ceren slm. hedef kilomuz aynı, ne kadar zamanda 10 kilo verdin ?
kızlar şöyle mis gibi bir ekmek tarifi istiyorum en güzelinden..geçmiş sayfalarda vardı da nerde bulamadım..:==
canım valla ben 5 gün atak ve 35 gün seyirle 57 kilo olmuştum.sonra güçlendirmeye geçtim 2 kiloda güçlendirmede verdim.halada güçlendirmedeyim.iyice zıvanadan çıktım bu aralar güçlendirmeyi bozuyorum.toparlanmam lazım.sende umarım verirsin kilocuklarını
tenks beybi:)))
mis gibi valla... içi sünger gibi... bildiğin ekmek...
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında önce 10 dk, sonra fırın ısısını kapağını açmadan 180 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)
tenks beybi:)))
bendede 3 gün çıkmıştı.ama ben kitabı okuyup başladım dukanın sitesinden baktıgımda zaten 5 gün atağım bitmişti bile:)sporda yapmadım canım.hemde hiç.ben birinci sınıf okutuyorum inan sınıfta 5 dk bile oturmuyorum.heralde o spor sayıldı bana.bide ben hiç aç kalmamamya dikkat ettim.okula bile yanımda peynır falan götürüyordum belki acıkırsam kantine saldırmayayım diye.tatlandırıcılı gıda bile tüketmedim.çünkü burda tatlandırıcı bulamadım.şimdi yeni yeni ligt puding yemeye başladım diyebilirim.ve atakta ve seyirde hiç kaçamak yapmadım güçlendirmede bozuldum benteşekkürler inş.
dukan testte 3 gün cıktı benim atak sürem.bende 5 gün yapmak istiyorum aslında.sende kac gün cıkmıştı?
spor yaptınmı peki?
hemen kilolu oldugun resimlerine bak ve şuanki kilonu korumaya devam et:112:
30 martta ameliyat olcam, bu sabah 68.5 kilo geldim, tam 2 haftam var, kaç kilo verebilirim acaba?
bulaşıksuyuuuuuuuuuuuuuuuuuu bir haftada 3 kiloyu nasıl verdin????? 2yede razıyım ben, 65in altında girmek istiyorum çünkü
nisanın son haftasıda 2. ameliyatı olcam o zamana güçlendirmede olurum inşallah
(varis ameliyatı oluyorum buı arada, 2 bacak ayrı olcak çünkü çok ilerlemiş varislerim, ikisi bir olursa emboli riski çok yüksekmiş)
koskoca şubat ayını boşa geçirdim, yanarımda ona yanarımmm
spor kadar kafama taş düşsün... bu akşam yüzme kursum için alet edevat alıcamyarın da işten erken çıkıcam... hiç öyle sıkılınca yemek yemek istemedim inşallahda istemem... ama napıcam dediiiinnnnn düşünüyorum düşünüyorum... o zamannnnnnn patlatıcaksın bi tane light ice tea internette surf yaparken yudumlıycaksın... ooo bi bakmışsın akşam olmuşş bileeeeee
arkadaşlar çok özür dileyerek minicik bir ricam olucak...
tarif verirken denediğimiz tarifleri verirsek eğer süper olur... çünkü malum blog ve malum face sayfasından aldığımız bazı tarifleri tutturamıyoruz... ya dukan yemeklerinde bu kadar profosyonelleşemedik yada eksik yaptığımız bişeyler var... çok güzel fikir oluyor aslında ama benim birkaç tarifim hüsranla sonuçlandığı için sanki bi yerlerde bişeyler eksikmiş gibi geliyor... anneme sorsanız "o tarifleri verenler malzemelerini dukana uydurarak yazıyorlar, ama %100 dukan malzemeleriyle yapılmıyor"... tabi bu annemin düşüncesi ama insan zaman zaman hak vermeden edemiyor... örn; puf poğaça dedikleri... ben hiç puf dukan poğçası yiyemedim... pofuduk pofuduk oluyomuşş... nasıl oluyo ben tutturamadım... faceden de soramadım açıkçası... o yüzden lütfen beni yanlış anlamayın... denenmiş tarifleri paylaşırsak eğer israf yapmayı da önlemiş oluruz...
