Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

çok sağol hayatım ya bu akşam mutlaka denicem eczanedenmi alıcam bu dediğini yoksa marketlerde falan bulunurmu çünkü hemen çıkıp almayı düşünüyorum?

olmazsa bende eve gidince bu tarife bakayım iş yerinde face yasak

hazır puding alma yağsız kakao tozu ve yulaf kepeği ile yapılanı var ondan yap ama tatlandırıcı ne oluyo bilmem tarifi vardı bende birazdan bakıp yazarım

ama hem kekine hem pudingine koyarsam yulaf kakkımı aşmış olurum :26:

benimde amacım sürekli yapmak değil zaten tatlandırıcı ile yaptığım hiçbişeyi yiyemedim zemindeki acılıktan dolayı onun için ekmek ve krep dışında tarif denemicem artık sadece özel bir gün olduğu için pastamız olsun istiyorum tşk ederim eve gidince bakıcam hemen hatta zahmet olmazsa sayfaya ekleyebilirmisin

niye kimse bana yardımcı olmadı

Son düzenleme:
hazır puding alma yağsız kakao tozu ve yulaf kepeği ile yapılanı var ondan yap ama tatlandırıcı ne oluyo bilmem tarifi vardı bende birazdan bakıp yazarım

arkadaşlar yanlış bilgi vermeyelim.... light puding kullanıyoruz fakat çok zorda kalmadıkça... yada ciddi kaçamaklar yapmak üzereyken light pudingle engelleyebiliriz kendimizi ama sınırsız falan değil... fazla tüketmemek lazım... kendi yapıcağında yine nişasta kullanıcak, nişasta da serbest bir ürün değil... abartmamak kaydıyla light puding seyrek de olsa diyet sürecimizde kullanılabilir...

niye kimse bana yardımcı olmadı

DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği (yoksa yulaf kepeği de konulabilir)
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası (ben kullanmıyorum)
- 1 t.k maya
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış –hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin… fırındada mayalanabilir

tşk ederim yarimcim bende şimdi tam bunu yazacaktım dukan bloğundan baktım kendi yaptığımız pudinglerde aynı malzemeler var,tatlandırıcı,aroma,nişasta light süt hazır light puding kullansam daha mantıklı
size söz sadece ufak bir dilim yicem zaten daha o mükemmel günede 5-6 gün var

ban tatlı krizine girince meyveli light yoğurt yiyorum kesiyor şimdilik... artık hayırlısı Allah tan... ah hiç unutur muyum akşamları yediğim çay yanı tatalı ve kuruyemişlerini fufff....

şimdi düşünüyorumda bu forumu keşfettiğimde ilk gördüğüm... ve başlangıç kilosu bana en uygun olan... ve ciddi kilo verebilmiş olan... desendesen...
çizelgesine bakıp bakıp iç çektiğim... "acaba ben ortalarda da olsa görebilicekmiyim" diye zırt pırt sorularımla bunalttığım desendesen ve nes05 hakkınızı helal edin...
şu an bakıyorumda yarısından çoğunu geride bırakmışım bile... bunun mutluluğunu hiçbişey yaşatamaz insana... farklı bi haz... acayip bi keyif...
iyi ki varsınız tecrübeli arkadaşlarımız.... çoook teşekkürler...

e artın bızde senın basını sısırırız. bende senın gıbı olabılecekmıyııııııımmmmmmm

valla bitanem şaka maka sana da helal olsun sende yolun yarısını geçtin

e artın bızde senın basını sısırırız. bende senın gıbı olabılecekmıyııııııımmmmmmm

başım şişmez de olunuyo valla... çok garip... ben hala o kadar kilomun eksildiğini düşünemiyorum bile... şaka gibi... insan anatomisi manyak bişi...

Burda sadece yulaf kepeği kullansak (yani 20 kaşık yulaf kepeği) ve nişastayı da hiç koymasak oluyor mu yani? Maya da kuru maya heralde di mi? O zaman 20 kaşık yulaf olduğundan 10 gün bunu tüketicez :S Peheeyy!! Bir de silikon kap yerine kek kalıbına koysak olur di miii? Sonra 10 a böleriz yani. Ama tutar mı acaba kıvam o zaman, güzel pişer mi?

Son düzenleme:

ben de böle yazı yazmak istiyorum ben de ben de .... ben de seni sorularımla bunaltmak istiyorum... böyle bunaltmak istediğim birkaç kişi daha var...nooooolur nooooolurrrrrr ben de bu kadar kilo vermek istiyorum ben deeeee......hüngüüüürrrrrrrrrrrrrrrr

valla bitanem şaka maka sana da helal olsun sende yolun yarısını geçtin

işte bende ona şaşırıyorum ya... korkarak başlamıştım aslında ve 10 kilo bile versem iyidir 20-25 neymiş falan diyodum kendi kendime... ama bu DUKAN işi biliyo... çok keyifli... şu geçirdiğim ızdıraplı günler iyiki bırakmadım... yada iyiki hergün normal beslenmedim... normal beslenmedim diyorum çünkü o duraklamada çok moralim bozuldu biliyosun... poğça bile yedim 2-3 sabah üstüste... iyi ki gitti nasılsa demedim... vay eşşek ben yaa :26::26::26:

aynen öyle... ben baton kek kalıbında yaptım kalanını tekli silikonlara böldüm.. batondan tost diğerlerini de işe getirdim... daha kolay oluyo... ama iyice mayalansın... yoksa güzel olmaz... kocaman kocaman şişicek böle 3 katı olucak nerdeyse

e olmadı ki ama sen çok sümüklü çıktın
sor bunalmıycaz söz... ama bi sorduğunu ikinciye sormazsan

PANDİSPANYA

4 yumurta ( sarı/beyaz ayrı )
5-6 yemek kaşık splenda ( damak tadına göre )
1 paket kabartma tozu
... 4 yemek kaşık yulaf kepeği

Splenda ve 4 yumurta sarısı mixlerle çırpılır.
Ayrı bir kapta 4 yumurta beyazı kar haline getirilir. Kar haline gelen yumurta beyazini, çırptıgımız yumurta sarılarının içine aktarılır. Hafif çırpılır. Kabartma tozu ve yulaf kepeği azar azar eklenir ve tahta kasikla karistirilir. Yagli kağıt serilmiş fırın tepsisine dikdörtgen / kare şekil verilerek karışım yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

Çıkınca kağıttan ayırmadan rulo haline getirilen pandispanyanın üzerine nemli bir bez serilir.

Krema, light puding ve/veya dukanella olarak seçilebilir. Soguyan pandispanyadaki kagit cikartilir. Rulonun içine ve yuvarladıktan sonra dısına krema sürülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…