DUKAN HELVA(seyir) 0105
1 ÇORBA KAŞIGI YULAF KEPEGİ
1 TATLI KAŞIĞI MISIR UNU
1 TATLI KAŞIGI ZEYTİN YAĞ
BİR ÇAY BARDAĞI SÜT
1,5 ÇORBA KAŞIGI TATLANDIRICI
TARCIN
Yağ ,yulaf kepegi,mısır unu teflon tavada kavrulur kokusu cıkmaya ve rengi degişmeye başlayınca içine süt ve tatlandırıcı eklenip iyice sütü cekmesi kısık ateşte beklenir .toparlanınca servistabagına kaşık yardımıyla alınır ve üzerine tarcınla servis yapılır...ben mısır unu yerine buğday kepeği koymuştum fena olmadı.. afiyet olsun
ay napıyım , tehdit etmesem kimsenin yazacağı yok, kaç gündür istiyorum ayollForum forum olalı böyle tehdit görmemişti
Ben 3 kaşık yulaf kepeğine, 1 tatlı kaşığı mısır unu ekleyip, rengi dönünceye kadar kavurdum. Süt ve tatlandırıcıyı göz kararı ekledim. Sütü ne kadar fazla olursa o kadar lezzetli olmuştu.
Korkumdan dukan mantı tarifi falan da vereceğim şimdi
yine en ideali soslu tavuk yoğrt.gibi duruyor.ama farklı öneriler gelir az bekle.Günaydın kızlar. Simdi geç kahvaltımı hazırlayacağım. Sabah ac karna tartışdım -800 daha gitmiş 2gunde 1600 gitti yani. O değilde ben hemşireyim yarın nobete gideceğim nobete giderken aksam için ne götürebilirim yanımda diye düşünüyorum. Boyle kurumayacak guzel birşeylerde bulmam lazım tok tutacak .
yes bebeğim yetiştim... 14.47 de hala üretime imalat formu yazıyodum... ama şöförümüz sağolsun jet hızıyla 15.00 teki otobüse yetiştim...
ay bekarlık günlerim, sürprizler,aşk sen ne güzelsin öyle...benimde her ankaraya gidişim ucu ucuna olur
hiç şöyle rahatça evden çıkıp gittiğimi hatırlamıyorum
hani şöyle aynaya bakayım üstümü başımı düzelteyim makyajımı tazeleyim yok:d
işten çıkarım atla taksiye hoooppp havaalanı sonra koştur koştur uçağa bin daha oturdum yerleştim nefesimi düzenleyim diyene kadar uçak iniyor zaten
ama bu sefer sevgilime uçak saatimi geç söyledim
3te bincem sanıyor herzamanki gibi ama ben 11de orda olcam
Ankarada kaybolmaz isem iş yerine gidip süpriz yapma planlarım var
az buçuk öğrendim nasıl gideceğimi ama bakalım
şeker öğlene bir de yoğurt koy bence az olmuş.arkadaşlar bu günkü menümü yazıyım
sabah: krep,peynir ve çay
öğle: Tavuk göğsü
şimdilik bu kadar sabah kahvaltıdan önce 35 dak. yürüdüm , 1 lt. suyumu içtim ve sabah aç karnına yeşil çayımı içtim
Yemek zamanı
Tavuk ciğer+yoğurt+light gazoz...
Aç olan buyursun....
arkadaşlar bir şey soracaktım. yemek tariflerinin paylaşıldığı konu başlığında da sordum ama oraya bir kaç gündür uğrayan yok galibapeynirli poğaca tarifi var. deneyen olduysa içine buğday kepeği koymam zorunlu mu? yulaf kepeğim var ama buğday kepeğim yok
afiyet bal şeker olsun sana bol - olarak geri dönsün inşallah bacım.......Yemek zamanı
Tavuk ciğer+yoğurt+light gazoz...
Aç olan buyursun....
Yulaf kepeği kullanırsan buğday yerine yiyeceğin miktar düşer sanırım...Mesela 20 kaşık yulaf 20 kaşık buğday kullandın ve 20 tane poğaça çıktı...Günde yiyeceğin poğaça seyirde 2 adet olur...Ama buğday yerinede yulaf kullanırsan günde 1 yiyebilirsin gibi düşün
tamam tatlım çok teşekkür ederim
Yulaf kepeği kullanırsan buğday yerine yiyeceğin miktar düşer sanırım...Mesela 20 kaşık yulaf 20 kaşık buğday kullandın ve 20 tane poğaça çıktı...Günde yiyeceğin poğaça seyirde 2 adet olur...Ama buğday yerinede yulaf kullanırsan günde 1 yiyebilirsin gibi düşün
ben buğday kepeği kullandığımda da aynısını yapıyorum yulaf kepeğiymiş gibi yani yulaf+buğday kepeği günde 2 kaşığı geçmemesine çalışıyorum...
afiyet bal şeker olsun sana bol - olarak geri dönsün inşallah bacım.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?