı düşüncelerin bulunduğu bir konu ama bana sorarsanız, önemseyip ciddiye almakta fayda var. "
 
telli turnam ben busabah 78.çıktım dünden çok çok az bir kilo dünkü şişlik gitmiş.dün 26-31 arası tüm ödemelr bitince sendromda bitmiş kilolarda gitmiş anlaşılan .peh:))))
 
Kızlar eksik olanlar bildirsin. Hata falan varsa söyleyin düzelteyim.



ay ellerine sağlık canım, harika olmuş valla çizelge. kendimizin de farkına varabiliyoruz böylece. bu arada doğum günün de kutlu olsun, nice mutlu yaşlara... bol iradeli bir başlangıç dilerim yeni yaşına:))))))
 
tombiş süper haber bu bulut tan beklerken senden haber geldi..
hayırlısı olsun canım.bence hemen git saglıkocagı varsa yakınlarında test yaptır kan tahlili en güzel sonuç verir
 
Son düzenleme:
teelli turnacım mutlu yaşlar diliyorum. herşey gönlünce olsun. ben bu oyarını dikkate alıcam carmencim. cok teşekkur ederim verdğiğin aydınlatıcı bilgiler için.
 

Canım hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin genelde doğrudur istersen hemen kan testi yaptır garanti sonuç Allah gönlüne göre verir inşallah:)
 
tombiş süper haber bu bulut tan beklerken senden haber geldi..
hayırlısı olsun canım.bence hemen git saglıkocagı varsa yakınlarında test yaptır kan tahlili en güzel sonuç verir

allah razi olsun canlarim. ben yurt disindayim semacim, burda saglik ocagi yok. kendi kadin doktorumdan randevu alicam hafta insallah.ya ben inanamiyorum ilk bebegimde oldugu gibi suan zir zir zirliyorum sebepsizce. insallah bulutcumda bugün cok güzel haberler verir bize.
 

Benim doktroum demişti ki hamilelik testi negatifse inanma mutlaka teyit et. Fakat pozitifse kesin pozitiftir. Hamilelik kesindir.
 

tebrik ederim canım ne güzel:))
 
kızlar ton balığı yemek isteyenler için dardanelin iki çeşit poşette light ton balığı var
birinin üzerinde %98 daha az yağlı ve %67 daha az kaloili yazıyor
diğeri ise %96 dah az yağlı ve % 57 daha az kalorili
ben ilkini bulamadım 2.sinden aldım bugün akşam tadına bakcam
 

canım nescafe bana da iyi geliyor. içindeki kafein aslında ağrı kesicilerde de o maddeden var. ama dün beni kahve kesmedi. saçlarımı kurutp bi arğrı kesici aldım anca o şekilde düzeldim. ağrı da diyetten değil de galiba bende rüzgarda kaldım otobüs beklerken. bugunde kendimi sıcak hissediyorum, umarım hasta olmuyorumdur, yarın balo varrr

bu arada bana özelden mailini yolla, linkleri göndereyim sana. kk üzerinden sansürlü çıkıyor çünkü.
 
Benim doktroum demişti ki hamilelik testi negatifse inanma mutlaka teyit et. Fakat pozitifse kesin pozitiftir. Hamilelik kesindir.

ayyy ya sevincle endise duygulari arasinda bogusuyorum suan. yine ilk hamile kaldigim kilomdayim, hersey sil bastan olacaga benziyor. insallah hayirlisi olur. sayet hamileysem saglikli bir bebek dünyaya getirmekten baska bi duam olamaz. dogumdan sonra yine veririm kilolarimi diye teselli ediyorum kendimi.

tebrik ederim canım ne güzel:))

sagolasin canim benim.
 
mutlu yıllar telli turna
kızlar pırasa yemek serbest miydi yarına pırasa yapsam diyorum ne zamandır canım istiyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…