Kızlar bu hafta atak dönemi ile dukana başladım.. ve benim gibi yeni başlayanlar için kendi menümü paylaşmak istiyorum..Bu ara da o ekmekler yalancı iskenderler hamburgerler ne güzel olmuş öyleee tebrikleerrrr... ayrıca menümü eleştirirseniz sevinirim hani bileyim yanlış fazla nerede.. teşekkürler işte menü:
Dukan Diyeti Günlüğü
1.Gün C.tesi 84,5
Sabah: peynirli tek yumurta ile yapılmış omlet ve bir bardak süt,
Öğle: Baharatlı ve bir soğan ile kavrulmuş et ve su
Akşam: Hindi etinden yapılmış çorba baharatlı ve bir tane tavuk incik eti fırında pişmiş
2.Gün: Pazar
Sabah: Yumurta, peynir ve süt
Öğle: Karışık ızgara et; pirzola ve şiş etten oluşan, ayran
Akşam: Birer şiş ciğer, tavuk ve et su
Gece: yovita yoğurt sade
3.Gün: P.tesi
Sabah: Haşlanmış yumurta, hindi füme 2 adet, 1 bardak süt
Öğle : Hindi etinden haşlamasının didiklenmeli ve baharat katılması ile yapılan çorba, lor peynirinin içine doğranmış iki kornişon ve bir dal dere otu
İkindi: Bir parça peynir ve 2 parça hindi dilim
Akşam: 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği, 1yumurta, 1soğan,3diş sarımsak iki dal maydanoz karabiber ve kimyonla yapılmış köfte yanında light meyve suyu artı soda karışımı
Gece: Yovita sade yoğurt
4.Gün Salı: 82,3
Sabah: Yumurtalı peynir omlet, yulaf kepekli lavaşımı ekmek(1 yumurta beyazı, süt ve kepekten oluşuyor) ve süt
Öğle : Bir adet hindi budu haşlaması baharatlı ve suyu , light kefir
İkindi : sade yovita yoğurt ve bir dilim tavuk jambon
Akşam : Köfte çorbası tarif aynı yukardaki, yoğurt
Gece : süt içtim
5.Gün: Çarşamba 82,00
Sabah: Yulaf ekmeğim : 3 Kaşık yulaf kepeği, bir tatlı kaşığı mısır unu, 1 kaşık tıka basa un, iki kaşık sür bir kaşık zeytinyağı az su ile karıştırıp hamur yapıp yağsız kağıtta tost makinasında yaklaşık 30 dakika pişirdim.1/4 ünü yedim. Az soğanlı kıyma kavurdum ve birazda beyaz peynir yedim şekersiz çay ile
Öğle : Yulaf kepekli çorba; suyu kaynattım içine 1,5 kaşık yulaf kepeği koydum. O sıra da yumurta sarısı ve yoğurtla terbiye yapıp yavaş yavaş içine döküp kaynayıncaya kadar karıştırdım sonra da nane ekledim. Yanına bir miktar çemensiz hindi pastırma ve peynir katık edip light gazoz içtim.. tıka basa tokum şimdi 
Akşam : Mantar ve sarımsak eşliğinde kekik katılarak önce az suda haşlanmış sonra kendi yağı ile kızartılmış alabalık, ben tam beceremedim suyu çoktu ama 
Gece: Peynirli omlet  çok acıktım birde yarın sabah kan vereceğim diye yedim.
