- 20 Mayıs 2011
- 10.285
- 30
- 408
Yarim senin şu krakerlere sen mısır nişastasımı ekliyordun :26::26:
sabahtan beri kitabı karıştırıyorum ama bulamıyorum yerini. dukan yemeklerin kıvamını artırmak için çok az mısır unu kullanabilirsiniz gibi birşey diyordu sanırım. seyirde miydi o yoksa güçlendirmede mi? hatırlayan biri söyleyebilir mi rica etsem...
yes şekerim 1 tatlı kaşığı
dün krep yaptım olmadı; bugün yulaf kepeğinden ekmek yapmak istiyorum sizin bir tarifiniz var mı?
dün krep yaptım olmadı; bugün yulaf kepeğinden ekmek yapmak istiyorum sizin bir tarifiniz var mı?
Peki seninkiler tuzlu gibi oluyormu :26::26::26:
2 yumurta, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı tuz ve 4 yemek kaşığı yulaf kepeği. karıştırıp, düz kek kalıbına döküyorum. tam ekmek gibi oluyor. dışarı çıkarken sandviç yapıyorum. dün akşam da küçük küçük doğrayıp, üzerine köfteleri koydum ve sarımsaklı yoğurt döktüm. gayet güzel bir pideli köfte oldu.
atak evresine de uygun. bu ölçüyü 2 günde tüketebilirsin.
peynirin tuzunu aldırıp aldırmamanla ilgili... ben aknaz kullanıyorum ve her akşam iki kere suyunu değiştiriyorum çok tuzlu çünkü...
şimdi kitaba baktım güçlendirmede haftada iki defa 200 gramlık porsiyonlar halinde tüketilebilir yazıyor başlığın altında
Normalde yediğimde hiç tuz gelmiyor tadında ama
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği (yoksa yulaf kepeği de konulabilir)
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası (ben kullanmıyorum)
- 1 t.k maya
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış –hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin… fırındada mayalanabilir
Eki Görüntüle 388717 Eki Görüntüle 388718
balık çok etkili kilo verdirmede cidden, ben ilk ay 8.8 kilo vermiştim ama haftada 4-5 kere balık yiyorduk, şimdide 2 hafta sürekli balık yeme niyetindeyim, şansımızdan bu sene balıkta pahalı, ben birde deniz kenarındayım, tek şansım direk gidip balıkçı teknesinden canlı canlı seçmem oluyor sanırımoooo 60 cidden fazlaymıss. Dukan zaten ocağımıza incir ağacı dikti:)) naapalım artk sağlık içinn diorumm açıorum kesenin ağzınıı.. Kaldı ki omega 3 sadece diet yapanlar için deil herkes için çok önemlii!!
Aynı fikirdeimm bende dikkat ettim balık yedikten sonraki günde kesinlikle - görüorumm ya da o günler içerisinde daha hızlı kilo veriorumm..
Bizim ewde de her c.tesi balık günüdür. Ama ben dukana basladığımdan beri buzluğa atıp haftaiçi de yiyorumm.. Walla canmm cekti gece gece:d
neess hoşgeldinnn kuzum...
Bu söylediklerin kokmuyo dimi...
Bi çok vitamin kapsülleri kokuyo bana yaa...
Herkese günaydınnn....
güne - ile başlayan arkadaşları tebrik ediyoruummm
inanmıcaksınız ama benim ufak çikolata kaçamağım tam +1100 kg
ya benim umudum cidden kırılıyor artık inançsız devam etmeye başladım ben
koca ay 1-2 kg vermek için çabalamak can sıkıyor.
acaba reglimi olcam diye düşünüyorum ama ayın 18'i benim hoş stresten erkende olabilirim vardır öyle huylarım:26:
geçen hafta 0 a indirgenmiş olan sayın göbeğim bugün böyle pırtladı:26: ve 2 günde içeri sokmam lazım
dünde erkek arkımla bu konu yüzünden bir güzel kavga ettik. okuyor internetteki saçma haberleri sonra bana sarıyor.
ama bugün ciddi anlamda kalbim ve sırtım ağıyor kolumda da uyuşma var tabi erkek arkadaşım sağolsun hemen dukana atıverdi suçu. bak kadının biride öyleymiş fazla et yemekten ölmüş vs vs. sabahta bir posta kavga ettikgayet stresimi atarak başladım yani güne
dün akşam evde türk kahveli kurabiye ve ekmek yaptım :) ekmekçiklerim çok güzel oldu:)
kurabiyeye tatlandırıcı koymayı unutmuşum:26: ama nescafenin yanında güzel oldu sabah yedim gayet tok tutuyor sanırım çünkü tıkandım resmen
akşam bir baktım saat 22:15 ve spor yapmadım hemen çıktım eliptiğin üstüne yarım saat hızlı tempoda 330 kalori verecek kadar spor yaptım sütümü içtim ve hemen cupp yatağa:)
sonuç ++++++++larrr..... Allahım bana sabır ver valla sadece bunu istiyorum bugün:26:
günaydın!
kilom: 65,1
Bugün benim doğumgünüm. belki hediye olaraktan 64 lü bir rakam görürüm dedim ama olmadı. hatta tartının pilini söktüm dişledim falan yeniden taktım. sarstım biraz ama maalesef.64,9 görünüyor sonra hoooppp 65.
gunaydinlar tum dukan guzellerine
ben de acele bi kilo bildirimi yapip kacayim cok isim var, yola cikiyorum oglen, aksama sevgilimin ve ailesinin yaninda olcam :18: sans dileyin kizlar, fark etsinler zayifladigimi
guncel kilo: 64.8 halbuki sali sabahi 64.4 gorduydum. light pudinglerin intikami diyorum buna. napalim artik haftasonu stresten veririm insalla!optum hepinizi, moralleri bozmaca yok!
cnm bu senın pısırdıgın ekmegın goruntusu mu????????????? yoksa alıntı mı???????????
benim pişirdiğim ekmek...
ekmek harcını önce baton kalıba döküyorum... tost ekmeği olarak kullanıyorum onu...
kalanını da 12 adet küçük silikon kalıplara koyuyorum... işe gelirken getiriyorum...
bende silikonla yaptım akşam kalp kalp ekmeklerim vaaaar
6 kaşıktan yaptım ama ben 1 kaşık buğday 1 kaşıkta mısır koydum:))) ımmm lezzetli olmuş vallaa
Bugün öğle yemeğim karman çorman köfte var peynir var çılbır vaaar:) birde ekmekler varProteinse buyursun dukan proteine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?