Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kıskançlık,salaklık ve cehalet birleşince sorarlar tabi:))

diyetle ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum. mutlaka başka bir sebebi vardır. ama doktorların huyudur, onlara "acaba şundan mı" dediğinizde teşhis koyma dertleri bitmiş olur.

dr demişken, canan karatay gayet iyi bir doktor. onun diyetinde, dukana ek olarak çok az meyve ve kuruyemiş var. dukanın periodları farklı sadece. yani p/sp periodu var. karatayda böyle bir sistem yok. bu yüzden de daha yavaş kilo verdiriyor o kadar. canan hanım dukan diyeti hakkında olumsuz birşey söylemiyor, sadece kendi diyetinin daha tıbbi temelleri olduğunu söylüyor ki doğrudur. onun beslenme programı kan değerlerini normalleştirmeye ve bunu yaparken de yeterli ve dengeli beslenmeye yöneliktir. zaten canan karatay kendi yönteminin, bir dönem uygulanacak bir diyet değil, hayat boyu sürdürülecek bir beslenme programı olduğunu, bu yüzden de kilo vermeye odaklanmadığını söylüyor. hatta ben de kendisini dinledikten sonra, diyetime sp günlerinde çok az kuruyemiş ve şeker/karbonhidrat oranı düşük meyvelerden dahil ediyorum.

ben diyete başladıktan kısa zaman sonra, benim kilo verdiğimi gören bir tanıdığım da diyete başladı. 60 yaşın üzerinde kronik şeker hastası bir kadın kendisi. bu yüzden de kan değerleri, kandaki yağ oranı, kolesterolü , şekeri v.b. her ay düzenli olarak kontrol edilen biri. açıkcası ben yapmamasını söyledim ama yapacağım dedi. 10 gün atak ve 30 gün seyir yaptı. şeker hastası olduğu ve insülin kullandığı için hiç kilo vermedi. ama sürekli kendimi çok iyi hissediyorum. senelerdir hiç bu kadar iyi hissetmemiştim diyip duruyordu. 40 gün diyetten sonra doktora gittiğinde kan değerleri sağlıklı bir insanınki gibi çıktı. şekeri düşmüş, kan yağları düşmüş, kolesterolü de normal durumda. doktoru bile çok iyisin demmişti. şekeri düşer ama en azından kolesterolü yükselir diye bekliyordum ama o bile düşmüştü. sonrasında ne yaptı bilmiyorum. görüşmedim kendisiyle.

ben de senelerdir doktorlara diyetisyenlere gittim durdum. hiç biri işe yaramadı. en son ender saraçı bir kokteylde ağzına cips tıkıştırırken gördüğümden beri hiç birini sallamıyorum. biz burda 100 gr verdim 200 gr verdim diye saf saf konuşuyoruz ama büyük bir sektör var. herkes kendisinin sonuçsuz kalan cabalarına, doktor, ilaç akupuktur v.b. gibi yöntemlere harcadığı parayı bir düşünsün ve ordan pay biçsin ne büyük paraların döndüğüne. yani bu kilo meselesine çözüm bulunması demek, koca bir sektörün çökmesi, senelerdir bu işten beslenen ve bir anlamda kilolu insanları sömüren bir sürü kişinin işsiz kalması demek. bir bakın bakalım reklamlar, koca koca doktorlar, santçılar falan, hiç bir işe yaramadığını hepimizin bildiği ilaçların reklamını yapıp duruyor. oyun bizim bozamayacağımız kadar büyük.

o yüzden de boşverin, siz işinize bakın. kilo veriyor musunuz? veriyorsunuz... peki sağlıksız hissediyor musunuz? hayır diyorsanız mesele yok ama evet diyorsanız ya da tedirginseniz, gidin bir doktora, tahlil yaptırmak istediğinizi söyleyin. kan değerlerinize baktırın. şekerinizi, kolesterolünüzü, kan yağlarınızı ölçtürün. tansiyonunuza baktırın. ama diyet yaptığınızı söylemeyin. bir sorun varsa çıksın ortaya. ben kendi adıma hiç olmadığım kadar sağlıklıyım. bir şüphem de yok. ayrıca da ne yani, garip garip şeyler yiyip olmadık işlere kalkışmıyoruz ki. yediklerimiz eskisine göre çok daha sağlıklı ve gayet normal yiyecekler. protein alıyorum, vitamin alıyorum, kalsiyum alıyorum, yeteri kadar karbonhidrat ve yağ da alıyorum. eee ne kaldı geriye...

bu arada saatlerdir net yoktu giremedim.
var mı havadis?okutmayın bana geçmişi:))

tam bi degisim olcak o zaman hem kilo wermis hem de sac stilini degistirmis olarak cıkacaksın orataya bütün gözleri üstüne cekiseksinn aaaa ne kadar degismis ne hos olmus diyee:))))))))

Vaaayy Vay Vay....Kaynanaya bak..Allah hepinize böyle bir kayana nasip etsin evlenecek kızlarrrrr......Benim de aynen böyle bir kaynanacıııımmm var......

url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wFzeW22/]

[/url]

selamlar geleceğin çıtırları pazartesi itibariyle ben de başladım dukan a 4 gün atak devremde 1 kilo verdim hiç dışına da çıkmadım az gibi geldi bana boyum 165 kilom72 ne düşünüyosunuz bu konuda moralım bozuldu acuk (

aynen benim de maaşları hesaplamam lazım ama... içimden gelmiyo hiç... hafta sonu evde mi çalışsam acaba?...

Ayy! Şimdi yemekten geldim. Hislerime tercüman olmuşsunuz :S Biiiirrrr sürü işim vaaarr. Başım ağrıyo, yapasım yoookk Evde mi yapsam diyodum. Offf!!

Vaaayy Vay Vay....Kaynanaya bak..Allah hepinize böyle bir kayana nasip etsin evlenecek kızlarrrrr......Benim de aynen böyle bir kaynanacıııımmm var......

amin inşallah...
sizlere de maşallah hayatta en özendiğim şey annem gibi bir kayınvalideye sahip olmak...

hayırlı olsun canım inşallah ben gibi kaçamak yapmadan ilerlersin...

amin inşallah...
sizlere de maşallah hayatta en özendiğim şey annem gibi bir kayınvalideye sahip olmak...

Herşey karşılıklı iyi niyet ve anlayışa bağlıdır Şeker....Seni anlıyorsa ve ona göre davranıyorsa ,al sana annen gibi kayınvalide.....

Seninde onu ilk baştan bir arkadaş,anne gibi görmen lazımmmm.....

çok güzel oluyor bilirim geçen ay yıl dönümümüzde göndermişti bi kucak dolusu beyaz çiçek bayılmıştım yaaa
insan bir hafta filan ayakları havada dolanıyor

benim bugünkü sinirimden kaynaklanıyo galiba henüz ayaklarım öyle havalanamadı... asabiyetim sebebiyle zannedersem... ama beğendim yani

aksini düşünmem sözkonusu bile değil... benim diğer yanımın yaradılışında en önemli vesile olan kişi benim de annemdir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…