Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ızlar ben dukan diyeti yapıyorum malum kitabını da almıştımki faydası olur belki diye bugün ordan öğrendiğim ve zayıflamada işe yarayacağını düşündüğüm basit bilgileri sizleri de ilgilendirir düşüncesiyle paylaşmak istiyorum.. insanın 2400 kalori aldığını varsayarsak bunun 300 ü organlara, 700 basit günlük ihtiyaçlara,1400 ü ise vücudu 37 derece de tutmaya harcanıyormuş. bunu zayıflamada kullanacak olursak:
2 lt 10 derecelik su içme 60kalori
6 tane buz emmek 60kalori
25 derecelik suda 2 dakika duş almak (baş hariç) 100 kalori
elbisenin 1 katını çıkarmak 100 kalori
oda sıcaklığını 3 derece düşürmek 100 kalori harcattırıyormuş bize..zayıflamada etkili bir silahtır diyor dukan amca...

ayrıca: vücut kalori kısıtlamasına iki şekilde tepki veriyormuş besinlerden gelen kalori kullanımını kısmak ve besinleri sonuna kadar ve eskisine göre daha az kullanmak...bu şekilde kilo verme durağanlaşıyormuş fakat bunun da etkili silahı ve vucudun tepki gösteremediği tek şey ise egzersiz..egzersizde yapılınca kısıtlama olmazken kalori kısmasında oluyormuş:))

bir deeee 70 kiloluk bir insan ile 90 kiloluk bir insanın aynı tabağı yemesi halinde depoıladığı yağ oranları 70 kiloluda daha az.. nedeni : yağ kütleleri doığuştan kişiden kişiye farklılık göstersede o kişi nasıl doğduysa aynıymış..ve biz kilo aldıkça o kütleler büyüdükçe yağ hücresinin taşıma kapasitesi kalmadığından bi süre sonra kendini 2 ye yani kardeş hücreye bölüyormuş..bu ne zaman oluyor BKI 28 den 29 doğru giden kişilerde.. bu kişiler zayıflasalar bile ne yazıkki o kardeş hücreler de yok olmuyomuş..ve her zaman kilo alma kapasitesi ve yönelmesi fazla oluyomuş.. umarım faydalı olmuştur

inş amacına ve bizler de amaçlarımıza ulaşırız kolay gelsin

tekrar hoşgeldin dukana=)
diyete haziran ayında ara vermek çok mantıklı olmuş. sanki bu diyet kış diyeti gibi geliyor bana. meyve yok. cezbedici şeyler yok. yazın zaten öyle veya böyle az çok kilo veriliyor.yense bile hareket çok.
en çok özlenen şey sanırım meyve kısmı =) ben aşırı meyve seven birisi değilim ama meyve yiyecek olduğum günü iple çekiyorum=)) son iki hafta kaldı

ayh inşallah Allah mı söyletiyor ne

Merhaba ben sitenizi hep dışarıdan okuyordum artık ben de yazıyorum. Ben Eylül 5'te başladğım diyetim sayesinde tam 8.5 kilo verdim, ama son bir aydır kilo veremiyorum. Kıs oldugu için spor yapamıyorum sanırım bunun etkisi var. bayramdan sonra 3 günlük yumruk da yaptım o zaman bayramda aldıgım( baskalarının evinde protein yiyeceğim diyemiyorsunuz) 1.5 kiloyu verdim, 79.6 olarak başladığım diet şu an bir gün 70.8 bir gün 71.5 gibi bir döngüyle devam ediyor. Ben çok yoğurt yiyorum hatta geceleri yatmadan ve öğlen yediğim tarçınlı tatlandırıcılı yogurdun miktarı günde 1000ml falan:) 0.15 diyet yoğurt. Şu anki kilomdan memnunum ama olmam gereken 67 kiloya düşemiyorum. Ne önerisyorsunuz?

kış oldu spor yapamıyorum diyorsan sana Leslie sansone diye bir bayanın yürüyüş egzersizlerini öneririm. Ben bugün yaklaşık 1 saatlik egzersizle 5 mil yürümüş oldum; google da aratırsa bulabilirsin. Yogurdu diyet tüketiyorsun değil mi?

evet bir markanın 0.15 yaglı olanını tüketiyorum ya da kendim yapıyorum sütün kaymagini aliyorum. Yogurt yemege baslayinca diyet cekilir kilindi bana. laktoz alerjimden dolayi 5 yil yogurt yiyemedim. o yüzden sadece laktozsuz sütten yogurt yapiyordum ama bu markanin yogurdu da sisirmiyor beni. Aslına bakarsanız, diyetim çok naif, sebze günlerinde, balkabagi, mantar, brokoli,karnabahar, et günlerinde tavuk, kahvaltida hindi jambon, yogurt, yumurta, yulaf kepegi,oglen tarcinli tatlandiricili yogurt , bazen de zero kola.

bunun etrafinda dönen bir diyetim var. Kendimi müthis saglikli hissediyorum. Sadece soyle birsey olabilir, ben tiroid ilaci kullaniyordum, doktor 3 hafta icin kesti.Tiroid organim ve hapim yok, ve hipotiroidi durumundayim. Ama hapi birakmadan once de kilo vermem durmustu. Dediginiz siteye bakacagim. Tesekkür ederim.

