Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

şimdi kitaba baktım güçlendirmede haftada iki defa 200 gramlık porsiyonlar halinde tüketilebilir yazıyor başlığın altında

dün krep yaptım olmadı; bugün yulaf kepeğinden ekmek yapmak istiyorum sizin bir tarifiniz var mı?

dün krep yaptım olmadı; bugün yulaf kepeğinden ekmek yapmak istiyorum sizin bir tarifiniz var mı?

DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği (yoksa yulaf kepeği de konulabilir)
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası (ben kullanmıyorum)
- 1 t.k maya
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış –hafif ılık fırında 150 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)(nişasta içeriği nedeniyle hergün tüketmemekte fayda var)mutlaka fırına atmadan önce ılık bi yerde mayaya gelmesini bekleyin kocaman şişsin… fırındada mayalanabilir

2 yumurta, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı tuz ve 4 yemek kaşığı yulaf kepeği. karıştırıp, düz kek kalıbına döküyorum. tam ekmek gibi oluyor. dışarı çıkarken sandviç yapıyorum. dün akşam da küçük küçük doğrayıp, üzerine köfteleri koydum ve sarımsaklı yoğurt döktüm. gayet güzel bir pideli köfte oldu.
atak evresine de uygun. bu ölçüyü 2 günde tüketebilirsin.

Son düzenleme:

bu tarife bayıldım çok teşekkür ederim yarıya bölerek iki gün akşamları tüketebilrim

şimdi kitaba baktım güçlendirmede haftada iki defa 200 gramlık porsiyonlar halinde tüketilebilir yazıyor başlığın altında

evet onu gördüm ama başka birşey daha hatırlıyorum. koyulaştırmak için diyordu. yoğurt çorbaları azıcık da olsa un koymazsan kesiliyor.

Selam
yaklaşık 45 gündür bernde dukan yapıyorum. harika bir ekmek tarifim var, evdekilerde benim ekmeğim pişerken fırın başında nöbete geçiyolar :)

ben seyir evresindeyim. hakkımız olan 2 kaşık yulaf kepeğinin birisini buğday kepeği ile değiştirdim. hemde lif açısından daha iyi bence..

ben 4 günlük yapıyorum. borcamım 20*30 ölçülerinde.

2 yumurta
4 kaşık (40 gr) yulaf kepeği
4 kaşık (35 gr) buğday kepeği
1 fiske tuz
3 çay kaşığı çörekk otu yada keten tohumu
tuz
bir çay kaşığı mahlep
bir çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı pınar süt tozu hamur işi için (olmasada olur)

önce fırın 175 dereceye açılır.
yumurta +tuz çırpılır. süt ve yoğurt ilave edilir çırpılır. kepeklerimiz ilave edilir 5 dakika dinlendirilir. kekten daha sıvı kıvamı oluyor. sonra mahlep+çörek otu+kabartma tozu koyup çırpıyoruz. borcama dökmeden önce, borcamı kuru peçete ile bastıra bastıra silin, hamur yapışmıyor. sonra fırınımıza atıyoruz yaklaşık 25 dakka da içi pişiyor. fırından çıktıktan sonra kenarlarından borcama yapışan kısmı tarm tur bıçakla geçin, tek parça çıkıyor korkmayın...

cnm bu senın pısırdıgın ekmegın goruntusu mu????????????? yoksa alıntı mı???????????

başlangıç tarihi:16.02.2012
başlangıç kilo:73
şimdiki kilo:66.100
hedef kilo:60
bildirimimi yapıp kaçıyorum kızlar misafirim geldi bi kaç gün uzağım buradan bol eksili günler dukan gırller
bu arada hala duraklamadayımmm

Ben tartılmayı unuttum mmm, daha doğrusu bugünün perşembe olduğunun farkında değilim, 3 günlük atak yapçam bakalım ne olcak kilocuğummm
balık çok etkili kilo verdirmede cidden, ben ilk ay 8.8 kilo vermiştim ama haftada 4-5 kere balık yiyorduk, şimdide 2 hafta sürekli balık yeme niyetindeyim, şansımızdan bu sene balıkta pahalı, ben birde deniz kenarındayım, tek şansım direk gidip balıkçı teknesinden canlı canlı seçmem oluyor sanırım
ay nasıl canım çekti benimde, ah çinekop ahhh, olsa vallahi 1 kiloyu tek başıma yerim

neess hoşgeldinnn kuzum...
Bu söylediklerin kokmuyo dimi...
Bi çok vitamin kapsülleri kokuyo bana yaa...

hoşbulduk canım, artık buralardayım, uzaklaşınca nasılsa kaçamaklar başlıyor hemen, çok şükür dikişlerim iyileşti ve kabızlık korkum geçti
Marincap special kokuyor ama normal marincap kokmuyor canım, one a day maxsimum bana ağır geldi mide bulantısı yaptı ama one a day women i içip içmediğin bile belli olmuyor koku açısından, tavsiye ederim

Üzme kendini şeker.....Bende 2-3 haftadır gram gram veriyordum.sabahta söyledim hemde regil dönemim bu hafta 1,5 kg vermişim hayret ettim... bu dukan kitabında sadece yürüyüş yapsanız olur diyor.bende sadece akşamları 30 dk yürüyüş yapabiliyorum. fazla spora zamanım yok zaten....belkide kas yapıyorsundur...bu kilo verme işi hiç belli olmuyor vallahi.... şu eliptiği her akşam değilde gün aşırıya falan çeksen...birde stres çok önemli....ama maalesef stressiz günümüz geçmiyor. Canım yaaaa....sabır gerektiğini hepimiz biliyoruz ama bazen motiveler düşüyor...Ankara ya gidebilcek olmana da sevindimmmm....

Doğum günün kutlu olsun canım.Nice mutlu senelereeee...Boşver kilolar öyle ya da böyle gidecek...sabır...sabır...

Bol şans...bol şans....elbette zayıfladığını farkederlerr......Herşey istediğin gibi olsun canımmmm.....

cnm bu senın pısırdıgın ekmegın goruntusu mu????????????? yoksa alıntı mı???????????

benim pişirdiğim ekmek...
ekmek harcını önce baton kalıba döküyorum... tost ekmeği olarak kullanıyorum onu...
kalanını da 12 adet küçük silikon kalıplara koyuyorum... işe gelirken getiriyorum...

benim pişirdiğim ekmek...
ekmek harcını önce baton kalıba döküyorum... tost ekmeği olarak kullanıyorum onu...
kalanını da 12 adet küçük silikon kalıplara koyuyorum... işe gelirken getiriyorum...

bende silikonla yaptım akşam kalp kalp ekmeklerim vaaaar
6 kaşıktan yaptım ama ben 1 kaşık buğday 1 kaşıkta mısır koydum:))) ımmm lezzetli olmuş vallaa

bugün öğle yemeğim karman çorman köfte var peynir var çılbır vaaar:) birde ekmekler var proteinse buyursun dukan proteine

afiyet bal olsun yağ olmasın kuzuma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…