Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

gerçekten öyle canım biz hastalansak daha iyi elim kolum tutmuyodu valla sanki ben ateşler içinde yandımm kıyamıyo anneler yavrularına işte

selam kızlar bende yarın dukan diyetine baslıyorum.EVET BASLIYORUM KESİN.iNŞ busefer hüsranla sonuçlanmaz.Neyse kitabı okudum.internet sitesinden baktım 78 kiloyum dukana göre 63 klilo normalmiş bnm için.6gun atatk evrem 106 gun seyir evrem ve 152 gun guclendirme evrem olacak.haydi bakalım hayırlısı

Sagol canim tsk ederim hemen denicem insallah olur....

Özelden yollucakdim ama 100 mesaj siniri varmis birde su tarif var görüntüsüde güzeldi dogrusu...
8 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı light süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tatlandırıcı

Heralde bunu denicem resmini cok begendim bakalim göründügü gibi olurmu basarili olursa haber ederim insallah :)

Sende güzel bir tarif bulursan paylas :)

Yarimcim kusura bakma canim mesajini gözden kacirmisim :/
Sayfayi inceledim evet meyve diyet süresince yasakmis benimicin büyük kayip ama bu zamana kadar yediklerime sayiyorum artik...
Bismillah dedik bir kere basariya ulasmadan durmak yok insallah :)

sadece 4 kişimiyiz kızlar ohhh çok şükür bugün kızımın ateşi düştü 3 gündür inanın kendimde değilim çocuk söz konusu olunca herşey bomboş valla
çok geçmiş olsun benimde oğlum 3 yaşında ateşlenince kötü oluyor biliyorum
hayırlı olsun benimde 6.günüm yeniyim yani

ben bu tarifi şöyle yaptım oda çok güzel oldu
16 kaşık yulaf kepeği
3 yumurta
1 tatlı kaşığı maya
2 kaşık yoğurt
1 kaşık yoğurt suyu
10 kaşık ligt süt
1 çay kaşığı tuz
2 adet tatlandırıcı
200 drecede 10 dk sonra 120 derecede 10 dk

gerçekten öyle canım biz hastalansak daha iyi elim kolum tutmuyodu valla sanki ben ateşler içinde yandımm kıyamıyo anneler yavrularına işte

allah acilarini göstermesin bize canim. dermansiz dert, sifasiz hastaliklardan vermesin yavrularimiza

hosgeldin canim, gün dedigin nedir ki zaman su gibi akip gidiyor. biz istedikten sonra herseyi basarbiliriz Allahin izniyle. azminde moralinde yüksek olsun canim

tamam canim sagolasin

insallaaaaahhhh! kim tutar bizi dimi

bugün arkadaşım oğluma peynirli poğaça yapıp getirmiş ben diyetteyim yapmıyorumdur çocuk mahrum kalmasın diye görünce nasıl içim gitti ama sadece bir an sonra unuttum artık özenmiyorum herşeyi onu anladım sadece canım çok tatlı çekiyor şu tariflerden uygun bir şey bulup yapıcam

benim canım pek istemiyor görsemde börek tarzı şeyler kızıma ve eşime yapıyorum tek sıkıntım çerez ve meyve

Son düzenleyen: Moderatör:
Besinler (100 gr)/Protein (gr)

Levrek 19.2
Palamut 24
Uskumru 21.9
Karaciğer 19.2
Tavuk 18.6
Yumurta 12.1
Dana eti 19.7
İnek sütü 3.3
yoğurt 5.3
peynir 22.5

Diyelim ki
sabah kahvaltısı bir bardak süt 6.6+1 yumurta 12.1+50 gr peynir 11.25=29.95
öğle yemeği 100 gr et 19.7+200 gr yoğurt 10.6=30.3
ara öğün 1 bardak süt=6.6
akşam yemeği 100 gr ciğer 19.2+ 200 gr yoğurt 10.6=29.8

29.95+30.3+6.6+29.8=96.65 bu değere sebzelerden gelen protein miktarlarınıda ekliyecek olursak demekki günde 110 gr civarı protein alıyoruz bundan daha da fazla bir şey yediğimizi sanmıyorum olsun olsun 125 gr olsun
normalde insanın günlük alması gereken protein miktarı kilo başına 0.8 gr-1.2 gr arasıdır , ama spor yapanlarda bu değer artıyor 1.5-2 gr arası olabiliyor.
Bu durumda benim şu anki kilom 68 diyelim günlük almam gereken protein her gün yürüdüğüm için min. 68 * 1.5=102gr max. 68*2=136gr

Bütün bunları neden yazdım her gün dukan diyeti fazla protein tüketimine neden oluyor ve sağlığa zararlı diyorlar ya demekki fazlada protein tüketmiyormuşuz sizlere bunu göstermek istedim. Yukarıdaki besinlerin protein değerlerini netten buldum her sitede farklılıklar olabilir en doğru değer tükettiğimiz ürünlerin ambalajlarının üzerinde yazanlardır. Hepimiz kabaca oradan hesaplayabiliriz.

teşekürler canım benimde kafamd hep soru işaretiydi acaba böbreklere çokmu yükleniyoruz diye yazdıklarından sonra rahatladım biraz ki ben normaldede spor yapıyorum düzenli heralde bu yüzden kilom 75 ti ama kimse inanmazdı sporu ihmal etmeyin düşünün ben 40 beden giyiniyorum ama tartıda ağır basıyorum nedeni sporun sıkılaştırması inşallah bu diyetlede kurtulcam tüm fazlalıklardan...

Pes etmek yok canim kesinlikle kimse bizi tutamaz.... Okadar inat ettimki yok bunun kurtulusu. Allah yardimcimiz olsun ne diyim...

Buarada canim özelden cevap veremedim maglum burdan yazayim....
Evet avusturyadanim vorarlberg/ dornbirnden ya sen?

Canim tarif icin cok tskler denicem insallah :)

Kizlar ben cikiyorum herkese hayirli günler

Kengo canimsin yaaa,nihayet cizelgeme kavustum(bir hayli ugrastiktan sonra)

Bir cigliklar attim ama yaptigim an,görülmeye degerdi,cok tesekkür ederim arkadasim,cokk cok hemde
görüsmek üzere

mrb arkadaslar. bnede dukancıyım bugun 6. gunm atakta ama bn fazla veremedım 2 kg kadr verdım sabah ac karnına tartılıom . toplam vermk ıstedıgım kg 8 di. simdi bn p.tesı seyıre gecıom kıtabımda var ama bn bısı anlamadım kıtapdan? 1 gun atakdakı gıbı protein yıyıp ertesı gun sebze ve proteınımı karstrcaz ??? :S kafam karstıdaa. yavas kg verenlerdenm sanırım moralım bozldu ama in seyrde verrm bana yardımcı olurmusnuz:)

8 kg vermek istiyorsan uzun bir atak yapmışsın ben 10 kg için 4 gün yaptım , 2 kg vermen de normal bence yavaş değil , bence sen seyire hemen geç pazartesiyi bekleme, doğru anlamışsın seyirde 1 gün ataktaki gibi besleniyorsun 1 günde yanına sebzeleri ekliyorsun (protein +sebze)

7 gun yapmamın sebebı 2 gn kacmak yaptım malesef dometes yedım o yusdn uzattım bıras.. sebze protein gunlerınde neler yapıosunuz burda menu paylasımı yapıomusunuz sayflar cok oldugundan dolyı cok göz gezdıremedım ? 4 gunde kac kg verdınız? bende bundan sonra sıkı takıpçinizim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…