6.Günerşembe
Sabah: Dışarda kahvaltı Önce sıcak birer fincan süt geldi, sonra kavurmalı yumurta yağsız, sonra da peynir çeşitleri (tuzluydu ama dışarda yedik)
Öğle: Yarım porsiyon tavuk ve yarım porsiyon et şiş ve ayran
Akşam : Yarım ciğer ve yarım et şiş yanında şişe fantanın yarısı
Gece: 1 yarım kase yağsız yoğurt
7.Gün Cuma 81,400 dukanın hesabına tam uydu 
Sabah : 1,5 kaşık yulaf, bir yumurta ve biraz süt ile hazırlanmış pankek yağsız tavada kızartının yarısı , yanında beyaz yağsız peynir, yanında süt, ve de bir dilim büyük hindi füme 
Öğle : Hindi göğsünden baharatlı suda haşlama ( sulu yemek gibi oldu), lor peyniri içinde iki kornişon turşu ve yanında şekersiz portakal gazozu Uludağdan 
İkindi : Activia yoğurt ve üç dilim hindi salam
Akşam: Palamut balığını az suda haşlayıp kendi yağında kızartma (inşallah becerebileceğim bu sefer yanında da sabahtan kalma yulaf hakkımın üzerinde döküp yapacağım light pudingli tatlı
Neyse; bir haftanın sonucu tam 3 kilo 
bazen işte küçük önemli detaylar es geçilmiş olabiliyor oralarda... ama bizler burda daha detaycı olduğumuz için inini dibini herşeyini yazıyoruz... fırından kaynaklanan bir farklılık olabilir... malzeme markası farklı olabilir... bunlar da tarifi ve sonucu etkileyen durumlar... o yüzden ben denemediğim şeyi bundan sonra önermiycem kendi adıma söz verebilirim... en basiti benim o sitelerden alıp paylaştığım helva tarifi ben denememiştim... ve beceremedim... arkadaşlarımız denemiş... tarifte sütün ölçüsü yoktu bu yüzden becerememişim... topiğimizdeki arkadaşlar denedikten sonra bana söylediler ne kadar süt kullanmam gerektiğini geçen gün yaptığımı o şekilde yaptım muhteşemdi.. dediğim gibi küçücük detaylar es geçilebiliyo ve bu da yeterince hüsran yaratıyo... çünkü bizim diyetimiz zaten masraflı bi diyet yiyebildiklerimizi yiyiyoruz bi o kadarını da çöpe atmayalım...
Günaydııınnn Kızlaaarrr :)
Buarada resimler net olmayabilir ama yinede eklemek istedim....
bu sabah 69,9 :)
buda başlangıcım 76kg
kızlar hangi sakızları tüketebiliyorduk, sayfalarda geri gittim ama bulamadım??
bendede 3 gün çıkmıştı.ama ben kitabı okuyup başladım dukanın sitesinden baktıgımda zaten 5 gün atağım bitmişti bile:)sporda yapmadım canım.hemde hiç.ben birinci sınıf okutuyorum inan sınıfta 5 dk bile oturmuyorum.heralde o spor sayıldı bana.bide ben hiç aç kalmamamya dikkat ettim.okula bile yanımda peynır falan götürüyordum belki acıkırsam kantine saldırmayayım diye.tatlandırıcılı gıda bile tüketmedim.çünkü burda tatlandırıcı bulamadım.şimdi yeni yeni ligt puding yemeye başladım diyebilirim.ve atakta ve seyirde hiç kaçamak yapmadım güçlendirmede bozuldum benumarım sana yardımcı olabilmişimdir.
bide öğrencilerim çok komik ya beslenme saatinde benimkindende ye öğretmenim diyolardı bende rejimdeyim diyodum.geçen müdür geldi elinde erik vardı yermisin hocam dedi hepsi bi ağızdan öğretmenimiz rejimde dediler ne utandım ama ya.ahhh minimini birlerim benim:)
selamlarhem kulupte hemde diyette yeniyim çaylak biri olarak aranıza katılmak istiyorum yaklaşık 5 gündür atak evresindeydimki bugün tatlı krizime yenik düştüm şuan çok vicdan azabı çekiyorum ama geriyede dönemiyorumm aslında çok güzel gidiyodu 3.5 kiloya yakın vermiştim çok dikkatli gidiyodum (yediklerimide yazarım bisonraki mesajımda yarın bişey olmamış gibi devam etsemmi nasıl olcak bilemiyorum şuan. Bide bi sorum olucak light colayla ilgili , fazla tüketilmemesi konusunda yazılar okudum burda. Kitapta serbest diye geçiyo ,colanın içeriğinede baktım bütün değerler '0' bukonuda bi bilgi alsam sizden şimdiden bu kulu önemseyip bilgi veren herkeze teşekkürlerr
öncelikle aramıza hoşgeldin
arada kaçamaklarımız oluyor ama olmamış gibi yoluna devam etmelisin nerede kaldıysan
evet cola serbest yazıyor ama ben selülitten dolayı çok nescafe ve cola tüketmekten yana değilim tüketmiyorumda
ama bazen hiç doymayacakmışım gibi olduğumda da kola kurtarıcım benim
kolanın bileşeninde zararlı maddeler olduğunu biliyoruz değerleri 0 olsa bile .. bence sen kola içme dengeni kendine göre yapabilirsin ben haftada 2 kere içiyorum mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?