Pardon bir sorum daha var, Dukan kitabında ne kadar ve ne zaman yediginizin onemi yok diyor,Bu yüzden ben gece de yiyiyorum ( yogurt, salam vb) acaba bunu kessem birşeyler değişir mi? bunu deneyen var mi ?

Son düzenleme:
Almanların Ünlü Balkabagi Çorbasi
Balkabagi Tatlisi
Tarcinli tatlndiricili yogurt
Sodali limonata
Çok ünlü bir market zincirinin light peyniri
Tofu
Balkabağı Keki( evet un yerine ezilmiş balkabagi koyuyorsunuz)

Merhaba arkadaşlar, bugün atak evresinin 3. günü.. dün ve bugün başım çok ağrıdı, o yetmezmiş gibi önce yulaf kepeği şimdi de her türlü protein midemi bulandırmaya başladı Acaba ağır mı geldi, bırakmak da istemiyorum, siz böyle şeyler yaşadınız mı nasıl çözdünüz acil yardım

ben günlük tutuyorum 75 gündür, ve yşadıklarını birbir yaşamışım:) ama şimdi çok sağlıklı ve mutlu hissediyorum. bence bu evreye geçeceksin kendinle yüzleş ve not al:)

Günaydın kızlarr..

Güne -600 ile başladım ve çoook mutluyum. Demekki yumruk yapmam isabetli olmuş.

Akşam 5 mil leslie mide yaptım. İnsanın böyle oldukça daha çok yapası geliyor vallahi..

Bu yumruk harekatını pazara kadar devam ettirmeyi düşünüyorum. Ondan sonra inşaAllah normale döner ve vermeye devam ederim. Spor yaparken baktımda akşam kollarım acayip yumuşamış spor şart yoksa fena sarkacak bunlar.

Sizler ne yaptınız

gunaydın telliturna tebrik ederim seni bana da gaz verdin; akşam tv izlerken leslie ile 5 mili ben de yaptım sonrasında ancak bir duşla kendime gelebildim. Yiyeceklerimi önceden planlasam da ben de yumruk hareketi yapsam...

gunaydın telliturna tebrik ederim seni bana da gaz verdin; akşam tv izlerken leslie ile 5 mili ben de yaptım sonrasında ancak bir duşla kendime gelebildim. Yiyeceklerimi önceden planlasam da ben de yumruk hareketi yapsam...
Süper bak sende yap her akşam bak nasıl hızlanacak kilo vermen. Yumruk yapmaya ihtiyacın varsa yap derim benim nerdeyse 3 haftadır doğru düzgün kilo veremiyordum.

ben günlük tutuyorum 75 gündür, ve yşadıklarını birbir yaşamışım:) ama şimdi çok sağlıklı ve mutlu hissediyorum. bence bu evreye geçeceksin kendinle yüzleş ve not al:)

Buna cok sevindim iste, bu sabah kendimi daha enerjik hissediyorum, yumurtadan bikkinlik geldigi halde kendime nefis bir omlet yaptim, fakat yulaf kepegini yumurtayla resmen agzima tiktim :S acaba bendeki yulaf kepegi mi uygun degil, ablam da yapiyor bu diyeti ondaki yulaf kepegi tanecikliymis ve hic kokmuyormus.. Bendeki toz gibi ve ruseym yaziyor ustunde

Kizlar birsey daha sormaliyim, bana Dukan sitesi tarafindan verilen cizelgede 67,5'ten 66,1 e dusulecek diyor ama ben uyamdigimda 65,3 um an itibariyle.. Atak evresinde hedeflenenden cok kilo veren var mi, bu yanlis mi sonraki evrede duracak mi ne diyosunuz

kızlar günaydıın herkese..

bugüb bildirim günü, geçen haftayı atlattık ama bu hafta mecbür dökülücez

ben 1,5 kg fazla çıktım( ama 2 haftayı aşkın bi süre ara verince bu çok da uçuk bir rakam olmadı genede.. 61 kgyim telli turnam. tabi dün gene başladığım için rejime, haftaya tekrar 60 çıkma hedefindeyim, hadi bakalım hayırlısı...

benim yulaf kepeğim de ruseym benimkisi hiç öyle bahsettiğiniz gibi kötü kokmuyor; hatta forumdaki kızlar kokuyor diyince özellikle kokladım kötü koku alamadım

bu diyeti yeni öğrendim gerçekten verdiriyormu

evet eğer diyetten şaşmadan yaparsan kısa zamanda kilo veriyorsun hem de vücudundaki depo yağlardan verdigin için görünümde daha çokmuş gibi duruyor; ben atakta 5 günde 3.3 kilo verdim.

bu diyeti yeni öğrendim gerçekten verdiriyormu

bu konuda en detaylı bilgiyi forumu biraz okuyarak alabilirsin canım, verdiriyor elbette ama kendin okuman çok daha yararlı ve motive edici bence. haftalık kilolarımızı da güncelliyor arkadaşlarımızdan biri, orada başlangıç tarihleri ve toplam ne kadar verildiği de görünüyor. bugun yayınlanacak olan listeyi de inceleyebilirsin hatta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…